Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn - Polska 2016 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9568)

dynek.pl 15.01.2016 11:35

Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn - Polska 2016

No to zaczynamy dzisiaj ...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrz...5%BCczyzn_2016

Mam nadzieje, ze temat będzie żył do ostatniego dnia turnieju bo to by oznaczało, że weszliśmy do czwórki.
Tak chciałoby serce ale rozum mówi, że jesteśmy strasznie osłabieni na rozegraniu (Jurkiewicz, Tkaczyk czy nawet Rojewski nie wspominając o Jaszce, która z powodu kontuzji zakończył karierę jakiś czas temu).

Bilety na mecze Polaków rozchodziły się w rekordowym czasie ale teraz pojawiają się zwroty więc kto ma ochotę ciągle można zdobyć pojedyncze sztuki na mecze naszych -> https://pilkareczna.ebilet.pl/pilkareczna.php

sandomingo 15.01.2016 12:26

Brak Jurkiewicza to znaczne osłabienie w porównaniu do ostatnich MŚ.

Na środku rozegrania mamy duży problem, jest de facto tylko Dzidziuś Jurecki, dla którego nie jest to nominalna pozycja. Bo umówmy się, ze ani Gliński ani Konitz nie wymyślą prochu.

Na pozostałych pozycjach w miarę stabilnie ale Euro to poziom wyższy niż MŚ i o awans do czwórki będzie cholernie ciężko. Ale wszystko jest możliwe!

Jaro1991 15.01.2016 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1426403)
No to zaczynamy dzisiaj ...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrz...5%BCczyzn_2016

Mam nadzieje, ze temat będzie żył do ostatniego dnia turnieju bo to by oznaczało, że weszliśmy do czwórki.
Tak chciałoby serce ale rozum mówi, że jesteśmy strasznie osłabieni na rozegraniu (Jurkiewicz, Tkaczyk czy nawet Rojewski nie wspominając o Jaszce, która z powodu kontuzji zakończył karierę jakiś czas temu).

Bilety na mecze Polaków rozchodziły się w rekordowym czasie ale teraz pojawiają się zwroty więc kto ma ochotę ciągle można zdobyć pojedyncze sztuki na mecze naszych -> https://pilkareczna.ebilet.pl/pilkareczna.php

Wybieram się dzisiaj na ten mecz, mam nadzieję, że wjedziemy na te mistrzostwa na pełnej kur.wie. Liczę na spokojne zwycięstwo, żeby trochę postraszyć Macedończyków przed niedzielą. No i oby doping fajny wszedł, 15 tysięcy luda oby zrobiło swoje.

gypsy 15.01.2016 17:42

No ja bardzo liczę, że jednak polscy kibice poniosą naszych jak najdalej. Nie chcę mówić, że do finału, ale po prostu niech chłopaki dadzą z siebie maxa! Wszystko jest możliwe, piękny turniej przed nami.

AdrianoZKS 15.01.2016 19:55

Mocna końcówka meczu Islandia - Norwegia, Islandczycy wygrali jedną bramką, 26:25. A za ponad pół godziny POLSKA - Serbia! JAZDA!

Robbie92 15.01.2016 20:22

Piłka ręczna - władczyni emocji sportowych sprzed TV ;) Dobrze by było udanie rozpocząć, ale z drugiej strony pamiętajmy, to jest turniej, brzydka wygrana jednym golem też będzie okej.. Oj, z Francją szykuje się mega test w ostatnim grupowym meczu.. Polska!

Ps. Ze światopoglądowego punktu widzenia dodam że kapitan reprezentacji Szwacji o nazwisku Karlasson bodajże, podczas turnieju miał zamiar grać w... tęczowej opasce kapitańskiej.. Na szczęście przepisy pozwalają tylko na barwy narodowe!

felipe 15.01.2016 20:44

Zaczęło się, konkret impreza. Świetna odskocznia w przerwie ligowej nędzy.
Ja idę we wtorek: Macedonia - Serbia, Polska - Francja.

Chorwacja, Hiszpania, Francja, Polska, Dania - zdecydowani faworyci imprezy. Medal kogoś spoza tej piątki uznam za niespodziankę.

sandomingo 16.01.2016 00:09

Dzisiaj sportowo było słabo. Obrona dziurawa jak ser, totalny brak skuteczności na kontrze…
Do następnego meczu trzeba poprawić wszystko, mam nadzieję że nerwy trochę zejdą.

TSWthedues 16.01.2016 10:44

Było słabo, ale Serbia też rewelacyjnie nie wypadła w obronie - Poza tym wydaje mi się, że jest to zawsze syndrom pierwszego meczu. Wszystkich zżarła trema, ale i tak udało się wygrać co na pewno pozwoli chłopakom uwierzyć w siebie. Najważniejszy będzie mecz z Macedonią i musimy wygrać!

szprotson 16.01.2016 10:47

ktoś ma moze jakiś bilet for sale ?

E ddzieki!!!

Proud 16.01.2016 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1426467)
ktoś ma moze jakiś bilet for sale ?

wejdź na stronę https://pilkareczna.ebilet.pl/pilkareczna.php są tam jeszcze bilety na mecze II rundy.

Ja zaryzykowałem i kupiłem na 23 stycznia bilety. Liczę, że Polacy zajmą 2 lub 3 miejsce w grupie...

szprotson 16.01.2016 12:16

....a
kupiłem bilet
i teraz badz panie mądry i powiedz mi na co kupiłem.
Wybrałem niedziela 24, wrocław.

2016 Men's European Championship in
Poland - main round, match day 10
2016-01-24
Hala Stulecia
WYSTAWOWA 1, 51-618 Wrocław

takie cos mam na bilecie, a jak patrze wterminarz to spotkania sa o 18.30 i 20.30. Na które spotkanie kupiłem?

KPN : Żartujesz czy piszesz serio ??

kpn 16.01.2016 12:30

Na oba. 10 znaków

GonzoNS 16.01.2016 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1426468)
wejdź na stronę https://pilkareczna.ebilet.pl/pilkareczna.php są tam jeszcze bilety na mecze II rundy.

Ja zaryzykowałem i kupiłem na 23 stycznia bilety. Liczę, że Polacy zajmą 2 lub 3 miejsce w grupie...

namówiłeś ;) zrobiłem podobnie,

jednak z moich źródeł 23 stycznia są mecze:
A1 - B1 (Polsat Sport, godz. 18:15)
A2 - B2 (Polsat Sport, godz. 20:30)
więc to 3 miejsce raczej nie wskazane :)

Proud 16.01.2016 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1426489)
namówiłeś ;) zrobiłem podobnie,

jednak z moich źródeł 23 stycznia są mecze:
A1 - B1 (Polsat Sport, godz. 18:15)
A2 - B2 (Polsat Sport, godz. 20:30)
więc to 3 miejsce raczej nie wskazane :)

oczywiście masz rację:) dobrze myślałem, źle napisałem. :-)

Liczę, że Polska zajmie 1 lub 2 miejsce.

Robbie92 16.01.2016 17:42

Ktoś jeszcze sobie "ostrzy zęby" na Hiszpania - Niemcy o 18.30? Tydzień temu z Hiszpanią towarzysko pojechali nas 26:12.. Transmisja na Polsat Sport News

dynek.pl 16.01.2016 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 1426511)
Ktoś jeszcze sobie "ostrzy zęby" na Hiszpania - Niemcy o 18.30? Tydzień temu z Hiszpanią towarzysko pojechali nas 26:12.. Transmisja na Polsat Sport News

NIemcy bardzo osłabieni w tym turnieju. Chyba spotkanie Szwecja-Słowenia może byc ciekawsze.

Robbie92 16.01.2016 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1426512)
NIemcy bardzo osłabieni w tym turnieju. Chyba spotkanie Szwecja-Słowenia może byc ciekawsze.

Skąd to info? Po kursach u bukmacherów napewno Słowenia ciekawsza..
Swoją drogą apropo Polaków: jeszcze z Macedonią nigdy nie wygraliśmy wg flashcore :o

kpn 16.01.2016 18:05

Z Macedonia bedzie taki mecz jak z Serbia. Remis, + - jeden punkt

dynek.pl 17.01.2016 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1426514)
Z Macedonia bedzie taki mecz jak z Serbia. Remis, + - jeden punkt

W tym turnieju innych meczy nie będzie chyba, że gładko przegramy z Francją.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 1426513)
Skąd to info? Po kursach u bukmacherów napewno Słowenia ciekawsza..
Swoją drogą apropo Polaków: jeszcze z Macedonią nigdy nie wygraliśmy wg flashcore :o

Ze skarbu kibica :D

Kocur 17.01.2016 22:29

Nic tylko czekać na większy wskaźnik zawałów w społeczeństwie ...

mari339 17.01.2016 22:47

Oni specjalnie te bramki w końcówce stracili. Nie bez powodu są mistrzami horrorów :D

A tak na poważnie to bardzo ładnie odrobili straty z pierwszej połowy, niepotrzebna jedynie ta dekoncentracja w końcówce. Z Francją będzie ciężko, ale trzeba dopingować!

felipe 17.01.2016 22:52

Za bardzo się rozluźnili w końcówce, bywa. Ważne kolejne zwycięstwo, to jest turniej, wiec liczą się punkty.

dynek.pl 17.01.2016 23:37

Jaja w drugiej grupie za to, porażka Islandii z Białorusią i Chorwacji z Norwegią. Wszystkie drużyny po 2 punkty.

TSWthedues 18.01.2016 07:34

Ważne 2 pkt. Ten mecz miał ogromne znaczenie dla zachowania szans medalowych. Ogromnie marzę aby choć zremisować z Francją. Nasi jeszcze popełniają masę drobnych błędów, jeśli odpowiednio będą skoncentrowani w meczu z Żabojadami to może się udać

FraMat 18.01.2016 17:08

Z Francją zapowiada się wynik na poziomie ostatniego spotkania z żabami naszych siatkarzy. Gładki i przekonujący wp...ol chyba, że żabom nie będzie specjalnie zależało, bo z kimkolwiek zagrają w dalszej fazie i tak są faworytami.

AdrianoZKS 19.01.2016 12:06

http://www.polskatimes.pl/artykul/93...ecia,id,t.html

O KVRWA :lol::lol::lol:

Życzę Szwedom odpadnięcia z turnieju jak najszybciej. Za całokształt.

FraMat 19.01.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1426651)
Z Francją zapowiada się wynik na poziomie ostatniego spotkania z żabami naszych siatkarzy. Gładki i przekonujący wp...ol chyba, że żabom nie będzie specjalnie zależało, bo z kimkolwiek zagrają w dalszej fazie i tak są faworytami.

Hau, hau...
:foch:

FraMat 19.01.2016 22:10

No, ale jest ok. Jestem teraz we Francji.
Dziś z żabami rozmawiałem w knajpie i wszyscy byliśmy zgodni, że Francja jest od nas od klasę lepsza.
Jutro będą robili dobrą minę do złej gry, a ja nie powstrzymam się, żeby co chwilę przypominać wynik.
Ha!

btw.
U żab tylko jedna telewizja transmituje te mistrzostwa, płatne BeIN dostępne w zasadzie tylko w kablówkach, a raczej przez usługę tv przez telefon.
Biedne żaby nie wiedzą, że da się na streamach.

filemon 19.01.2016 22:13

No i zgodnie z przewidywaniami byl wp.erdol :-)

Kocur 19.01.2016 22:14

Francuzy mieli miny jak Niemki w sylwestra ...

Piękny mecz !

Jaroo1 19.01.2016 22:23

Nasi podobno ich dekoncentrowali i straszyli szepcząc do ucha Allah Akbar ;/ Trochę nie fair no ale...

A tak serio to życzę wielu osobom opanowania się i wbicia sobie do głowy maksymy "dopóki walczysz jesteś zwycięzcą". Wiadomo, że są mecze, sytuacje w życiu gdzie realnie rzecz biorąc trudno o pozytywy wynik ale ....a, jak chodzi o Polskę, Polaków to się nie załamujcie i wierzcie do końca, a nie psioczycie, że będzie źle. Wiara czyni cuda. Tym bardziej trzeba wierzyć jeśli grają tacy gladiatorzy jak nasi piłkarze ręczni czy siatkarze. To są ludzie, którym się należy szacunek, którzy walczą zawsze i wstydem dla Was a obraza dla nich jest przed meczem założenie, że nie dadzą rady. Może dadzą, a może nie ale na pewno nie zasługują na to żeby ich skreślać przed spotkaniem czy nawet w trakcie jeśli im się chwilowo nie wjedzie.

emj10 19.01.2016 22:31

Nie ukrywajmy to byl szokujący wynik. Koło 20 minuty my nie wiedzieliśmy co się z nami stało, a Francuzi nie zauważyli że mecz już się rozpoczął.

sandomingo 19.01.2016 22:43

Jestem w ciężkim szoku, świetny mecz naszych, czapki z głów, naprawdę!!!

Teraz turniej zaczyna się od nowa, pełna koncentracja cały czas.

I trochę prywaty - dzięki dzisiejszemu zwycięstwu zobaczę naszych na żywo w poniedziałek - a już w to nie wierzyłem...

rafkur 19.01.2016 22:56

A ja zobaczę mecz z Norwegami. Wołałbym Chorwatów bo pewnie ich przyjedzie sporo ale srał pies przeciwnika - liczą się nasi.
Swoją drogą zastanawiam się czemu w naszym mieście jedyną drużyną halową na sensownym poziomie są nasze koszykarki. Przecież piłka ręczna czy siatkówka w wydaniu męskim miałaby murowaną publiczność. Ważne jest jak zawsze o co się gra. Poziom piłki ręcznej czy siatkówki w wydaniu klubowym jest w naszym kraju X razy lepszy od piłki kopanej.

dynek.pl 19.01.2016 23:22

Ale była mega atmosfera, 15 tysięcy ludzi na stojący cały mecz, doping bez przerwy i to bez żadnego gniazdowego drącego się przez megafon czy wodzireja jak na siatkówce, gardło zdarte :)

@Rafkur: ale przecież tego samego dnia jest hicior Francja-Chorwacja więc chyba nie ma co narzekać.

felipe 19.01.2016 23:31

Brawa dla ludzi z młyna, kapitalna robota.

Doping był taki jak lubię - na zmianę doping pozytywny gdy atakowalismy z gwizdami przy akcjach Francuzów. Ten nasz monotonny "śpiew" oderwany od wydarzeń boiskowych mnie nigdy nie przekona osobiście :) a tu nawet obyło się bez "ruszcie dupy", wszyscy wstawali gdy trzeba. Plus emocje, walka, nie no jestem pod wrażeniem :)

Jaroo1 20.01.2016 10:20

Na meczu ręcznej nigdy nie byłem, na siatkówce byłem jeden raz. Domyślam się ze na ręcznej doping można robić fajny w przeciwieństwie do siatkówki gdzie to pedalskie 'raz, dwa, trzy' psuje całą zabawę. Dopingować się nie da bo cały czas jest raz, dwa, trzy. Poza tym sport kontaktowy, bardziej dynamiczny , tu ciągle się coś dzieje. Siatkówka też jest szybka ale jednak moim zdaniem nie tak atrakcyjna dla oka bo nie widać tej bezpośredniej akcji, walki wręcz.

GonzoNS 20.01.2016 12:05

z norwegią nie gramy o 18.15?

EDIT:
Jakieś innego źródło świadczące o zmianie godziny? Nic o tym w tekście nie wspomnieli, więc bardziej mi to wygląda na błąd w terminarzu :)

EDIT2:
OK dzieki :)

brylant17 20.01.2016 13:35

Pojadę klasykiem a co: z tej okazji wypada podać zwycięski skład Polaków w meczu z Francją:
Sławomir Szmal
Karol Bielecki
Piotr Chrapkowski
Rafał Gliński
Michał Jurecki
Bartosz Konitz
Krzysztof Lijewski
Michał Szyba
Michał Daszek
Przemysław Krajewski
Jakub Łucak
Piotr Grabarczyk
Kamil Syprzak

Brawo Panowie Brawo Szmal!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl