Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Upadek Hutnika (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6711)

Wiesiek 02.12.2009 00:31

Upadek Hutnika

Nie wiem czy kogokolwiek to interesuje, ale Hutnik Kraków rozegrał niedawno ostatni mecz w swojej historii. Klub jest na pierwszym miejscu 3 ligi i wszystko na to wskazuje, nie zagra już na wiosnę...

Przypomnę tylko, że Hutnik w latach dziewięćdziesiątych był jedną z czołowych drużyn ówczesnej pierwszej ligi i przez dwa lata jedynym reprezentantem Krakowa na tym szczeblu rozgrywek. Raz zajął nawet trzecie miejsce.

Notabene, ale się im wiedzie, zainstalowano im niedawno oswietlenie, zagrali kilka meczy i się zwijają. Dziwnie trochę tak bez Hutnika będzie...

Trochę linków z historii :)
- tutaj - przyznam szczerze, sam się cieszyłem z wyniku meczu z Cracovią, http://www.youtube.com/watch?v=G3mWR...eature=related ,
- mecz z AS Monaco - http://www.youtube.com/watch?v=6lrjmzK2Uyo

wislak11 02.12.2009 01:40

Przyczyną ponoć są problemy finansowe, na gwałt poszukują inwestora. Czytałem gdzieś, że prowadzą już rozmowy z zainteresowanymi, ale na razie konkretów brak. Bez względu, czy ktoś zainwestuje w ten klub skład tak i tak pójdzie w rozsypkę.

WRzŚ 02.12.2009 01:44

bardzo dobrze, następna w kolejce jest Cracovia

Wojtas 02.12.2009 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak11 (Post 824737)
Przyczyną ponoć są problemy finansowe, na gwałt poszukują inwestora. Czytałem gdzieś, że prowadzą już rozmowy z zainteresowanymi, ale na razie konkretów brak. Bez względu, czy ktoś zainwestuje w ten klub skład tak i tak pójdzie w rozsypkę.

To jak to

nie znajda inwestora -koniec

znajda inwestora -tez koniec??

nie orientuje sie w sparwach Hutnka ....

Vinci 02.12.2009 06:23

Powtórzy się pewnie scenariusz znany z innych polskich klubów. Ogłoszą upadłość, by później zacząć z czystym kontem od najniższej klasy rozgrywkowej.

elomike 02.12.2009 07:05

szkoda... Żadnemu klubowi nie życzę upadku...

Pan Jotka 02.12.2009 07:08

No cóż...Szkoda klubu osiedlowego Hutnik Kraków, bo to jednak kawałek historii polskiej piłki. Grali w PUEFA, mieli kilku znanych piłkarzy w składzie. Ale z drugiej strony jako kibic Wisły nie będę po nich płakał. Zycze powodzenia w najniższych klasach rozgrywkowych. Jednocześnie przypominam, że zaraz po Hutniku , w podobnej sytacji , znajduje sie Unia Tarnów.

Kaan 02.12.2009 08:09

Sytuacja jest o tyle ciężka, że nawet w przypadku grania Wisły i Cracovii na wiosne nie uratuje to budżetu Hutnika. Ostanio było posiedzenie zarządu ale nie ogłoszono upadłości jakby dając szanse, lub łudząc sie że mówienie o ewentualnym sponsorze to nie sfera marzeń. Słucham opowiesci co się dzieje w klubie a podejście kibiców do tej sytuacji musi budzic szacunek.

TSNH 02.12.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 824738)
bardzo dobrze, następna w kolejce jest Cracovia

eee tam dobrze, wole 100 razy Hutnika od żydów
Pytanie jest czy nie podratowałby ich wynajem stadiony dla Wisły i Cracovii.......gruba kasa mogłaby zostać w Krakowie a taraz zgarnia Zagłebie Sosnowiec.

Pan Jotka 02.12.2009 09:07

TSNH. Czy by ich uratowało czy nie , to tego nie wiem. Mieliby napewno wiecej inwestycji w stadionową infrastrukturę, a także pieniądze na funcjonowanie np. w niższej klasie rozgrywkowej.A tak początek jest w 6.lidze o ile sie nie mylę. Gumiorskiego fana wola, aby wracać do przedszkola ;-)

Mario Nh 02.12.2009 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiesiek (Post 824730)
Dziwnie trochę tak bez Hutnika będzie...

Ale nie będziesz po nich płakał?
No cóż. Rożnica zdań, różnica pokoleń.

3rider 02.12.2009 09:47

Doprowadzily do tego wladze miasta i sami kibice HKS (czyli sprawa w/w wynajmu stadionu). Wynajem stadionu dwom klubom to intratny biznes jak na klub z miniaturowym budzetem

SkMk 02.12.2009 10:01

Ciężko im się będzie podnieść. Takie kluby jak Lechia czy Pogoń dały radę, ale ich kibicowski potencjał bił Hutnika na głowę. Tym bardziej, że mają w mieście rywali w postaci nas i judków. Szacunek im się należy, bo w lidze grają buraczanej a w niektórych meczach i tak prezentują się lepiej od Cracovii :lol:.

BEER BROTHER 02.12.2009 14:08

Pamiętam jak rozjechali w pucharze UEFA jakiś amatorów z Azerbejdzanu 9:0

Myśle że przedwczesnie piszesz o upadku Hutnika, jakoś sie wykaraskają z tej sytuacji zobaczycie.

Ivory1906 02.12.2009 14:24

Ciekawy temat :) Nie wiem czy ktos slyszal ale ponoc Cupial ma chrapke na wykupienie akcji Hutnika. Tak slyszalem od kuzyna ktory tam gra...ile w tym prawdy nie wiadomo. Jezeli znajdzie sie inwestor to bedzie musial splacic bodajze 5 mln zl dlugo. Jezeli oglosi upadlosc a dopieor wtedy przejmie go inwerstor to zaczna od najnizszej klasy rozgrywkowej. Troche szkoda ich bo napewno wole HKS niz panienki z drugiej strony blon. Hutnikowi brakuje madrego czlowieka ktory umie rzadzic klubem a nie wszystkie premie brac pod siebie jak bylo do tej pory

concedi 02.12.2009 15:00

kolega z huty tak mi to mniej więcej tłumaczył - hutę jako zakłady przejęły japońce albo chińczyki, i jakaś tam część huty ze sprzedaży wyprodukowanych przeznaczała jakiś tam % na Hutnik, a że teraz inwestor (żółtki) nie produkują to kasy na Hutnika po prostu nie ma.

Kamil 02.12.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez concedi (Post 824840)
kolega z huty tak mi to mniej więcej tłumaczył - hutę jako zakłady przejęły japońce albo chińczyki, i jakaś tam część huty ze sprzedaży wyprodukowanych przeznaczała jakiś tam % na Hutnik, a że teraz inwestor (żółtki) nie produkują to kasy na Hutnika po prostu nie ma.

hindusi,
dalej produkują, tylko już nie sponsorują Hutnika.

TSNH 02.12.2009 15:09

Nie Japońce ani Chińczyki tylko Chindusi a konkretnie Pan Mittal stąd nazwa. teraz centrala firmy jest w Katowicach i generalnie można powiedzieć że ma gdzieś Hutnika i sport w Polsce a w krótce i pewnie zakad.
Do póki Huta im T.Sendzimira nie była sprzedana - Hutnik jakoś działał....ale się skończyło

Pan Jotka 02.12.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 824843)
Nie Japońce ani Chińczyki tylko Chindusi

Chindusi?? To jacyś inni mieszkańcy Chin? ;-) Cupiał nie ma interesu, żeby wykupywać Hutnika i utrzymywać go sportowo. Co najwyzej kupi , zeby przejąć tereny.

1q2 02.12.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 824843)
Do póki Huta im T.Sendzimira nie była sprzedana - Hutnik jakoś działał....ale się skończyło

hah - swego czasu jak ktoś chciał robić interesy z Hutą to musiał bulić na Hutnika - 'co łaska ale nie mniej niż'

WhiteStarDvisionTheBest 02.12.2009 15:22

Z innej beczki,może warto w takim układzie zaprosić najlepszych graczy Hutnika do Wisły na jakieś testy :D

rzep 02.12.2009 15:23

mittal to Hindus(czyli pochodzi z indii). wątpie, żeby pozbywał się kury znoszącej złote jajka (chodzi o całego arcelora) a to że gdzieś ma piłke nożną to fakt

Proud 02.12.2009 15:27

Mittal Steel to konsorcjum Hindusko-brytyjskie...a obecnie, po połączeniu z Arcelorem już hindusko-brytyjsko-luksemburskie :D
istnieje teraz pod nazwą ArcelorMittal i jest monopolistą w branży Hutniczej w Polsce...bodajże ponad 70% produkcji stali w naszym kraju. Nie wiem czy nie są też monopolistą światowym...na pewno największym producentem.

cóż...gdyby chcieli to mogliby z Hutnikiem wejść do LM :D ale kryzys nie pozwala na zbędne wydatki. Słyszałem że nawet souvenirów im rozdawać nie wolno...pozwoliło to zaoszczędzić kilkanaście mln Euro :) Dlatego nie ma się co dziwić że nie chcą finansować Hutnika.

PhantomRanger 02.12.2009 16:08

Można by tak kupić kilku zawodników z tamtąd, którzy się wyróżniają. Myślę, że 2 czy 3 po 100-150 tyś euro i byłby wilk syty i owca cała. Potem byliby wypożyczeni bezpłatnie i tak by grali w Hutniku. Nie wiem jak wam, ale mnie szkoda ich, bo byłoby pięknie, aby 3 krakowskie kluby grały w Ekstraklasie :)

Kamil 02.12.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 824858)
Można by tak kupić kilku zawodników z tamtąd, którzy się wyróżniają. Myślę, że 2 czy 3 po 100-150 tyś euro i byłby wilk syty i owca cała. Potem byliby wypożyczeni bezpłatnie i tak by grali w Hutniku. Nie wiem jak wam, ale mnie szkoda ich, bo byłoby pięknie, aby 3 krakowskie kluby grały w Ekstraklasie :)

a czy my jesteśmy instytucją charytatywną? :)

Watts 02.12.2009 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 824858)

Problem w tym, że... sami nie jesteśmy w stanie wydać 150 tys. euro dla zawodnika dla samych siebie, a co dopiero dla klubu, który wysrał się na naszą propozycję dot. stadionu. ;)

Skoro huta nie chce ich sponsorować to... sorry, Winnetou, ale komuna skończyła się dawno temu.

diablo885 02.12.2009 16:16

Mi tam ich jest nie żal, mogli przyjąć nas na jesień i wiosnę i na pewno nie byłoby mowy o żadnym upadku.. Następna w kolejce jest dama z kałuży

Proud 02.12.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 824862)
Problem w tym, że... sami nie jesteśmy w stanie wydać 150 tys. euro dla zawodnika dla samych siebie, a co dopiero dla klubu, który wysrał się na naszą propozycję dot. stadionu. ;)

Skoro huta nie chce ich sponsorować to... sorry, Winnetou, ale komuna skończyła się dawno temu.

no niby fajnie że się skończyła :-)

ale gdzie była polska piłka za komuny, a gdzie jest teraz?

to był jeden z niewielu pozytywnych aspektów tamtego ustroju.

Watts 02.12.2009 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 824866)
no niby fajnie że się skończyła :-)

ale gdzie była polska piłka za komuny, a gdzie jest teraz?

to był jeden z niewielu pozytywnych aspektów tamtego ustroju.

Moja opinia jest podobna, ale i tak stwierdziłem fakt ;) Trzeba być dzisiaj niezłym farciarzem jak Bełchatów i lubinki żeby się obławiać na państwowej lub post-państwowej kasie.

Proud 02.12.2009 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 824867)
Moja opinia jest podobna, ale i tak stwierdziłem fakt ;) Trzeba być dzisiaj niezłym farciarzem jak Bełchatów i lubinki żeby się obławiać na państwowej lub post-państwowej kasie.

wiem właśnie...chciałem jakby uzupełnić Twoją wypowiedź :D

a co do Hutnika, tak jak wszyscy piszą, sami są sobie winni...mogli podtrzymać swój żywot godząc się na gre Wisły i Cracovii na ich stadionie...zawsze coś kasy by wpadło.

Ale szkoda mi takich klubów.

Marszałek 02.12.2009 17:41

Problem myślę leży gdzie indziej na linii Acelor Hutnik. Po prostu jest to klub osiedlowy,z zabytkową infrastruktur poza centrum miasta. Sukcesy osiągał ale jakiś czas temu. Wszystko trzeba by budować od nowa,a jak ktoś nie jest pasjonatem, tylko mamy do czynienia z koncernem to kto by się w to bawił?Poza tym jak będą mieć potrzebę reklamy, wolą zapłacić porządnie ale gdzieś na zachodzie, na koszulkach jakiegoś klubu a nie bawić się w polskiej kartoflanej lidze.

Poza tym wielka szkoda,ze klub upada. Powinni ładować kasę w szkolenie, budowę boisk treningowych. To powinna być już dawno temu nakreślona strategia klubu. Przynajmniej mnie się tak wydaje. I przy takiej strukturze klubu bym tak robił.

Kaan 02.12.2009 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 824900)
Poza tym wielka szkoda,ze klub upada. Powinni ładować kasę w szkolenie, budowę boisk treningowych. To powinna być już dawno temu nakreślona strategia klubu. Przynajmniej mnie się tak wydaje. I przy takiej strukturze klubu bym tak robił.

Hutnik był od zawsze znany z doskonałej wspłpracy z młodzieżą, ba, od trampkarzy. Odnosił i dalej odnosi sukcesy w różnych kategoriach wiekowych. Bazę treningową ma najlepszą ze wszystkich krakowskich klubów. Niestety z braku funduszy na pensje dla trenerów powoli likwidują co poniektóre grupy wiekowe...
Niestety i tu potrzeba co miesiąc kilkuset zł na ciągnicie tego dalej.

Gwiaździsty 02.12.2009 19:05

Takie kluby będą znikać ze sportowej mapy. Skoro w dużych miastach w Polsce często maja problemy z utrzymaniem jednego klubu, to tymbardziej taki klub jak Hutnik nie ma o czym marzyć.

flamengista 02.12.2009 20:17

Było podpalać krzesełka zwiezione do zamontowania na stadionie? Było blokować przeprowadzkę Wisły i Cracovii?

Obruszyli się, że na ich poletku zagrają obcy, to mają jak Kononowicz. Nie będzie kasy od Wisły i Cracovii. Niczego nie będzie.

I bardzo dobrze, jak ktoś bawi się w psa ogrodnika to zbiera tego owoce.

Miasto jak będą pieniądze to niech przejmie obiekty i je utrzymuje. Może jakieś grupy młodzieżowe się utrzymają.

Pół-amatorzy z III ligi są średnio potrzebni. Jasne, jest trochę żal klubu który grał kiedyś w I lidze. W którym grał legendarny Waligóra, ale też Tomek Hajto. Ale gdyby ten klub miał prawdziwych kibiców, to by jakoś przetrwał. Albo miał szansę na odrodzenie, jak Lechia.

aadrian321 02.12.2009 20:34

Widzę że niektórzy będą płakać po hutniku a zastanówcie się jak byście szli na ulicy w szaliku to czy ten kibic Hutnika by się was pożałował. Bardzo dobrze niech upadają teraz czas jeszcze na cracovie!!!

Watts 02.12.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 824942)
Ale gdyby ten klub miał prawdziwych kibiców, to by jakoś przetrwał. Albo miał szansę na odrodzenie, jak Lechia.

Zwróciłeś uwagę na bardzo ważną sprawę. O ile siłą takich klubów jak chociażby wspomniana Lechia, czy też GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Zawisza Bydgoszcz itd. była/jest zwarta rzesza fanów gotowa do działań organizacyjnych, tak kibice z Suchych Stawów raczej pierwsi byliby do podpalania cudzych krzesełek niż do zorganizowanej akcji przejęcia władzy w klubie lub też zaczęcia wszystkiego od nowa na model szczeciński czy katowicki.

Ja tu nie widzę innego ratunku niż sponsor. Może istotnie warto byłoby zwrócić się z jakimś apelem do władz huty o dofinansowanie klubu choćby w takim stopniu, żeby zapewnić jego egzystencję do pewnego poziomu (skoro piłkarze grający za darmo są w stanie bez problemu egzystować w III lidze będąc o krok od awansu klasę wyżej, to jakim problemem byłoby przeczekanie okresu na znalezienie samodzielnego dawcy "na garnuszku" huty?).

Z drugiej strony, jeśli dotąd grający na szczeblu starej trzeciej ligi Hutnik nie był w stanie znaleźć jakiegoś mecenasa, to sam fakt egzystencji na czwartym poziomie rozgrywek renomy trzeciej siły piłkarskiej Krakowa nie przynosi.

Martwi mnie jednak, że w dużym mieście spośród wyróżniających się w jakikolwiek sposób (czy to aktualny poziom sportowy czy też osiągnięcia w przeszłości i reputacja) drużyn sportowych na sponsoring pełną gębą mogą liczyć tylko dwa zespoły piłki nożnej i jeden koszykówki żeńskiej (poprawcie mnie jeśli jakiś więcej), a reszta skazana jest na wegetację. Przykład Filipiaka potrafił, że nawet z nawozu może coś wykiełkować przy odrobinie konsekwencji.

Cytat:

Widzę że niektórzy będą płakać po hutniku a zastanówcie się jak byście szli na ulicy w szaliku to czy ten kibic Hutnika by się was pożałował.
Jezuu... a czy to o to chodzi? Tak, powinni upaść, bo mamy z nimi kosę i oni by nas nie żałowali. To punkt widzenia statystycznego kibica Wisły. Ale czasem warto spojrzeć na coś z drugiej strony. Przykładowo każdy z nas w pewnych momentach chciałby, żeby semicka sąsiadka zniknęła z powierzchni globu. Najczęściej jednak to zdanie odnosi się do jej zakompleksionych kibiców, a nie do samego klubu jako instytucji, poniekąd drugiego najlepszego klubu w mieście z tradycją.

Cytat:

a tam .......isz trochę głupoty

Najwierniejsi fani Hutnika praktycznie pomagają we wszystkim. Zapewniają piłkarzom dach nad głową, sponsorują rehabilitację, zrzucają się na posiłki, itd. itd.
To miłe...

..ale to że jednostki faktycznie są zdolne do takich poświęceń, to nie znaczy że w momencie np. totalnego rozpadu klubu byliby zdolni zebrać się i zacząć od nowa z efektami, podkreślam, z efektami, bo nie szkoda założyć jest jakąś przykładową Oderkę która zarządzana przez kibiców będzie grała trzy sezony w B-klasie i potem znowu się rozpadnie.

South 02.12.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 824947)
Zwróciłeś uwagę na bardzo ważną sprawę. O ile siłą takich klubów jak chociażby wspomniana Lechia, czy też GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Zawisza Bydgoszcz itd. była/jest zwarta rzesza fanów gotowa do działań organizacyjnych, tak kibice z Suchych Stawów raczej pierwsi byliby do podpalania cudzych krzesełek niż do zorganizowanej akcji przejęcia władzy w klubie lub też zaczęcia wszystkiego od nowa na model szczeciński czy katowicki.

a tam .......isz trochę głupoty

Najwierniejsi fani Hutnika praktycznie pomagają we wszystkim. Zapewniają piłkarzom dach nad głową, sponsorują rehabilitację, zrzucają się na posiłki, itd. itd.

http://www.sportfan.pl/artykul/12323...ilosc-do-klubu

tak czy siak nie żal mi ich ,teraz kolej na zydów...

HutnikKraków1950 02.12.2009 22:22

Logiczne że nie powinno wam być nas żal. Szczególnie tym mieszkającym NH bo to normalne odczucie.

Ale skoro temat się pojawił to sprostuje tylko najważniejszy fakt który powtarzacie jak jakąś modlitwę i nie przeszkadzam już w dalszej dyskusji.

Pojawiają się teksty typu:"Sami sobie winni, bo nie chcą nas " itp.itd

Czy wszyscy z was którzy to piszą zdają sobie sprawę z tego że protesty/samozapłon krzesełek są raczej mało istotne. Pokazują tylko co osobiście o tych krzesełkach myślimy ale na decyzje w porozumieniu między 3 krakowskimi klubami to nie wpłynęło za bardzo. Głównie się rozchodzi o to że ani Wy ani Cracovia NIE CHCE PŁACIĆ KASY! Z wami jeszcze są jakieś tam rozmowy na pewnym etapie ale w porównaniu do kasy jaką płacicie w Sosnowcu to ta sugerowana nam to jakiś marny %. Cracovia to już w ogóle chce grać za darmo bo nam dała maszty/dach i jakieś chujskie krzesełka.... Dla Filipiaka nagrodą dla nas jest to że będziemy mogli zobaczyć Cracovie na naszym stadionie. To ma nas urwatować? No bez jaj ****a...

Czyli reasumując jeśli się uda do gadać to i tak to będą sumy zbyt małe (no chyba że się jakims cudem uda dogadać jak Zagłebie) żeby uratowac klub. I druga sprawa. To że teraz nikt nie gra u nas to wina każdego po trochu. Przecież nasz Zarząd nie może sie prosic żebyscie u nas grali bo wtedy karta przetargowa nie była by zbyt mocna.

Pozdrawiam wszystkich "sami sobie winni".

orzeu 02.12.2009 22:33

Nie mow ze sie od Cracovii pieniedzy spodziewaliscie? Pochodzenie wiadome, to i pewne zachowania we krwi maja ;)

Krissu 02.12.2009 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HutnikKraków1950 (Post 824977)
Logiczne że nie powinno wam być nas żal. Szczególnie tym mieszkającym NH bo to normalne odczucie.

Ale skoro temat się pojawił to sprostuje tylko najważniejszy fakt który powtarzacie jak jakąś modlitwę i nie przeszkadzam już w dalszej dyskusji.

Pojawiają się teksty typu:"Sami sobie winni, bo nie chcą nas " itp.itd

Czy wszyscy z was którzy to piszą zdają sobie sprawę z tego że protesty/samozapłon krzesełek są raczej mało istotne. Pokazują tylko co osobiście o tych krzesełkach myślimy ale na decyzje w porozumieniu między 3 krakowskimi klubami to nie wpłynęło za bardzo. Głównie się rozchodzi o to że ani Wy ani Cracovia NIE CHCE PŁACIĆ KASY! Z wami jeszcze są jakieś tam rozmowy na pewnym etapie ale w porównaniu do kasy jaką płacicie w Sosnowcu to ta sugerowana nam to jakiś marny %. Cracovia to już w ogóle chce grać za darmo bo nam dała maszty/dach i jakieś chujskie krzesełka.... Dla Filipiaka nagrodą dla nas jest to że będziemy mogli zobaczyć Cracovie na naszym stadionie. To ma nas urwatować? No bez jaj ****a...

Czyli reasumując jeśli się uda do gadać to i tak to będą sumy zbyt małe (no chyba że się jakims cudem uda dogadać jak Zagłebie) żeby uratowac klub. I druga sprawa. To że teraz nikt nie gra u nas to wina każdego po trochu. Przecież nasz Zarząd nie może sie prosic żebyscie u nas grali bo wtedy karta przetargowa nie była by zbyt mocna.

Pozdrawiam wszystkich "sami sobie winni".

Z Twojego postu można wywnioskować, że akcja p.t. "Żadnych Wiseł ani Kałuż, tu są Suche Stawy" to tylko zasłona dymna w celu podbicia kasy zebranej za wynajem.

Proszę Cię...

Ale daleki jestem od twierdzenia, że "sami sobie winni"

Mieszkam na drugim końcu Krakowa, z Hutnikiem nie mam absolutnie żadnej styczności, pewnie dlatego traktuję ich bardziej jako howohucki folklor, część krajobrazu i chociażby z tego względu mam nadzieję, że jakoś klub ocaleje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl