Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

dymek_nhs 04.10.2008 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 611788)
A ja dokładnie na odwrót. PES na PC, FIFA na konsolach. Tzn. na konsolach grywałem jedynie u kumpli ale bardziej przypadła mi do gustu FIFA. Na pc w FIFE tłukłem od wersji 1998 do 2003, potem zagrałem w PESa 3 i sie... przerzuciłem :D

Jak dla mnie do dupy. Kupiłem sobie pada, pograłem ze 2 tygodnie w PESa 2008 i uczyłem sie robić sztuczki prawym analogiem... jak dla mnie to ostro z tym dowalili. Mam nadzieje, że w pełnej wersji będzie sie to dało zmienić:evil:
Bramkarze to rzeczywiście dramat. Lekki strzał w środek bramki a ci wypluwają piłke przed siebie i gol. I te ich rękawice... :D

Podobna moja historia z Pesem i Fifą na PC. Na kompa zdecydowanie pes na kosole fifa.
Co do tych zwodów równierz racja bo tez sie przyzwyczailem do kiwek na anologach a teraz to kompletnie nie wiem jak co wykonac. A rekawice to chyba specjalnie sa tak zrobione w 2008 byly patche na tekstury wgrywane na nie (nawet miałem taki patch co zmienial te biale na najczany) ale rzeczywiscie lipa z nimi bo mogli cos wgrac a nie biale zostawic jak u zlodzieja :D
Bramkarzy nie komentuje bo to samo robią co w 2008
Ale póki co ogólnie pozytywne wrażenia z grania

dj_ibutti 04.10.2008 14:40

Na klawiaturze rozkminiłem zwody w sposób "c" i strzałkami trzeba kombinować. Więc na padzie pewnie r2 i lewy/prawy analog :)

Ogólnie PESa 2009 mi się podoba, tylko po pewnym czasie grania w FIFĘ 09 wydaję mi się jakby strasznie szybko zadupcali... =/ Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Na ogromny plus AI komputera. Wreszcie grają jakoś kombinacyjnie. A to co mi się najbardziej spodobało, to jak wygrywałem 2:0 to od 70 minuty grali praktycznie wszystkimi z przodu i np. długa piłka po rogu, to było sam na sam dla mnie :). Czyli reagują na sytuację boiskowe :). Poprawiona fizyka piłki, bardzo fajnie lata, zatrzymuję się, odbija, jak prawdziwa. Jedyny minus jak dla mnie to Ci bramkarze, ale może to poprawią.

Co do grafiki: Dalekie plany - PES znacznie lepszy. Bliskie - czyli głównie twarze, raczej FIFA.

uher 04.10.2008 15:08

Mam pytanie .. w PES na playstation jest coś takiego, że jak się trzyma R1+X to goście dobiegają do przeciwnika z piłką i starają mu się ją odebrać, jak to się robi w Fifie na pc?

Edit: znalazłem to.. ale przy trzymaniu strzał + bieg.. a normalnie jest to podanie + bieg.. da się to zmienić?

sorel 04.10.2008 17:17

Jaki jest adres stronki, na ktorej wybieralo sie gre, sciagalo jakis plugin zczytujacy informacje o kompie, a po chwili "wyskakiwaly" informacje czy gra pojdzie, czy jest wystarczajaca ilosc ramu, czy dobra karta graf. itd.

dymek_nhs 04.10.2008 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 611906)
Jaki jest adres stronki, na ktorej wybieralo sie gre, sciagalo jakis plugin zczytujacy informacje o kompie, a po chwili "wyskakiwaly" informacje czy gra pojdzie, czy jest wystarczajaca ilosc ramu, czy dobra karta graf. itd.

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

sorel 05.10.2008 11:28

Grywa ktos w King's Bounty: Legend ?

trelasik 05.10.2008 20:00

Ma ktoś polskiego patcha do fify 08 i spolszczenie ???
kontakt na priv

mcovalski 05.10.2008 20:33

czy ktoś może wrzucić torrent (plik nie adres) no fify 09 pl ze strony torrenty.org ?? dokładnie TEN lub inny któy ma seedow więcej. Bardzo proszę. Jeżeli nie ten to z innej strony też może być

Nitrox 05.10.2008 22:20

Mam problem z fifa 2009, otóż podczas instalacji wpisuje cd- key, gra sie instaluje i jest wszystko ok, uruchamiam gra, coś sie tam wczytuje, i pojawia sie znowu okienko żeby wpisac cd-key, no to znowu wpisuje. po wpisaniu cd- key drugi raz, powracam do windowsa i nie moge juz gry uruchomic. Wiecie co sie moze dzieje ?? ??

sorel 05.10.2008 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 612524)
Mam problem z fifa 2009, otóż podczas instalacji wpisuje cd- key, gra sie instaluje i jest wszystko ok, uruchamiam gra, coś sie tam wczytuje, i pojawia sie znowu okienko żeby wpisac cd-key, no to znowu wpisuje. po wpisaniu cd- key drugi raz, powracam do windowsa i nie moge juz gry uruchomic. Wiecie co sie moze dzieje ?? ??

Przegraj cracka

Nitrox 05.10.2008 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 612537)
Przegraj cracka

To zostało już zrobione :) i nadal mam ten sam problem

Kamson 06.10.2008 20:30

Może zły cd-key? Albo trzeba obraz płyty zamontować. Ewentualnie wadliwy crack :D

brylant17 07.10.2008 17:54

Witam

Mam ustawione sterowanie w fife tak jak w 08 ale mam problem z lewym shiftem Mam ustawione Mod.umiejętności i wyjście bramkarzem.Tylko, że wyjście bramkarzem nie działa w grze w opcjach ustawione lewy a grze działa pray co jest?

grzesiek632 07.10.2008 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 611959)

a dlugo trzeba czekac? bo juz czekam pare minut i niccc

mcovalski 07.10.2008 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 612473)
czy ktoś może wrzucić torrent (plik nie adres) no fify 09 pl ze strony torrenty.org ?? dokładnie TEN lub inny któy ma seedow więcej. Bardzo proszę. Jeżeli nie ten to z innej strony też może być

podbijam :)

Wie300 07.10.2008 19:31

A ja mam taki problem, ze sciagnalem Fife 09 wersje angielska i wszystko ladnie smigalo jak gralem czekajac na sciagniecie sie spolszczenia. Od czasu jak zainstalowalem spolszczenie, gra wywala do windy podczas wlaczania meczu. wyskakuje komunikat "blad fifa09.exe"
Reinstalka nie pomaga? Ocb?

WILU TS 07.10.2008 19:45

Pościągaj różne wersje Cracka do gry i popodmieniaj,reinstalka nie zaszkodzi

SpoXsteR 07.10.2008 19:57

Jaki najlepszy patch do non steam CS 1.6 ?

brylant17 07.10.2008 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 613328)
podbijam :)

mówisz i masz

http://rapidshare.com/files/15183140..._.torrent.html

co do cracka wrzuce z rańca lub jak wróce z roboty bo zaraz ide spać.Czy mógłby ktoś teraz mi pomóc :P tam kilka postów wyżej

mcovalski 07.10.2008 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 613366)
mówisz i masz

http://rapidshare.com/files/15183140..._.torrent.html

co do cracka wrzuce z rańca lub jak wróce z roboty bo zaraz ide spać.Czy mógłby ktoś teraz mi pomóc :P tam kilka postów wyżej

dziękuje i czekam na cracka
:D

brylant17 08.10.2008 06:08

http://rapidshare.com/files/150161250/rld-fif9.7z ja go pobralem i mi działa jeżeli to był nie ten to wrzuce jak wróce z roboty bo muse zaraz iść.

Co do Fify kupił bym orginał ale!:

Nie ma Marcelo w Wiśle musiałem sam go ściągnąć :/
Komentarz PL z***y Bogucki ehhhhhh albo Niedzeila :evil:
komentuje jedynie Clebera z zagranicznych i Cantoro a Singalr czy Diaz to już nie :-/

"Ładnie srzelał z wolnego lecz nie trafił" Mimo, że strzelałem z akcji a nie wolnego :evil:

C.Ronaldo ustawiony tak jaby miał za chwile puścić klopsa :rotfl:

Wole już kupić sobie FM albo PESA niż tą kiche od EA

$iWu$ 08.10.2008 10:14

Do tego nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale na koszulkach Wisły jest TF cable :| zamiast Kable...

Genio 08.10.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez $iWu$ (Post 613499)
Do tego nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale na koszulkach Wisły jest TF cable :| zamiast Kable...

dlatego:
http://tfcable.com/

Mamba 08.10.2008 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 613350)
Jaki najlepszy patch do non steam CS 1.6 ?

0.23b
10 znaków ;d

$iWu$ 08.10.2008 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 613504)

No tak ale powinno być tak jak na koszulkach meczowych... :P

dj_ibutti 08.10.2008 12:05

A pomyslales o tym, ze FIFA idzie w świat? Toż to dla TF genialna reklama, a kto by zrozumial TF-Kable ?

WislakWiDoK 08.10.2008 13:19

Co do pesa 2009.
89JayJay napisał ten poradnik aby pomoc ustawic demo pes2009 tak aby umożliwić przetestowanie trybu "Be a Pro"

Instrukcja

1) Kiedy jesteś na ekranie gospodarza albo gościa wciśnij "X"
2) Ustaw "Change Cursor - Assisted", "Select Player - On"
3) po wyborze drużyny i zrobieniu zmian wciśnij "Match start"
4) Wybierz jednego zawodnika którym chcesz sterować podczas meczu i wciśnij "Confirm"
5) Podczas gry zmieć kamerę na "Vertical" oraz "player"

Kilka screenów
http://i36.tinypic.com/2rrtrm9.jpg
http://i36.tinypic.com/2ngbdjk.jpg
http://i33.tinypic.com/28k7j2d.jpg

Według mnie bardzo fajnie że pes wprowadza coś nowego.

SpoXsteR 08.10.2008 15:00

Odnośnie Counter-Strike
mam taki problem,
gdy idę i skoczę to nie mogę (trzymająć cały czas strzałkę do przodu) iść dalej, dopiero wtedy gdy nacisnę drugi raz strzałkę do przodu, to samo jak skręcam w lewo bądz prawo.
nie da się tak grać.. powinno być tak że trzymam strzałkę do przodu skaczę i idę dalej.. a nie że robię skok i się zatrzymuje.

był format, w "services.msc" zmieniałem na "wyłączony" , zmieniałem z OpenGL na D3D i na odwrót, instalowałem grę od nowa i dalej to samo.
nie gram na cfg. więc nie mam tym samym jakichś bajer z klawiaturą, gram na default'cie..

PS. gram na NON STEAM (więc nie podawajcie mi jakichś zmian w folderach steam)
ale jak gralem w steamie miałem to samo.

oczywiście nie zawsze tak miałem.. macie jakąś radę?

brylant17 08.10.2008 15:03

mój crack :D http://rapidshare.com/files/152050219/FIFA09.exe.html

koyoot 08.10.2008 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 613581)
Odnośnie Counter-Strike
mam taki problem,
gdy idę i skoczę to nie mogę (trzymająć cały czas strzałkę do przodu) iść dalej, dopiero wtedy gdy nacisnę drugi raz strzałkę do przodu, to samo jak skręcam w lewo bądz prawo.
nie da się tak grać.. powinno być tak że trzymam strzałkę do przodu skaczę i idę dalej.. a nie że robię skok i się zatrzymuje.

był format, w "services.msc" zmieniałem na "wyłączony" , zmieniałem z OpenGL na D3D i na odwrót, instalowałem grę od nowa i dalej to samo.
nie gram na cfg. więc nie mam tym samym jakichś bajer z klawiaturą, gram na default'cie..

PS. gram na NON STEAM (więc nie podawajcie mi jakichś zmian w folderach steam)
ale jak gralem w steamie miałem to samo.

oczywiście nie zawsze tak miałem.. macie jakąś radę?

Zmien sterowanie ze strzalek na klawisze: "WSAD"...

AOT 08.10.2008 16:41

mam problem - sciagnalem nowa fife, wszystko fajnie, tylko jak chce właczyc tournament mode to mi wyskakuje "Oops it appears your version of FIFA 09 has not been properly authenticated go to EASTORE.COM to authenticate" czy coś takiego. o co chodzi ?

w ogole po rozegraniu kilku meczów "towarzyskich" stwierdzam, że Fifa 09 jest jakaś taka... chujowa :/

SpoXsteR 08.10.2008 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 613615)
Zmien sterowanie ze strzalek na klawisze: "WSAD"...

ja tylko na WSAD gram.

dałem na strzałki i to samo.

dziwny problem..

Gucio25 08.10.2008 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 613618)
mam problem - sciagnalem nowa fife, wszystko fajnie, tylko jak chce właczyc tournament mode to mi wyskakuje "Oops it appears your version of FIFA 09 has not been properly authenticated go to EASTORE.COM to authenticate" czy coś takiego. o co chodzi ?

w ogole po rozegraniu kilku meczów "towarzyskich" stwierdzam, że Fifa 09 jest jakaś taka... chujowa :/

z tego co wiem, to błędnego cracka wina. ściągnij crackfix.
a ja gram i nie jest zła, ale czegoś jej brakuje, jak zawsze... btw. trawka bardzo fajna. :)

brylant17 08.10.2008 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 613618)

ściagnij mojego cracka co dałem ostaniego i działa :P

nie żebym się powtarzał ale pomoże ktoś mi w końcu :D :P

Mam ustawione sterowanie w fife tak jak w 08 ale mam problem z lewym shiftem Mam ustawione Mod.umiejętności i wyjście bramkarzem.Tylko, że wyjście bramkarzem nie działa w grze w opcjach ustawione lewy a grze działa pray co jest?

Wina cracka?

ILuKoI 11.10.2008 10:26

Siemanko :D Straciłem posadę managera i teraz kiedy pokazują mi się zagrożone posady to tylko z ligi polskiej do się to jakoś ustawić żeby z całego świata mi się pokazywały :D ?

Kamson 11.10.2008 10:37

Jeśli ustawiłeś grywalną tylko polską lige to nie. I od dyskusji o FMie jest oddzielny temat.

matt_1906 11.10.2008 11:54

Wie ktos czy w jakikolwiek sposób da się obejść wymagania sprzetowe w fifie 09? chodzi mi o karte graficzną

dymek_nhs 11.10.2008 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt_1906 (Post 614582)
Wie ktos czy w jakikolwiek sposób da się obejść wymagania sprzetowe w fifie 09? chodzi mi o karte graficzną

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi gra ci nie chce ruszyć ?? to masz słabego kompa i na to nic nie poradzisz nie ma takiego czegoś jak obejście wymagań sprzętowych

matt_1906 11.10.2008 17:43

Chodzi mi o to ze gra nie chce ruszyc na mojej karcie graficznej być moze jest za stara, ale pytam czy da sie jakos uruchomic gre bo teraz wyskakuje bład,a myśle ze na najnizszych detalach gra by spokojnie chodziła
mam karte GeForce4 4400i

grzesiek632 12.10.2008 11:05

czy mogł by ktos wstawic pełne spolszczenie do fify09 z komentarzem?? na serwerze innym niz rapidshare ... prosze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl