Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2010, 13:31
Zastanawia mnie czemu zatrudnia się tak pochopnie trenerów, równie pochopnie jak się ich zwalnia. Przecież jest to przyznanie się do swojego błędu. Co kierowało władzami Sląska,że zatrudnili Lenczyka, nie mam pojęcie.

Zwolnili Tarasiewicza,bo widać było,że zespół pod jego wodza osiągnął maksimum. Mentalnie,taktycznie to były szczyty zarówno zespołu jak i trenera,dalej razem nie dadzą rady. Niemniej jego zwolnienie nie było tym samym co wywalenie Ulatowskiego. Tarasiewicz zbudował sobie zespół i krok po kroku wchodził do Ekstraklasy i tutaj swego czasu troszkę pomieszał. Dano mu czas, i on wg mnie z niego skorzystał znakomicie. Dla mnie jest to trener obiecujący,choć rzecz jasna muszący się jeszcze dużo szkolić. W każdym razie przyszłość przed nim. To zwolnienie mimo słabej gry Sląska uważałem za konieczność, coś trzeba było zmienić. Facet nic z nich więcej nie wyciśnie. Zrobił robotę,odszedł. Uważałem,że Sląsk wykazujący się niezłym podejściem do pracy trenera, tzn dali dużo czasu Tarasiewiczowi, także i tym razem znajda kogoś ciekawego kto zacznie budować coś równie dobrego. Kogoś z charyzma,warsztatem, wiedza. A tymczasem zatrudniono Lenczyka. Doprawdy nie wiem czego się po nim oczekuje?Co zaważyło,że zatrudniono akurat jego? Nędzna gra Cracovii pod jego wodza w zeszłym sezonie, czy może całkowity przypadek jaki uratował ich od spadku z ligi?Lenczyk nie gwarantuje niczego. W każdym razie nic nowego czego nie byłby w stanie zaoferować Śląskowi Tarasiewicz. Wg mnie podpisano Lenczyka na alibi. A weźmy kogoś wolnego i jakoś to będzie. A niestety trener czyni różnice. Gdyby ktoś siadł rzetelnie i zastanowił się nad ostatnimi latami pracy Lenczyka nie zatrudniliby faceta. Ot zwyczajnie jest słaby. Dobry trener bez wyników.

Inna sprawa ma się z Ulatowskim. Facet nigdy nie był dobrym trenerem,nawet średnim. Raczej media go forowały niż wyniki za nim przemawiały. N i rzecz jasna asystentura u Benka też zrobiła widać wrażenie.Także tutaj Filipiak wykazał się arogancją zatrudniając takiego faceta. Równie dobrze mógł zostawić Lenczyka na jedno by wyszło.

Jak widać, właściciele nie kierują się niczym merytorycznym przy zatrudnianiu trenerów. Później się dziwią,że zespoły w które walą kasę nie mają wyników. Nie mają bo kogo zatrudniają,że niby nagle mają mieć?Doprawdy dziwną logika. No i co teraz Filipiak podpisze Bakero i czego oczekuje?A może cnich Ulatowski idzie do Amiki a Zieliński do Parchów. Na jedno wyjdzie. O Bakero do Poznania. Niech będzie. Co to za zmiana w ogóle. To raczej zamiana, nazwisk a nie zmiana.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.10.2010 o godz. 13:34.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując