Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 kolejka] Cracovia - Wisla Krakow 31.08.08r 19:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4772)

luke1906 31.08.2008 21:05

Jak Łobodziński wyjdzie w 1 składzie na Lecha to wychodzę ze stadionu. Co w tym miejscu oświadczam.
To co wyprawia ten facet to woła o pomstę.

Za podejście do meczu w 1 połowie należy się o....... i nie zapomnę im tego do końca sezonu.

Brakuje nam drugiego napastnika. Wysokiego, mocnego chłopa, który odciąży Brożka, skupi na sobie uwagę jednego lub dwóch obrońców. Ale o tym wiemy od dawna. I wiemy też, że nic się w tym kierunku nie zmieni.

JacobusTSW 31.08.2008 21:05

Cieszę się że Boguski w końcu coś trafił:) Od razu mi się przypomniała sytuacja z ostatnich derbów kiedy strzelił na tę samą bramkę po długim słupku. Teraz czas żeby pokazał się w kadrze, trzymam kciuki za niego, i potem tylko czekać na kolejne ligowe trafienia

zimka 31.08.2008 21:06

Przespana 1 połowa sedzia ch** i tyle w tym temacie:D

zim zum 31.08.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 596327)
sędzia nas okradł, ale niemamy prawa wygrać meczu zaczynając grac od 70 minuty :P naszym "gwiazdom" chyba pomieszalo się w glowach po zwycięstwie nad Barcą :)

szczególnie nas okradł, w momencie jak nie wyrzucił Clebera.

czesiu 31.08.2008 21:07

W zasadzie to ten mecz wygraliśmy bo dwa karne były ewidentne. Dobry mecz i nie zmienia tego I połowa. Ustawienie bardzo ciekawe, z tym że jeszcze nie dopracowane - może z tego powodu że Łobo nie wiedział o co kamon. Momentami graliśmy jak Barca z Wisłą w Barcelonie i tutaj Skorża pozytywnie mnie zaskoczył tym, że tak szybko się uczy.

madenn 31.08.2008 21:07

jutrzejsze gazety napisza o kryzysie Wisły :lol:
mecz był do wygrania , karny dla Craxy trudno powiedzieć , za to powinny być 2 karne dla nas
w jedenj sytuacji faulowany był Piotrek , a była też reka po strzale głowką bodajże Pawła

szkoda tego meczu ale mam nadzieje ze jutro beda transfery

regan 31.08.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 596342)

przeciez on go tam nie dotknął

Edit: On zrobił wślizg tamten nad nim przeleciał i sie przewrócił.

zim zum 31.08.2008 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 596346)
przeciez on go tam nie dotknął

w ogóle...w piłkę trafił :lol:

wolfy 31.08.2008 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 596309)
A czy ja napisalem, ze chce zwolnic Skorze ?
Nie. Ale z drugiej strony nikt nie jest swieta krowa i o kazdym mozna podystkutowac i go skrytykowac. Co tez uczynilem, bo takich dwoch decyzji nie da sie nie skomentowac.

Jeżeli ty sugestię, że Skorża wystawiając pierwszy skład nie kieruje się dobrem Wisły, tylko jakimiś układami(cytat: "Nikt mi nie powie, ze to nie sa jakies poza boiskowe uklady, majace na celu wypromowanie zawodnika. ")nazywasz krytyką, to ja odpadam.

Adenalix 31.08.2008 21:09

Moja krótka riposta jest taka:

1. Wisła w I połowie za mało agresywnie
2. Obrona Wisły w I połowie zagrała wystraszona jak na Camp Nou
2. Juszczyk do Odry Wodzisław
3. Brak klasowych zmienników
4. Łobo i Jirsak przereklamowani
5. Cleber powinna byc czerwień za dwie żółte kartki
6. Absolutnie powinna być "jedenastka" dla Wisły za rękę Nowaka
7. Tak ich przycisnęliśmy w II połowie przy 1-1, że powinniśmy byli wygrać
8. Sędzia nie skrzywdził żadnej ze stron, bo mylił się w obie strony
9. Niedosyt, niedosyt, niedosyt

Wisoman 31.08.2008 21:11

Nie rozumiem jednego dlaczego do cholery Skorza non stop stawia na Łobo przeciez on nic nie gra w drugiej połowie wszedł za niego Boguski i gra nasza o niebo lepiej wygladała

Chorynatrzykolory 31.08.2008 21:11

powiem tak : Gdzie w pierwszej połowie była AMBICJA ? Gdybyśmy zagrali cały mecz jak w drugiej połowie to teraz byśmy świętowali.Po pierwszych 45 minutach myślałem ,że zawału dostanę.Jakim cudem Łobo zaczyna mecz w pierwszym składzie to pytanie do naszego Trenera.Bardzo Szanuję Skorże , ale tego pojąć akurat nie mogę.Jest tak w tym momencie słaby ,prócz tego nie raz odpuszcza.Druga sprawa to sędzia,chyba po tym jak mu Majewski powiedział ,że Wisłę traktuję ulgowo chciał mu chyba udowdnić ,że sie myli, Majewski chyba jak oglądnie mecz w telewizji dojdzie do wniosku ,że sędzia uratował im dupe.

Czemu wtedy Clebi faulował w tym polu karnym no ? zupełnie nie potrzebnie

na minus :
Łobo
Cleber(dziś praktycznie same faule)
Diaz(drewniany dziś)
Juszczyk
trochę Skorża

na plus
Singlar
Boguski
plus innii

Samoth 31.08.2008 21:11

[quote=Eustachy;596337]Remis z taka druzyna jak Cracovia, chluby niestety nie przynosi. Trzeba pamietac, ze ta ekipa nie tak dawno temu, zostala zdeklasowana przez Bialorusinow...

Dokładnie sięz Tobą zgadzam. Na dodatek powiem, że innowiercy zajmowali przed dzisiejszym spotkaniem przedostatnie miejsce.
Popieram w stu procentach.
REMIS Z TĄ ... CHLUBY NAM NIE PRZYNOSI !!

SZYMEK_TSW 31.08.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 596342)

Co do Clebera, to faktycznie drugi faul może i nadawał się na zółtą kartkę, no ale jeśli chodzi o karnego to już całkowicie nie wiem za co tutaj dostał kartke?? przeciez ani gość bezpośrednio nie atakował bramki, tylko zderzył sie z Cleberem. Karny - ok, ale kartka wg. mnie nieporozumienie

LAB 31.08.2008 21:13

ktos na tym forum napisał ze Łobo niema poczucia wstydu. Gratuluje,chce ci uscisnac dłon :D
Na plus na pewno Diaz,Boguś.
Czy nie wydaje sie wam ze ten mecz to ksero meczu z Craxa za Petrescu? Identyczny przebieg!

nesta 31.08.2008 21:14

Wolfy,

nie pierwszy sklad tylko pisalem to odnosnie wprowadzenia Dawidowskiego. Co czlowiek ma pomyslec jak druzyna jest na fali, atakuje, potrzebuje "kropki nad i", a tu nagle wchodzi Dawidowski... Dam sobie reke uciac, ze zawodnicy mieli dokladnie te same odczucia.

irman 31.08.2008 21:16

Remis nie jest zły jeżeli człowiek sobie przypomni pierwszą połowę w naszym wykonaniu. Niestety są to dwa punkty stracone, a nie jeden zdobyty.

Boguski zagrał dwa gorsze mecze, wylądował na ławie. Łobodziński zagrał takich dwadzieścia - gra dalej. Łobodziński ma chyba kontrakt, który gwarantuje większą kasę za większą liczbę spotkań w pierwszym składzie. Jakie może być inne wytłumaczenie tego, że bez względu na formę cały czas wychodzi od pierwszych minut i cały czas gra katastrofalnie?

Jirsak sprawdza się dobrze na środku pomocy i dzisiaj w drugiej połowie grał o niebo lepiej, gdy go tam przesunięto. Po jaką cholere Skorża od początku sezonu wstawia go do ataku?

Co na boisku robi Dawidowski? Dzisiejsze dwie próby lobów nad Cabajem były po prostu żenujące, a w tym czasie Małecki grzeje ławę i gitara.

Nie rozumiem, nie wiem o co chodzi, ale nie będę tropił układów, bo na tym się dobrze nie wychodzi.

Samoth 31.08.2008 21:17

[quote=Kamson;596334]

Rozwiń swą myśl :lol:

Ty chyba żartujesz albo co gorsza nie chce Ci się czytać wszystkich postów ?!
Facet niemalże całą winę za dzisiejszą wtopę zwala na Gila. A czy to on jest winny temu, że galacticos spali w I połówce ?!
No kurna bez jaj !!

gienek_majonez 31.08.2008 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 596332)
Widzisz tu napinke?

Panie Rybus, zobaczymy czy do meczu z Wami Cracovia dotrwa z tym poziomem i jak Wam wtedy namiesza ;>

Kamson 31.08.2008 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 596363)
Ty chyba żartujesz albo co gorsza nie chce Ci się czytać wszystkich postów ?!
Facet niemalże całą winę za dzisiejszą wtopę zwala na Gila. A czy to on jest winny temu, że galacticos spali w I połówce ?!
No kurna bez jaj !!

Tak on:)

Jasne, że pierwsza połowa przespana, ale nie zmiania to faktu, że drugą połowę wygralibyśmy więcej niż 1:0 gdyby nie ten pan z gwizdkiem.

wolfy 31.08.2008 21:19

Mój komentarz będzie krótki - jak ten jeden punkt ich uratuje przed spadkiem, to się ostro wkurzę.

michu-k 31.08.2008 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 596360)
Nie rozumiem, nie wiem o co chodzi, ale nie będę tropił układów, bo na tym się dobrze nie wychodzi.

Chciałem skomentować jeden z postów Nesty, ale nie chciało mi się szukać cytatu bo od tamtej wiadomości zostało napisanych wiele nowych :)

Nie ma w tym wypadku układów, nie można promowac gracza któremu z końcem przyszłego sezonu kończy się kontrakt, a od stycznia jest wolnym zawodnikiem. Brak logiki. Skorża jest trenerem konsekwentnym, gdyby zdrowy był Sobol, Jirsak nie zagrałby dzisiaj. Sytuacja adekwatna- Skorża stawia na Dawidowskiego, a nie chce postawić zawsze na Jirsaka któremu, jak żadnemu innemu piłkarzowi (prócz Boguskiego, Zieńczuka, Baszcza, Clebera, Brożka Pawła i Piotr), pierwsza jedenastka jak najbardziej się należy.

To moje przemyślenia.

South 31.08.2008 21:22

po co maja spadać ? niech zostaną i się meczą ,przynajmniej derby będą, a jak zbudują nowy stadion to może więcej biletów nam sypną i ich przekrzyczymy :)

...ale wbrew pozorom ten remsi może być dla nich gwoździem do trumny ,jakmy nie patrzeć Majewski pewnie zostaje ;)

Samoth 31.08.2008 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 596364)
ciężko szukać tego dopingu w Gliwicach jak Piast gra w Wodzisławiu...

Czytaj przyjacielu ze zrozumieniem. Właśnie o to mi chodzi. Innowiercy szczycą się "niesamowitym" dopingiem, który dla nas Wiślaków poziomem niczym nie odbiega od chociażby takich miast, jakie wyżej wymieniłem.
Pzdr

wolfy 31.08.2008 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 596371)
po co maja spadać ? niech zostaną i się meczą ,przynajmniej derby będą, a jak zbudują nowy stadion to może więcej biletów nam sypną i ich przekrzyczymy :)

Pograją trochę w I lidze, podszkolą się kibicowsko, może wymyślą kilka piosenek o własnym klubie i mogą wracać:)

Samoth 31.08.2008 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 596366)
Tak on:)

Jasne, że pierwsza połowa przespana, ale nie zmiania to faktu, że drugą połowę wygralibyśmy więcej niż 1:0 gdyby nie ten pan z gwizdkiem.

Nie osłabiaj mnie proszę Cię. Tym tokiem myślenia kolego możemy stwierdzić, że mecz z pewnością wygralibyśmy gdyby Cleber nie popełnił tak idiotycznego - czytelnego faulu !

Eustachy 31.08.2008 21:27

Moim zdaniem Skorza po prostu bardzo nalegal na transfer Lobodzinskiego i teraz ciezko mu jest sie przyznac do bledu. Ale raczej nie bedzie mial wyjscia. W koncu nie wszystkie transfery na swiecie sie udaja, bowiem pomylki zdarzaja sie zarowno w Zdroju Ciechocinek jak i w Manchesterze United i nikt nic na to nie poradzi.

Podobnie jest z Niedzielanem, o ktorym chyba Baszczu swego czasu powiedzial, ze jest synem trenera.
Skorza robi co moze, zeby tylko go oszczedzic i najczesciej wstawia na 10 minut przed koncem.
Po kilku meczach w pierwszym skladzie, najprawdopodobniej czekaloby go to co w Nijmegen, czyli zapowiedz gry w rezerwach.

Kamson 31.08.2008 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 596378)
Nie osłabiaj mnie proszę Cię. Tym tokiem myślenia kolego możemy stwierdzić, że mecz z pewnością wygralibyśmy gdyby Cleber nie popełnił tak idiotycznego - czytelnego faulu !

Ja sie tak średnio ten faul doczytałem :)
Pejsy mają swoje pół roku radości po nie przegranych derbach. Im też sie coś należy od życia...

chyba.

dexxaa 31.08.2008 21:31

faul Clebera byl a faulu na Brozku w 2 nie bylo

michu-k 31.08.2008 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 596381)
Moim zdaniem Skorza po prostu bardzo nalegal na transfer Lobodzinskiego i teraz ciezko mu jest sie przyznac do bledu. Ale raczej nie bedzie mial wyjscia. W koncu nie wszystkie transfery na swiecie sie udaja, bowiem pomylki zdarzaja sie zarowno w Zdroju Ciechocinek jak i w Manchesterze United i nikt nic na to nie poradzi.

Błądzić to rzecz ludzka. Łobo się przełamie, jeszcze raz to powtarzam. Byłem wierny temu poglądowi i nadal zostanę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 596381)
Podobnie jest z Niedzielanem, o ktorym chyba Baszczu swego czasu powiedzial, ze jest synem trenera.
Skorza robi co moze, zeby tylko go oszczedzic i najczesciej wstawia na 10 minut przed koncem.
Po kilku meczach w pierwszym skladzie, najprawdopodobniej czekaloby go to co w Nijmegen, czyli zapowiedz gry w rezerwach.

Niedzielan- bardzo dobry piłkarz. Oceniacie go tylko po tym, jak wchodzi na ogony lub ostatnie 20 minut. Po prostu dostaje zbyt mało szans na grę. Jest świetny technicznie i szybki, jednak trenerowi Skorży w głowie 4-5-1, 4-5-1, 4-5-1.

Boguski za Łobo, Jirsak za Mauro, Niedzielan z Brożkiem do przodu. Zobaczycie, i ten będzie grał jak za dawnych lat.

Jeszcze powróce do Dawidowskiego- i jemu należy się szansa. Co z tego że nie strzelił dzisiaj? Widać że jest chęć do gry, zapał, być może brakuje umiejętności lub zimnej krwi. W jego przypadku jestem nieco bardziej sceptyczny, ale wierzę że i on da radę.

W ripoście co do Łobodzińskiego- Kosowski to pała, zdrajca, niehonorowy koleś i lotniś na kasę. Każdy ma prawo wyrażania swojej opinii, jednak skreślanie gracza i nie dawanie mu szans na przełamanie się/odbudowanie, to zwykły egoizm i zawiść. Wyjdźcie i grajcie. Miłej zabawy.

jasnyGwint 31.08.2008 21:34

Zastanawiam się po jakiego wała Listkiewicz sprowadza nam sędziów z Japonii, jak potem dosyć chyba trudny mecz jakim są krakowksie derby sędziuje jakiś amator...

Co do wyniku, no cóż, dobry i jeden punkt i umocnienie się na pozycji lidera (Arka to raczej o 'majstra' walczyć nie będzie). I to chyba jedyny pozytyw.

Aha, i szkoda że przez ponad 2 msc czasu nie sprowdziliśmy jakiegoś skrzydłowego, chyba nawet nie było takich starań. Dalsze liczenie na to że Łobodziński zacznie kiedyś grać, raczej mija się z celem...

Samoth 31.08.2008 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rosomak (Post 596385)
Szanuj no troszeczkę naszych zawodników.

A czym ich tak bardzo uraziłem ?
Tym, że w I połowie grali piach bez zaangażowania i pomysłu ?!
Panie Rosomak nie wiem ile Pan masz lat, ale obiektywizmu to Pan nie masz za grosz !
Proponuję troszeczkę spuścić ciśnienie bo to to niezdrowe !

zim zum 31.08.2008 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 596368)
no dwa karne dla nas to mało :D do reszty wypowiedzi nic nie masz?

najpierw był faul Clebera...jakby jego na boisku nie było to podejrzewam, że tych dwóch sytuacji by nie było, bo Wisła byłaby inaczej ustawiona :)

Eustachy 31.08.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek
Niedzielan- bardzo dobry piłkarz. Oceniacie go tylko po tym, jak wchodzi na ogony lub ostatnie 20 minut. Po prostu dostaje zbyt mało szans na grę. Jest świetny technicznie i szybki, jednak trenerowi Skorży w głowie 4-5-1, 4-5-1, 4-5-1.

Skoro jest taki swietny, to dlaczego przed przyjsciem do Wisly, w 27 rozegranych meczach strzelil raptem dwie bramki, a kibice na wiesc o jego transferze do Wisly, oglosili swieto i odspiewali hymn narodowy ?

Co do Loba, to ja akurat bylem wierny pogladowi, ze chlopak w pilke grac nie potrawi i jak na razie to sie potwierdza.

michu-k 31.08.2008 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 596398)
A czym ich tak bardzo uraziłem ?
Tym, że w I połowie grali piach bez zaangażowania i pomysłu ?!
Panie Rosomak nie wiem ile Pan masz lat, ale obiektywizmu to Pan nie masz za grosz !
Proponuję troszeczkę spuścić ciśnienie bo to to niezdrowe !

Urażasz skreślając.
Obiektywny nie jesteś i Ty.
Nikt nie ciśnie, chyba że Ty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 596405)
Skoro jest taki swietny, to dlaczego przed przyjsciem do Wisly, w 27 rozegranych meczach strzelil raptem dwie bramki, a kibice na wiesc o jego transferze do Wisly, oglosili swieto i odspiewali hymn narodowy ?

Kosowski był wspaniałym grajkiem, padającym po 50 minutach biegania, zdobywającym Europę, [ironia]grającym regularnie w lidze angielskiej.[/ironia]

Porównaj bloki defensywne drużyn Eredivisie z blokami defensywnymi Ekstraklasy. Porównaj grę przeciwko Heitindze, Staamowi czy innym Bosveltom a Kuligowi itp. Niedzielan z NEC grał większość meczów na skrzydle, jeżeli się nie mylę. A początku jego kariery w Holandii nie pamiętamy, bo po co?

bartekTSW89KRK 31.08.2008 21:40

Pierwsza połowa słaba,co prawda sytuacje były ale cus chłopaki byli chyba trochę jescze zaaferowani me4czem z barca,choc i tak nie było najgorzej,bardzo zaciety był mecz zreszta widac było po tym ile kartek pokazał ten pan w żułtym,którego sedziowania wole nie komentować bo bym ksiązke napisał...jednym słowem paranoja to co wyprawiał!W drugiej połowie to czapki z głow piła chodziła jak po sznurku...tylko szkoda ze do siateczki nie chciała wpasc a powinna,bo w takich sytuacjach jakie miał np. Broziu to powinny byc bramki,ale nic sie nie stało...niedosyt jest to wiadomo ale nie bede narzekał bo zagrali dobrze no i żydki trochż w pierwszej połowie wysoko poprzeczke zawiesiły,ale My w drugiej jeszcze dużo wyżej i ogólnie przeroslismy ich tylko szkoda że wynikiem do końca tego nie udowodniliśmy.I ogólnie to oni powinni sie cieszyc ze nie dostali z 4:1...jeszcze mamy w tym sezonie z nimi 4 mecze wiec jeszcze zobacza co potrafi WIELKA WISŁA;)Co do ich dopingu to szkoda gadać,chyba mieli mikrofon blisko trybuny bo czasem ich było słychać:D a i zauważyłem że trybuna dla gości jest starsznie źle ustawiona i ciężko sie przedrzeć z dopingiem ,chcoc i tak nawet czasami było słychać naszych przedstawicieli;)No i każdy widział i słyszał że pejsy jak zwykle mieli bardzo urozmajcony doping:) no byli zawsze i będa żałośni!No i to chyba będzie koniec mojej wypowiedzi:)Mozna jeszcze tylko dodać że nic sie nie zmieniło,dalej jesteśmy dużo lepsi a oni nadal są za nami i nadal to MY RZADZIMY W KRAKOWIE!!Pzdr

Ogryzek 31.08.2008 21:40

"Przegralismy" (zremisowaliśmy - to jak porażka) ten mecz ponieważ:

1. Skorża (co sam przyznał przed meczem) chciał testować ustawienie na Tottenham. Jest pewne podobieństwo Cracovii i Tottenhamu... ale nie wiem czy piłkarskie:D Stąd brak Boguskiego w 11!

2. Głupi, bezmyślny faul Clebera. Z Bełchatowem samobój teraz karny.... co się z nim dzieje?

3. Powinien być karny dla nas (ręka Nowaka)

4. Dawidowski... a czemu nie Małecki! Dawidowski zmarnował 2 świetne sytuacje!

Mrsnh 31.08.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 596319)
Postaw cale swoje oszczednosci plus dom,samochod i dziewczyne u buka skoro taki pewny jestes MP dla Wisly. Ja tego nie jestem pewien bo pierwsza polowa to byl dramat a w drugiej srednio poprawnie.

oj zapomniales, ze buki maja ograniczenia :P. Moze I polowa byla slaba, ale wazne sa punkty. Dobrze wiesz, ze mistrza zdobywa sie 'z ogorkami'. Jezeli nie gubisz punktow ze slabymi druzynami (vide Odra) to jestes mistrzem ;]

leo.w.starski 31.08.2008 21:43

Nesta - mam dokładnie te same odczucia co Ty.
Dla mnie ważniejsze jest wygrać derby niż testować ustawienie na Spurs.
A jeśli Dawid jest dobry na treningach to niech to potwierdzi najpierw w PE.Skorża złamał własną logikę i stracił 2 punkty- a w derbach te punkty liczy się inaczej. "Zawsze nad wami............................"
Dla mnie to nie jeden punkt zdobyty a dwa stracone. pejsy są tak słabi że żal patrzeć. I żaden gil nam nie powinien nam przeszkodzić.Zła taktyka w pierwszej połowie i złe zmiany- tak na chłodno to można ocenić.
tragedii nie ma , żal pozostaje..................

zim zum 31.08.2008 21:45

weźcie tych warszawiaków z tego forum, bo jakaś epidemia...idź chłopie jeden z drugim stąd, bo najwięcej macie do gadania Wy...pogromy Vetry, FK Moskwa, Odry i innych krezusów.....gdzie jest Wasz Arranbuabamburena i inne transfery?

a wracajac do tematu. wg. mnie czas skończyć z forowaniem Niedzielana i Dawidowskiego. Już lepiej dać szansę młodym (Vide Kowalski) niż liczyć, że może kiedys zaczną grac jak grali. Pan Niedzielan niech się skupi na pisaniu bloga, bo mu to lepiej wychodzi niż gra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl