Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

thechris 26.10.2011 18:09

Można się było spodziewać, że zawodnicy z drugiego zespołu zagrają słabo ale tragiczni byli ci, którzy mają się bić o pierwszą "11"... Koszmarny występ Garguły i Boguskiego, słaby Jirska (może oprócz centr), Jovanić rozdygotany jakby grał na Santiago Bernabeu.

Ogólnie wybijanie na oślep i obrona Częstochowy w końcówce jak w każdym meczu, czyli jak zwykle. Przykro było na to patrzyć.

Tarann 26.10.2011 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1182052)
Ale jak tu szkolić młodzież, jak my nie mamy nawet porządnego zaplecza treningowego dla I drużyny (przynajmniej 2 boiska w dobrym stanie, duża nowoczesna siłownia i odnowa biologiczna)?
Żeby szkolić młodzież, to trzeba mieć gdzie to robić i trzeba mieć odpowiednich trenerów. Trzeba zbudować infrastrukturę dla I drużyny i przynajmniej kilka niezłych boisk dla młodzieży, tak aby mogło trenować kilkaset osób. Wtedy może 3-4 Wiślaków uda się z nich wyłowić.

A w Górniku czy Widzewie to mają po 20 boisk i 10 100m basenów.

snyrting 26.10.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1182055)
Nigdy dobrej młodej drużyny nie było. Nigdy.

Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek było gorzej niż jest teraz.

ps.

Nie chce mi się szukać, ale bodaj 4-5 lat temu zdobyliśmy mistrzostwo ME.

PiotrG 26.10.2011 18:20

W sezonie 2007/2008

szprotson 26.10.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1182061)
Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek było gorzej niż jest teraz.
ps.
Nie chce mi się szukać, ale bodaj 4-5 lat temu zdobyliśmy mistrzostwo ME.

Bo patrzysz na tabele ?

Nie patrz, ona w tych rozgrywkach jest gówno warta. Młoda Ekstraklasa miała wprowadzać młodych piłkarzy na wyzszy poziom poprzez granie z równieśnikami a nie kopanie po czołach w rezerwach na IV ligowych boiskach.
I teraz zobacz sobie ilu piłkarzy ud czasu powstania u Nas drużyny ME czyli sezon 2007/2008 gra na poziomie ekstraklasy.
Pozwól że wymienię :
Mączyński, Burliga, Małecki, Jirsak, Tomek Dawidowski,Jean Paulista,Cleber.

To że zdobyliśmy Mistrza wtedy moze ma znaczenie dla tych co lubią tabele oglądac, a Ci którzy bywali na spotkaniach pamietaja ze Lubin przyjeżdzał młodymi a my wystawialiśmy nie młodych a rezerwy z w/w piłkarzami w składzie.
Rok temu niby przez chwile wyglądała Młoda fajnie, ale odszedło 3 czy 4 i gry nie ma.

nesta 26.10.2011 18:25

Problemem nie jest styl czy wynik, nie takie druzyny na swiecie meczyly sie z druzynami z nizszych lig. Problemem jest brak jakiegokolwiek zaplecza, rezerw, ktore moglyby byc pomocne w grze na kilku frontach. Brud i Czekaj byli slabiutcy nawet na tle takiego przeciwnika wiec chyba czas skonczyc z presja na Maaskanta aby ich wprowadzal. Widac, ze nikomu nie robi na zlosc, nie stosuje zadnej prywaty. Sprawa jest banalna. Nie graja, bo sa slabi. A Brud (albo Czekaj, juz nie pamietam), 23 latek, jest przez niektorych nazywany "mlodzieza", ktorej nalezy dac szanse i pomalu wprowadzac do gry (!).

Do tego mam nieodparte wrazenie, ze niektorzy gracze sa po prostu.. glupi. Nie pilkarsko, tak zwyczajnie. Czasem wystarczy zagrac do boku, przytrzymac pilke, rozejrzec sie, zastanowic sie. A on jeb w przod jak nie ma nikogo dookola. Nazwisk nie ma co wymieniac.

PiotrG 26.10.2011 18:33

O pojawieniu się wychowanków w składzie to będzie można myśleć za 4-5 lat od wybudowania i uruchomienia szkółki piłkarskiej - wtedy z 13-14 latków którzy przyjdą, będzie można faktycznie wybrać zdolnych piłkarzy. Jak gość ma 20 lat i nie daje sobie rady nawet w ME, to o czym tu w ogóle mówić.
Mamy zbyt myło młodzieży, aby można było trafić na pojedyncze talenty, które rozwiną się tylko do poziomu mistrza ekstraklasy.
Na szkółkę nie ma kasy, nie ma jej nawet na zaplecze treningowe dla I drużyny. Jeśli w drugiej połowie tej dekady doczekamy się szkółki piłkarskiej, to będzie dobrze. Najbliższych kilka lat (a najprawdopodobniej nawet 10) to będzie opieranie się na transferach zagranicznych. Może trafi się jakaś polska perła, ale to tylko marzenia.

skeba 26.10.2011 18:33

My nie mamy zdolnej młodzieży.
Brud - 23 lata - koleś już powinien 3-4 lata grać w najwyższej fazie rozgrywek, a nie zaliczać pierwsze występy.

Niestety, ale Legia prześcignęła nas o mile. Za parę lat będą z tego korzystać, ale u nas ciężko z profesjonalizmem (stadion, brak szkółki itd)

Proud 26.10.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1182065)
Do tego mam nieodparte wrazenie, ze niektorzy gracze sa po prostu.. glupi. Nie pilkarsko, tak zwyczajnie. Czasem wystarczy zagrac do boku, przytrzymac pilke, rozejrzec sie, zastanowic sie. A on jeb w przod jak nie ma nikogo dookola. Nazwisk nie ma co wymieniac.

Szczególnie irytuje mnie to u Kirma. Zamiast podać do wolnego kolegi to On wdaje się w jakieś przepychanki...w meczu z ŁKSem to już przechodziło ludzkie pojęcie. To przecież chłopcy na boisku wiedzą, że piłka jest szybsza od zawodnika...

Po co narażać się na stratę jak można spokojnie podać do kolegi? Niech się przeciwnik męczy. Niestety dla niektórych naszych zawodników czysta logika jest nieosiągalna.

rasel1906 26.10.2011 18:36

Daniel Brud ma 22 gwoli scislosci nie dodawajcie mu juz:P Niech graja najlepsi a mlodzi dostaja jak najwiecej szans w takich wlasnie meczach

Oldpara 26.10.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1182023)
Najmniejszym nakładem sił przeczołgaliśmy się dalej. A tu płacze czemu nie 7-0 jak z Dalinem?

Zrobiliśmy to co powinniśmy zrobić - awansować dalej. Dla mnie nie ma sprawy. Spodziewałem się awansu a nie kanonady. Zwłaszcza że graliśmy bez jedynego piłkarza z naszego składu który nie cierpi na bramkowstręt. (Biton).

Więc na jakiej podstawie (jakie przesłanki) świadczyły że wygramy wysoko i po pięknej grze? Brak Ilieva robiącego grę był tą przesłanką? Albo brak Bitona co strzelił (kuriozum) więcej niż połowę bramek dla nas w lidze? Zejdźcie panowie na ziemię. Lechia też myślała że wygra z 3-0. Górnik Zabrze też dał popis i odpadł z rywalem z niższych lig.

A my ogrywamy rezerwowym składem Limanovię i gramy dalej:)

Zgadzam sę w 100%. Wisłą kontrolowała mecz, miała multum 300% sytuacji żeby strzelić nastepne bramki. A, że nie cisnęłą cały czas? Przecież na tym kartoflisku nie dało się 3 podań wymienić po ziemi, bo piłka skakała bardziej niż ostatnio Zieńczukowi na Reymonta!

Było dokładnie tak jak miało być - bez nerwów, bez wypruwania flaków, pewny awans i odpoczynek kilku piłkarzy w kontekście następnych meczów, i grania co 3 dni.

Zobaczyliśmy w końcu młodych - zagrali słabo, ale jestem pewien, że również na ich postawę wpłynęło kartoflisko - na tym nie da sie dokładnie podać, nie da sie szybko biegać, można się tylko kopać po nogach i grać ciałem i łokciami. No więc w tych kryteriach Limanovia prawie dorównała Wiśle.

Na takim boisku, nawet Barcelona zagrałaby do dupy, bo co to za gra, kiedy ćwiczysz milion podań od nogi do nogi, a nagle w Limanowej robi ci sie z tego od nogi do kolana, bo nie ma szans, żeby piłka nie trafiła na muldę

P.S. wzasadzie bardzo się cieszę, że nasi obrońcy nie próbowali grać piłką, bo jak by im zaczęłą latać na wysokości ud lub kolan, to dopiero mielibyśmy pełne gacie i sytuacje dla Limanovii. Zgrali dokładnie tak, jak trzeba było zagrać, żeby z palcem w du..pie wygrać.

snyrting 26.10.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1182064)
Bo patrzysz na tabele ?

Nie patrz, ona w tych rozgrywkach jest gówno warta. Młoda Ekstraklasa miała wprowadzać młodych piłkarzy na wyzszy poziom poprzez granie z równieśnikami a nie kopanie po czołach w rezerwach na IV ligowych boiskach.
[...]

Pewnie masz racje, nie śledziłem nigdy ME.

Zgadzamy się natomiast co do wniosku- piłka młodzieżowa w Mistrzu Polski stoi (stała) na żenująco niskim poziomie. Jeżeli nie władze klubu nie zaczną czegoś w tym zakresie poprawiać, to ucieknie nam nie tylko Legia, ale też i pozostałe kluby.

@rasel
Cytat:

Niech graja najlepsi a mlodzi dostaja jak najwiecej szans w takich wlasnie meczach
No właśnie staramy się udowodnić, że na takich "młodych" nie ma sensu stawiać. Oni wyższego poziomu niż I liga nigdy nie osiągną.

AS82 26.10.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1182073)
Zgadzam sę w 100%. Wisłą kontrolowała mecz, miała multum 300% sytuacji żeby strzelić nastepne bramki. A, że nie cisnęłą cały czas? Przecież na tym kartoflisku nie dało się 3 podań wymienić po ziemi, bo piłka skakała bardziej niż ostatnio Zieńczukowi na Reymonta!

Było dokładnie tak jak miało być - bez nerwów, bez wypruwania flaków, pewny awans i odpoczynek kilku piłkarzy w kontekście następnych meczów, i grania co 3 dni.

To ze bronicie Wisły i pośrednio Maaskanta jestem jeszcze jakoś w stanie zrozumieć bo mimo wszystko wygrywamy ,ale bronić tak gównian*j i żenujacej gry to nie jestem w stanie. Jako Mistrz Polski powinniśmy na takiej Limanovii zalozyc zamek hokejowy ,oczywiscie na takiej murawie gra podaniami byla utrudniona, ale tam nawet nie bylo zalążku jakiejkolwiek gry ,2 podania i strata ,2 podania i strata i tak caly mecz ,kopanina z 4 ligowa druzyna. Proponuje Maaskantowi , skoro nie umie nauczyc pilkarzy poprawnego poruszania sie po boisku przy konstruowaniu ataku pozycyjnego,żeby sobie dał z tym spokoj i wpuscil drugiego napastnika i grajmy dlugą piłką albo z kontry ,juz napewno bedzie z tego lepszy pozytek, albo najlepiej zmieńmy trenera bo on nic wiecej z tej druzyny nie wycisnie. Każdy kto śledzi gre Wisły w ostatnim 10leciu ,jest w stanie ocenić kiedy druzyna grala szybko i z polotem ,a kiedy byla ociezala,wolna tak jak jest teraz.

Gwiaździsty 26.10.2011 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1182063)
W sezonie 2007/2008

Czyli niedawno. W takim razie gdzie są te POLSKIE talenty, o które niektórzy tak gorąco się upominają ?

omen69 26.10.2011 19:04

Co do Młodej z tamtego okresu to jeszcze w bramce często grał Cebanu, który przecież nie został ściągnięty do Młodej tylko do I składu. Akurat wymienienie Burligii i Mączyńskiego jest trochę śmieszne bo wtedy pewnie mieli tyle lat co Brud i Czekaj :) ale w tamtym mistrzowskim okresie naprawdę grało wielu graczy z I składu:
Kmiecik, Dawidowski, Niedzielan, Jirsak, Cleber, Paulista...
i po drugie młodzi, którzy z nimi grali nie zrobili oszałamiającej kariery, więc co z tego że zdobyli wtedy mistrza? Lepiej teraz być ostatnim a wprowadzić jednego gracza do I składu niż wygrać i potem oddać zwycięskich piłkarzy do klubów z II i III ligi. Niestety poza Małckim to chyba tylko Burliga jest piłkarzem, który z tej drużyny gra w Ekstraklasie, więc ileż jest warte te mistrzostwo?

Ogryzek 26.10.2011 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1182084)
Czyli niedawno. W takim razie gdzie są te POLSKIE talenty, o które niektórzy tak gorąco się upominają ?

Są w Legii. Jak zaczniemy inwestować w szkolenie pewnie się pojawią i u nas. Na razie jest Czekaj (tyle o ile na tle Diaza się wyróznia) i nikt więcej. Ale też trudno żeby się pojawili jak nie szkolimy i nie sprowadzamy żadnych wybijających się młodych.

Romuald 26.10.2011 20:00

Jirsaka nie ma sensu krytykować za setke zmarnowaną ( Zieniu w meczu z nami grał na murawie o niebo lepszej a jakiego psikusa mu zrobiła w 90 minucie Wisła-Ruch)
Dzisiaj 2 asysty więc mecz na +

alberto 26.10.2011 20:01

http://www.malopolskatv.pl/pp-limanovia-wisla/ - video z pomeczowei konferencji prasowej

AS82 26.10.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1182106)
Są w Legii. Jak zaczniemy inwestować w szkolenie pewnie się pojawią i u nas. Na razie jest Czekaj (tyle o ile na tle Diaza się wyróznia) i nikt więcej. Ale też trudno żeby się pojawili jak nie szkolimy i nie sprowadzamy żadnych wybijających się młodych.

Czekaj i Brud mam wrażenie zostali okrzyknieci nadziejami Wisły , a jedynym powodem dlaczego tak sie stalo ,bylo to ,że Maaskant nie miał kogo wziąć na mecz z Korona Kielce. Pilkarze niewiele pokazali , ale splynelo na nich uznanie i strumień pochwał . Dzisiejszy mecz z Limanovia pokazał ,że ci pilkarze niczym sie nie wyrozniaja i jak Czekaja sie czepiać zbytnio nie można ( choc i tak z tego meczu zapamietam tylko to ze sie kopnal pilka w reke metr przed wlasnym polem karnym) to Brud zagral mega słabo

wolfy 26.10.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1182106)

A na czym polega talent Czekaja? Na tym, że ma osiemnaście lat?

Ogryzek 26.10.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1182122)
A na czym polega talent Czekaja? Na tym, że ma osiemnaście lat?

Dokładnie.

Na tym ze ma 19 lat i gra mimo wszystko (wg mnie) lepiej od Diaza.

Na bezrybiu i rak ryba:)

Nikt nie twierdził że to wielki talent (jak Marcelo) ale rokuje lepiej niż Kowalski czy Diaz.

wolfy 26.10.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1182123)
Dokładnie.

Na tym ze ma 19 lat i gra mimo wszystko (wg mnie) lepiej od Diaza.

Na bezrybiu i rak ryba:)

Acha. Pomijając fakt, że IMHO Diaz gra lepiej - jest to powód dla którego Czekaj w Wiśle grał nie będzie (chyba, ze zabraknie nam obrońców). I powód za rozejrzeniem się za lepszymi obrońcami w najbliższym okienku.

Skąd pomysł, że rokuje lepiej niż Kowalski? Bo IMHO grają na zbliżonym poziomie.

EDIT: Swego czasu kibicowałem Reprezentacji Polski i argumentacja "zawsze jest ktoś gorszy" nie jest mi obca :> Wole jednak poczekać na kogoś z autentycznym talentem - kolejnego Małeckiego - niż upominać się o kolesi którzy skończą maks w pierwszej lidze.

Ogryzek 26.10.2011 20:10

Trzeba się rozejrzeć za lepszymi od właściwie większości obrońców z Jaliensem i Diazem na czele. (W tym od Czekaja)

A zaletą Czekaja jest to że kosztuje grosze (pensja). I może jak klub gdzieś go wypożyczy żeby się ogrywał może z niego coś będzie.

Dla mnie i tak gra lepiej niż Diaz a już na pewno lepiej niż "wirtuoz" Branco. Dlatego nie wiem czemu miałbym po nim jeździć? Goli nie zawala, gra tyle ile potrafi, zarabia grosze i może z niego coś będzie. Wolę już jego niż kolejnego Branco z łapanki.

wolfy 26.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1182129)
Trzeba się rozejrzeć za lepszymi od właściwie większości obrońców z Jaliensem i Diazem na czele. (W tym od Czekaja)

A zaletą Czekaja jest to że kosztuje grosze (pensja). I może jak klub gdzieś go wypożyczy żeby się ogrywał może z niego coś będzie.

Dla mnie i tak gra lepiej niż Diaz a już na pewno lepiej niż "wirtuoz" Branco. Dlatego nie wiem czemu miałbym po nim jeździć? Goli nie zawala, gra tyle ile potrafi, zarabia grosze i może z niego coś będzie. Wolę już jego niż kolejnego Branco z łapanki.

Nie chodzi o "jeżdżenie", tylko o domaganie się tego żeby grał. Niech faktycznie się ogra w pierwszej lidze i zobaczymy.

zegarmistrz 26.10.2011 20:16

Wybaczcie, ale moim zdaniem Maaskant tę "batalię" wygrał. Kibice domagali się zdjęcia Holendrów i postawienia na Polaków. Trener postawił na Polaków (pod koniec meczu z Limanovią było ich nawet na boisku w barwach Wisły więcej niż obcokrajowców! pamięta ktoś, kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce?), którzy nie pokazali w tym meczu zupełnie nic. Świetnie to ujął Wolfy: talent Czekaja polega na tym, że ma 19 lat. I nie, nie gra lepiej od Diaza, a to już jest osiągnięcie.

arti 26.10.2011 20:22

W ćwierćfinale mam nadzieję, że zagramy z Gryfem albo Zdzieszowicami :D

sergio 26.10.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1182038)
Ogólnie - mieliśmy przegląd rezerw i ja żadnego w meczu Wisły nie chciałbym już oglądać. Taki Lamey czy Wilk to przy reszcie prawdziwi Galacticos.

Nie chce tu plemizować ale Wilk byl jak dla mnie jednym z najsłabszych ogniw w drużynie. Mnóstwo nie potrzebnych zagran do nikogo albo do przeciwnika, mase nie precyzyjnych strzałów, ogolnie chaos na całej długości. Pastwicie sie na Brudzie ale zapominacie że to właśnie Wilk powinien ciągnąć ten wózek w drugiej linii... przynajmniej powinien.

Ale na Boga wolfy jak można mówic o jakimś Wilku Galacticos w stosunku do bruda?

Lysy 26.10.2011 20:47

Polacy nie pokazali kompletnie nic. Aczkolwiek moi "ulubieńcy" Kirm i Diaz przeszli dziś samych siebie.

Kirm - wiedziałem, że jego pseudo kiwki nie są wystarczające na obrońców ekstraklasy, ale żeby nie potrafił wygrać pojedynków z zawodnikami 3 ligowymi ?
Diaz - taki z niego obrońca jak z koziej dupy trąbka. Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego :rotfl: Dziś naszego Juniora wozili zawodnicy 3 ligowi . Cóż, na niektórych Orlikach grają chłopcy z upilnowaniem których Junior miałby problemy.

Barti 26.10.2011 20:47

Po meczu z Jagiellonią napisałem coś takiego: "Co do wypowiedzi Maaskanta po meczu, to uważam że jest ona sensowna. To on ogląda zawodników na treningach. Michałowi w Kielcach nie brakowało niepewnych i spóźnionych interwencji. Czekaja trzeba wpuszczać w końcówce meczu jak wynik jest ustalony, celem ogrania. Chłopak ma warunki fizyczne na swoją pozycję. Nie można jednak od razu wstawiać go do podstawowego składu od razu, bo jak zawali jakiś mecz to doprowadzicie do tego że się załamie" Nie oglądałem niestety meczu (obowiązki), ale z tego co piszecie to niestety miałem rację a chciałbym się mylić. Daleki byłem od hurra optymizmu po meczu w Kielcach. Nie róbcie młodym sodówy w mózgu - chociaż Daniel jak na piłkarza już nie taki młody. Ale rozumiem Was - ja też chciałbym widzieć naszych wychowanków w formie i w pierwszym składzie.

Wojtas 26.10.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1182159)
Polacy nie pokazali kompletnie nic. Aczkolwiek moi "ulubieńcy" Kirm i Diaz przeszli dziś samych siebie.

Kirm - wiedziałem, że jego pseudo kiwki nie są wystarczające na obrońców ekstraklasy, ale żeby nie potrafił wygrać pojedynków z zawodnikami 3 ligowymi ?
Diaz - taki z niego obrońca jak z koziej dupy trąbka. Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego :rotfl: Dziś naszego Juniora wozili zawodnicy 3 ligowi . Cóż, na niektórych Orlikach grają chłopcy z upilnowaniem których Junior miałby problemy.

Nie ma to jak mecz gdzie chlopaki po robocie w fabryce graja mecz z wielkimi "gwiazdami' nawet w swoich reprezentacjach pokroju Kirma albo Diaza ,i sa od nich lepsi.Swoja droga Kirm to moglby od tych z Limanovii wziasc korepetycje "jak utrzymac sie przy pilce i głupio jej nie stracic".

Damian1241 26.10.2011 23:25

Wszyscy chcą zeby grali Polacy ale niestety nie mamy ic. Pchać na siłe Czekaja albo Bruda tylko dlatego ze jest młody i Polak to bez sensu w Legi Wolski, Żyro, Kucharczyk, Borysiuk, Rybus nie graja dlatego ze sa Polakami i są mlodzi tylko dlatego ze na to załuzyli. U nas nie ma wyrózniającego sie młodego Polskiego chloaka. Owszem można dac szanse Czekajowi Brodowi ale w meczu z 3 ligowcem oni nie potrafiliwykorzystaci tej szansy

ArturBarlinek 27.10.2011 00:45

Racja, ja spuszczam głowę, chciałem Polaków i miałem... teraz już wiem, czemu ich w składzie w lidze nie ma.

tofik 27.10.2011 06:52

Cytat:

Stacho musiał na słowo komuś uwierzyć ws. Diaza i go wypozyczyć. Ale właśnie, z naciskiem na wypożyczyć. Ktos inny by go na 5 lat podpisał jak Skorża z Bednarzem podpisali Kirma i dopiero byłoby zgrzytanie zębów.

kolend 27.10.2011 07:07

Cytat:

Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego :rotfl:

no faktycznie - Baszczyński niesamowitą karierę po powrocie zrobił

PANDEM0NIUM 27.10.2011 07:46

Wczorajszy mecz nasi zawodnicy potraktowali jak sparing a tu połowa forum osądza ich od czci i od wiary :O
Graliście kiedys w piłke? (nie mam na myśli Playstation ani Orlika)

tas de fleia 27.10.2011 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 1182230)
no faktycznie - Baszczyński niesamowitą karierę po powrocie zrobił

Nie oglądam meczy Polonii, ale ostatnio widziałem z gorszą stroną ich mecz, to Baszczu przy Diazie to jest prawdziwy wirtuoz w dalszym ciągu. Pomijając oczywiście klasę tych zawodników w "swoich" latach, bo to jak porównać malucha do m3.

skeba 27.10.2011 08:08

Cytat:

Wczorajszy mecz nasi zawodnicy potraktowali jak sparing a tu połowa forum osądza ich od czci i od wiary :O
Graliście kiedys w piłke? (nie mam na myśli Playstation ani Orlika)
Każdy mecz, jaki miałem szanse zagrać - turnieje halowe, coca cola cup, Dankonki, czy ligowe w trampkarzach - gralem na 100%.
Gdybym zarabiał jeszcze pieniądze i grał na wyższym szczeblu to grałbym na 200%, bo tego wymagamy od profesjonalnych zawodników. Pytanie tylko, czy oni są profesjonalni ?

PANDEM0NIUM 27.10.2011 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1182249)
Każdy mecz, jaki miałem szanse zagrać - turnieje halowe, coca cola cup, Dankonki, czy ligowe w trampkarzach - gralem na 100%.
Gdybym zarabiał jeszcze pieniądze i grał na wyższym szczeblu to grałbym na 200%, bo tego wymagamy od profesjonalnych zawodników. Pytanie tylko, czy oni są profesjonalni ?

Z całym szacunkiem ale porównujesz siebie mniemam że amatorsko kopiącego piłkę z zawodowcami grającymi w europejskich pucharach?

flamengista 27.10.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zegarmistrz (Post 1182136)
Wybaczcie, ale moim zdaniem Maaskant tę "batalię" wygrał. Kibice domagali się zdjęcia Holendrów i postawienia na Polaków. Trener postawił na Polaków (pod koniec meczu z Limanovią było ich nawet na boisku w barwach Wisły więcej niż obcokrajowców! pamięta ktoś, kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce?), którzy nie pokazali w tym meczu zupełnie nic. Świetnie to ujął Wolfy: talent Czekaja polega na tym, że ma 19 lat. I nie, nie gra lepiej od Diaza, a to już jest osiągnięcie.

Bardzo dobry post, podsumowujący aferę wokół postulatu: "chcemy Polaków w Wiśle".

Niestety, Maaskant pokazał, że miał rację. My (mówię o sobie, innych forumowiczach, ale i o Iwanie) - niestety się myliliśmy. Na razie nie mamy żadnej "perełki", która marnuje się na ławie lub w ME kosztem cudzoziemców.

nesta 27.10.2011 09:48

Piszecie o Diazie.. Tyle, ze mnostwo osob, w tym ja, pisalo o nim w ten sposob zanim jeszcze podpisal kontrakt z Wisla. Wiec nie wiem za co w klubie biora takie pieniadze skoro to bylo oczywiste jak ten facet gral, gra i bedzie gral. I dokladnie, jak to sie stalo, ze znajduje sie kasa na kontrakt dla takiego Diaza, a rezygnuje sie z Baszczynskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl