![]() |
Gdzie na tego sylwestra? pomóżcie :)
|
proponuje tradycyjnie http://krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/931218.html
|
Ja już tradycyjnie - Zakopane :P
|
niestety rynek mnie nie kręci,zimno,nie wygodnie...
warto jechać na ślepo do Zakopanego ,mając trochę ograniczone fundusze ? |
Cytat:
|
O właśnie szukałem tego tematu i niepotrzebnie walnąłem posta w innym. No, ale jak już się znalazł właściwy to i treść trochę poszerzę. Poszukuję pokoju na sylwestra dla 2 osób w jakimś fajnym miejscu. Praga, Budapeszt - z większych, a z mniejszych no to celowałbym w Słowację - Poprad, Kezmarok. Jeśli chodzi o Polskę, to kompletnie nie mam pomysłu gdzie można jechać - byle nie do Zakopca, bo ten już znamy na wylot:) Także, jakby ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu kwatery za logiczną cenę to byłbym bardzo wdzięczny. Nie koniecznie w tych miejscach, które wymieniłem.
BTW Wysłałem jakieś 300 maili w różne miejsca, ale większość odpowiedzi albo odmowna, albo drogo... |
Są tematy, które powinno się zamykać z wyczuciem i pozwalac na otwieranie podobnych. Temat powinien miec tytuł "Sylwester 2008", bo czytam ****a i po dobrej chwili łapię że to temat w wiekszości z tamtego roku.
|
"Ranczo" w Tymowej :)
PDK |
Jedzie ktoś może z Taize do Brukseli na sylwestra? :)
Jak cos to PW! |
Pewnie w domu. W tym roku zero planów:/
|
Szanowni bracia po szalu
O tegorocznych wakacjach mało już kto pamięta, uczniowie wrócili do szkół, studenci na uczelnie, za oknem szaro. Mamy październik i trzeba się jakoś zmotywować na nadchodzące miesiące ciężkiej i mozolnej pracy. Mało jest lepszych motywatorów niż snucie planów na najbliższy sezon urlopowy. Tym razem nie letni a zimowy - konkretnie świąteczno-noworoczny. Czasu niby dużo ale nie dla tych którzy chcą wyjechać w tym okresie na kilka dni w ciekawe miejsce i za rozsądne pieniądze ( wiadomo tak najlepiej ;) ) Do rzeczy. Do końca roku pozostało nam 85 dni co daje 2040 godzin czyli 122400 min ew 7344000 sec. ;). Dobra miało być do rzeczy... Jakie plany na przywitanie 2010 roku ? Z rozmachem w jakimś mieście lub przepełnionym kurorcie turystycznym czy też może mała chatka na końcu świata ? Piszmy o wszystkim. Zarówno o ciekawym wyjeździe pod Kraków, w góry na mazury jak również na piaszczyste hawajskie plaże. Wymieniajmy się spostrzeżeniami, uwagami może nawet adresami sprawdzonych miejsc. Pomagajmy se ... tzn sobie :-) ===== Dla rozruszania towarzystwa zacznę o swoich planach. Warianty są trzy 1. Narty w Polsce lub na Słowacji z połączeniem ciepłych źródeł i zimnego piwa (lub grzanego wg. uznania). Zakwaterować się raczej gdzieś na uboczu. 2. Jakieś Europejskie miasto i głośna zabawa w wielotysięcznym tłumie. Wcześnie zwiedzić coś koniecznie. 3. Skandynawia czyli coś na co decyduje się niewielu (poza emigracją zarobkową) niezależnie od pory roku. Sprawdzałem przykładowe ceny biletów lotniczych i np z Katowic do Oslo można spokojnie przelecieć za ok 250 zł w dwie strony. Lot do Sztokholmu trochę droższy. Teraz pytanie do was "czy warto ?" nie ukrywam obawiam się, że wariant najmniej realny. |
Wielka prośba.
Potrzebuje wynająć domek na sylwestra w okolicach Zakopanego na 8-10 osób... Może ktoś z was ma namiary na taki domek... Bo szukam w necie ale chyba obudziłem się z ręka w nocniku.... |
Tegoroczny Sylwester minie dla mnie pod znakiem oszczędności. Potwierdziło się po raz kolejny, że jak w sierpniu-max wrześniu nie podrezerwujemy czegoś to potem ceny szybują pod samo niebo. Pod koniec października skapitulowałem. Zauważyłem, że dużo trudniej jest znaleźć coś na Śląsku niż Małopolsce. Zwardoń i okolice to niby dziury a liczą sobie po 100 zł od osoby w bardzo przeciętnym standardzie. Rok temu w Jaworniku (Dwie Doliny Wierchomla) noclegi dało się za 40 zł znaleźć i oferta była zadowalająca. Coż. Po Sylwestrze wezmę kilka dni urlopu i bez trudu znajdę miejscówki za 1/2 ceny mając puste stoki narciarskie. Nie ma co przepłacać.
|
Fajna knajpa na Kazimierzu - 130 zł ze świetnym cateringiem. Ceny na Rynku i okolicach są tak popieprzone jak lato z radiem.
A jak ktoś nie wie - zawsze można zaprosić do domu 2 znajomych i przepić Nowy Rok :) |
Czarny Dunajec znaleziony tydzien temu 450zl za 5dni w tym impreza sylwestrowa ;P
Do tego babka miala jeszcze wolne miejsca ;> |
Ja zupełnie odmiennie od reszty: praca. Co nie oznacza, że nie na imprezie:) Sheraton, Rotunda lub Rynek zobaczymy od $
|
|
Zwolnił się dzisiaj ostatni domek na Sylwestra. Jeśli byłby ktoś chętny to zapraszam:
http://www.pewnynocleg.pl/obiekt-6113 - domek dla max 7 osób - min 5 noclegów |
Cytat:
|
700zł/dobę - jak w cenniku na dole ogłoszenia, przy pełnym obłożeniu (7 osób) wychodzi 100zł/dobę
|
Cytat:
Ja w tym roku taką taktykę obieram i już wiem że będę zadowolony ;))) PS Żeby tylko do sztucznych ogni dotrwać ! ;) |
No właśnie, ja bym kameralnie spędził też, ale nikt nie ma "wolnej chaty". :P Moi rodziciele niestety nigdzie nie wychodzą, co więcej - robią jakiś zamęt w mieszkaniu. :P
|
Właśnie mi się posypał trochę plan na sylwka. Ma ktoś pomysł na szybko gdzie z dziewczyna można iść żeby dosiedzieć do 22 żeby się rozkręcić? Kina i knajpy odpadają. hilfe...
|
Gdzie jutro najlepiej zostawić auto? Jestem z poza Krakowa i nie wiem czy jest sens się pchać samochodem w okolice Galerii Krakowskiej.
|
a ja pójdę spać koło 22 ;)
|
22 ? to i tak nieźle hehe. Ja pewnie koło 21 :lol::lol::lol:
|
Ja w tym roku w domu spędzam,przyjeżdżają 3 osoby z kręgów wiślackich,więc raczej się nie będzie niczym różnić od zwykłych weekendowych popijawek :)
|
Cytat:
|
Ja to miałem od początku do końca posypane plany :P skończy się chyba, o zgrozo! rynkiem... ;/
|
nie lepiej Wam na jakies disco niz ten rynek
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl