![]() |
Wczoraj dałem w "politycznym" ale chyba nie wszyscy piwosze tam zaglądają więc zapodaje i tutaj:
Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo Cytat:
|
Wreszcie jakiś krok w kierunku cywilizacji. W Niemczech czy Czechach na porządku dziennym jest popijanie browara na meczach i jakoś specjalnych zadym na trybunach nie widać. Moim zdaniem to może przynieść nawet odwrotny efekt. Na razie w związku z tym, że nie można nic oficjalnie wypić na meczu połowa widzów chleje na zapas przed, a że niektórzy robią solidny zapas, to i czasem nic z samego meczu nie pamiętają:). Może jak będzie można oficjalnie coś chlupnąć to będzie więcej trzeźwych:).
Zastanawiam się tylko jakie piwa będą serwowane. Jak na razie żaden z polskich browarów (małych i dużych) nie ma w ofercie dobrego lekkiego piwa, czyli odpowiedników czeskich dziesiątek. |
Zagłosowałem na Okocim , nie ma to jak Okocim zielone , albo OK , pozatym mam sentymet do tego piwa gdyż jestem z Okocimia:pp taki lokalny patriotyzm . Na nieszczęscie Okocim został wykupiony przez Calsberg i piwo strasznie się pogorszyło, dawniej to było najlepsze piwko w kraju , pamieta ktos Zagłobe?? to był trunek mniam
|
Zubr i Tyskie jezeli chce w wiekszych ilosciach to 5 butli zuberka i 5 butli tyskiego
|
acha i taka mała uwaga na temat Harnasia- to jest piwo browaru Okocim wiec nie powinno być dwoch kategori Harnaś i Okocim
|
Panowie, po pierwsze wszystko jest dla LUDZI, jak ktoś ma rozum i umiar to nie ma problemu i jest fajnie. Ale alkohol nie jest dla każdego.Dobrze wiecie że nie ma takiej rzeczy której pijani kibole by nie zrobili, niestety!. Dobrze pamiętam jak na R22 sprzedawano PIWO BUTELKOWE! W czasie meczu!. Nazywało się to coś:TS FAN-napój bogów i kibiców Wisły! Lał to chyba Strzelec-Barbakan i było tak strasznym syfem że nieda się opisać! Ale było .Oficjalnie. W UE jest to rzecz powszechna na większości stadionów,byłem w Belgii,Holandii i RFN ale tam raczej nie ma szans żeby piwko dostał lub wypił małolat, a u nas.. sami wiecie... Idea jest piękna ale nikt tak fachowo tego nie uwali jak my sami.. niestety..
|
Cytat:
|
Cytat:
Kiedyś piłem Tyskie, później Carslberg, Tatra Pils a teraz Harnaś. Tyskie się zepsuło tak samo jak Carlsberg. |
Cytat:
http://i38.tinypic.com/2ms21ab.jpg |
Cytat:
Ostatnio browar Konstancin wypuścił piwo Zdrojowe. Ma to cudo około 4,5% i są nawet dwie wersje - pasteryzowana i niepasteryzowana. Piłem pasteryzowaną i jest całkiem ok. |
Cytat:
|
Jak ktoś nie pił, warto spróbować piwa "Smocza Głowa" tak na zachęte:
http://www.browarstarykrakow.com/ind...ask=view&id=23 Przyjemnie czasem napić się czegoś "innego" a przy okazji dobrego ;) |
Trzeba by się dogadać z Pilsnerem(4,4%) - może przy zakupie hurtowym na mecze obniżyli by cene:D
|
szkoda że już nie można produkować piw niepasteryzowanych.Bez tej całej chemii piwo zupełnie ineczej smakuje.
|
A czemu w tym calym glosowaniu nie ma takich dobrych piwek jak Krolewskie, badz Debowe??
|
Cytat:
To sarkazm? Dębowe to przecież mocne piwo a tu mowa o "sikaczach" za którymi osobiście nie przepadam.Z ogólnodostępnych piw moje ulubione to czarny Okocim :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
"Abmopcke nubo" z ukraińskiego browaru "priwatna piersza browarnia" niedawno testowałam i powiem wam, że syf jakich mało. W przeciwieństwie do innego piwa z tego samego browaru. Żebym tylko pamiętała jak to się nazywało. Takie w żółto-niebieskiej etykietce.
Z wynalazków bardzo smaczne jest egipskie piwo Stella. |
4% ma freeq :mario:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najlepszy od zawsze był Barbakan,a później Lubicz. Nie trafienie na gluta w butelce, było jak trafienie 6 w totka. Przy otwieraniu emocje sięgały zenitu, czy eksploduje albo czy nie będzie kwaśne.
|
Tatra mocna i dębowe - i wszystko jasne:)
|
Deboszczaki , jak ktos chce w miare przyjemnie i szybko osiagnac nizsze stany swiadomosci, sa ok.
Kopie to to mocniej niz 'zwykly' browar a smakuje podobnie. Moze juz niedlugo uda mi sie odwiedzic Prage i zasmakowac ichniejszych leciutkich browarkow z ulubionym Gambrinusem na czele:) |
Cytat:
Ja osobiście najczęściej sięgam po Lecha i Tyskie, nie gardze Warką. A nie lubie Pilsnera, jest Cholernie.. może nie gorzkie ale takie że po drugiego już nie sięgam. |
Perła. Nie ma w ankiecie bo co prawda mało znane piwo z Lublina. Ale jest zajebiste. Byłem jakiś czas temu w tamtych stronach i po prostu najlepsze piwo jakie piłem do tej pory. Chmiel jest z pobliskich plantacji które również eksportują go do europy. A w Krakowie można go dostać tylko w paru miejscach..
Pił ktoś? |
Okocim Mocne nie jest najgorsze,sam nie daże go zbytnia sympatią, lecz mimo wszystko są zdecydowanie lepsze piwa. Najczęstsze popijawki jednak spędzam nad butelką O.K-ja (Browar Okocim) no i Tyskacza. Polecam piwko DESPERADO które zdobywa coraz wiecej sympatyków:D
http://pl.beeropedia.org/media/blog/122/1191.4.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja lubie Lecha, OK, Okocim palone i mocne, Carlsberga, Warke strąg i specjal (czerwoną)
a nie lubie Tyskiego, Żywca, i tych tanich sikaczy typu karpackie a o DESPERADOS powiem tyle że to smakuje jak orenżada a nie jak piwo!! |
Cytat:
http://i.wp.pl/a/i/miastokaprow/hist_piwo.gif |
Cytat:
Ja za to polecam Australijskie piwo FOSTERS bardzo popularne w Anglii Moj ranking z zagranicznych 1.Grolsch(najlepiej ten z metalowym zamkiem) 2.Fosters 3.FAXE(puszka litrowa) 4.Budwiser 5.Kronenberg 1694 z Polskich 1.Okocim OK 2.Zywiec 3.EB(mala butelka) 4.Carlsberg(keg) |
Może i macie racje z tym Desperadosem, mimo wszystko jest to jakieś urozmaicenie na naszym rynku piwnym, mi smakuje:P sa gusta i guściki:) a co do zagranicznych piw polecam Karlovackie, chorwackie piwko ale naprawde super oraz wspomniane wyżej Fosters.
Mam pytanie do wprawionych zawodników:D jaki smak ma Balantajs, i co to wogóle jest?:P |
Desperados jest równie paskudny co Reedsy i inne Freeqi. syf
Ballantines to whisky, smakuje jak whisky, wygląda jak whisky i pije się jak whisky. google nie boli. |
Cytat:
|
Nie wiecie czy można kupić w Krakowie bułgarskie piwa Kamenitza albo Zagorke?
|
Cytat:
Z kupnem puszki/butelki będzie ciężko. |
Blondas, zajrzyj do Almy, chyba Kamenitz widziałem.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl