Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

alberto 25.10.2011 20:22

http://www.malopolskatv.pl/limanowa-odlicza-do-wisly/ - limanowa żyje meczem z nami

markowywislak 25.10.2011 21:42

szybkie dwie bramki dołożyć trzecią i wracamy ze zwycięstwem.Cienki rywal i tyle,nie przesadzajmy bo nie jestesmy jakimiś lamusami zza płotu i zadna limanowia nas nie zatrzyma!

skeba 26.10.2011 05:14

Tak się zastanawiam, czemu Maaskant nie wziął Genkova, po czym on ma odpocząć ?
Żeby ta pewność siebie nie zemściła się na Maaskancie. Jol zostawił już czołowych zawodników i dostał po dupie.

jacek67 26.10.2011 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1181852)
Tak się zastanawiam, czemu Maaskant nie wziął Genkova, po czym on ma odpocząć ?
Żeby ta pewność siebie nie zemściła się na Maaskancie. Jol zostawił już czołowych zawodników i dostał po dupie.

Umiesz czytac ?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ry_na_tydzien/

Ela 26.10.2011 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qwertyu (Post 1172098)
Taki rywal jak Wisla to piekne uwienczenie tej drogi. Sam mecz z Wisla zwlaszcza na naszym dziurawym stadionie to dla naszej malej "dziury" ogromne wyroznienie. Pamietajcie tez ze z nielicznymi wyjatkami Limanowa Wisla stoi wiec jedziecie na mecz na ktorym bedziecie witani i szanowani jak Bracia.

Prawda :-)

Zdjęcie zrobione w miejscowości Krosna, przystanek pod lipą przy skręcie na Żmiącą, między Laskową a Ujanowicami, powiat limanowski :

http://img830.imageshack.us/img830/4059/zdjcie109.jpg

Krakus! 26.10.2011 09:03

No to ruszamy do Limanowej. Hołota zza płota ! ;))

pan Dudi 26.10.2011 09:07

Informacja ze strony Stowarzyszenia:

Cytat:

Ktoś w Limanowej i okolicach bardzo obawia się przyjazdu kogoś na jutrzejszy mecz PP z Wisłą Kraków.

Kibicom Wisły nie dane będzie udać się na mecz w Limanowej, gdyż nie wyraziły na to zgody wiadome służby. Jeszcze kilka tygodni temu spora grupa Wiślaków zawitała na mecz Limanovia - Lechia , było bardzo spokojnie...

Teraz zapewne nie będzie działo się NIC ale w Limanowej ktoś czegoś się obawia.

Limanowa. Środowy mecz Pucharu Polski Limanovii z Wisłą Kraków będzie zabezpieczało łącznie ponad 200 funkcjonariuszy.

- Do Limanowej przyjedzie zawodowa kompania oddziału prewencji z Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie (55 osób), a także IX kompania Nieetatowych Oddziałów Prewencji (70 osób). W Nowym Sączu będzie w gotowości kompania Komendy Miejskiej Policji w Nowym Sączu - mówi Stanisław Piegza, rzecznik KPP w Limanowej.

Oprócz tego w tym dniu 30 funkcjonariusz Komendy Powiatowej Policji w Limanowej będzie na posterunkach blokadowych przy wjazdach do miasta, a także na terenie samego miasta.

Trasa przejazdu z Krakowa do Limanowej będzie monitorowana przez policjantów KP Mszana Dolna, KP Tymbark, a także strażników miejskich i gminnych.

Do Limanowej przyjedzie także "tajfun", czyli miotacz wody KWP z Krakowa.

Policja informuje, iż ulica Józefa Marka od ZUS do ulicy Andrusikiewicza będzie zamknięta od około godziny 12. do 16.

Skomentowałem już pod artykułem, ale zapytam tutaj - jak się czujecie, jako obywatele wolnego kraju, którym zabrania się jeździć po drogach? Paranoja już nie dotyczy nie wpuszczania na stadion (co jest powiedzmy jakoś tam zrozumiałe, bo to organizator decyduje, czy kogoś wpuszcza, czy nie), ale już Wam, jako kibicom, odmawia się prawa poruszania się po ulicach/ drogach! Bo jesteście za Wisłą i z Krakowa!

Oldpara 26.10.2011 13:40

Rozmowa w szatni przed dzisiejszym meczem:

Maskaant: "Słuchaj Dudu, powiemy wszystkim, że nie grasz, ale musisz sie przebrać za Lameya i wyjść!"

pan Dudi 26.10.2011 13:51

Czy mi się wydaje, czy ten Waksmundzki jest poza zasięgiem naszych obrońców? Przed chwilą nie dość, że utrzymał piłkę mimo asysty dwóch piłkarzy Wisły, to celnie podał (co na przykład od dawna nie udało się Kirmowi).

nesta 26.10.2011 13:57

haha masakra, na piechote do Krakowa!!!

jaro1985r 26.10.2011 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1181928)
Czy mi się wydaje, czy ten Waksmundzki jest poza zasięgiem naszych obrońców? Przed chwilą nie dość, że utrzymał piłkę mimo asysty dwóch piłkarzy Wisły, to celnie podał (co na przykład od dawna nie udało się Kirmowi).

Waksmundzki 3 lata był w Wiśle http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5952

a_r_e_n_a 26.10.2011 13:58

Dla Kirma III liga polska to zbyt wysoki poziom, tragedia. Ten facet mimo, iż jest piłkarzem Wisły to w żadnym razie nie zasługuje na pobyt tutaj. Niech go od razu zostawią.
Swoją drogą wszyscy chcieli zobaczyć zmienników...TRAGEDIA! To nie wina trenera, że nie potrafią trafić w sytuacjach 200%.

Zwitter 26.10.2011 13:59

To co pokazuje Wisła w tym meczu to jest wstyd na całą Polskę. To co zrobili Jirsak i Boguski to jest szok, ja rozumiem, każdemu się zdarza nie strzelić 200% sytuacji, ale bez przesady już. Powiem szczerze, że Limanovia gra dziś ładniejszy mecz niż Mistrz Polski!

DevilMayCry 26.10.2011 14:03

zaraz popłaczą się tam ci komentatorzy...

No i co z tego, że prowadzą grę? Wisła prowadzi, i to Wisła miała kolejne sytuacje do strzelenia kolejnych bramek...

milosz 26.10.2011 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1181927)
Rozmowa w szatni przed dzisiejszym meczem:

Maskaant: "Słuchaj Dudu, powiemy wszystkim, że nie grasz, ale musisz sie przebrać za Lameya i wyjść!"

No i dwie bramki Lamey'a... przyglądam się, przyglądam i to jednak Michael Lamey a nie Dudu Biton :D.

a_r_e_n_a 26.10.2011 14:05

Dziwisz im się? Nie dostrzegam w ich wypowiedziach zawiści, czy chęci deprecjonowania Wisły. Prędzej powiedziałbym, że wykazują zmartwienie faktem, że Wisła gra, jak gra, są życzliwi i mówią szczerze.

pan Dudi 26.10.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 1181936)
Dziwisz im się? Nie dostrzegam w ich wypowiedziach zawiści, czy chęci deprecjonowania Wisły. Prędzej powiedziałbym, że wykazują zmartwienie faktem, że Wisła gra, jak gra, są życzliwi i mówią szczerze.

Dokładnie. Komentowanie jest ok. Dziwić się, że goście czują sympatię do klubu i piłkarzy z niższej ligi, którzy prowadzą wyrównany mecz z Mistrzem Polski? Tamci grają z sercem i nawet im to wychodzi. Poza tym, sami podkreślają, że tu nawet nie o sympatię chodzi, a o zmartwienie postawą Wisły.

Oglądałem wczoraj Polonię Bytom - kuchenki i mimo, że wynik był wyrównany, to nawet przez chwilę nikt nie miał wątpliwości, kto jest lepszy. Tutaj, drużyna Mistrza Polski, którego piłkarze zarabiają fortuny (oprócz młodych) prowadzi wyrównany, ....a, bój z drużyną Limanovii. Wstyd.

DevilMayCry 26.10.2011 14:15

Wyrównany? Po pierwsze- rezerwami Mistrza Polski. Po 2- czy umknęła mi jakaś akcja 100% Limanovii w 2 połowie (pierwszej nie oceniam, bo nie widziałem)

Kamson 26.10.2011 14:24

Awans awansem, ale występ naszych kopaczy poniżej wszelkiej krytyki.

pan Dudi 26.10.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1181942)
Wyrównany? Po pierwsze- rezerwami Mistrza Polski. Po 2- czy umknęła mi jakaś akcja 100% Limanovii w 2 połowie (pierwszej nie oceniam, bo nie widziałem)

Jak nie oglądałeś, to na jakiej podstawie podważasz moje słowa? chcesz rozmawiać o meczu, którego połowy nie widziałeś?

Mario Nh 26.10.2011 14:26

"Robert Maaskant usłyszy kilka cierpkich słów za ten mecz".
Kolejny przeciwko Maaskantowi?
Cel osiągnięty, nie histeryzujcie. Kilka stuprocentowych sytuacji zmarnowanych.
W sumie to zawodnik który dostaje dziś swoją szanse, marnuje takie okazje i cały mecz gra przeciętnie. Chyba może się już pakować Jirsak z Boguskim.

dynek.pl 26.10.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1181942)

a Wisla stworzyla jakies setki z gry ? mowie o rozegranej akcji, a nie o bledzie po bledzie rywala

to byl mecz mistrza Polski ? bo wygladalo jakby obie druzyny graly w III lidze

no zeby grac takie kalectwo to naprawde potrzeba nam fachowca z Holandii i zagranicznych gwiazdeczek

jacula 26.10.2011 14:29

to raczej ostatnia ich wygrana ? w następnej rundzie polegną aMaskant nic nie robi z ich grą z meczu na mecz grają gorzej..

neq. 26.10.2011 14:30

Diaz jest wolniejszy niż 3 ligowi pól amatorzy zwolnieni z pracy specialnie na ten mecz;)
Kirm nie umie ograć tych pól amatorów nie mówiąc już o celnym podaniu.
Daniel Brud jest słabym piłkarzem, wierzyłem w tego chłopaka, ale po obejrzeniu tego miernego meczu w wykonaniu całej Wisły i zwróceniu uwagi na niego wydaje mi się, że to nie przypadek że on ma 23 lata i się nie przebił do 1 składu i się nigdy nie przebije bo jest słaby, natomiast dalej wierzę w Czekaja

mic 26.10.2011 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1181949)
a Wisla stworzyla jakies setki z gry ? mowie o rozegranej akcji, a nie o bledzie po bledzie rywala

Post miesiaca jak dla mnie :lol:

Romuald 26.10.2011 14:34

Wierzyłem w Lameya wiedziałem,że jeszcze będziemy mieć pocieche z tego zawodnika:-)

Matejas_ 26.10.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1181941)
Oglądałem wczoraj Polonię Bytom - kuchenki i mimo, że wynik był wyrównany, to nawet przez chwilę nikt nie miał wątpliwości, kto jest lepszy. Tutaj, drużyna Mistrza Polski, którego piłkarze zarabiają fortuny (oprócz młodych) prowadzi wyrównany, ....a, bój z drużyną Limanovii. Wstyd.

http://ekstraklasa.net/limanovia-lim...aedde757010000

oglądając ten mecz też nawet przez chwile nie miałem wątpliwości kto jest lepszy

El'kabat 26.10.2011 14:35

Najlepszy to byl tekst bogusia w przerwie,że "piłka otarła mi sie o czoło i nie trafiłem "
Mecz żenada a Lamey mial dzis chyba dzien konia

szprotson 26.10.2011 14:36

dla takiej Limanovii takie spotkanie to mecz życia
dla Wisły to spotkanie które chcą odbębnić i nie połapać kontuzji.

widzicie ile niespodzianek w PP, to oczywiscie efekt tego ze druzyny z II czy III liga sa lepsze niż te z ekstraklasy co nie?

kha1 26.10.2011 14:36

Pamiętam pewien komentarz z dosyć znanego filmu "funny little man", wypowiedziany przez faceta wielkiego jak szafa.

Takim właśnie komentarzem najchętniej bym określił większą część osób, które wypowiadają się w tym temacie. Wisła wygrywa ostatnio wszystko, w ten czy inny sposób i w PP też nie zawiedli, chociaż mieli ten mecz pewnie głęboko w poważaniu. To nie Barcelona, nie będzie grała pięknej piłki, mają być skuteczni, i są.

Koniec tematu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl