Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

TSW Fanatyk 25.01.2009 19:20

Dania - Macedonia grają ze sobą dziś?

Bobic 25.01.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 662622)
Dania - Macedonia grają ze sobą dziś?

TAK!
10 znaków

Aro1234 25.01.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RoS (Post 662621)
Nie bardzo mogą się umówić bo grają przed meczem Polska-Norwegia. Jeśli remis Niemcy-Dania a Norwegia wygra ... tfu tfu ... to Niemcy out. No chyba, że na złość Polsce to zrobią.

Ale wiesz, gdyby się tak na remis ugadali, to Polacy mogliby przecież zrobić na złość Niemcom i wpuścić Norwegów, co im tam... :lol::rotfl:

Nie snujcie, że ktoś zagra na remis, kiedy nic dla nikogo nie będzie pewne. Ręczna to nie sport, w którym można grać na remis, bo pada dużo więcej bramek i jest je łatwiej niż w nożnej zarówno tracić jak i zdobywać..

Dania - Macedonia start o 20.15.

RoS 25.01.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 662624)
Ale wiesz, gdyby się tak na remis ugadali, to Polacy mogliby przecież zrobić na złość Niemcom i wpuścić Norwegów, co im tam... :lol::rotfl:

Nie snujcie, że ktoś zagra na remis, kiedy nic dla nikogo nie będzie pewne. Ręczna to nie sport, w którym można grać na remis, bo pada dużo więcej bramek i jest je łatwiej niż w nożnej zarówno tracić jak i zdobywać..

Dania - Macedonia start o 20.15.

No właśnie do tego zmierzałem w moim poście. Nie ma mowy o żadnych remisach, układach ...
Na szczęście gramy na końcu i wszystko będzie jasne przed naszym meczem.

FraMat 25.01.2009 19:29

po co tyle wyliczanek jesli Norwegia z nami wygra? :P

rafalek 25.01.2009 19:31

Serbowie i Duńczycy też mieli z nami wygrać:pobity: :einstein:

Aro1234 25.01.2009 19:31

Bo nie mamy co robić, a to rozwija twórcze, logiczne myślenie ;]

A sio pesymiści! Dokładnie, wszyscy nas przekreślali, a Duńczycy i Serbowie dostali od nas ostry łomot ;]

ToTylkoJa 25.01.2009 19:32

teraz to są Bogami, a jeszcze dwa dni temu byli zerami

pan_premier 25.01.2009 19:34

najprościej rzecz ujmując: jestesmy przeciwko Macedonii, bo z nimi mamy gorszy bilans
scenaruszy jest wiele, istnieje mozliwosć(przy wygranej dziś Macedonii), że My Macedonia i Dania zakończymy z 6 punktami, wiec zadecydują... bramki

co do teog, ze gramy na końcu: dobrze, bo sie nie umówią na remis(ew), źle, bo jak sie okaże, ze wygrana daje półfinał, to pewnie...przegramy:D

Tiramisu 25.01.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 662634)

Już wyraziłeś swoj niesmak w tym temacie. Długo tak jeszcze możesz? W ogóle co tu robi Legionista?

rafalek 25.01.2009 19:34

O przepraszam! Ja nic na naszych szczypiornistów nie gadałem:D Wiadomo, byłem zły jak dostawali łomot od Niemców, ale byłem spokojny, że to była tylko chwilowa słabość.

FraMat 25.01.2009 19:37

chcecie Branda?

http://www.youtube.com/watch?v=CIED1M5DBbA

typowa niemiecka mentalność (nie lubię szwabow...) ;-)

Aro1234 25.01.2009 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 662634)

Ech, idźże popłacz na swoje forum. Polska mentalność jest znana wszystkim od dawien dawna, więc niczego nowego nie wnosisz.

Bynajmniej nie chodzi o to, czy ktoś kogoś tu krytykuje, tylko o to, żeby krytykować rozważnie i delikatnie? Ewentualnie ostro, ale z wyczuciem :P

Premierze, bądźmy dobrej myśli, już tyle pesymizmu było przed meczami z Danią i Serbią, że teraz naprawdę trzeba wierzyć, że wszystko idzie ku dobremu :)

Transmisje Macedonia-Dania:
http://www.soccer-live.pl/player/btv/gob6.htm
itvp.pl
http://www.soccer-live.pl/soccerTV/K...er-Scanner.htm

Wizard 25.01.2009 19:39

Będzie można gdzieś obejrzeć Danię?

Tiramisu 25.01.2009 19:40

Będzie można na www.soccer-live.pl

ToTylkoJa 25.01.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 662643)
Ech, idźże popłacz na swoje forum. Polska mentalność jest znana wszystkim od dawien dawna, więc niczego nowego nie wnosisz.

Bynajmniej nie chodzi o to, czy ktoś kogoś tu krytykuje, tylko o to, żeby krytykować rozważnie i delikatnie? Ewentualnie ostro, ale z wyczuciem :P

Premierze, bądźmy dobrej myśli, już tyle pesymizmu było przed meczami z Danią i Serbią, że teraz naprawdę trzeba wierzyć, że wszystko idzie ku dobremu :)

nie no tak, wyzwiska od pi*d to rozważna krytyka. A i to właśnie można było wyczytać 2 dni temu. I, żeby nie było, nie tylko na tym forum, ale prawie na każdym. Najlepszy jest pewien użytkownik tego forum- pisał, że zamiast Szmala powinno postawić się kłodę, a dziś się nim 'podniecał'. Nie denerwuje Cię takie zachowanie? Bo mnie bardzo

Masz rację, to właśnie polska mentalność. Może warto zacząć ją zwalczać?

Aro1234 25.01.2009 19:44

Tak, warto ją zwalczać, ale .......eniem na forum nic nie wniesiesz, chyba, że robisz to bo lubisz se posty ponabijać i poklepać po klawiaturze.

Proud 25.01.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 662636)
Już wyraziłeś swoj niesmak w tym temacie. Długo tak jeszcze możesz? W ogóle co tu robi Legionista?

bo na forum mają wstęp nie tylko Wiślacy. A akurat ten Legionista ma "zdrowe" podejście do wielu spraw, więc nie widzę problemu, aby i w tym temacie się udzielał:p

wynik cieszy...ale pamiętajcie że jeszcze nie wygraliśmy z Norwegią. A że to dobry zespół udowodnili dziś.

ToTylkoJa 25.01.2009 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 662653)
Tak, warto ją zwalczać, ale .......eniem na forum nic nie wniesiesz, chyba, że robisz to bo lubisz se posty ponabijać i poklepać po klawiaturze.

A jak chcesz ją inaczej zacząć zwalczać? Z tego co widzę, to właśnie na czatach, forach, w komentarzach na serwisach wyjawia się ta polska mentalność. Bo w realnym świecie, Polacy jednak są bardziej stonowani. Przynajmniej ja to tak widzę, bo kogo się np nie zapytam o Małysza, to nikt po nim nie jeździ, że to dziadek i powinien skończyć się ośmieszać. A na forach? Sporo osób po nim jedzie. Bo jak wiadomo przed monitorem jest się bezpieczniejszym.

Ale ok, koniec dygresji, bo to nie ten temat.

A co do samego meczu. Pierwsza połowa świetna, grana na luzie. Cóż, szkoda, że nie zagraliśmy tak z Niemcami. Ale przynajmniej nasi szczypiorniści w przeciwieństwie do piłkarzy potrafią się podnieść podczas turnieju. Za to należą im się wielkie brawa, nawet jak nie uda się awansować dalej.

Tiramisu- daj mi bana:D Może jestem bardziej otwarty na świat niż Ty?
Chciałbym, aby Polska była na miejscu Francji. I to w każdym aspekcie- życia, sportu itp. Więc może ta ich otwartość nie jest taka zła. Pozdrawiam

darotsok73 w 'stolycy' nie mam nigdzie bana. Wyobraź sobie, że nawet na forum Polonii mam możność pisania. Ale tam tego nie robie, bo nie szanuje tego klubu

impreza 25.01.2009 19:59

http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-...mi-na-sedziego
trener Niemców z polskim komentarzem :) oj jakby mu walnął to bylaby miazga :D

Tiramisu 25.01.2009 20:06

Ale potem wyglądał jakby miał się rozpłakać. Na moment zrobiło mi się żal.

darotsok73 25.01.2009 20:08

Cieszmy się że we wtorek w ogóle jest o co grać , bo mogło to być juz stricte towarzyskie spotkanie , trzeba wierzyć że Norwegię stukniemy , za późno już na obliczanki kto kogo jak i za ile.
Co mieliśmy spieprzyć to ... wiadomo.

Fanem szczypiorniaka nie jestem i sam byłem zdziwiony że pasjonuje mnie jakiś mecz Norwegia-Niemcy i to że się wściekam bo jakiś skandynaw pół minuty przed końcem gubi piłkę pod własną bramką. Chore.

Co do warszawiaka , siedzi tu , zagnieździł się , bzdur nie wypisuje , z avatara mu dobrze patrzy , pewnie w stolycy wszędzie go już zbanowali ," niech sobie jest ".

Może z czasem jakiegoś przerzuta z niego zrobimy i przejdzie na jasną stronę mocy... heheh.

FraMat 25.01.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 662680)
Na moment zrobiło mi się żal.

ale potem siadłeś sobie w kąciku i poczekałeś, aż ci przejdzie?

:lol:

TSW Fanatyk 25.01.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 662689)
siadłeś

?????????????

chyba siadłaś :)

Proszę tu nie obrażać miss forum :):) :P

impreza 25.01.2009 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 662689)
ale potem siadł sobie w kąciku i poczekał, aż ci przejdzie?

Tiramisu jest kobieta:D
Swoją drogą to mi ich tam nie jest żal...nigdy nie bedzie:Doj nadzieje odżyły...oby sie udało:D
zobaczymy co Duńczycy zwojują...

Tiramisu 25.01.2009 20:30

To był taki kobiecy odruch dla cierpiącego :P przecież mówię, że chwilowy :P. Kto zabrał koronę miss forum?

Ciężko będzie o remis,,,

rafalek 25.01.2009 20:45

też słyszałem, że Dania może wygrać lub zremisować z Macedonią. Tak mówił komentator w meczu Norwegia-Niemcy. Więc trzymamy za Danię czy za obie?:D

darotsok73 25.01.2009 20:53

Sorki za ignorancję ale powiedzcie mi proszę komu lub czemu mam kibicować w tym meczu bo nie wiem.
Zaczząłem kibicować Mołdawi, bo przegrywała a co jest najlepsze dla Nas , jedni piszą tak inni inaczej .
Help.

Tom'ash 25.01.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 662618)
1) Niemcy 5 +16
2) Polska 4 +8
3) Dania 4 +1
4) Norwegia 4 -2
5) Serbia 3 -8
6) Macedonia 2 -11

Czekamy na rozwiązanie meczu Dania - Macedonia.
I albo:
Dania - Macedonia 1
i jest wówczas Dania 6, Niemcy 5, Polska 4, Norwegia 4, Serbia 3, Macedonia 2 i musimy liczyć, że nie będzie remisu w Niemcy - Dania i wygramy z Norwegią.

albo Dania - Macedonia X
i wtedy: Niemcy i Dania 5, Polska i Norwegia 4, Serbia i Macedonia 3 i wtedy nasze zwycięstwo daje awans bez względu na inne wyniki

albo Dania - Macedonia 2
i wtedy Niemcy 5, Polska 4 , Norwegia 4, Macedonia 4, Dania 4, Serbia 3 (liczą się chyba już w tej sytuacji bramki, bo Polska przegrała z Macedonia, ale wygrała z Danią, a znów Norwegia wygrała z Macedonią ale przegrała z Danią itd.) i w ostatniej kolejce musimy wygrać z Norwegią wysoko i liczyć, że Serbia nie przegra albo , że Niemcy nie zremisują.

Tak więc, najlepszy remis :D

10 znaków...

Maciuś 25.01.2009 20:56

Najlepiej kibicowac Danii.

dynek.pl 25.01.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 662721)
Sorki za ignorancję ale powiedzcie mi proszę komu lub czemu mam kibicować w tym meczu bo nie wiem.
Zaczząłem kibicować Mołdawi, bo przegrywała a co jest najlepsze dla Nas , jedni piszą tak inni inaczej .
Help.

Wyniki Moladawii nas nie interesują :D

Macedonia lepiej zeby nie wygrala bo wtedy maja 4 punkty jak my. WYgrywaja z rozbitą Serbią - maja 6. My z Norwegią - mamy tez 6. Niemcy wygrywaja z Dania i wychodzi Macedonia z drugiej pozycji. Remis jest optymalny ale w recznej o to zawsze ciezko.

Endrju 1906 25.01.2009 21:23

Bramkarz duński też robi cuda w bramce ! Mocny jest, na tą chwile 27-19 dla Danii,52 min.

FraMat 25.01.2009 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 662701)
Tiramisu jest kobieta:D
.

przepraszam, Tiramisu
:-/

swoją droga nick bardzo kobiecy

Tiramisu 25.01.2009 21:28

I po remisie :(.

FraMat wybaczam ;).

piter116 25.01.2009 21:31

Może i nienajgorzej, że Dania wygra, ale po co z taką przewagą ?

Aro1234 25.01.2009 21:32

No cóż, Duńczycy wygrywają znacznie, ale tego się należało spodziewać.

Mamy więc opcję nr 1:
Dania - Macedonia 1
i jest wówczas Dania 6, Niemcy 5, Polska 4, Norwegia 4, Serbia 3, Macedonia 2 wobec czego musimy liczyć, że nie będzie remisu w Niemcy - Dania i wygramy z Norwegią.

Piter - bramki nie mają w tym wypadku znaczenia, bo jeśli Niemcy wygrają z Danią, i my wygramy to wchodzimy, bo mamy bezpośrednie zwycięstwo z Danią. Tak więc bez obaw :)

Macedonio: oddaj nam te punkty, no oddaj je! :lol: :P

FraMat 25.01.2009 21:33

te mistrzostwa to jakiś wałek.... :foch:

przeciez poza pierwszym meczem z Danią w obecnej grupie, dostajemy przeciwnika zmęczonego przez Niemców: Serbię a teraz Norwegię.
Myslicie, ze nie Niemcy nie zaprotestują?
:>

Tom'ash 25.01.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 662774)
te mistrzostwa to jakiś wałek.... :foch:

przeciez poza pierwszym meczem z Danią w obecnej grupie, dostajemy przeciwnika zmęczonego przez Niemców: Serbię a teraz Norwegię.
Myslicie, ze nie Niemcy nie zaprotestują?
:>

Tak jakbym już kiedyś słyszał podobną teorię...

Aro1234 25.01.2009 21:40

To ich wina, że z nami wygrali, tak to oni by dostawali podmęczonych przez nas :lol:

Skończcie z dziwnymi dywagacjami ;] Teraz Niemcy dostają "lajtowego" przeciwnika, myślę, że dadzą se radę.. :P

Adios Makedonija!

krzywy 25.01.2009 21:41

jest jeszcze jeden wariant Polska remisuje z Norwegią Dania wygrywa z Niemcami a Serbia z Macedonią i wszystkie drużyny mają poo 5 pkt a w meczach między sobą po 3 pkt i wtedy decydują bramki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl