Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

emjot 22.05.2024 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1624541)
Potrafi bronić w CZWARTEJ LIDZE. Taki detal.

Villar nie potrafi tego w ogóle, w żadnej lidze
ale to detal

pepe72 22.05.2024 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1624532)
Jakby młodego rozważał to zapewne od początku tygodnia trenował by z pierwszą drużyną.

Jakby był temat meczowy to bym to wrzucił do meczowego:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1792949891339293174
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła
Kuba Wiśniewski, Kuba Złoch i Michał Zimon obecni na treningu z pierwszą drużyną

Karherop 23.05.2024 15:41

Pali się w obronie to Rude ich powołał. Szkoda że dotychczas miał wywalone na szukanie choćby alternatyw dla naszych szklanek w obronie

pepe72 24.05.2024 12:55

W sobotę Wisła II gra z Termaliką II w Niecieczy
Transmisja od 10:55 na CFsport:
https://www.youtube.com/live/ASJHjFy...6so4U1_52x-2Ic

pepe72 25.05.2024 12:51

Wisła II wygrała 2:1 w Niecieczy grają w składzie rezerwowym.
Trener miał na ławce 4 zawodników, z czego 1 to bramkarz.
Obstawiam, że reszta albo trenowała z "1" albo z CLJ.

Niezależnie od jutrzejszego meczu LKS Jawiszowic, Wisła II wygrywając z nimi w środę ma awans do 3 ligi.

Szneka 25.05.2024 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624702)
Wisła II wygrała 2:1 w Niecieczy grają w składzie rezerwowym.
Trener miał na ławce 4 zawodników, z czego 1 to bramkarz.
Obstawiam, że reszta albo trenowała z "1" albo z CLJ.

Niezależnie od jutrzejszego meczu LKS Jawiszowic, Wisła II wygrywając z nimi w środę ma awans do 3 ligi.

Podasz skład nasz?

pepe72 25.05.2024 15:34

Termalica II Nieciecza - Wisła II Kraków 1:2 (0:1)
bramki dla Wisły: Michał Zimon 6', Kamil Kaczówka 88'

Wisła II Kraków: K. Broda - K. Sałamaj, J. Złoch, O. Micek, J. Niewiadomski - M. Zimon, W. Szywacz - P. Ćwik (69' M. Grau), D. Olejarka (90+2' M. Hajdara), D. Sarga (78' M. Bartoń) - K. Kaczówka

Skład jest od razu z rezerwowymi, bo jedynym, który pojechał do Niecieczy i nie zagrał był drugi bramkarz.
Jak ktoś jest ciekawy nazwiska to musi film odsłuchać bo ani Akademia ani Małopolski ZPN nie podały (jeszcze) składów.

Gola straciliśmy po rzucie karnym

tedyy 25.05.2024 19:20

Skład

??????:shock:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624715)
Termalica II Nieciecza - Wisła II Kraków 1:2 (0:1)
bramki dla Wisły: Michał Zimon 6', Kamil Kaczówka 88'

Wisła II Kraków: K. Broda - K. Sałamaj, J. Złoch, O. Micek, J. Niewiadomski - M. Zimon, W. Szywacz - P. Ćwik (69' M. Grau), D. Olejarka (90+2' M. Hajdara), D. Sarga (78' M. Bartoń) - K. Kaczówka

Skład jest od razu z rezerwowymi, bo jedynym, który pojechał do Niecieczy i nie zagrał był drugi bramkarz.
Jak ktoś jest ciekawy nazwiska to musi film odsłuchać bo ani Akademia ani Małopolski ZPN nie podały (jeszcze) składów.

Gola straciliśmy po rzucie karnym

Akademia zawsze przed meczem podaje skład
https://x.com/AkademiaWisly/status/1794277496843895058

pepe72 25.05.2024 20:26

Gdzieś mi to umknęło. :)
Czyli brakującym czwartym zawodnikiem był bramkarz K. Szewczyk

Karherop 25.05.2024 23:01

W najbliższą środę rezerwy mogą mieć już zaklepany awans.

Nie zdziwię się jeśli w kolejnym sezonie połowę tych zawodników z ostatniego składu nie będzie już w Wiśle. Trzeba zrobić miejsce dla gości z CLJ, żeby najzdolniejsi nie pouciekali.

pepe72 28.05.2024 13:05

Mecz Wisła II - LKS Jawiszowice jest jutro (środa) o 16:00 na Prądniczance.
Jeśli Wisłą wygra to zapewni sobie awans do 3 ligi.
Nie ma jeszcze linka na CF Sporcie na Youtubie.

emjot 28.05.2024 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624740)
W najbliższą środę rezerwy mogą mieć już zaklepany awans.

Nie zdziwię się jeśli w kolejnym sezonie połowę tych zawodników z ostatniego składu nie będzie już w Wiśle. Trzeba zrobić miejsce dla gości z CLJ, żeby najzdolniejsi nie pouciekali.

Szywacza już dawno tam nie powinno być, bo ma 22 lata a kopie się po czole w IV lidze
nie wiem kto tam cokolwiek sobą prezentuje na poziom minimum II ligowy: Tokarczyk? Wiśniewski? Złoch? Baniowski?
no bo przecież nie te dwa hiszpańskie wynalazki od Kiko bezwyniko zwłaszcza, że jeden to synek

ps. z tego co widziałem to ten Hiszpan co odszedł do Ameryki (nie pamiętam nazwiska) był nawet całkiem całkiem

Watts 28.05.2024 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625271)
no bo przecież nie te dwa hiszpańskie wynalazki od Kiko bezwyniko zwłaszcza, że jeden to synek

synek akurat jest całkiem spoko, ale czy nawet do szerokiej kadry I zespołu, to nie wiem
Grau był jednym z najlepszych w zespole jak na IV ligę, ale niestety złamał bark

Karherop 28.05.2024 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625271)
Szywacza już dawno tam nie powinno być, bo ma 22 lata a kopie się po czole w IV lidze
nie wiem kto tam cokolwiek sobą prezentuje na poziom minimum II ligowy: Tokarczyk? Wiśniewski? Złoch? Baniowski?

ps. z tego co widziałem to ten Hiszpan co odszedł do Ameryki (nie pamiętam nazwiska) był nawet całkiem całkiem

Szywacz miał iść do Hutnika, ale chyba liczył że go Rude weźmie na trening i wróci do 1 drużyny. On spokojnie ogarnalby w 2 lidze, tak jak ogarniał w Garbarni 2 lata temu. Teraz może zostanie ja 3 ligę, bo kogos tam trzeba zostawić. A że to nie ujma tam grać to pokazał Goralski czy Moulin.

Pozostali pewnie w części by się sprawdzili w 2 lidze, pod warunkiem że trafiłoby do odpowiedniej drużyny. Na kolejny sezon wypada aby paru lepszych u nas zostało, bo 3 liga to jednak wymaga już jakiegoś poziomu sportowego do utrzymania.

emjot 28.05.2024 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1625272)
synek akurat jest całkiem spoko, ale czy nawet do szerokiej kadry I zespołu, to nie wiem
Grau był jednym z najlepszych w zespole jak na IV ligę, ale niestety złamał bark

może tak być bo oglądam rezerwy dosyć pobieżnie
a wtedy co widziałem to Ramirez mnie nie porywał

pepe72 28.05.2024 21:50

Transmisja z meczu będzie tu:
https://www.youtube.com/live/zfYyJ7g...FkrG3aaCdA9wjm

Karherop 28.05.2024 22:19

Ciekawsze wydarzenia będą miały miejsce w CLJ.

1 czerwca o godz 12.00 CLJ gra derby które rozstrzygną utrzymanie lub spadek z ligi centralnej.

Na ten moment mają 1 pkt straty do Rakowa który gra z Lechem (Vice liderem) ktory stracił liderowanie i zapewne będzie chciał go odzywać.

Jest nadzieja że jednak utrzymamy najwyższą ligę w tym roczniku.

Swoją drogą "najlepsza" akademia w Polsce będzie mieć rezerwy na tym.samym.poziomie co Wisła. Lech II spadł do 3 ligi.

roki9 29.05.2024 09:35

Wiadomo już gdzie CLJka zagra ten mecz? Bo grali już i na AWFie w Krakowie, i w centrum treningowym w Myślenicach

emjot 29.05.2024 17:11

rezerwy z awansem

dawno nie oglądałem całego meczu rezerw, po tym co widziałem raczej mi się nie będzie chciało powtarzać tego eksperymentu :P

ot taki chodzony futbol czasem drepczący
ale, faktycznie synek Kiko jest niezły, może nie na I ligę, ale na II już spoko
Grau także może II liga
szkoda mi Szywacza, bo kulturą gry, techniką, wizją przerasta to towarzystwo o kilka klas, ale z taką fizycznością to wyżej niż II liga to go nie widzę.

Dziedzic też wygląda interesująco, ale jego fizyczność też pozostawia co nie co do życzenia. Tyle że jest młodszy od Szywacza i może ktoś go wyśle na siłkę

no i Wiśniewski ciekawy prawy obrońca
reszta do zapomnienia

roki9 29.05.2024 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roki9 (Post 1625424)
Wiadomo już gdzie CLJka zagra ten mecz? Bo grali już i na AWFie w Krakowie, i w centrum treningowym w Myślenicach

Sam sobie odpowiem, może ktoś będzie potrzebował tego info :D zgodnie z tym co powiedziała pani rzecznik na meczu rezerw, to CLJka w sobotę gra w centrum treningowym w Myślenicach, najprawdopodobniej na bocznym, sztucznym boisku

pepe72 29.05.2024 18:43

W przyszłym sezonie Rezerwy zagrają w III lidze, grupa IV - gratulacje chłopaki!

Jeżeli dobrze liczę to w tej grupie zagra spadająca Sandecja Nowy Sącz.
Poza tym:
Siarka Tarnobrzeg
Star Starachowice
Avia Świdnik
Chełmianka Chełm
Wiślanie Jaśkowice
Podlasie Biała Podlaska (najdalszy wyjazd)
KSZO 1929 Ostrowiec Św.
Czarni Połaniec
Garbarnia
Wisłoka Dębica

jedna z nich spadnie:
Świdniczanka Świdnik
Podhale Nowy Targ
KS Wiązownica
Unia Tarnów

My oraz 3 drużyny, które awansują z
4 ligi podkarpackiej (4 mają szansę, prowadzi Pogoń-Sokół Lubaczów),
świętokrzyskiej (Korona II Kielce)
i lubelskiej (4 mają szansę, prowadzi Lewart Lubartów) .

pepe72 30.05.2024 01:29

Wisła II Kraków - LKS Jawiszowice 3:0 (1:0)
1:0 Kamil Kaczówka 37'
2:0 Wiktor Szywacz 47'
3:0 Kuba Wiśniewski 61'

Wisła II Kraków: Kacper Szewczyk - Kuba Wiśniewski, Jakub Złoch, Daniel Ramírez, Jakub Niewiadomski - Wiktor Szywacz (75' Piotr Ćwik), Mariusz Kutwa (86' Marcin Bartoń), Michał Zimon (83' Marc Grau), Karol Dziedzic (46' Dominik Sarga), Karol Sałamaj (68' Maciej Kuziemka) - Kamil Kaczówka.

Karherop 30.05.2024 07:41

@pepe Sandecja być może się utrzyma ligę wyżej bo 2 kluby 2 ligi mają problem z uzyskaniem licencji

Fajnie natomiast że Garbarnia się utrzymała. Tu bym nawet się pokusił żeby derby rozegrac przy R22 wynajmując 1 trybunę jak za starych czasów. Może z nowa władza będzie łatwiej o tego typu próby. Młodzi też muszą się uczyć gry przy tym stadionie.

Karherop 01.06.2024 13:00

CLJ U19 uratowana. Wygramy z craxa 7-0, Raków spada z ligi choć do 80 minuty wygrywał z Lechem. Cuda.

Wisła od 1 do 29 kolejki znajdowała się na miejscu spadkowym.

manson777 01.06.2024 13:28

no uratowani cudem
z Krzyżanowskim i Dziedzicem wysłanym na ratunek

pepe72 01.06.2024 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1626045)
CLJ U19 uratowana. Wygramy z craxa 7-0, Raków spada z ligi choć do 80 minuty wygrywał z Lechem. Cuda.

Wisła od 1 do 29 kolejki znajdowała się na miejscu spadkowym.

Do 77 minuty.

roki9 01.06.2024 15:08

CLJka dziś naprawdę bardzo dobry mecz i wielkie gratulacje dla chłopaków za wiarę i walkę o utrzymanie do ostatniej kolejki!

A to utrzymanie zawdzięczamy też poniekąd Koronie i nieumiejętności liczenia do 7 (w meczu z Rakowem na jesieni zrobili 8 zmian i pomimo zwycięstwa 1:0, wynik po meczu został zweryfikowany na walkower i 0:3; gdyby Korona miała te 3 punkty więcej, to by nas przeskoczyła i żegnalibyśmy się z CLJ)

https://scontent-waw2-1.xx.fbcdn.net...TA&oe=66829EA8

https://scontent-waw2-1.xx.fbcdn.net...zA&oe=6682ADFD

pepe72 01.06.2024 16:50

Wisła II zremisowała 1:1 z Orłem Ryczów na wyjeździe.

Z tego co widzę, to nikogo, kto miał coś wspólnego z pierwszą nie było.
https://x.com/AkademiaWisly/status/1...250299/photo/1

Orzeł Ryczów - Wisła II Kraków 1:1 (0:1)
bramka dla Wisły: Dominik Sarga 5'

Wisła II Kraków: Kacper Szewczyk - Karol Sałamaj, Jakub Złoch (49' Jakub Madej), Maciej Hajdara, Daniel Ramirez - Michał Zimon, Wiktor Szywacz - Piotr Ćwik (46' Marcin Bartoń), Marc Grau (65' Szymon Kawała), Dominik Sarga (82' Eryk Daczewski) - Kamil Kaczówka (67' Łukasz Staniów)

Łukasz Staniów, Szymon Kawała oraz Eryk Daczewski są z CLJ17!

W 64. minucie meczu Kacper Szewczyk obronił rzut karny

emjot 08.06.2024 16:13

radosna strzelanina w meczu rezerw i 5-3 z Lubaniem
dla Wisły II: 2 x Stanek, Hajdara, Ćwik i Bartoń

ciekawie się pokazał Ćwik i Stanek z CLJotki, potwierdzili że są interesującymi grajkami Grau i Ramirez, warto patrzeć co dalej z Wiśniewskim
i tyle

ps. Bartoń strzelił na 5-3. Może po problemach w tym sezonie potwierdzi w przyszłym swój talent.

pepe72 08.06.2024 21:57

Mecz był dość ciekawy, bo tak padały bramki:
1:0 Mateusz Stanek 16'
1:1 17'
1:2 37'
przerwa
2:2 Maciej Hajdara 52'
2:3 63'
3:3 Piotr Ćwik 73'
4:3 Mateusz Stanek 90+4'
5:3 Marcin Bartoń 90+6'

Wisła II Kraków: A. Krzyżanowski (21' K. Szewczyk) - K. Wiśniewski, M. Hajdara, D. Ramirez, J. Niewiadomski (60' J. Madej) - P. Ćwik (85' M. Bartoń), M. Grau - M. Kuziemka (70' Y. Khromykh), D. Sarga, K. Sałamaj (58' F. Baniowski) - M. Stanek

pepe72 08.06.2024 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1625518)
W przyszłym sezonie Rezerwy zagrają w III lidze, grupa IV - [B]
Jeżeli dobrze liczę to w tej grupie zagra spadająca Sandecja Nowy Sącz.

(...)Unia Tarnów

My oraz 3 drużyny, które awansują z
4 ligi podkarpackiej (4 mają szansę, prowadzi Pogoń-Sokół Lubaczów),
świętokrzyskiej (Korona II Kielce)
i lubelskiej (4 mają szansę, prowadzi Lewart Lubartów) .

Sandecja skończyła na 17 miejscu w 2 lidze więc spadła (14 miejsce dawało utrzymanie)
Unia Tarnów spadła.
Lewart Lubartów awansował (Lubelski PZPN)
O awansie z Podkarpacia zadecyduje ostatnia kolejka.

adfurle 09.06.2024 09:39

Ogląda ktoś całe mecze drugiej drużyny? Mam pytanie o Niewiadomskiego. Od czasu do zerknę jak grają, ale max po pół godziny i zawsze sprawiał dość dobre wrażenie. Może akurat trafiałem na takie mecze, gdzie tak to wyglądało. Krzyżanowski jest dzieciakiem i gra jak dzieciak, a Niewiadomski to kawał silnego chłopa. Jako rezerwowy lewy obrońca może by się nadał? Dlatego pytam.

Cymes 09.06.2024 11:15

Zwłaszcza w pierwszej rundzie razem z Talarem i Szywaczem zdecydowanie zawodnik, który ciągnął zespół nim chłopaki po CLJtce nabrały pewności siebie. Niestety połamał się wczoraj i to zdaje się dość konkretnie.

Natomiast co do rezerw w ogóle. Tak naprawdę zabawa się dopiero zaczyna. 5 poziom rozgrywek to niestety nie jest żaden filtr i okazja do weryfikacji czegokolwiek i kogokolwiek. Dlatego rok temu pisałem, że trzeba rezerwy reaktywować jak najszybciej, bo na początku będzie sporo pracy nim staną się sensownym narzędziem. III liga zacznie już dawać bardziej konkretne odpowiedzi z kogo coś będzie, a z kogo nie. Oczywiście w perspektywie 3-4 lat awans do II konieczny. Dopiero wtedy będzie można powiedzieć, że ciągłość/łańcuch szkolenia jest jakoś sensownie poukładany. Taki Krzyżanowski powinien mieć debiut w seniorskiej piłce na 3/4 poziomie rozgrywek już ze 2 lata temu. Niestety w klubie komuś się przyśniło szkolenie młodzieży z gigantyczną dziurą między pierwszym zespołem, a CLJot w starej formule.

emjot 09.06.2024 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adfurle (Post 1626765)
Ogląda ktoś całe mecze drugiej drużyny? Mam pytanie o Niewiadomskiego. Od czasu do zerknę jak grają, ale max po pół godziny i zawsze sprawiał dość dobre wrażenie. Może akurat trafiałem na takie mecze, gdzie tak to wyglądało. Krzyżanowski jest dzieciakiem i gra jak dzieciak, a Niewiadomski to kawał silnego chłopa. Jako rezerwowy lewy obrońca może by się nadał? Dlatego pytam.

on jest moim zdaniem w miejscu jakie jest adekwatne do jego poziomu
niech sobie będzie mentorem dla młodych
bo nawet na poziomie I ligi nie dojeżdża

ps. kontrakt ma do 30 czerwca, więc nawet nie wiadomo czy go przedłużą, a jeśli już to czy on się zgodzi na kontrakt na poziomie III poziomu rozgrywkowego, bo przecież przychodził do jedynki jak go Brzęczek ściągał

Karherop 09.06.2024 13:51

Cymes, dwa zespoły w Polsce będą mieć w kolejnym sezonie rezerwy w 2 lidze ŁKS i Zagłębie L. W poprzednim był jeszcze Lech ale spadł.

Z kolei w 3 lidze w 4 grupach grało w poprzednim sezonie zaledwie 6 zespołów. To już dość wymowne.

Nikt się nie pcha do 2 ligi bo to są zbyt duże koszty + wymóg oparcia przynajmniej połowy kadry na seniorach. Inaczej lecą z niej z hukiem jak teraz choćby Lech.

3 liga to idealny poziom dla rezerw przy założeniu że grają tam tylko młodzi piłkarze i cele są trochę inne niż parcie wyłącznie na wynik.

Cymes 09.06.2024 19:30

Bez dwóch zdań obecnie nas na to nie stać ani finansowo, ani sportowo, a organizacyjnie restrukturyzacja CLJtki narobiła bałaganu i kłopotów nie tylko nam, ale w zasadzie wszystkim, którzy mają CLJ19, CLJ17 i rezerwy zwłaszcza na szczeblu centralnym, więc na dzień dzisiejszy cieszmy się z tego co już udało się zrobić.

Natomiast przyszłościowo. Opinie są różne. U sąsiadki po którymś tam sezonie bez awansu wkurzyli się i zwinęli rezerwy uważając, że siedzenie na 4 poziomie rozgrywkowym na dłuższą metę jest jednak bez sensu. Tak, wiem że teraz odtwarzają je na piątym. W ZL z tego co kojarzę raczej są zadania, że dla rozwoju młodzieżowców 3 poziom to jednak mus. Zagrajmy rundę w III lidze i zobaczmy co będzie.

Docelowo marzą mi się rezerwy w modelu hiszpańskim gdzie za deadline z szansą na odpalenie przez zawodnika uważa się 25 lat. Oczywiście nie każdego, a selekcja jest tam bardzo ostra. Jednak mają spory margines, że nie każdy, który docelowo osiągnie poziom LaLiga musi mieć zajebistą karierę juniorską. Rzecz jasna, żeby o tym myśleć najpierw musimy rozwiązać 150 innych problemów w klubie.

Karherop 09.06.2024 22:03

Akurat to że Filipiak zlikwidował rezerwy było tak sensowne jak olewanie swego czasu przez Cupiala kwestii budowania bazy treningowej dla klubu i młodzieży.

Nie czarujmy się że były ku temu inne powody niż finansowe. Fajniej wydać kasę na piłkarza i mieć od razu wynik niż sobie wizualizować jakiś cel za 5, 10 lat.

pepe72 16.06.2024 13:02

Wisła II Kraków - Wolania Wola Rzędzińska 2:1
bramki: Michał Zimon 10', Wiktor Szywacz 55'

Wisła II Kraków: Jakub Kowalski - Karol Sałamaj, Oliwier Micek (80' Marcin Górkiewicz), Maciej Hajdara, Jakub Madej - Wiktor Szywacz, Michał Zimon, Piotr Ćwik (56' Radosław Skała), Marc Grau (56' Dominik Sarga), Filip Baniowski (56' Maciej Kuziemka) - Mateusz Stanek (56' Marcin Bartoń)

Ostatni mecz 19 czerwca w Barcicach.

wolfy 16.06.2024 17:18

Trzecia liga to w sam raz poziom dla rezerw. Najzdolniejszych, ale wciąż za słabych na szeroką kadrę pierwszego zespołu zawsze można wypożyczyć do drugiej ligi. Robiliśmy tak wielokrotnie.

Karherop 16.06.2024 21:24

W obliczu tego że pierwsza drużynę niejako składamy na nowo, pod okiem nowego trenera to się trochę dziwię że nie zwolniony kilku zawodników na wcześniejsze urlopy, z myślą o treningu z pierwszą drużyną.

Mam tu na myśli w szczególności Sarge, Szywacza i Graua. Byc może Zimona lub Stanka notujacych świetna końcówkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl