![]() |
Wisła Kraków w Pucharze Polski 2009/2010
Mecze w Pucharze Polski, rozgrywane są dość rzadko, dlatego wydaję mi sie, że jeden zbiorczy temat powinien wystarczyć...
We wtorek odbędzie się losowanie 1/16 finału, w tej rundzie swoją przygodę rozpoczyna też Wisła. Drużyny rozstawione: Wisła Kraków Arka Gdynia Cracovia GKS Bełchatów Górnik Zabrze Jagiellonia Białystok Lechia Gdańsk Legia Warszawa Lech Poznań ŁKS Łódź Odra Wodzisław Śląski Piast Gliwice Polonia Bytom Polonia Warszawa Ruch Chorzów Śląsk Wrocław Drużyny nie rozstawione: Bytovia II Bytów (tak naprawdę w PP, gra pierwsza drużyna z III ligi) Dolcan Ząbki (I Liga) GKS Tychy (II Liga) Hetman Zamość (II Liga) Korona Kielce (Ekstraklasa) Nielba Wągrowiec (II Liga) Okocimski KS Brzesko (II Liga) Olimpia Grudziądz (II Liga) Piast Kobylin (IV liga) Pogoń Szczecin (I Liga) Polonia Słubice (II Liga) Stal Stalowa Wola (I Liga) Start Otwock (II Liga) Stilon Gorzów Wielkopolski (I Liga) Widzew Łódź (I Liga) Zagłębie Sosnowiec (II Liga) W tej rundzie nie ma rewanży, w przypadku remisu dogrywka, karne... Gospodarzami będa drużyny nie rozstawione... Najtrudniejszy na pewno będzie wyjazd do Kielc i Łodzi. Osobiście chciałbym trafić na Szczecin, mocna drużyna, fajny stadion, daleki wyjazd... Wioski typu Kobylin, Ząbki, Wągrowiec, mam nadzieje uniknąć, bo nie ciekawie może być z wpuszczaniem gości... |
Najlepszy Sosnowiec :-)
|
Ja bym bym najbardziej się cieszył z potyczki ze Stilonem. Najciekawiej jeśli chodzi o sprawy pozaboiskowe, a na boisku łatwa rozgrzewka.
|
Dla mnie marzenie to Widzew... Stalówka... Stilon... Hetman Zamość Trochę gorzej ale też dobrze Sosnowiec, Korona, Okocimski Brzesko, Pogoń... Reszta może być przypał z wejściem w sumie nieprzewidywalne...
|
Okocimaski Brzesko ;-) Miał bym bardzo nie daleko ;-)
|
Piast Kobylin!
trzeba pomścić Ekstraklase! :lol: |
Wschód wschód i jeszcze raz wschód! prócz Jagi bardzo dawno nie mieliśmy tam wyjazdu, także najlepiej trafic na Stalówke, ewentualnie na Hetman Zamośc. Ewentualnie jeszcze cieszyłbym się ze Szczecina, kolejny ciekawy wyjazd.
|
Stalowka, Sosnowiec albo Brzesko :P fajnie by bylo jakby na ktoras z tych 3 trafic ;]
|
A kiedy ten mecz ?
|
Myślę że Brzesko byłoby najlepsze dla wielu Wiślaków z tamtych rejonów, a ponadto rywal w sam raz jak na rozgrzewkę:)
|
Będzie Hetman Zamość zobaczycie :P
|
Zagłębie Sosnowiec
Byłoby ostro... :rotfl: |
Stalowa Wola albo Brzesko ;)
|
obojetne mi co, w sumie im blizej tym lepiej, bo nie bedzie trzeba jechac dwa dni w ta i spowrotem, np do szczecina.
mam nadzieje, ze w kncu ten zasrany puchar zdobedziemy |
Nieważne kto ważne aby był awans. Co więcej nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż 1/8 finału w październiku.
Teraz może z innej beczki. Kiedy będzie wiadomo kto ma pokazywać PP? |
będzie Bytovia II Bytów ;]
|
Start Otwock. Bo nikt ich na forum nie chce :D
|
Dokładnie nie ważne z kim zagramy, byle żeby nie zlekceważyć przeciwnika bo wiemy jak to się kończy.
Zdobycie Pucharu Polski jest jednoznaczne z grą w el. europejskich pucharów. Wylosujemy Okocimski Brzesko lub Koronę Kielce. PhantomRanger wydaje mi się że prawo do pokazywania meczy Remes Pucharu Polski posiada telewizja N. Ale nie daje 100% pewności. |
Cytat:
|
o której to losowanie?
edit: spoko, już mam 16.30 jakby ktoś jeszcze nie wiedział |
Mysle ze jak ktos wyzej wspomniał powinnismy zdobyc ten Puchar, a jak sie nie da zdobyc go to napewno zawalczyc a nie odpuszczac :) Kadra jest dosc szeroka, nie ma pucharow ekstraklasy, mało meczow w sezonie, w LM i LE nie gramy wiec została tylko liga i kilka meczykow w Pucharze Polski dlatego uwazam ze stac nas na dobra gre na tych 2 frontach :)
|
Transmituje to jakaś TV ?
|
|
szkoda że nie stalówka, ale i tak mega wyjazd się szykuje!
|
Ten puchar trzeba wygrać i tyle.
Do Zamościa fajnie, miasto ładne, nie tak znowu daleko. :) |
Cytat:
|
Szkoda ze nie Stal było by blizej, ale Zamosc to nie koniec Polski :)
|
Ktos wie ile ich klatka pomiesci ludzi?
|
Uff. Piast Kobylin nas ominął:)
Pół serio mówiąc - nasi mają kiepski bilans z o wiele niżej notowanymi, ambitnymi rywalami. Zazwyczaj brakuje ambicji właśnie... |
Cytat:
Jupiterów tam nie mają, więc mecz pewnie koło 15 będzie. |
Cytat:
|
Piast Kobylin - Cracovia Haha, czyżby Piast miał wyeliminować kolejną "ekstraklasową" drużyne? :D
|
|
Lepsze to niz płot w Gliwicach
|
Dobry meczyk sie szykuje.. Zamosc to moje rejony i moge powiedziec ze Hetman to kibicowsko dobra ekipa (druga po Motorze na Lubelszczyznie) tak wiec jest dobra okazja dla wszystkich Wislakow z Lubelszczyzny aby sie pokazac z dobrej strony :) Sorry za brak polskich znakow ale piosze z zza granicy. Pozdrawiam wszystkich Wislakow z Lubelszczyzny :)
|
No to dla ochlody...Pociagiem juz nie dojedziecie do Zamościa. PKP zlikwidowało dzisiaj ostatni pociąg do tego miasta. Pozostaje transport kołowy.
|
Cytat:
Myślę, że w ZMC będzie święto, ciekawe jak fani? Ja nie raz musiałem wysłuchiwać słów "dezaprobaty" pod swoim adresem, kiedy wychodziło, że serce bardziej pika dla Wisełki niż Hetmanka :) W zeszłym tygodniu natomiast w nocy, na osiedlu słyszałem HSV zakończone gromkim "hetman" a potem zaraz ciche Wisła Kraków, aż sobie pomyślałem, ze moja rejestracja KR została zdemaskowana wśród LZów :D |
Cytat:
Tym bardziej się ciesze, że Wisła zagości na lubelszczyznie :-D Zapraszamy! |
Klatka na Hetmanie zle nie wyglada ,a sam obiekt tez nie najgorzej
Napewno bedzie to wielkie wydarzenie dla calego Zamoscia ,a pilkarze Hetmana nie majac nic do stracenia a wiele do zyskania zagraja na 200%. Na takie mecze trzeba uwazac,Legia kiedys przegrala tak ze Stala Sanok ,zydki tez tak kiedys wtopily z jakims 4 ligowcem chyba.. Koncentracja i mobilizacja musi byc.Nikt sie przed nami nie polozy,bo nazywamy sie Wisla Krakow. |
Hehe, fajny wyjazd :) Jak ktos chce jechac samemu to najlepiej pociagiem do Jaroslawia i stamtad busem sie tulac, jest 110 km do Zamoscia, ale sa juz polaczenia kolowe. W razie czego, sluze pomoca jako nawigator, bo to moje rejony. A z Hetmanem moze byc latwiej, niz sie wszystkim wydaje, ostatnio strajkowali, nie wychodzac na trening, bo zarzad od jakiegos czasu nie placil pensji.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl