Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2010, 11:28
MatMario napisał(a):Wyświetl post
...... Alternatywą narzucaną nam przez te "reżimowe telewizje" jest PiS, niemogący wybić się czymkolwiek w moim odczuciu konstruktywnym, pomysłami podpowiadanymi przez jeszcze większych klakierów niż ci Tuskowi. I PO i PiS w moim odczuciu jest równie beznadziejnymi wizjami rozwoju Polski. A dziwnym trafem w tych "reżimowych mediach" nie dostajemy alternatywy dla naszych dwóch ulubieńców, co wbrew ogólnemu myśleniu, ratuje PiS przed niebytem. .............
Doprawdy masz "wprawne" oko jeśli uważasz że reżimowe telewizje jak je określasz narzucają alternatywę jaką jest PIS. Sugeruje to że w drugim rzucie po PO jest PIS jakoś preferowany. Ciekawe stwierdzenie. Krótkie zestawienie : z programów które można nazwać pro platformerskimi i pro-sldowskimi mamy : Tomasz Lis na żywo (TVP), program Żakowskiego(TVP Info- jak się nie myle),Kropka nad i Monika Olejnik (TVN24), Tak jest -Morozowskiego (TVN), śniadanie mistrzów Mellera (TVN24) ,Loża prasowa (TVN24),program Gugały na Polsat News (nazwy nie pamiętam bo rzadko oglądam) i jeszcze kilka innych w tym programy na Superstacji ale powiedzmy że tam oglądalnośc jest taka jak w TVTrwam dla równowagi.Wszystkie w prime timie od godz.18-22 (poza może Mellerem sobota rano).Z pro pisowskich -program Ziemkiewicza (TVP info) - niedziela godz.10 i Warto rozmawiać Poniedzielski (TVP) 23.30. Godziny podaję bo to one mówią do jakiej ilości widzów chce się dotrzeć z przekazem i kogo się preferuje.
Oczywiście masz prawo tak sądzić że nie ma alternatywy - np. nie pasuje ci program PIS i to jest ok.Nigdy nie bedzie tak że wszystkim pasuje dany program. Ale sposób artykułowania różnić bez szydery, obrazy a merytorycznie może spowodować postęp. Ja widze wady Kaczyńskiego i PIS wiele rzeczy i zachowań mi się nie podoba ale ogólna wizja jest ciekawa .I jako jedyni coś zrobili- realnie w 2 lata - były obniżki podatków, dodatki ina dzieci, becikowe, walka z korupcją (jak by jej nie oceniać BYŁA) - nikt wcześniej czy później jej nie podjął.Mało to czy dużo nie mi oceniać ale drgnęło. Moje odczucie czasów PO, SLD (2 razy), czy Unii Wolności jest zerowe