Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Vancouver 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6841)

Donki 18.02.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trial (Post 856228)
Myślicie, że Tomek ma dziś szanse na miejsce w pierwszej 10? Tylko tak obiektywnie:)

Tak obiektywnie to mysle że TAK:P

Krzysiek 18.02.2010 17:28

Co Wy na to?
Znowu ci Austriacy. Gdy im coś nie pasuje, zawsze coś znajdą...

WiślakMyślenice 18.02.2010 17:40

Wszystko w rękach sędziów. Jeżeli oni zdecydują że Ammann sobie "za bardzo" pomógł, to przyznają złoto Małyszowi. Najlepszy komentarz bodajże na Onecie czy WP.pl

- "Dac jego narty słabemu zawodnikowi i zobaczymy jak mu pójdzie. Jeżeli zanotuje "nagły skok formy" poważnie zastanowiłbym się nad ukaraniem Szwajcara."

qchar90 18.02.2010 17:45

Austriacy zaś w portki robią, z formą na główną imprezę nie trafili to teraz szukaja jak zrobic szum, przecież podium na małej miało być Austriackie, a tu Ammann i Małysz ich wykiwali, i tak samo może być na dużej skoczni...

UniaTarnówZKS1928 18.02.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trial (Post 856228)
Myślicie, że Tomek ma dziś szanse na miejsce w pierwszej 10? Tylko tak obiektywnie:)

Miał ostatnio 4 czas biegu. Biegnie 1 a dziś ma być w Whistler gorąco więc zrobi się breja. Ma duże szansę na dobre miejsce jak nie strzeli więcej niż 2 pudła to może na medal. Z 1 pudłem jestem pewien medalu. 20/20 to zloto:-D

Musi być w okolicach 30 żeby wejść do pościowego.

Żmijka 18.02.2010 20:37

No i mamy małą niespodziankę :) Dziewczyny w biatlonie na 15km dały całkiem nieźle radę :D

Donki 18.02.2010 20:41

cholernie szkoda tego pudła Nowakowskiej :-(
Było by srebro :-/

KuLwIk 18.02.2010 20:41

Małem małą nadzieję na medal, bo Nowakowska świetnie biegła i strzelała. Ale 5 miejsce nie jest złe :P

gigant 18.02.2010 20:45

Jesteśmy narodem przegranych.....

trial 18.02.2010 20:46

Fantastyczny występ Polek, brawa dla dziewczyn, aż nie mogę się doczekać sztafety:)

SpoXsteR 18.02.2010 20:47

było by srebro. :lol:

to jest jak w toto lotku, jeden zły numerek oddali cie od 10 mln zł. i nie można gdybać co by było.. na tym właśnie ta konkurencja polega, jedno pudło może o wszystkim zaważyć.

komentator po prostu za bardzo się spiął, i ja też lekkiej adrealinki dostałem ale wiedziałem że nawet to 6 miejsce będzie mega sukcesem

jest to najlepszy wynik w historii...

gigant 18.02.2010 20:48

Nasze dziewczyny narobiły sporo nadziei na sztafetę. Piękny wystep, najlepszy w historii. Brawo.

Poprzedni mój post dedykuję frustratom.

0 22 18.02.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 856120)
Jeżeli prezesem związku jest osoba związana ze snowboardem AŻ 6 lat no to jak sie można dziwić

Lato jest zwiazany z futoblem od 50 lat.

WILU TS 18.02.2010 20:49

Z drugiej strony jak miało być pudło to dobrze że w ostatniej chwili,przynajmniej były emocje do samego końca :)

John1906 18.02.2010 20:54

Może to dobry prognostyk przed Tomkiem Sikorą. Oby ;)

igortsw 18.02.2010 20:56

Ha, ile osób znało nazwiska tych dziewczyn przed, sam się przyznam bez bicia, że z Biathlonu pań, znałem tylko Gwizdoń...

Dziewczyny pokazały to co powinno towarzyszyć wszystkim naszym olimpijczyką, czyli walka, nie poprzestanie na 20 miejscu, które tam zajmują na zawodach, ale walka o wyższe cele, no bo chyba po to jedzie się na Igrzyska.

!!IRIVER!! 18.02.2010 21:06

Ja znałem :P

Strasznie szkoda Weroniki, miałem jakieś przeczucie przed tym 4.strzelaniem, że się nie uda, tak to już jest, że mamy jakiegoś tam pecha, że brak szczęścia, że brak doświadczenia... Ale cóż, nie ma co gdybać i załamywać rąk! Jest to świetny występ, fantastyczne miejsce, w końcu się doczekaliśmy nie medali, ale miejsc w 10. i o to też chodzi. W trójkę pobiegną w masówce, dobrze by było, aby sztafeta przybiegła na 5.miejsce i wszyscy będą zadowoleni :)

Teraz, byle Tomek się nie pospinał na strzelnicy, o bieg jestem spokojny. Zdobywał medale MŚ w tej konkurencji, musi dać radę! :)

SZYMEK_TSW 18.02.2010 21:13

kurde, kurde, kurde jeden strzał od złota...

!!IRIVER!! 18.02.2010 21:17

Złota by nie było, przegrała ponad 1 minutę z Berger. :P

SZYMEK_TSW 18.02.2010 21:22

Złoto by było bo straciła 1:04 do Berger, a w czasie ostatniego strzelania strasznie "modliła" się przed ostatnim strzałem.

Co też potwierdzają czasy strzelania:
37s - 4 strzelanie
a na pozostałych:
27s - 1 strzelanie
28s - 2 strzelanie
30s - 3 strzelanie

No i jakby był komplet szła by jak burza :D
Wiadome niesamowity sukces, ale w takich okolicznościach ze jest straszny niedosyt.

Awe 18.02.2010 21:38

Inaczej się biegnie po złoto a inaczej jak się nie trafi...
Tylko, że nie ma co gdybać bo tam zawodniczek typu "jeden lepszy strzał i był by medal" trochę było. Narobiły smaka przed sztafetą :)

darotsok73 18.02.2010 21:48

Ech ,Polska kraj 40 milionowy a jesteśmy taką nędzą w sportach zimowych. Żal.
75% kadry na igrzyska to turyści , bez żadnych kwalifikacji do udziału w tej wielkiej imprezie.
Fajnie potem będzie wpisać w życiorysie "wielokrotny olimpijczyk" . A że beztalęcie ? na mecie regularnie w pierwszej 50. ? Nieważne. ..Pewnie pech. Po za tym nasz kraj już tak ma :D
Najlepiej jakby na takie imprezy jeździli sami prezesi i dziennikarze (tu mamy gwiazdy :D ). Zrobić dla nich dyscyplinę pt. dmuchanie balona , bicie piany , sztuczne podgrzewanie atmosfery i nadzieji . Za to mamy grad medali.
Tylko że życie wszystko prostuje. Prawdę oglądamy.
Po co było zaocznie obwieszać Kowalczyk złotem. ? Jak na razie NIC nie wygrała. Taaak , ma medal , ale zwycięzcą jest kto inny. A że astma i kontrowersje dopingowe , kogo to jutro będzie obchodzić.?
Oczywiście wierzę że J.Kowalczyk COŚ wygra. Jak na razie na półmetku występów radość jest ..umiarkowana.
Można (trzeba) liczyć na Małysza , który przecież z racji wieku i fachowości mógłby już spokojnie zastępować w studiu TVP groteskowych celebrytów. Na szczęście jest niezatapialny i chwała mu za to. A patrząc na postępy ekipy Kruczka to będzie olimpijczykiem do 40 roku życia.

Ps. Mój bratanek kiedyś "usilnie próbował" uprawiać narciarsto . Nie było z kim i gdzie......

Ps.@ Ammanowi PODOBNO chcą się do tyłka dobrać za nieprzepisowe zapięcia... Jeśli przepisy są takie rygorystyczne to kto mu pozwolił wcześniej w tym skakać ?.
Najbardziej płacze ekipa z Austrii , oni mieli przecież zająć całe podium. Tez przez aklamację. Dojedźcie jeszcze Małysza za za wąsy-retro :D i Schliri będzie złoty. a może Małysz będzie wreszcie złoty. Żenada.
Co do Austrii i ich miłości do zasad to przypominają mi się gacie które "cudem" w locie miały krok na wysokości kolan :D

gigant 18.02.2010 22:02

Nie wiem darotsok73 co Cię dziwi skoro we wczorajszym zjeździe Anja Paerson osiąga podobny wynik przy skoku przed upadkiem, jak Robert Mateja na mamucie.

Trudno by trenerzy czy działacze wyrażali się inaczej niz optymistycznie, a że mamy takie obiekty sportowe jakie mamy, to ilość medali się zgadza.

Mamy skocznie, trasy biegowo-biathlonowe w Kirach to są jakies tam wyniki. Taka Staszulonek może cwiczyć czasami tylko w Krynicy i chyba na ......Gubałówce. Łyzwiarze szybcy czy też wolni jak zamrożą im lód w połowie stycznia lub na Wisle we Włocławku. Nie mamy prawie nic z infrastruktury zimowej więc taką własnie jesteśmy potęgą w sportach zimowych.

John1906 18.02.2010 22:07

Nigdy nie byliśmy i nie będziemy żadną potęgą sportów zimowych, co najwyżej możemy być średniakiem i zdobywać te 4-5 medali w Igrzyskach, ale to też samo nie przyjdzie:)

darotsok73 18.02.2010 22:10

Dokładnie gigant a można jeszcze dodać że Robert Batman Mateja w nagrodę za szczególne osiągnięcia został w kadrze trenerem.
A wiele może przekazać , o buli na mamutach wie wszystko :D

flamengista 18.02.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 856332)
Ps.@ Ammanowi PODOBNO chcą się do tyłka dobrać za nieprzepisowe zapięcia... Jeśli przepisy są takie rygorystyczne to kto mu pozwolił wcześniej w tym skakać ?.
Najbardziej płacze ekipa z Austrii , oni mieli przecież zająć całe podium. Tez przez aklamację. Dojedźcie jeszcze Małysza za za wąsy-retro :D i Schliri będzie złoty. a może Małysz będzie wreszcie złoty. Żenada.
Co do Austrii i ich miłości do zasad to przypominają mi się gacie które "cudem" w locie miały krok na wysokości kolan :D

W odebranie Ammanowi medalu nie wierzę.

Ale: jeśli wiązania są bez homologacji, a dzięki nim skakał o 2 metry dalej, to wygrał nieuczciwie. Więc niesmak pozostaje. Podobnie jak w przypadku hiphopowców z Austrii swego czasu.

WILU TS 18.02.2010 22:38

Sikora klasycznie zerwał strzał ehhhh

UniaTarnówZKS1928 18.02.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 856315)
Ha, ile osób znało nazwiska tych dziewczyn przed, sam się przyznam bez bicia, że z Biathlonu pań, znałem tylko Gwizdoń...

Nowakowska i Cyl biegają na takim poziomie cały sezon tylko Weronika przez caly czas strzelała panu Bogu w okno.

Brawo.

RAFi89 18.02.2010 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 856356)
Nowakowska i Cyl biegają na takim poziomie cały sezon tylko Weronika przez caly czas strzelała panu Bogu w okno.

Brawo.

Ogólnie nasze panie poza Pałką biegowo są przyzwoite problemy głównie są na strzelnicy tu znowu najrówniejsza jest Pałka. Ogólnie brawo dla naszych pań takie starty ogląda się z przyjemnością, przy ostatnim strzelaniu tętno miałem większe niż Weronika. Nie ma co gdybać bo po 1 błędzie miała nie jedna zawodniczka.
Napewno dobry prognostyk przed sztafetą w dodatku chyba 3 zawodniczki mamy w pościgowym może doczekamy się jakiejś niespodzianki:-D

Skipper 18.02.2010 23:00

Sikora dziś bez szans (2 pudła już na 2 pierwszych strzelaniach), ale przynajmniej się zakwalifikował do biegu masowego...

UniaTarnówZKS1928 18.02.2010 23:05

1 pudło Nowakowskiej to świetny wynik. Ona często miała 0 leżąc a Stojąc po 2/3 albo więcej.

Sikora świetny bieg i ten jeden strzał mniej i byłby medal:-/:-/:-/

Tomek czemu?

WILU TS 18.02.2010 23:07

Dokładnie,dziś gdyby łącznie nie 2 pudła (Nowakowskiej,Sikora) mielibyśmy co najmniej dwa srebra ;) ale taki sport;)

flamengista 18.02.2010 23:14

Zauważcie, że to nie przypadek. Co olimpiada zimowa, to blisko niespodzianki. Wcześniej Marczułaitis, później Pałka, teraz Nowakowska i Cyl. Za każdym razem o 1-2 miejsca od medalu.

Na letnich igrzyskach są niespodzianki medalowe. A tu tylko niespodzianki w postaci miejsc w pierwszej ósemce. Nie ma cudów - nawet jak jest życiowa forma i dopisuje szczęście, to na medal to za mało. Po prostu dystans do czołówki zbyt duży.

Dlatego ja do biatlonistek nie mam żadnych pretensji. Wyrobiły 150% normy, medal to byłaby sensacja nad sensacje. Natomiast Sikora trochę zawalił, bo jeśli się chce mieć medal, to można mieć max. 1 pudło.

PasiorWKS 18.02.2010 23:14

Ligocka wywróciła się podczas eliminacji, W OBYDWU PRZEJAZDACH. Po co oni biorą tych Ligockich na igrzyska ? Niech się wywracają na naszych gównianych stoczkach. :lol:

flamengista 18.02.2010 23:19

No, zamiast zażerać się hamburgerami było trenować.

Ligocki wczoraj był przedostatni w swojej grupie eliminacyjnej. Nie wiem co zrobił, że zarobił taką notę, ale trzeba się postarać. Lepszą dostał jakiś Azjata, który po pierwszym skoku rąbnął o zeskok i już dalej nie jechał.

A Ligocka, jak zapewniali nie szalała na treningach, bo "trzymała coś w zanadrzu". Najwyraźniej Big Maca.

John1906 18.02.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 856371)
Dokładnie,dziś gdyby łącznie nie 2 pudła (Nowakowskiej,Sikora) mielibyśmy co najmniej dwa srebra ;) ale taki sport;)

Teraz to sobie możemy gdybać, ale medalu z tego nie ma. Połowa by tam miała medal gdyby nie 1 pudło.
Detale są najważniejsze.

UniaTarnówZKS1928 18.02.2010 23:21

hahahaha

na 5 przejazdów Ligoccy przewrócili się 5 razy

hahahahahahaha

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 856379)
Teraz to sobie możemy gdybać, ale medalu z tego nie ma. Połowa by tam miała medal gdyby nie 1 pudło.
Detale są najważniejsze.

No ale jakby nie było Tomek dziś 3 czas biegu i miejsce w 10. Jeszcze mam nadzieję na ostatni bieg.

WILU TS 18.02.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 856379)
Detale są najważniejsze.

Gdybam bo tylko to nam jak widać pozostaje poza Justyną i Adamem od lat ;) Czekamy na Tomka w niedziele :) musi być medal :) a Ligockich nie skomentuje bo szkoda czasu na tych "snowboardzistów":lol:

flamengista 18.02.2010 23:29

Jasne, ale wczoraj Ligocki miał 10 punktów na 50 możliwych. W "lepszym" przejeździe. On musiał się wyłożyć przed wjechaniem do rynny i to chyba dwa razy z rzędu. Skoro jak już mówiłem, jeden facet zaliczył glebę po pierwszym skoku i miał 12 punktów za taki "przejazd".

Gdyby to była pierwsza olimpiada klanu Ligockich, to bym jeszcze machnął ręką. Ale oni dają ciała drugi raz z rzędu. A ta Paulina to brązowa medalistka mistrzostw świata - na olimpiadzie tradycyjnie zawala.

Ewidentnie coś nie gra w ich przygotowaniach do olimpiady, bo to nie są totalne leszcze. Mateusz też potrafił zająć 3 miejsce w zawodach pucharu świata. Co prawda 2 lata temu, ale widać jakiś potencjał ma. Natomiast na olimpiadzie nie tyle rozczarowanie, co zwykła kompromitacja. Nie rozumiem tego.

qchar90 18.02.2010 23:31

Adam dziś ładnie na treningach się pokazał, z niskich rozbiegów skakał daleko, z 15 belki 144metrow,
niska belka dla Adama to jest duzy handicap.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl