MatMario napisał(a):

|
...... Alternatywą narzucaną nam przez te "reżimowe telewizje" jest PiS, niemogący wybić się czymkolwiek w moim odczuciu konstruktywnym, pomysłami podpowiadanymi przez jeszcze większych klakierów niż ci Tuskowi. I PO i PiS w moim odczuciu jest równie beznadziejnymi wizjami rozwoju Polski. A dziwnym trafem w tych "reżimowych mediach" nie dostajemy alternatywy dla naszych dwóch ulubieńców, co wbrew ogólnemu myśleniu, ratuje PiS przed niebytem. .............
|
Doprawdy masz "wprawne" oko jeśli uważasz że reżimowe telewizje jak je określasz narzucają alternatywę jaką jest PIS. Sugeruje to że w drugim rzucie po PO jest PIS jakoś preferowany. Ciekawe stwierdzenie. Krótkie zestawienie : z programów które można nazwać pro platformerskimi i pro-sldowskimi mamy : Tomasz Lis na żywo (TVP), program Żakowskiego(TVP Info- jak się nie myle),Kropka nad i Monika Olejnik (TVN24), Tak jest -Morozowskiego (TVN), śniadanie mistrzów Mellera (TVN24) ,Loża prasowa (TVN24),program Gugały na Polsat News (nazwy nie pamiętam bo rzadko oglądam) i jeszcze kilka innych w tym programy na Superstacji ale powiedzmy że tam oglądalnośc jest taka jak w TVTrwam

dla równowagi.
Wszystkie w prime timie od godz.18-22 (poza może Mellerem sobota rano).Z pro pisowskich -program Ziemkiewicza (TVP info) - niedziela godz.10 i Warto rozmawiać Poniedzielski (TVP) 23.30. Godziny podaję bo to one mówią do jakiej ilości widzów chce się dotrzeć z przekazem i kogo się preferuje.
Oczywiście masz prawo tak sądzić że nie ma alternatywy - np. nie pasuje ci program PIS i to jest ok.Nigdy nie bedzie tak że wszystkim pasuje dany program. Ale sposób artykułowania różnić bez szydery, obrazy a merytorycznie może spowodować postęp. Ja widze wady Kaczyńskiego i PIS wiele rzeczy i zachowań mi się nie podoba ale ogólna wizja jest ciekawa .I jako jedyni coś zrobili- realnie w 2 lata - były obniżki podatków, dodatki ina dzieci, becikowe, walka z korupcją (jak by jej nie oceniać BYŁA) - nikt wcześniej czy później jej nie podjął.Mało to czy dużo nie mi oceniać ale drgnęło. Moje odczucie czasów PO, SLD (2 razy), czy Unii Wolności jest zerowe