Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

Gwiaździsty 27.10.2011 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1182274)
Piszecie o Diazie.. Tyle, ze mnostwo osob, w tym ja, pisalo o nim w ten sposob zanim jeszcze podpisal kontrakt z Wisla. Wiec nie wiem za co w klubie biora takie pieniadze skoro to bylo oczywiste jak ten facet gral, gra i bedzie gral. I dokladnie, jak to sie stalo, ze znajduje sie kasa na kontrakt dla takiego Diaza, a rezygnuje sie z Baszczynskiego.

Pewnie dlatego, że pewna osoba (bardzo ważna) pamięta mecze z Dinamo Tbilisi i jego w nim wyczyny. I zapewne chciała podziękować całej plejadzie zawodników, którzy grali w pewnym czasie w lidze i pucharach oraz dyrygowali szatnią, z którym trenerem nie po drodze itp. A tak się składało, że był on w grupie trzymającej "wadzę".

Killer1990 27.10.2011 11:31

No tak

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1182256)
Z całym szacunkiem ale porównujesz siebie mniemam że amatorsko kopiącego piłkę z zawodowcami grającymi w europejskich pucharach?

Możliwe, że tak kolega porównuje, ale nie oszukujmy się. W Polsce można znaleźć 11 kopaczy, którzy przerośliby umiejętnościami tych grajków w Wiśle. Sam kilka lat temu byłem na meczu klubu, w którym grał Jakub Kosecki i powiem tyle. Ja grając w A-klasie, 2 miesiące bez treningów niczego szczególnego u niego nie zobaczyłem. W moich stronach niestety nie ma jak się wybić i wiele naprawdę dobrych osób skończyło np. pod sklepem monopolowym. A jestem pewien, że takich miejsc w Polsce jest bardzo dużo.

Co do meczu z Limanovią widziałem, że byli tacy, co tłumaczyli się boiskiem. To ja nie wiem co by oni zrobili jakby przyszło im grać w mojej miejscowości.

Arapaho 27.10.2011 12:52

Dość ciekawie wygląda ten temat. Wystarczy kilka wygranych meczy w miernym stylu - i juz winy Jaliensa,Lameya są wybaczone (tak rozumiem stwierdzenia że Maaskant miał rację). Zaraz przyjda 2 porażki i kolejne kiksy i będzie znów lament.
Doskonale to odzwierciedla politykę klubu. Miała byc gwiazda sprowadzona która przyciągnie kibiców ale zagrał Melikson kilka niezłych meczów i stwierdzili że lepiej jest jak jest. Miało być szkolenie młodziezy ale jak się okazało że można zdobyć mistrza grając tylko nabytkami z zagranicy , w wiekszości za darmo lub na wypożyczeniach - szybko temat ucichł. Zaczęły się porażki i odgrzewają w klubie temat naboru najzdolniejszych (narazie bramkarzy co ciekawe, o reszcie zapominając).
Idę w zakład że jak Legii wypalą Żyro,Wolski czy sprzedadzą Rybusa za parę baniek E to Basałaj się obudzi że jednak szkółka by się przydała i juz za chwilutkę już za momencik ...będą o tym myśleć

zegarmistrz 27.10.2011 12:58

Cytat:

sprzedadzą Rybusa za parę baniek E
Transfermarkt.de wycenia Rybusa na 950 tys. ojro. Dla porównania Małeckiego na 2,5 mln, Kurto na 150 tys., Bruda i Czekaja na 100 tys., Boguskiego na 800 tys. Nie jesteśmy 100 lat za murzynami.

wiertar 27.10.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zegarmistrz (Post 1182347)
Transfermarkt.de wycenia Rybusa na 950 tys. ojro. Dla porównania Małeckiego na 2,5 mln, Kurto na 150 tys., Bruda i Czekaja na 100 tys., Boguskiego na 800 tys. Nie jesteśmy 100 lat za murzynami.

no to patrz dalej na transfermarkty i tym podobne .......y.

Rybus jest młodszy od Maleckiego i raczej nie gorszy. a Boguski to w tej chwili jest może i wart ale raczej 80 tyś i nie Euro a złotych..

1q2 27.10.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zegarmistrz (Post 1182347)

A kto to jest ten transfermarkt?

Piotson 27.10.2011 13:20

To taki wieszcz.

Tam nawet od APOELu mamy droższy skład.
Ale wydaje mi się, że kilkanaście lat za Cypryjczykami jednak jesteśmy.

bukaj22 27.10.2011 14:24

Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.

W sumie występ Wiślaków , był poniżej krytyki i przykry , to obraz , gdy Mistrz Polski nie ma praktycznie żadnego zdolnego młodego piłkarza. Proszę nie mówić , ze Brud jest młody i ma się uczyć , bo w wieku 22 lat jego rówieśnicy w Europie są pierwszoplanowymi postaciami. Może będzie coś z Czekaja , ale długa przed nim droga... Poza tym nie ma praktycznie nikogo na kim klub mógłby oprzeć grę w przyszłości i wypromować młodziaka. Widać , ze czasy panowania Wisły jako silnego mocarstwa powoli przemijają i z takimi perspektywami nie wróżę nic dobrego w przyszłości. Na dobra sprawę zastanawialiście się gdzie w tej chwili będzie Wisła gdy odejdzie Cupiał?

Przeraża mnie myśl , ze w klubie Wisła Kraków przez tyle lat tak bardzo zaniedbano nie tylko młodzież , ale i politykę personalną , gdzie została zachwiana jakakolwiek struktura zdrowego funkcjonowania klubu.

Romuald 27.10.2011 14:35

Kiedy losowanie następnej rundy ?

FraMat 27.10.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1182381)
Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.

No nie wiem, o jakim strachu niektórzy z was piszą? Dlatego, że jakiś redaktorek na onecie czy innym portalu tak to opisał?
Naprzeciwko silnie zmotywowanej drużyny z III ligi (wspartej byłymi zawodnikami ekstraklasy) stanęły rezerwy Wisły mające na celu odbębnić ten mecz i wygrac najmniejszym nakładem sił. Przez litość nie napiszę o jakości i wymiarach klepiska, na ktorym grano, co i tak stawia drużyne lepsza technicznie w niekomfortowej sytuacji. Tylko indolencji rezerw Wisły zawdzięczać możemy fakt, że do 90 minuty zawodnicy z Limanowej mieli jakiekolwiek nadzieje na przedlużenie męki swojej i rezerw Wisły.
Nie było żadnego strachu tylko ostrożność i indolencja.
Nie róbcie z Limanovii wiekszego smoka niż nim jest.
Ubolewać można co najwyżej nad postawą niektorych piłkarzy, którzy udowodnili, że mają gdzieś głęboko zaangażowanie i honor

Sylwek1906 27.10.2011 15:07

Oglądając wczorajszy mecz stwierdzam iż to bardziej przypominało beach soccer niż piłke trawiastą.
W nastepnej rundzie dobrze by było trafić na jakiegoś kolejnego ogórka np taki klub z Krakowa jeżeli zdołają w ogóle awansować do 1/4.

mitmichael 27.10.2011 16:06

Jak sie gra z takim przeciwnikiem to tak jest.

Gwiaździsty 27.10.2011 16:27

W takich meczach ważne jest tylko: przejść dalej i nie złapać kontuzji.

szprotson 27.10.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1182446)
W takich meczach ważne jest tylko: przejść dalej i nie złapać kontuzji.

Daj spokój, nie ucz Ich, Oni wiedzą więcej.Z Limanovią trzeba było wygrać 7-0 do tego marnując 10 sam na sam. Dać z siebie maksa, w końcu na ten mecz czekali całe życie.

Gero 27.10.2011 18:44

Jakie 0-7 co najmniej 0-12 i obrać kierunek na Kraków. Ludzie ogarnijcie się trochę... mam lepszy trawnik koło domu niż to co nazywano "murawą" w Limanowej. Zrobili co mieli czyli wygrali i tyle w temacie.

pozdrawiam
bez odbioru

Dariook 28.10.2011 12:42

PP obecnie to dno, marketingowe jak I sportowe. Niewiem I niechce mi sie sprawdzac gdzie odbedzie Sie final ale pewnie jakies Suwałki, Kłodawa lub Złotoryja. Choc mamy teraz pieeekne stadiony to moze na jednym z nich.

Fajna zabawa dla amatorow, zlo konieczne dla czolowki medalowej. No ale wstyd odpasc dlatego kluby walcza, walcza nie o Puchar a o to zeby siary nie bylo. Chyba ze chcesz grac w pucharach I odpasc w 1 rundzie z Tobołem... To grasz by wygrac ;)

Misiek570 28.10.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1182797)
PP obecnie to dno, marketingowe jak I sportowe. Niewiem I niechce mi sie sprawdzac gdzie odbedzie Sie final ale pewnie jakies Suwałki, Kłodawa lub Złotoryja. Choc mamy teraz pieeekne stadiony to moze na jednym z nich

Podobno finał PP ma sie odbyć na narodowym, więc gdybyśmy się dostali to szykuje się fajny wyjazd. Dno sportowe to fakt, ale w takich meczach można sprawdzać młodych nieogranych zawodników.

Dariook 28.10.2011 14:04

Wlasnie przez takie granie chlystkami I dublerami PP to dno. Ranga tych spotkan dorownuje sparingom, czesto dowiadujemy sie ze gracz X , Y , Z . jest w naszym zespole. Jesli podejscie sie nie zmieni to takie dno bedzie. Zero otoczki, I brak relacji live dopelnia zenady. Kto to by ogladal? tylko koszulki graja.

A wlasnie pp mozna wykorzystac jako poligon na nowe schematy, pomysly itp. Tutaj przeciwnik walczy i bije na glowe mecz sparingowy.

Ale po co, pilkarze musza odpoczac niech gra zbieranina bez pomyslu. W anglii sama liga ma wiecej spotkan niz u nas liga+ pp+ Europa.
Tam czy w Niemczech roszady sa minimalne,

dawiss 28.10.2011 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1182829)
Wlasnie przez takie granie chlystkami I dublerami PP to dno. Ranga tych spotkan dorownuje sparingom, czesto dowiadujemy sie ze gracz X , Y , Z . jest w naszym zespole. Jesli podejscie sie nie zmieni to takie dno bedzie. Zero otoczki, I brak relacji live dopelnia zenady. Kto to by ogladal? tylko koszulki graja.

A wlasnie pp mozna wykorzystac jako poligon na nowe schematy, pomysly itp. Tutaj przeciwnik walczy i bije na glowe mecz sparingowy.

Ale po co, pilkarze musza odpoczac niech gra zbieranina bez pomyslu. W anglii sama liga ma wiecej spotkan niz u nas liga+ pp+ Europa.

Nie masz pojecia o czym piszesz, nie pierwszy raz.

Football Highlights 28.10.2011 15:50

Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu Limanovia Limanowa - Wisła Kraków:

http://fbhl.pl/wp-content/themes/vid...160&w=228&zc=1
Limanovia Limanowa - Wisła Kraków (skrót meczu)

Pozdrowienia dla fanów Białej Gwiazdy!

arti 29.10.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1182829)

Jakoś mimo grania chłystkami w ćwierćfinale = najlepszej ósemce są 4 najsilniejsze drużyny (W,Ś,A,L). Jak w lidze się nie uda zdobyć mistrza tj. teoretycznie lepsza okazja (bo zaczyna się później) do powalczenia o LE niż miejsca 2 i 3 w lidze, a przykładem i wzorem do naśladowania jest tu Legia.

Dariook 30.10.2011 03:48

Wydaje się to być jedyna droga do wywalczenia miejsca w pucharach na obecny sezon.

Kocur 16.11.2011 18:04

Info ......

Cytat:

Wydział Gier PZPN zweryfikował mecz 1/8 finału rozgrywek o Puchar Polski w sezonie 2011/2012 między drużynami MKS Limanovia Limanowa i Wisłą Kraków jako walkower 0:3 na niekorzyść drużyny MKS Limanovia Limanowa.

W zawodach, w drużynie MKS Limanovia Limanowa, brał udział Dawid Basta, który powinien odbywać karę dyskwalifikacji jako następstwo otrzymania 2 żółtych kartek.

Spotkanie zakończyło się wygraną Wisły Kraków 2:1.

szczepek19 16.11.2011 18:42

wiedzieli że przegrają to i tak wystawili go do składu... ale mogłaby Wisła zrobić psikusa i odpuścić mecz... dopiero by im łyso było jakby to wygrali :D

Daif1906 16.11.2011 18:53

Dawid Basta no i basta z limanovia

ts1987 17.11.2011 14:39

Czy w piłce seniorskiej jest zasada, że zawodnik nie może zagrać 2 meczów w 48 godzin? Nie chce mi się szukać takiej informacji, wiem że taki przepis był w piłce juniorskiej, a pisze o tym dlatego, że w Limanowej pojawiły się głosy że jeden z zawodników grał mecz w A klasie 2 dni przed meczem z Lechią. O tym że Basta grać nie mógł wiedzieli wszyscy w Limanowej i wystawili go z premedytacją.

wiertar 17.11.2011 15:36

nie wierze że wystawili nie uprawnionego zawodnika z premedytacją w tym spotkaniu, bo niby w jakim celu??
a nóż sprawili by niespodzianke, która była przecież blisko i co wtedy??

ts1987 17.11.2011 19:08

Wystawili bo nie znali regulaminu...
Wiedzieli, że ma 2 kartki a myśleli, ze od 3 nie można grać...

Sylwek1906 17.11.2011 19:16

Wiadomo kiedy jest losowanie następnej rundy?

MaThEuS 19.11.2011 23:53

Losowanie par 1/4 finału Pucharu Polski
21 listopada 2011 r. (poniedziałek) o godz. 20.30 w studio nSport, przy ul. Augustówka 3 w Warszawie, odbędzie się losowanie par 1/4 finału Pucharu Polski w sezonie 2011/2012. Transmisja na żywo na antenie nSport i TVN Turbo.
(pzpn.pl)

MaThEuS 21.11.2011 20:10

Tu link do losowania:
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-6401.html

prisonka 21.11.2011 20:15

A tu gdyby ktoś chciał przez sopcasta
sop://broker.sopcast.com:3912/56947

RYBA 21.11.2011 20:36

My Lech a Śląsk Arka, piękne pary:)

pan Dudi 21.11.2011 20:43

Dobrze, że mecze dopiero na wiosnę, bo by było pozamiatane z pucharem.

RYBA 21.11.2011 20:52

więc szykuje nam się kolejny atrakcyjny pod względem kibicowskim wyjazd:)

Fiti 21.11.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1194199)
Dobrze, że mecze dopiero na wiosnę, bo by było pozamiatane z pucharem.

Po czym to wnioskujesz? Po naszym ostatnim meczu? Po tabeli?

RYBA 21.11.2011 20:55

ja po ogladnieciu meczu Lecha z Podbeskidziem wnioskuje że nie ma sie czego bać przynajmniej jak na ten moment:P

River 21.11.2011 21:08

Te mecze beda za jakies 3-4 miesiace a wy tu rozprawiacie o formie:rotfl:

Samo losowanie zalosne jak zwykle. Nie wiem po co w ogole Legia gra we wczesniejszych rundach. Powinni od razu wstawic ich do finalu a plebs niech sie bije o drugie miejsce.

Fiti 21.11.2011 21:08

No właśnie, mi raczej żal że gramy dopiero na wiosnę bo prędzej Lech się ogarnie do tego czasu niż nasze gwiazdy i zarząd...

mitmichael 21.11.2011 21:10

Bardzo dobrze, ze za 3,4 miesiace do spotkan bo do tego czasu wszystko sie moze zdarzyc

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl