Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - KORONA Kielce, piątek 30.04.2010 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7214)

Baala 01.05.2010 13:58

kupują w ostatniej chwili, bo nikt tu przychodzic nie chce...

fialo 01.05.2010 14:22

Dobra, żarty się skończyły. Trzeba w końcu pokazać, że się na Mistrzostwo Polski zasługuje. Na razie mieliśmy farta, przegrywaliśmy, wygrywaliśmy szczęśliwie, cały czas byliśmy liderem. Teraz nadszedł moment prawdy, w którym przekonamy się czy ta drużyna jest godna, by określać ją mianem mistrzowskiej. Sprawa jest jasna - wygramy 3 mecze do końca, świętujemy na Rynku. Wszystko jest w naszych rękach. Ten sezon był beznadziejny. Na koniec trzeba pokazać swój potencjał(?) i w końcu udowodnić swoją wartosć. Wygrana z Legią na wyjeździe. Idealny moment, żeby odkupić wszystkie winy z całego sezonu. Ten mecz będzie kluczowy. Jak wygramy na Łazienkowskiej, nie wierze, że pozostałe 6 pkt nie padnie naszym łupem. Losy tytułu rozstrzygną się właśnie za tydzień. Do tej pory jeszcze wstrzymajmy się z pojazdem na naszych grajków, co oczywiście nie zmienia faktu, że z Koroną zagrali(szczególnie w 1szej połowie) tragicznie. Poczekajmy jeszcze tydzień. Może jestem głupi/naiwny/ślepo kocham swój klub, ale wierze w trzy punkty na Legii. I Mistrzostwo Polski. Wiem, nie ma ku temu żadnych przesłanek.

SpoXsteR 01.05.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 891755)
Trzeba w końcu pokazać, że się na Mistrzostwo Polski zasługuje.

to chyba logiczne i rowna sie z 1 miejscem na koniec sezonu.. zajmie ktos inny to oni zasluzyli.. my to my... i nic tu do rzeczy nie ma kto przegral z Legia, Amika czy Cracovia... bo gdybac to sobie mozna... gdyby Odra wygrala wszystkie mecze to by MP zdobyla .. Odra w sumie zasluzyla na MP.. ale dziwnym trafem jest na dole w tabeli

nie interesuje mnie jak, moga przegrac i 3 mecze pod rzad teraz.. byle bylo MP

palladynTS 01.05.2010 15:00

[quote=szczebrzeszcz;891347]w tej chwili to Lech ma większe szanse na mistrzostwo
Wisła nie może nawet zremisować
trzy wygrane? w tym z Legią w Wawie i derby, możliwe ale cholernie ciężkie do wykonania
a Lech w takim wypadku może nawet zremisować jeden z czterech meczy,
gra z Ruchem... ale tenże gra non stop, ma mecze w PP, tydzień przed gra z Legią a następnie Pogonią w Szczecinie... a potem dopiero Lech...

Dlaczego dopisałeś Amice 3 pkt przed meczem we Wrocku???Ogarnij się proszę.

Teraz liga naprawdę będzie jeszcze ciekawsza!!!:)

Szarny 01.05.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 891769)
Teraz liga naprawdę będzie jeszcze ciekawsza!!!:)

Proszę Cię. Nie używaj tego stwierdzenia.
Chociaż faktycznie, teraz mistrzostwo smakowałoby nawet lepiej niż przed rokiem. 3 wygrane po wcześniejszym strzeleniu sobie w stope. I to z Legią i Pasami i niespadywalną Odrą.
Tak czy inaczej, po wczorajszym "wypadałoby przeprosić kibiców" :lol:

palladynTS 01.05.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 891772)
Proszę Cię. Nie używaj tego stwierdzenia.
Chociaż faktycznie, teraz mistrzostwo smakowałoby nawet lepiej niż przed rokiem. 3 wygrane po wcześniejszym strzeleniu sobie w stope. I to z Legią i Pasami i niespadywalną Odrą.
Tak czy inaczej, po wczorajszym "wypadałoby przeprosić kibiców" :lol:

"Drużyna nie zareagowała pozytywnie"...:-):D

Kassperr 01.05.2010 15:27

Jak Lech zremisuje chociaż jeden mecz, a my zdobędziemy 7 punktów, to mamy mistrza :)

Areo 01.05.2010 17:38

Najbardziej w tym wszystkim dołuje brak charakteru u naszych piłkarzyków. Jak można 6 meczów prze***** po 0:1?
Jedyna nadzieja w tym, że Lech nie wytrzyma presji. Już w zeszłym sezonie zabrakło im jaj by zaklepać mistrzostwo. Tydzień temu było widać jak się panicznie boją zawalczyć o pełną pulę z nami, teraz mogą mieć pietra przez meczami we Wrocku i Chorzowie. Trzeba wierzyć do końca.

HEDu 01.05.2010 17:58

Ba. Chudy i długi garbusek co sie ciagle przewraca. Ale co najwazniejsze, umie zrobic przewage czy to minieciem czy otwierajacym podaniem (ale niektorym i tak nie chce sie do nich wychodzic bo nikt nie biega). Malo mamy takich pilkarzy.

Tenzen 01.05.2010 19:36

Ba... nie spodziewał się tak agresywnej gry. Ktoś musi z nim pogadać ale myślę, że przyzwyczai się do agresywnej gry.

Dodatkowo miał pecha, że nie tylko Korona ale i sędzia nastawił się na twardą grę.

tofik 01.05.2010 19:55

Meczu nie widziałem i chyba dobrze, bo zakłóciłby on błogi stan odpoczynku i relaksu :)
Ale kolejna porażka w rozmiarze 1:0...chyba jasne jest, że nie potrafimy odwrócić losów spotkania.
Za mało amunicji. Z przodu - pomoc niekreatywna, atak nieskuteczny i jest jak jest.
Mistrza jeśli się uda wygrać, to jak zwykle będę uradowany, ale to chyba maximum na co stać tę drużynę. W pucharach czeka Levadia, czy inne FBK Kaunas.

PS. Tak podejrzewałem, ze w temacie płacz i lament hehe.

WISŁAZWE 01.05.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 891810)
Ba. Chudy i długi garbusekco sie ciagle przewraca. Ale co najwazniejsze, umie zrobic przewage czy to minieciem czy otwierajacym podaniem (ale niektorym i tak nie chce sie do nich wychodzic bo nikt nie biega). Malo mamy takich pilkarzy.

Ba preferuje bardziej techniczny futbol a w naszej ekstraklasie w nie których meczach gra się mocno, zdecydowanie i nie ma tu miejsca na ładną techniczna grę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 891889)
Meczu nie widziałem i chyba dobrze, bo zakłóciłby on błogi stan odpoczynku i relaksu :)
Ale kolejna porażka w rozmiarze 1:0...chyba jasne jest, że nie potrafimy odwrócić losów spotkania.
Za mało amunicji. Z przodu - pomoc niekreatywna, atak nieskuteczny i jest jak jest.
Mistrza jeśli się uda wygrać, to jak zwykle będę uradowany, ale to chyba maximum na co stać tę drużynę. W pucharach czeka Levadia, czy inne FBK Kaunas.

PS. Tak podejrzewałem, ze w temacie płacz i lament hehe.

Nie do końca:
Wisła Kraków - Polonia Bytom 1-1 przy prowadzeniu Polonii
Ruch Chorzów- Wisła Kraków 1-3 przy 1-0 dla Ruchu
Polonia Bytom - Wisła Kraków 1-3 przy 1-0 dla Polonii

więc w jakimś stopniu potrafimy wyjść z opresji.

Choć wiadomo więcej było meczy kiedy nie daliśmy rady odrobić 1-0
Legia, Cracovia, Arka, GKS, Korona, Lech

Nie którzy to już rozdali medale na koniec sezonu, stwierdzając że zarówno Lech i Legia wygrają wszystko jak leci a Wisła nie.
Zostało 3 mecze więc spokojnie jesteśmy liderem i to od nas zależeć będzie czy dalej nim będziemy.

JarTSW faktycznie, masz rację nie zauważyłem.

JrQ- 01.05.2010 22:45

Cytat:

No to jak w końcu chudy czy gruby.
Ślepy!
Tam pisze garbusek, a nie grubasek

1q2 01.05.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 891880)
Ba... nie spodziewał się tak agresywnej gry. Ktoś musi z nim pogadać ale myślę, że przyzwyczai się do agresywnej gry.

.

Ba dobrze wiedział jaka będzie gra tylko nie przewidział że tym razem sędzia powie nie dla przewracania się przy każdym starciu.

grogoriogreg 02.05.2010 08:40

Sędzie bardzo dobrze prowadził mecz, przykro mi, że w większości przypadków to Wiślak leżał po delikatnym kontakcie, ale to jest jedyny sposób, by piłkarze zaczęli grać, a nie tylko szukać okazji do przewrócenia się.

Jaroo1 02.05.2010 09:51

dokladnie jakby tak kazde spotkanie bylo prowadzone to symulanci by z siebie kretynow nie robili i nie robili z sedziego debila bo jak widac Siejewicz jak chce to z siebie debila nie da zrobic. Super prowadzony mecz, malo przerw a dzieki temu bylo ogolnie mysle mniej fauli bo juz sie znudzilo wszystkim nurkowac co chwile, a dzieki temu tempo szybsze i ciekawiej sie oglada takie cos a nie jak co 30 sekund jet przerwa

Eberk 02.05.2010 11:06

Issa jako defensywny pomocnik więcej buduje akcji z przodu ( i to niezłych ) niż dwaj nasi ofensywni ( np. Jirsak ).
Widać,że nie jest przygotowany fizycznie na cały mecz i dlatego go Kasperczak wpuścił w drugiej połowie.

element 02.05.2010 16:35

http://i43.tinypic.com/357fxbm.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=q3LvFVgS8OQ

Ktoś kojarzy pysk tej parówki śpiewającej razem z Kubusiem Puchatkiem hymn Cracovii?
Imię i nazwisko.
Żeby z typem rachu ciachu i do piachu w razie gdyby Wisła chciała go zatrudnić jako magazyniera.

farben 03.05.2010 21:10

Alvarez i nasze zdania odrębne...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ebne,id,t.html

Żmijka 03.05.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 892183)
http://i43.tinypic.com/357fxbm.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=q3LvFVgS8OQ

Ktoś kojarzy pysk tej parówki śpiewającej razem z Kubusiem Puchatkiem hymn Cracovii?
Imię i nazwisko.
Żeby z typem rachu ciachu i do piachu w razie gdyby Wisła chciała go zatrudnić jako magazyniera.

Na moje oko Robert Dziuba - trener bramkarzy.

mrawczu 04.05.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 892901)

na normalnym poziomie? Oj Pablo, Pablo skoro tak wygląda normalny poziom to ja nie chcę wiedzieć jak wygląda ten słabszy.

tyle dni po meczu a ja dalej nie mogę patrzeć na tą radość: http://kiks.tv/2010/05/wisla-na-wstecznym/

willow 04.05.2010 21:47

Pablo jest ligowym średniakiem jaki wielu. Moim zdaniem nie jest wart wykupienia go za 400.000 euro. Tym bardziej, że w koncepcji Kasperczaka, boczny obrońca ma grać ofensywnie i dośrodkowywać. A jak Pablo dośrodkowuje, to chyba nikomu mówić nie trzeba...

MCX 05.05.2010 06:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 893237)
Pablo jest ligowym średniakiem jaki wielu. Moim zdaniem nie jest wart wykupienia go za 400.000 euro. Tym bardziej, że w koncepcji Kasperczaka, boczny obrońca ma grać ofensywnie i dośrodkowywać. A jak Pablo dośrodkowuje, to chyba nikomu mówić nie trzeba...

Radzę przygotować się na ewentualność odpuszczenia Alvareza i nie pozyskania w jego miejsce innego zawodnika. Przecież Singlar wraca do zdrowia, a w odwodzie jest Burliga. Od dłuższego czasu wszędzie w klubie szuka się oszczędności, a jakby nie patrzeć dwóch zawodników na prawą obronę będzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl