Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prawo jazdy (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=316)

Elendil 17.10.2008 21:51

Ja polecam "Jantar" na Basztowej, szczególnie jazdy z panią Krysią ;)

Sebo_TS 18.10.2008 08:40

Jak lepiej zdawać prawko ? Brać egzamin łączony czy oddzielnie ?

WiślakNH 18.10.2008 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebo_TS (Post 616746)
Jak lepiej zdawać prawko ? Brać egzamin łączony czy oddzielnie ?

Ja wziąłem łączony.Z resztą szybciej będziesz mógł zdać prawko właśnie z łączonym,bo biorąc osobno trzeba najpierw zdać teorie i dopiero po zdaniu możesz sie zapisać na praktyke co wydłuża termin oczekiwania.

łukasz*1906 19.10.2008 11:08

Mam pytanko mianowicie, ile się czeka na sam egzamin teoretyczny ?

Fuss 19.10.2008 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez łukasz*1906 (Post 617085)
Mam pytanko mianowicie, ile się czeka na sam egzamin teoretyczny ?

około miesiaca:D

Saturas 30.10.2008 12:31

Szybkie terminy można dostać tylko w środę rano czy także w inne dni tygodnia?

Jeśli ktoś był np. w pt. czy inny dzień niż środa z samego rana i dostał/nie dostał szybki termin proszę o posta. Z góry dzięki

matiiinh 30.10.2008 12:39

jeden z moich kolegów był we środę już o 5 rano i dostał termin na za tydzień, ale inny kumpel też był we środę o 5 rano i egzamin miał za miesiąc

paola87 30.10.2008 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Saturas (Post 621508)
Szybkie terminy można dostać tylko w środę rano czy także w inne dni tygodnia?

Jeśli ktoś był np. w pt. czy inny dzień niż środa z samego rana i dostał/nie dostał szybki termin proszę o posta. Z góry dzięki

Ja byłam w czwartek popołudniu (ok. 16.30) i dostałam termin na sobotę. Tak że sądzę, że chyba nie ma reguły, tylko od farta to zależy :)

Zola 30.10.2008 14:43

do usunięcia

ted 05.11.2008 15:46

Powiedzcie mi lepiej rezerwowac zapisy przez neta czy stać w kolejce?
i dostałem 4 papiery od O.S.K
-orzeczenie lekarskie
-druczek do wpłaty
-zaświadczenie o ukonczeniu
-oraz jakis 'wniosek' tylko nie wypełniony i neiweim czy mam go wypelniac czy oddawac pusty??

wystarczy na koszykarskiej sam paszport czy musi byc dowod? bo dowodu jeszcze nie wyrobiłem a słyszalem ze w urzedzie miasta mozna dostac jakies zaswiadczenie za 20zł

Jak juz sie zarezerwuje przez neta to tam przyjsc, uiscic opłate , złozyc dokumenty, dostaje termin i nara?

jakbyscie mogli mi odpowiedziec na wszystko byłbym wdzieczny ;)

WiślakNH 05.11.2008 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 621541)
ZDAŁEM!!! :D sialalalala :D za 1 razem :) a praktycznie 3/4 osob przede mna ulali ...

Gratulacje :)
Tyle ludzi zawsze oblewają,więc nie ma dziwota :D

Chciałem sie jeszcze zapytać czy mieliście stres na egzaminie czy nie?
Bo mi każdy mówi,wszędzie czytam,że nerwy itd :szok: a u mnie nie bylo żadnej spinki (2 egzaminy),może co najwyżej w poczekalni jak czekałem na swoją kolej.Czyżbym był jakimś ewenementem?:D

KoPer 05.11.2008 16:17

u mnie było tak, że jak zdałem teorie to już o wiele mniejszy stres był

Andrzej_TSW 05.11.2008 17:04

Ten wniosek masz Ty wypełnić, a zapisać się możesz z paszportem tyle ze musisz mieć ze sobą potwierdzenie zameldowania w urzędzie miasta Ci to wypiszą za 17 zł, nie wiem jak jest gdy się rezerwuje przez neta ale gdy idziesz normalnie z numerkiem to pokazujesz wpłate,papiery z Osk, dostajesz termin i nara

Zola 06.11.2008 08:32

do usunięcia

fan1906 06.11.2008 15:30

nio ja teraz zdałem za drugim razem....
za pierwszym razem ulali mnie na sprzęganiu...

Norek 06.11.2008 15:55

Apropo posta Teda.

Korzystał ktoś z tego elektronicznego systemu zapisu do kolejki?? Działa to w ogóle, opłaca się z tego korzystać??

KoPer 06.11.2008 21:17

Norek: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...MORD_zie_.html

ted 06.11.2008 22:52

no ja własnie sie zapisałem przez neta, tylko czekam juz 2h i nadal niema tego emaila potwierdzajacego

mariano710 06.11.2008 23:03

mialem na egzaminie taka sytuacje, ze jechalem droga podpozadkowana i na skrzyzowaniu, z grzecznosci chcial mnie przepuscic samochod jadacy droga z pierwszenstwem. Mozna skorzystac z takiej okazji i jechac czy bedzie to nie stosowanie sie do znakow??
pytalem instruktora kiedys o to ale to stary dziadek i jest pewnie niedoinformowany...

jaszczur90 07.11.2008 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 624806)
mialem na egzaminie taka sytuacje, ze jechalem droga podpozadkowana i na skrzyzowaniu, z grzecznosci chcial mnie przepuscic samochod jadacy droga z pierwszenstwem. Mozna skorzystac z takiej okazji i jechac czy bedzie to nie stosowanie sie do znakow??
pytalem instruktora kiedys o to ale to stary dziadek i jest pewnie niedoinformowany...

jeśli ktoś Cię przepuszcza.. to nie korzystaj z tego :-P Bo na egzaminie dostaniesz wynik negatywny - z powodu nie stosowania się do znaków i zasad ruchu ). Poprostu jak chłop stoi to pokaż mu ręką żeby przejechał, a u egzaminatora będziesz miał plus że stosujesz się do znaków..

felipe 07.11.2008 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 624880)
jeśli ktoś Cię przepuszcza.. to nie korzystaj z tego :-P Bo na egzaminie dostaniesz wynik negatywny - z powodu nie stosowania się do znaków i zasad ruchu ). Poprostu jak chłop stoi to pokaż mu ręką żeby przejechał, a u egzaminatora będziesz miał plus że stosujesz się do znaków..

Potwierdzam, też mnie dawno temu uczulali na korzystanie z przejawów uprzejmości :)
Masz się trzymać przepisów, a w tym momencie wymuszasz pierwszeństwo.

Tak samo opieprz dostałem jak "podziekowałem" światłami awaryjnymi kierowcy z sąsiedniego pasa ruchu, który zwolnił bym się zmieścił i wjechał przed niego. Jak usłyszałem: "nigdzie w Kodeksie drogowym" nie jest napisane o możliwości takiego stosowania tychze świateł". I w sumie racja.

Z tego też powodu zawsze polecam wszystkim termin egzaminu praktycznego, który ja wybrałem, tzn sobota 7.30 :) Taki termin daje gwarancje, że jeździsz sam dla siebie, na drogach pusto, mnie to pasowało.

Arteka1906 07.11.2008 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 624806)

ja mialem taka sytuacje na egzaminie i oczywiscie skorzystalem :D musisz tylko powiedziec temu bucowi obok, ze Ci TO auto ustępuje pierszenstwa, wtedy Ci ten buc obok nic nie moze zrobic. Dziekujesz mu ręką.

_ukoL 07.11.2008 10:44

Cytat:

Z tego też powodu zawsze polecam wszystkim termin egzaminu praktycznego, który ja wybrałem, tzn sobota 7.30 :) Taki termin daje gwarancje, że jeździsz sam dla siebie, na drogach pusto, mnie to pasowało.
Dokładnie Felipe. Tak samo swego czasu miałem egzamin o 7:30 to w sumie puściutko, a wiadomo czym mniejszy ruch tym mniejsze prawdopodobieństwo błędu. :-)

ted 07.11.2008 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 624690)

ponawiam

a i czy sa kolejki przy kasach do opłaty?
z tym terminem rano jest dobra myśl, chyba tez sobie taki wezme, wole dluzej zaczekac a zdac za 1 razem :P

Zola 07.11.2008 15:44

do usunięcia

Tisu 09.11.2008 15:52

nieaktualne

nero 10.11.2008 11:41

panow ktorzy uwazaja ze na egzaminie nie wolno korzystac z czyjes uprzejmosci zapraszam do tematu innego forum

Przepuszczanie na egzaminie

Wypowiadaja sie tam rowniez instruktorzy.

Gieerzet 10.11.2008 16:03

Mam pytanie. Prawko zdałem 29 paź , czyli prawie 2 tygodnie temu. Wchodzę co jakiś czas na stronę www.kierowca.pwpw.pl wpisuje pesel i dane i pojawia mi się przez cały czas takie komunikat ''Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.'' . Czy ta stronka wogóle jest aktualizowana ? Czy jest możliwość ,że jeszcze nic nie zrobili w sprawie tego prawka ? Dodam ,że zdawałem w Tarnowie.

uuuatach 10.11.2008 16:22

bądź cierpliwy. nieoczekiwanie moze nagle się pojawić "Przyjęto dokument w urzędzie, dokument do odbioru".
Najlepiej jednak zadzwonić i sie wypytać.

Gieerzet 10.11.2008 16:27

No dzisiaj dzwoniłem i mi baba powiedziała ,że jeśli jest tak napisane to jeszcze dokumenty nie zostały wysłane...;/

Kitysynysy 10.11.2008 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tisu (Post 626085)
Koledzy u kogo najlepiej robić prawo jazdy ?( Prądnik Czerwony i okolice)

gimnazjum nr 9. an-car i elita

Lechista69 10.11.2008 19:19

ja na teoretycznym padlem, 3 bledy!! TAK SIE KONCZY SPRAWDZANIE I POPRAWIANIE :(!@

ted 11.11.2008 21:55

cos sa chujowe te zapisy przez neta na mord.krakow.pl
zapisałem sie w czwartek na jutro i miało przyjsc potwierdzenie, niema go wiec pewnie bede musial isc tam i stac w kolejce -.-

IndykTSW 11.11.2008 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 624043)
Chciałem sie jeszcze zapytać czy mieliście stres na egzaminie czy nie?

Ja przed pierwszym nie miałem wcale stresu, teoria na luziku ale miałem pecha i zamiast micry dostałem corse ( Kielce ) i oblałem bo nigdy nie siedziałem w corsie. Boje sie tego że za drugim razem będzie większy stres

Andrzej_TSW 11.11.2008 22:45

Może ktoś podrzucić fotki z opisem gdzie co jest w aveo pod maską i światła? Jakieś rady przed 1 egzaminem(łączonym)?

chodziło mi bardziej o zdjęcie które światło jest które,ale i tak dzięki, no i zdałeś za 2 podejśćiem?

WiselkaMLP 11.11.2008 22:49

Chevrolet AVEO

(egzaminują na nim w Lublinie, Toruniu, Opolu i Krakowie)

http://images2.fotosik.pl/11/jhgk7pa0dh4lwjfz.jpg

1. Filtr powietrza
2. Korek wlewu oleju
3. Zbiornik płynu hamulcowego / sprzęgłowego
4. Zbiornik płynu chłodzącego
5. Skrzynka bezpieczników i przekaźników
6. Akumulator
7. Zbiornik płynu do spryskiwacza
8. Zbiornik płynu wspomagania układu kierowniczego
9. Miarka poziomu oleju silnikowego (tzw. bagnet)

SWIATLA :::::

Pozycyjne – raz przekręcić na lewej wajsze (tej, którą się kierunkowskazy włącza). Od razu zapali się też światełko tablicy rejestracyjnej.
Mijania – dwa razy przekręcić.
Drogowe – wajha od siebie.
Przeciwmgielne tylne – czarny okragły przycisk na tablicy, po prawej stronie kierownicy
Awaryjne – czerwony przycisk, zaraz obok przeciwmgielnych.
Światła hamowania to wiadomo, hamulec naciskasz. Światła cofania – wrzucasz bieg wsteczny. Kierunkowskazy też wiadomo jak.

egzamin: bralem laczany ale jak dla mnie okazalo sie to za duzym wyzwaniem i tamtego dnia cieszylem sie tylko z zaliczonych testow ...

medyk 11.11.2008 23:07

a wg. mnie do placu powinno byc obowiazkowo wymiana koła rozumie ze egz by sie baaaaardzo wydłuzyl ale jednak jest to praktyczne i mozna by to rozwiazac w ten sposob ze np jedna osoba na 10 zdajacych byla by losowana do wymiany koła, co za tym idzie sila rzeczy kazdy by sie z tego w jakims tam stopniu przygotował glownie chodzi mi tu o niewiasty ktore nie raz majac prawo jazdy nie wiedza nawet gdzie jest takie kolo zapasowe..

Andrzej_TSW 11.11.2008 23:11

ale taka niewiasta nawet gdyby wiedziała gdzie ono się znajduje to jednak to wymaga troche siły, nie wiem czy poradziła by sobie z tym zadaniem ;) chyba ze nie doceniam pod tym względem płci pięknej

WiselkaMLP 12.11.2008 08:14

zdalem !!!!! za 3 razem ale wreszcie se powiodlo to byla moja ostatnia szansa !! bo wiadomo jakbym teraz nie zdal tododatkowe godziny i wszystko sie odwleka

ZE SZCZEREGO SZERCA ZYCZE WSZYSTKIM ZEBY ZDALI TO !! TRUDNO PRZYSZLO ALE WIEM WIEM ZE NIEKTORZY MECZA SIE PO 2 LATA Z TYM

a pozatym wreszcie egzaminator okazal sie czlowiekiem bardzo mily ale tez pierwszy raz czulem sie pewnie na tym egzaminie !!

artek_ABG 12.11.2008 13:28

Bardziej by się przydało np cofanie z przyczepą do placu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl