![]() |
Cytat:
|
No tak
Cytat:
Co do meczu z Limanovią widziałem, że byli tacy, co tłumaczyli się boiskiem. To ja nie wiem co by oni zrobili jakby przyszło im grać w mojej miejscowości. |
Dość ciekawie wygląda ten temat. Wystarczy kilka wygranych meczy w miernym stylu - i juz winy Jaliensa,Lameya są wybaczone (tak rozumiem stwierdzenia że Maaskant miał rację). Zaraz przyjda 2 porażki i kolejne kiksy i będzie znów lament.
Doskonale to odzwierciedla politykę klubu. Miała byc gwiazda sprowadzona która przyciągnie kibiców ale zagrał Melikson kilka niezłych meczów i stwierdzili że lepiej jest jak jest. Miało być szkolenie młodziezy ale jak się okazało że można zdobyć mistrza grając tylko nabytkami z zagranicy , w wiekszości za darmo lub na wypożyczeniach - szybko temat ucichł. Zaczęły się porażki i odgrzewają w klubie temat naboru najzdolniejszych (narazie bramkarzy co ciekawe, o reszcie zapominając). Idę w zakład że jak Legii wypalą Żyro,Wolski czy sprzedadzą Rybusa za parę baniek E to Basałaj się obudzi że jednak szkółka by się przydała i juz za chwilutkę już za momencik ...będą o tym myśleć |
Cytat:
|
Cytat:
Rybus jest młodszy od Maleckiego i raczej nie gorszy. a Boguski to w tej chwili jest może i wart ale raczej 80 tyś i nie Euro a złotych.. |
Cytat:
|
To taki wieszcz.
Tam nawet od APOELu mamy droższy skład. Ale wydaje mi się, że kilkanaście lat za Cypryjczykami jednak jesteśmy. |
Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.
W sumie występ Wiślaków , był poniżej krytyki i przykry , to obraz , gdy Mistrz Polski nie ma praktycznie żadnego zdolnego młodego piłkarza. Proszę nie mówić , ze Brud jest młody i ma się uczyć , bo w wieku 22 lat jego rówieśnicy w Europie są pierwszoplanowymi postaciami. Może będzie coś z Czekaja , ale długa przed nim droga... Poza tym nie ma praktycznie nikogo na kim klub mógłby oprzeć grę w przyszłości i wypromować młodziaka. Widać , ze czasy panowania Wisły jako silnego mocarstwa powoli przemijają i z takimi perspektywami nie wróżę nic dobrego w przyszłości. Na dobra sprawę zastanawialiście się gdzie w tej chwili będzie Wisła gdy odejdzie Cupiał? Przeraża mnie myśl , ze w klubie Wisła Kraków przez tyle lat tak bardzo zaniedbano nie tylko młodzież , ale i politykę personalną , gdzie została zachwiana jakakolwiek struktura zdrowego funkcjonowania klubu. |
Kiedy losowanie następnej rundy ?
|
Cytat:
Naprzeciwko silnie zmotywowanej drużyny z III ligi (wspartej byłymi zawodnikami ekstraklasy) stanęły rezerwy Wisły mające na celu odbębnić ten mecz i wygrac najmniejszym nakładem sił. Przez litość nie napiszę o jakości i wymiarach klepiska, na ktorym grano, co i tak stawia drużyne lepsza technicznie w niekomfortowej sytuacji. Tylko indolencji rezerw Wisły zawdzięczać możemy fakt, że do 90 minuty zawodnicy z Limanowej mieli jakiekolwiek nadzieje na przedlużenie męki swojej i rezerw Wisły. Nie było żadnego strachu tylko ostrożność i indolencja. Nie róbcie z Limanovii wiekszego smoka niż nim jest. Ubolewać można co najwyżej nad postawą niektorych piłkarzy, którzy udowodnili, że mają gdzieś głęboko zaangażowanie i honor |
Oglądając wczorajszy mecz stwierdzam iż to bardziej przypominało beach soccer niż piłke trawiastą.
W nastepnej rundzie dobrze by było trafić na jakiegoś kolejnego ogórka np taki klub z Krakowa jeżeli zdołają w ogóle awansować do 1/4. |
Jak sie gra z takim przeciwnikiem to tak jest.
|
W takich meczach ważne jest tylko: przejść dalej i nie złapać kontuzji.
|
Cytat:
|
Jakie 0-7 co najmniej 0-12 i obrać kierunek na Kraków. Ludzie ogarnijcie się trochę... mam lepszy trawnik koło domu niż to co nazywano "murawą" w Limanowej. Zrobili co mieli czyli wygrali i tyle w temacie.
pozdrawiam bez odbioru |
PP obecnie to dno, marketingowe jak I sportowe. Niewiem I niechce mi sie sprawdzac gdzie odbedzie Sie final ale pewnie jakies Suwałki, Kłodawa lub Złotoryja. Choc mamy teraz pieeekne stadiony to moze na jednym z nich.
Fajna zabawa dla amatorow, zlo konieczne dla czolowki medalowej. No ale wstyd odpasc dlatego kluby walcza, walcza nie o Puchar a o to zeby siary nie bylo. Chyba ze chcesz grac w pucharach I odpasc w 1 rundzie z Tobołem... To grasz by wygrac ;) |
Cytat:
|
Wlasnie przez takie granie chlystkami I dublerami PP to dno. Ranga tych spotkan dorownuje sparingom, czesto dowiadujemy sie ze gracz X , Y , Z . jest w naszym zespole. Jesli podejscie sie nie zmieni to takie dno bedzie. Zero otoczki, I brak relacji live dopelnia zenady. Kto to by ogladal? tylko koszulki graja.
A wlasnie pp mozna wykorzystac jako poligon na nowe schematy, pomysly itp. Tutaj przeciwnik walczy i bije na glowe mecz sparingowy. Ale po co, pilkarze musza odpoczac niech gra zbieranina bez pomyslu. W anglii sama liga ma wiecej spotkan niz u nas liga+ pp+ Europa. Tam czy w Niemczech roszady sa minimalne, |
Cytat:
|
Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu Limanovia Limanowa - Wisła Kraków:
http://fbhl.pl/wp-content/themes/vid...160&w=228&zc=1 Limanovia Limanowa - Wisła Kraków (skrót meczu) Pozdrowienia dla fanów Białej Gwiazdy! |
Cytat:
|
Wydaje się to być jedyna droga do wywalczenia miejsca w pucharach na obecny sezon.
|
Info ......
Cytat:
|
wiedzieli że przegrają to i tak wystawili go do składu... ale mogłaby Wisła zrobić psikusa i odpuścić mecz... dopiero by im łyso było jakby to wygrali :D
|
Dawid Basta no i basta z limanovia
|
Czy w piłce seniorskiej jest zasada, że zawodnik nie może zagrać 2 meczów w 48 godzin? Nie chce mi się szukać takiej informacji, wiem że taki przepis był w piłce juniorskiej, a pisze o tym dlatego, że w Limanowej pojawiły się głosy że jeden z zawodników grał mecz w A klasie 2 dni przed meczem z Lechią. O tym że Basta grać nie mógł wiedzieli wszyscy w Limanowej i wystawili go z premedytacją.
|
nie wierze że wystawili nie uprawnionego zawodnika z premedytacją w tym spotkaniu, bo niby w jakim celu??
a nóż sprawili by niespodzianke, która była przecież blisko i co wtedy?? |
Wystawili bo nie znali regulaminu...
Wiedzieli, że ma 2 kartki a myśleli, ze od 3 nie można grać... |
Wiadomo kiedy jest losowanie następnej rundy?
|
Losowanie par 1/4 finału Pucharu Polski 21 listopada 2011 r. (poniedziałek) o godz. 20.30 w studio nSport, przy ul. Augustówka 3 w Warszawie, odbędzie się losowanie par 1/4 finału Pucharu Polski w sezonie 2011/2012. Transmisja na żywo na antenie nSport i TVN Turbo.(pzpn.pl) |
Tu link do losowania:
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-6401.html |
A tu gdyby ktoś chciał przez sopcasta
sop://broker.sopcast.com:3912/56947 |
My Lech a Śląsk Arka, piękne pary:)
|
Dobrze, że mecze dopiero na wiosnę, bo by było pozamiatane z pucharem.
|
więc szykuje nam się kolejny atrakcyjny pod względem kibicowskim wyjazd:)
|
Cytat:
|
ja po ogladnieciu meczu Lecha z Podbeskidziem wnioskuje że nie ma sie czego bać przynajmniej jak na ten moment:P
|
Te mecze beda za jakies 3-4 miesiace a wy tu rozprawiacie o formie:rotfl:
Samo losowanie zalosne jak zwykle. Nie wiem po co w ogole Legia gra we wczesniejszych rundach. Powinni od razu wstawic ich do finalu a plebs niech sie bije o drugie miejsce. |
No właśnie, mi raczej żal że gramy dopiero na wiosnę bo prędzej Lech się ogarnie do tego czasu niż nasze gwiazdy i zarząd...
|
Bardzo dobrze, ze za 3,4 miesiace do spotkan bo do tego czasu wszystko sie moze zdarzyc
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl