Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto zastąpi trenera Adriana Gulę (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10458)

wolfy 13.02.2022 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1577875)
To jest Polska Liga. Jakoś po zwolnieniu Hyballi udało się wygrać w Gliwicach z Piastem który walczył o puchary.

To dowodzi tyle, że nawet przy porażce z Łęczna, to jest co zbierać, tylko trzeba dokonywać szybkich zmian.

I trudno. Nie pierwszy i nie ostatni raz popełniono błędy. Nie zamierzam ich tłumaczyć, ale jeśli słyszę głosy " niech trio odda klub" to wydaje mi się że piszą to osoby którym był na rękę wcześniejszy układ z Saparata na czele.

Jasne, niech marnują więcej czasu z czeskim magiem, a nuż się uda zachować twarz. To przecież najważniejsze.

Gula jest do wyjebania na wczoraj, dosłownie. Z Pasiecznym można poczekać do końca okienka.

AgresywnyChomik 13.02.2022 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1577875)
...

Oczywiscie ze trio powinno nadal rządzić za duzo im zawdzieczamy.

Co do trenera to powinien zostac wyjebany na jesieni ale stety niestety Bieganski wybronil derby i sie sportowo staczamy.

mazo 13.02.2022 18:34

liczę jutro na pozytywne info

czesnik 13.02.2022 19:05

Sytuacja w drużynie zainspirowała mnie do napisania pierwszego posta od pewnie piętnastu lat.

Nie chcę bronić Guli, nie wiem jak wygląda sytuacja w szatni ale moim zdaniem 95 % winy leży po stronie zarządu.

wyobraźcie sobie, że jesteście trenerami i dostajecie info od dyr. sportowego że sprzedają najlepszego skrzydłowego. Trener miał tego świadomość, przesuwa na skrzydło innego zawodnika. W tym samym okienku sprzedają środkowego pomocnika (którego sami im nagraliście) a do tego po rozpoczęciu rundy oznajmiają, że w sumie najlepszy strzelec też odchodzi...

Przecież tego nie ogarnie nawet Klopp z Guardiolą.

Gula jest penie dobrym fachowcem, ale w tym klubie nikt nie da rady.

MaLk 13.02.2022 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesnik (Post 1577883)
Sytuacja w drużynie zainspirowała mnie do napisania pierwszego posta od pewnie piętnastu lat.

Nie chcę bronić Guli, nie wiem jak wygląda sytuacja w szatni ale moim zdaniem 95 % winy leży po stronie zarządu.

wyobraźcie sobie, że jesteście trenerami i dostajecie info od dyr. sportowego że sprzedają najlepszego skrzydłowego. Trener miał tego świadomość, przesuwa na skrzydło innego zawodnika. W tym samym okienku sprzedają środkowego pomocnika (którego sami im nagraliście) a do tego po rozpoczęciu rundy oznajmiają, że w sumie najlepszy strzelec też odchodzi...

Przecież tego nie ogarnie nawet Klopp z Guardiolą.

Gula jest penie dobrym fachowcem, ale w tym klubie nikt nie da rady.

Sorry, nie zauważyłem w tym, co napisałeś, żadnego usprawiedliwienia dla:
- kuriozalnych decyzji personalnych trenera,
- widocznych gołym okiem problemów z fizycznością (i chyba też psychiką) u wszystkich piłkarzy,
- braku jakiegokolwiek pomysłu na grę.

s1mone 13.02.2022 19:23

WUJA PRZYJDŹ !!!!!!!!111111111111oneooneoneoenoeneo ;))))))))))

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 19:28

czyli jak już sie robi naprawdde smród , to zawsze można przytoczyć narracje że krytykowanie zatapinia klubu przez niekompetentnych decyzyjnych , to znaczy że sharks , sarapata etc ?

to już naprawde załosne

ciacho 13.02.2022 19:32

I teraz nie wiadomo jakiemu scenariuszowi kibicować:
1. Wygrana z Łęczną (pewnie po jakimś mega farcie, bo w odmianę drużyny nie wierzę), Gula zostaje i dalej męczymy bułę i modlimy sie o utrzymanie, ale jednak 3 punkty do przodu,
2. wpier..l z Łęczną i Gula zasłużony wylot, ale my bez punktów i jedną nogą w 1 lidze.

wolfy 13.02.2022 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1577884)
Sorry, nie zauważyłem w tym, co napisałeś, żadnego usprawiedliwienia dla:
- kuriozalnych decyzji personalnych trenera,
- widocznych gołym okiem problemów z fizycznością (i chyba też psychiką) u wszystkich piłkarzy,
- braku jakiegokolwiek pomysłu na grę.

Sorry, ale dostał skład drewna i papy, do tego część niezdolna do gry na tym poziomie - a on gra tylko swój czeski film. Do tego ma grać młodzieżą.

Przede wszystkim - kompromitacja trio, potem Pasiecznego i na końcu Guli.
Przy czym Gula do wyjebania, ale dlatego że nie ma pojęcia jak należy grać tak beznadziejnym składem i stracił szatnię.

Drozd 13.02.2022 19:37

Co najważniejsze w poprzedniej rundzie kiedy jeszcze był i Yaw i Ashraf też nie było widać efektów "pracy" trenera.

Natomiast obecny stan drużyny to jak najbardziej wina zarządu, ale nie chodzi o transfery tylko o całokształt. Czyli wszechogarniający minimalizm i tumiwisizm.

MaLk 13.02.2022 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577888)
Sorry, ale dostał skład drewna i papy, do tego część niezdolna do gry na tym poziomie - a on gra tylko swój czeski film. Do tego ma grać młodzieżą.

Przy czym Gula do wyjebania, ale dlatego że nie ma pojęcia jak należy grać tak beznadziejnym składem i stracił szatnię.

Skład jest słaby, trener jest słaby, trio jest słabe, dyrektor sportowy jest z jakiegoś kosmosu. Stan na ten moment.

Choć znając życie szrot niezdolny do gry na tym poziomie przejdzie potem do Pogoni, Radomiaka albo innej Stali i okaże się tam, że potrafi grać na poziomie wybijającego się ligowca.

Idę się napić.

wolfy 13.02.2022 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1577890)
Skład jest słaby, trener jest słaby, trio jest słabe, dyrektor sportowy jest z jakiegoś kosmosu. Stan na ten moment.

Choć znając życie szrot niezdolny do gry na tym poziomie przejdzie potem do Pogoni, Radomiaka albo innej Stali i okaże się tam, że potrafi grać na poziomie wybijającego się ligowca.

Idę się napić.

Ja liczę (moźe naiwnie) że przy innej taktyce mogą grać lepiej. Warta i Łęczna grają lepiej od nas i to znacząco, a gwiazd tam nie ma.
Ale kończymy "krakowską piłkę" i słabi juniorzy - ława.

Elendil 13.02.2022 19:56

taki zły skład, że połowa z nich by nagle zaczęła prezentować się bardzo dobrze w innych klubach, gdyby tylko odeszli... Sorry, problem naszej gry to sam pomysł na nią, a w zasadzie brak JAKIEGOKOLWIEK. A za to już odpowiada trener, nie Skarvka ani Kliment.

ociec Ciemka 13.02.2022 20:04

https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...isla-krakow-sa

ciacho 13.02.2022 20:05

Here we go again...

Levis88 13.02.2022 20:15

Czyli od nowa. Runda bez oceny bo transfery pod Gule i jego okres przygotowawczy ble ble ble...
Kiedy tu będzie normalnie.

Garret 13.02.2022 20:26

Mam nadzieję, że następcą nie będzie Sobol, bo choć to chyba mój ulubiony piłkarz z czasów Wisły Cupiała, to jest to zbyt niedoświadczony trener by dawać mu drużynę w takim rozkładzie, w której nic nie funkcjonuje. Mam po prostu wątpliwości, czy będzie w stanie coś zrobić.

Zobaczymy kogo wymyślą...

aNouc 13.02.2022 20:28

Rozum: Adam Nawałka

Serce: Radek Sobolewski

Finanse: Jerzy Brzęczek

wolfy 13.02.2022 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1577910)
Mam nadzieję, że następcą nie będzie Sobol, bo choć to chyba mój ulubiony piłkarz z czasów Wisły Cupiała, to jest to zbyt niedoświadczony trener by dawać mu drużynę w takim rozkładzie, w której nic nie funkcjonuje. Mam po prostu wątpliwości, czy będzie w stanie coś zrobić.

Zobaczymy kogo wymyślą...

Jaki niedoświadczony? Wislę Płock ile prowadził?

Fugiel 13.02.2022 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577888)

Sorry - Gula powinien ogarnac, jakich ma pilkarzy i dobrac taktyke do ich mozliwosci.

Jakby dostal pilkarzy z Wisly 1999 - 2003 to mowiono by ze jego tesciowa moglaby prowadzic Wisle - takie gadanie.

Dla mnie wplyw tego goscia byl zerowy w rozwoj , taktyke itp

Wg mnie madry trener reaguje, dostosowuje klocki tu jakby nie bylo zadnej reacji - wszyscy dzien za dniem grali coraz gorzej.

Kurz 13.02.2022 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577892)
Ja liczę (moźe naiwnie) że przy innej taktyce mogą grać lepiej. Warta i Łęczna grają lepiej od nas i to znacząco, a gwiazd tam nie ma.
Ale kończymy "krakowską piłkę" i słabi juniorzy - ława.

Naszemu zarządowi udało się osiągnąć coś niesamowitego. Nie mamy piłkarzy do "krakowskiej piłki" i do takiej gry jak Warta również. I niestety, w defensywie jesteśmy jeszcze słabsi niż w ofensywie. I nie jest to problem schematów tylko najzwyczajniej na świecie objaw ponadprzeciętnego nagromadzenia piłkarzy, którzy nie radzą sobie w ekstraklasie.

Ten sam problem mogłeś dzisiaj zaobserwować w przypadku, Legii, która utraciła większość tego, co wartościowe w kadrze. Zostały głównie szroty i szrockiki. I co? Pierwszy strzał na bramkę Warty w 45 minucie. i niemal identyczne problemy, jak nasze ze Stalą.

Fugiel 13.02.2022 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577912)

Dla mnie bedzie to Sobol.

Fugiel 13.02.2022 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1577911)
Rozum: Adam Nawałka

Serce: Radek Sobolewski

Finanse: Jerzy Brzęczek

Ja mam nadzieje, ze nie bedzie to jakis wynalazek kolejny tylko ktos kto juz prowadzil zespol w naszej e-klapie.

wolfy 13.02.2022 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1577914)
Naszemu zarządowi udało się osiągnąć coś niesamowitego. Nie mamy piłkarzy do "krakowskiej piłki" i do takiej gry jak Warta również. I niestety, w defensywie jesteśmy jeszcze słabsi niż w ofensywie. I nie jest to problem schematów tylko najzwyczajniej na świecie objaw ponadprzeciętnego nagromadzenia piłkarzy, którzy nie radzą sobie w ekstraklasie.

Ten sam problem mogłeś dzisiaj zaobserwować w przypadku, Legii, która utraciła większość tego, co wartościowe w kadrze. Zostały głównie szroty i szrockiki. I co? Pierwszy strzał na bramkę Warty w 45 minucie. i niemal identyczne problemy, jak nasze ze Stalą.

To nie prawda. Ofensywa jest u nas absolutnie tragiczna. Defensywa - po prostu słaba
Potwierdzają to liczby.

Transfery konieczne, ale nie jakichś "talentów" i "do odbudowy", tylko na już.

Szneka 13.02.2022 20:34

Stal- Majewski Płock- Bartoszek Warta- Szulczek Radomiak- Banasik Raków- Papszun .jakoś w innych klubach można zaleźć trenera bez nazwiska, który potrafi grać skuteczny futbol.

Garret 13.02.2022 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1577912)

Niecałe dwa sezony. To dla Ciebie duże doświadczenie trenerskie? Niecałe dwa sezony w dotychczasowej karierze?

Dodatkowo nigdy nie wchodził do tak rozbitej drużyny, Płock przejmował na niemal samym początku rozgrywek (w sierpniu). My wyglądamy dramatycznie, spójrz na dzisiejszą Legię, przejął ją Vuković, taki trochę legijny odpowiednik Sobola i dalej wyglądają fatalnie, a jakość piłkarską mają od nas mimo wszystko wyższą.

To nie tak, że twierdzę, że Sobol sobie na 100% nie poradzi, dla mnie byłoby to po prostu kolejne "a może się uda", kolejny eksperyment, a chciałbym, żebyśmy wreszcie postawili na jakiegoś w miarę pewniaka. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że rynek jest ograniczony.

Sobol jest Wiślakiem i na pewno oddałby w tej pracy całe swoje serce, ale mam obawy, że przy tej dyspozycji drużyny samo serducho nie wystarczy.

bódyń 13.02.2022 20:39

Czasem trzeba pokory. Nam sie wydaje, ze Wisla i np Majewski? e tam... A potem sie okazuje, ze to bylby lepszy wybor.
Bralismy Skowronka to wiadomo jak sie skonczylo.
Trio ma bardzo niska trafnosc transferow pilkarzy i trenerow.

JacekFan 13.02.2022 20:46

Może Nawałka🙄

Markus 13.02.2022 20:52

Sobol? Wolne żarty. Jesteśmy w tak trudnej sytuacji, że nie możemy sobie pozwolić na zmianę trenera wedle przysłowia "zamienił stryjek siekierkę na kijek".

Tu jest potrzebny trener, który już udowodnił, że coś potrafi i umie sobie radzić, a nie tylko taki, co ma Wisłę w CV i mu zależy, a jako szkoleniowiec już gdzieś indziej się nie sprawdził, nie ma żadnych osiągnięć.

Nie mamy czasu na kolejne eksperymenty typu "może odpali, a może nie", szczególnie, że Sobol pokazał w Płocku, iż nie ma warsztatu i nie jest dobrym fachowcem przynajmniej na razie.

Szneka 13.02.2022 20:53

Każdy kto przyjdzie będzie miał Mission Impossible. Gula zostawił spaloną ziemię. Jedynie bramka i środek obrony jest w miarę obsadzony. Brakuje skrajnych obrońców, skrajnych pomocników, rozgrywającego i napastnika. Na już 4 solidnych zawodników. Nie ma woli walki, ambicji i chęci. Młodzież zagubiona , cofnięta w rozwoju .Kto się pisze na to ?

wolfy 13.02.2022 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1577934)
Każdy kto przyjdzie będzie miał Mission Impossible. Gula zostawił spaloną ziemię. Jedynie bramka i środek obrony jest w miarę obsadzony. Brakuje skrajnych obrońców, skrajnych pomocników, rozgrywającego i napastnika. Na już 4 solidnych zawodników. Nie ma woli walki, ambicji i chęci. Młodzież zagubiona , cofnięta w rozwoju .Kto się pisze na to ?

Nie Gula zostawił spaloną ziemię, tylko trio.

Merkury 13.02.2022 21:02

Dokładnie przez 3 lata projekt tego towarzystwa nawet nie ruszył z miejsca a przez klub przewinęło się stado piłkarskiego szrotu. Kolejny do odstrzału jest Pasieczny. Kto doradza właścicielom przy wyborach personalnych w klubie każdy kolejny pomysł jest gorszy od poprzedniego. Jest dyrektor sportowy a my dalej ściągamy zawodników z dupy, sprzedajemy zawodników nie mając na ich miejsce zawodników gotowych do gry.

Mixu 13.02.2022 21:02

Z całym szacunekiem do Sobola ale to nie jest trener na teraz.

Z Wują będzie patologia bo to rodzina.

Szczerze ja nie mam pomysłu kto mógłby to przejąć i uratować z polskiego grajdołka trenerskiego. Wszyscy trenerz z jakomkolwiek ugruntowaną opinią są już pozatrudniani.

Nawałka? Chyba nas na niego nie stać a dwa to za duże dla niego ryzyko.

KAZIU MOSKAL DO BOJU! :D

Stelio 13.02.2022 21:02

No i kółeczko się zatoczyło, kolejny rok, kolejne nadzieje, że teraz uda się stabilniej i znowu wszystkie ręce na pokład i rozpaczliwe ratowanie. Oby tym razem lepiej dobrali trenera pod umiejętności zawodników, bo inaczej za rok/pół roku będziemy pomstować na tego co go ogłoszą na dniach.

pomeran 13.02.2022 21:03

Brosz, którego trzeba było brać przed Gulą i nie szukać kwadratowych jaj. Teraz już w u-19 - wątpliwe czy do wyjęcia. Skończy się zatem Brzęczkiem. Jeśli Sobolewskim to można już sprawdzać gdzie są stadiony 1 ligowe bo to będzie jeszcze większy dramat. Z Nawałką Kubie chyba nie po drodze więc wątpliwe.

Stelio 13.02.2022 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1577942)

Szczerze ja nie mam pomysłu kto mógłby to przejąć i uratować z polskiego grajdołka trenerskiego. Wszyscy trenerz z jakomkolwiek ugruntowaną opinią są już pozatrudniani.

Moskal to polski Gula v2, miliony podań, chujoza w obronie i chęć wejścia z piłką do bramki, nie na nasze umiejętności. Nawałka nie bo 1. Finanse i 2. Ostatnią przygodę jaką zaliczył w Lechu można raczej rozpatrywać w kategorii rozpaczy, on na ratownika z takim szrotem się nie nada.

Wojtas 13.02.2022 21:09

Jedno jest pewne bylo duzo postów tutaj w pazdziernku/listopadzie o takim scenariuszu i prosze sprawdzilo sie.

ratuj nam panie lige,bo zaraz nas Łeczna wyprzedzi.

bylo wywalic Gule po 0:5 w Poznaniu ,kazdy widzial ze wtedy to juz byl game over tego trenera,to byla jego biała flaga ale zarząd ją zwinął a szkoda.

a teraz ktos kto przyjdzie wchodzi na błotnisty po-Gulowski teren ,a co do nazwiska to serio nie mam pojecia co to bedzie za magik.

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2022 21:10

https://i.imgur.com/iNISgZb.png

doktor granat 13.02.2022 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1577942)

Jakie ryzyko dla Nawałki? To prawie emeryt (skończy 65 lat jesienią), 3 lata bez pracy i nikt go nie chce. Ja też go nie chcę w Wiśle bo moim zdaniem jest słaby.

Kurz 13.02.2022 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1577913)
Sorry - Gula powinien ogarnac, jakich ma pilkarzy i dobrac taktyke do ich mozliwosci.

Wkrótce przekonamy się czy istnieje taktyka, którą da się dostosować do możliwości naszych piłkarzy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl