![]() |
Coś w tym jest, podobnie nasi panczeniści do potęgi nie należymy ale co przejazd naszych to miejsce w trzeciej dziesiątce albo dalej a osiągali lepsze rezultaty.
|
Bachleda-Curuś w łyżwiarstwie na 1000m też cieniutko-31 miejsce;/ to jest jej koronny dystans??
Jeśli tak to mnie zawiodła trochę... |
Cytat:
Niestety...;/ Nawet Bachleda-Curuś zawodzi. Cytat:
Jej koronny to 1500 ale żeby liczyć na 6 w 1500 to powinna być co najmniej w 20 na 1000...:( |
Cytat:
Znasz się jak pies na gwiazdach a strasznie chcesz dyskutować jakiś Azjata to zawodnik z czołówki, zeskok ? W Polsce jeszcze nigdy nie było pajpu chociaż o połowę mniejszego niż ten w którym startowali, zawodnicy z pierwszej dziesiątki w ciągu roku zmieniają sie na pierwszych miejscach we wszystkich imprezach na których startują, sam fakt obecności polaka w tak prestiżowej imprezie jest budujący. Nie ma się co doszukiwać błędów w przygotowaniu naszych snowboardzistów, bo w naszym kraju nie ma możliwości treningu dla nich i pewnie gdyby nie sponsorzy których zdobywają sami nie uzyskali by kwalifikacji olimpijskich bo ze stypendium pewnie ledwo by wystarczyło na sprzęt. Idąc twoim rozumowaniem poco Wisła gra o mistrza i o LM jak nas tam wszyscy bedą lać i będzie kompromitacja |
Rozumiem że dla Ciebie występ Ligockich jest budujący? :/
|
Z medalowych szans dalej pozostaje liczyc tylko na Kowlaczyk i Malysza...
reszta ma forme taka jak obecna infrastruktura obiektow sportowych w Polsce |
Obecność naszych reprezentantów w światowej czołówce zawsze będzie dla mnie budująca. Jeżeli by brelok i pola wykonali swoje przejazdy bez upadków docenić było by ich łatwiej bo nie każdy sobie zdaje sprawe z tego ze nie zjechał by nawet na sankach z tego pajpu ;)
|
Bardzo mnie to cieszy ale to tak jakbyś powiedział "jakby Sikora strzelił 20 na 20" "jakby Kowalczyk lepiej zjeżdżała" "jakby Małysz lepiej się wybił"
Prawda jest taka że to jest część ich programu i jeśli ligoccy upadają 5 na 6 przejazdów (pierwszego asekuranckiego w snowcrossie nie licze) to jednak jest tu coś nie tak i trzeba powiedzieć że to KATASTROFA! |
Katastrofa to by była jak bysmy np jak Austria która uchodzi za alpejski kraj z bogatą tradycją w sportach zimowych i wieloma miejscami sprzyjającymi uprawianiu sportów zimowych nie mieli reprezentanta w tej dyscyplinie. Jak już pisałem łatwiej by ich było doceniać jak by im się udało ale to nie o to chodzi żeby wysłać na olimpiadę Małysza, Sikorę, Kowalczyk bo reszta stanowi tło
|
Ligoccy zaprezentowali się najgorzej... Jedynie dwójka panczenistów zaprezentowała się gorzej (bo byli na ostatnich miejsach)
Przecież już nawet wyśmiewany Szczurek dziś wyprzedził 30 zawodników i zmiescił się w 60. Widać że jesteś z nimi jakoś związany bo inaczej jak kompromitacja tego nazwać nie można. |
nie jestem z nimi związany ale bronie ich bo to co robią nie jest mi obce i znane jedynie z telewizji
|
Dlatego ciężko Cię uznać za obiektywnego.
Staszulonek też nie ma toru w Polsce a jakoś się zaprezentowała. nawet Kurowski się nieźle zaprezentował a pojechał na kredyt. |
Jestem zdania że na to czym dysponują nasi snowboardziści czyli brak miejsca do trenowania dużo mniejsze stypendia olimpijskie od innych olimpijczyków to i tak dobrze że startują i są w tej czołówce. Przejazdy były fatalne bo z upadkami może trema może za mało treningów może nawet złe przygotowanie szkoda tego bardzo, ale katastrofą było by gdyby ich tam nie było mimo iż walczyli by o minimum olimpijskie. Paulina zrobiła ten sam przejazd na zawodach chyba miesiąc temu i zajęła pierwsze miejsce na Burton Europe Open w Laxx.
|
Szpaku jest MISTRZ!
Mecz Szwajcaria - Kanada: "Po stronie amerykańskiej..." i wymienia skład Kanady Według niego Brodeur nazywa się "Bonżur" :rotfl: |
Start Ligockich jak i naszych panczenistów można chyba podsumować tym demotem :
http://mainhg.demotywatory.pl/upload...niczny_500.jpg |
Z taką grą to ja złota dla Kanady nie widzę...
|
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz ze nie mają gdzie trenować , a wcześniej że nie widzieli taaaakich wielkich halfpipów a teraz że trema, a jednak wygrywają jakieś super ważne zawody Poza tym w jakiej czołówce? Po prostu są ciency jak d...a węża a jeżdżą tylko dlatego że mają porządne układy w PZSNOW Są lepsi tylko nie mają właśnie tego o czym wczesniej pisałeś : stypendiów, sponsorów itd |
Cytat:
|
W takim razie dlaczego ta światowa "czołówka" tak wypada jak wypada(dosłownie:) ) na ZIO
Piszesz żew ygrywają a zaraz nie mają gdzie trenowac i to ma ich tłumaczyć to w końcu są słabi bo nie trenują czy dobrzy bo wygrywają???? chyba raczej są słabi mimo że trenują http://www.trotyl.pl/index.php/news/...pe-wyniki.html pozdrawiam |
Cytat:
edit: fakt, źle widze. |
No to źle widzisz:rotfl: Komentatorzy J&W się pomylili jednak później się poprawili.
44:09.4 +34.2 - 3 A jeszcze mam jedno pytanie do obrońców Ligockich. Co się tak Ligocki burzył że jest lepszy od Jodko jak ZDECYDOWANIE LEPIEJ zaprezentował się Jodko który był o włos o 1/8? Miał pecha bo się przewrócił?:rotfl: |
heheh mistrzostwa polski w Czechach widzę że zrozumiałeś o co mi chodzi, od dwóch lat nic się nie zmieniło
|
Cytat:
Po pierwsze - piszę co widzę. Chłop wjechał do rynny, wyskoczył w powietrze, zakręcił się i pierdyknął o rynnę. Koniec zjazdu, ledwo dochodzi do siebie. Punktacja 12. I widzę, że nawet po takim zjeździe (który dla tego zawodnika jest katastrofą, ale ma szansę poprawy w drugim) jest już lepszy od Ligockiego, który w dwóch przejazdach uzbierał 10 punktów. To znaczy, że miał jeszcze jeden gorszy przejazd, za mniej niż 10 punktów. Sam wcześniej wspomniałem, że dziwi mnie kolejny dramatyczny występ Ligockich na olimpiadzie, bo przecież w zawodach w sezonie potrafili zajmować czołowe miejsca. Ligocka jest aktualną medalistką mistrzostw świata - jakoś brak dużego pajpu w Polsce jej w tym nie przeszkodził. Potencjał jakiś ma, ale na najważniejszej imprezie po raz kolejny się kompromituje. Co do samego faktu uczestnictwa - skąd biorą się Kenijczycy w biegach narciarskich, Indusi w sankach i Brazylijczycy w narciarstwie alpejskim? Bo limity olimpijskie są mało wyśrubowane, po to by tacy egzotyczni sportowcy mieli szansę występu. Zaraz powiesz, że nasze polskie minima były bardziej wyśrubowane. Pełna zgoda, ale argument o tym, że obecność na imprezie jest budujący - to głupota. Dla mnie występ na olimpiadzie Polaków ma sens, jak zajmują miejsce minimum w połowie stawki. Jak nasz saneczkarz. Ok, wywalczył kwalifikację, nie jest geniuszem ale przynajmniej powalczył o jak najlepsze miejsce. Na więcej pewnie go nie stać. Zajmowanie ostatnich miejsc na olimpiadzie, gdzie dokoptowuje się również różne egzotyczne ogórki, nie jest ani chwalebne ani budujące. Wręcz przeciwnie, utrwala stereotyp Polaka-loosera. I o to mam do nich pretensję. PS. gdybym miał uzasadnione podejrzenia, że Wisła po raz kolejny w eliminacjach wtopi z Levadia czy innymi ogórkami, też bym nawoływał do wycofania się z tych rozgrywek. Jednak w przypadku Wisły serce jest silniejsze niż rozum:-D |
nawet nie ma co komentować powinniśmy wysłać 3 olimpijczyków po medale bo tak to jest wstyd a jak im się nie uda to wpierd0l ogólnopolski ? kibice sukcesu nie będą pocieszeni
|
Cytat:
|
Brawa dla Słowaków, chyba świeto narodowe tam dzisiaj mają. Rosjanie jak to zwykle z nimi, totalnie zlekcewazyli przeciwnika. Bardzo sie ciesze ze oberwali :D
|
Nie przywiązujcie za dużej wagi do wyników w grupach, prawdziwa gra zacznie się w play offach.
Na razie Kanada i Rosja zaliczyły po wpadce. USA solidnie się prezentują. |
Cytat:
|
Ligoccy to jakis żart. Podejrzewam że 50% pagórkowych instruktorów snowboardu pokazałoby sie lepiej.
|
Dziś Kowalczyk w biegu łączonym.
Możemy być pewni miejsca w 10 ale o medal będzie bardzo trudno dlatego lepiej się nie napalać. Pierwsza pętla klasykiem i jeśli nie zgubi rywalek to będzie bardzo ciężko o medal. |
wszystko jest mozliwe, szkoda ze nie ma pozadnych podbiegow, ale na 30km bedzie dla mnie murowana faworytka do zlota. W dzisiejszym biegu takze ma szanse na zajecia miejsca w pierwszej trojce, trzeba pobiegnac bardzo madrze taktycznie. Troche rozerwac grupe klasykiem, wypracowac pewna przewage, przeciez podczas biegu na 10km lyzwa na 7,5km byla jeszcze 3...wiec trzeba myslec pozytywnie :)
a jutro Malysz skacze, jesli beda rowne warunki i niska belka moze byc bardzo dobrze, wczoraj na treningach ladnie skakal z niskich belek z 15 chyba jak dobrze pamietam skoczyl 144m. |
Cytat:
już na starcie potrafi rozbawić ciekawie zapowiada się start Kowalczyk pewnie odskoczy po pierwszych 7.5km i na pozostałym dystansie z czasem zostawi resztę jest mocna i ma coś do udowodnienia jak nie będzie żadnych błędów na zjazdach to powinno być dobrze |
Cytat:
Zgadza się - wszystko jest możliwe ale jeśli będzie finisz w grupie i Bjoergen się za bardzo nie zmęczy to Justyna fniszując łyżwą nie ma szans. Kalla mam nadzieje odpadnie na klasyku ale Smigun spokojnie powinna wytrzymać. Wydaje się że powinien być brąz ale wszystko zależy od tego czy rozerwie rywalki na klasyku. Jak nie to będzie ciężko. Strefa zmian też jest ważna. Małysz skacze z treningu na trening lepiej. w jego wypadku opłaca sie trenować. Inni sobie mogą to odpuścić ale jemu, daje to jak widać bardzo dużo. Wtorkowe treningi troszke mnie podłamały ale wiadomo że Małysz skacze najlepiej w konkursie. Drużyna też nie skacze tragicznie. Znowu odpadł Rutkowski. Mam nadzieję że tym razem skoczą dobrze w konkursie.... |
Cytat:
|
A nasi wszyscy panczeniści już są po zawodach czy jak to z nimi?
|
Szanowny Kolego Marcinie,
teraz rozumiesz, o co mi chodzi? http://www.sport.pl/vancouver2010/1,...etalowej_.html Cytat:
|
Cytat:
|
Tak patrzę się na tę olimpiadę, piję mleko i się zastanawiam. Czy w 40 mln kraju nie ma nikogo lepszego od Ligockich? I czemuż w prawie,40 mln kraju nie ma kogoś kto by nas reprezentował w zjedzie kobiet lub mężczyzn. I czemu poza Adamem nikt w naszej reprezentacji skakać nie umie? Zna ktoś odpowiedź na te i inne pytania?
|
brak profesjonalnych klubów+brak trenerów+brak infrastruktury+ brak kasy+brak młodych chcących trenować sport=brak sukcesów
niestety, świat nam ucieka, umiemy niby powiedzieć co trzeba zrobić by było lepiej, ale jak ma dojść do czynu to nie ma komu...;/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl