![]() |
brawo Justyna ,ale też i szacunek dla tej Słowenki.
|
Jest !!! W dwóch pozostałych biegach jest duża szansa na 2 złota nawet.
Wilu, Justyna w sprincie w tym sezonie jest najmocniejsza, jak nigdy. W Libercu nawet w sprincie nie startowała. To ogromny jej sukces. |
gratuluje Justynie srebra!
pięknie walczyla! szkoda tego ostatniego zakretu, ale wolala zrobic to pewnie, Bjorgen bardzo duzo ryzkowala wchodzac tak w zakret(mogła się wywrócić), brawo Justyna teraz bieg laczony i 30km i tam zloto bedzie, tam bedzie faworytka! |
Wielkie brawa dla Justyny i WIELKI SZACUNEK dla Majdić.
|
Cytat:
Ale przytoczyłem tylko to z czego śmieją się tam nawet dziennikarze i jej koleżanki po fachu i zdążyły ją już za to wyśmiac ;) |
:lol:
Właśnie norweski następca tronu wyjechał, wkurzony na porażki swoich sportowców. Grunt, to znaleźć dobry moment na taki wyjazd. Brawo Justyna, choć ja ciągle czuję niedosyt. Liczę, że będzie jeszcze złoto. |
Panowie, obiektywnie sądzę, że dziś nie było szans na zloto. Bjoergen jest za mocna i to nawet, gdyby Justyna nie popełniła tego błędu. Na ostatnią prostą obie zawodniczki wyszły praktycznie równo, może dwa metry za norweżką biegła Justyna, a skończyło się na 15 metrach, więc... Jestem zachwycony postawą Justyny i uważam, że 2x7.5 km oraz 30km to będzie już koncert Justynki!
|
jeszcze Justyna ma dwa starty w swoich bardzo mocnych konkurencjach! 30km i 15km, będzie złoto, fajny bieg sprinterski, widać że Justyna bardzo się cieszyla :)
|
Ale widać było na decydującym zakręcie, gdy Justyna straciła pierwszą pozycję że niższa Norweżka o wiele lepiej czuje się na wirażach. Nasza machała łapkami by trzymać równowagę a Marit Bjoergen ścięła po łuczku i do przodu. Plus to co powiedzieli komentatorzy na Eurosporcie, że swego czasu Norwezka uprawiała zjazdy.
|
Bardzo się cieszę z tego medalu ;) Była nawet szansa na złoto, Justyna trochę zawaliła ten zakręt przy zjeździe :D
Ale srebro też piękne, na złoto trzeba poczekać :P |
ale Bjorgen tez mogla sie przewrocic na tym zakrecie, duzo ryzykowala wedlug mnie,
teraz 2 mocne jej konkurencje czuje ze na 30km bedzie zloto. |
No tak rywalka sporo ryzykowała. Zresztą lepsze srebro niż, gdyby się tam miała przewrócić walcząc o złoto i za dużo ryzykując :)
Też liczę na te słynne 30km :) |
Brawo dla Kowalczyk i nie sądzę że na zakręcie popełniła błąd ona poprostu ostrożnie pokonuje te wiraże, zresztą Norweżka wyglądała na finiszu na strasznie mocną i wygrała zasłużenie.
Ale dzisiaj ode mnie największe brawa dla Majdic naprawdę szacunek dla niej. |
Bjoergen już pokazała że potrafi biegać i dowolnym i klasykiem.
Tu nie będzie dużo podbiegów na których Polka faktycznie jest najlepsza na świecie. Nie pompujmy balonika o złotych medalach. Bo o to będzie niezwykle ciężko. |
Dokładnie, szacunek dla Niej, ze pokonała ból i tak dobrze się zaprezentowała :)
|
Cytat:
Hmmmm??? Przeczytałeś coś piszesz? A czym się ma różnić łączony od sprintu? Prawda jest taka że dziś Justyna deklasowała rywalki poza astamtyczką i niestety spodziewam się podobnego scenariusza w biegu łączonym... Bjoergen się oszczędzała cały czas i się szprycowała i są efekty. Niestety w Polsce mało kto zagłebia się w szczegóły. Z jakich to powodów uważacie Kowalczyk za faworytkę łączonego????? Justyna jest faworytką 30 km klasykiem ale nie 15 łączonym. Tam faworytki to Simigun która świetnie biega klasykiem i Bjoergen. Faworytką była przed Igrzyskami ale teraz widać że Bjoergen z jakiś powodów jest nieziemsko mocna. Ale oczywiście Kowalczyk może walczyć o złoto. |
Cytat:
|
30km uwazam ze jest to dystans Justyny, jest mocna, wytrzymala, 25 km bedzie musiala biegnac w grupce, a potem gdzies na 2km przed meta urwac sie na ktoryms podbiegu i wygrac. Justyna bledu z Turynu napewno nie popelni ze bedzie sie ogladala. Na 15 laczonym jest napewno jedno z wielu faworytek.
Dla mnie Justyna jest wielka, pozno zaczela trenowac tak na serio i ma pewne braki techniczne, ale nadrabia to walecznoscia, sila, to co ona robi na podbiegach to jest nieziemskie. Szkoda ze tutaj duzo podbiegow nie ma. Ale w Soczi obiecala zloto i pewnie dotrzyma slowa. Tylko Bjorgen na 30km byla mistrzynia w 2005 roku. I ostatni raz wygrala na 30km w 2005 roku. Swietna jest sprinterka to wiadomo, i na krotszych dystansach tez jest dobra. |
Cytat:
Właśnie o tej konkurencji myślałem, jako o srebrze, ale liczyłem, że to jednak Majdić z Justyną wygra. Cóż, po tym wypadku i tak chylę czoła, że stanęła na podium. Brawo Justyna, Brawo Majdić. Bjoergen też wielka. Czekam na więcej! :) |
Cytat:
Dziś sama zresztą mówiła, że po tym jak po raz pierwszy zobaczyła przebieg tras była załamana i nie miała pojęcia, co zrobić aby zdobyć medal, więc tym bardziej to srebro ją cieszy. Dodatkowo w okresie przygotowawczym z bardzo przeciętnej sprinterki stała się wicemistrzynią olimpijską, więc to chyba jest sukces ... Ale może się mylę - może powinna na każdym dystansie, w każdym stylu zdobywać złoto, aby niektórzy poczuli się usatysfakcjonowani .... paranoja Ja jej ogromnie gratuluję :-) |
Ludzie spokojnie :) Trochę wyczucia do co nie których postów :P
|
No ale to Ty kolego, tego wyczucia nie zachowujesz. Może ironizujesz, może próbujesz być śmieszny, ale Ci nie wychodzi.
|
OK już spokój:rotfl:
Zlota możemy oczekiwać tylko na 30 km bo tam trasa będzie średnią wymówką. Jeśli Justyna jest w super formie to bez problemów zmęczy rywalki. W łączonym liczę na brąz żeby była cała kolekcja. Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki... Gratki. Widzę że wycieczka się udala... Jeszcze Paulina będzie z 20 i gitesik:rotfl: Na teraz liczę że Ustynowicz i Niedźwiecki coś powalczą na 1000. Szczególnie ten 1. |
Cytat:
|
Fajnie ze mamy Malysza i Kowalczyk.
bez nich picus glancuś Kurzajewski nie mial by po co puszczac te swoje przygłupkowate minki w strone kamery,bo reszta Polakow to niestety bida z nędzą. Pan Nurowski oczywsice zawsze wzorem bajkopisarza Tajnera "jest pozytywnej mysli" zawsze i wszedzie a tu golym okiem widac ze jestesmy ciency jak barszcz,zeby np w 40 mln kraju nie bylo zadnego narciarza ...ale jest dobrze jak to twierdzą wlodarze. |
Znowu przesadzasz w drugą stronę. Dobry występ miała Staszulonek, liczę na dobry występ Bachledy-Curuś. Może jakimś cudem Ligocka będzie w 8. Drużyna skoczków, biegaczek i biathlonistek też powinna być w okolicach 5/6.
Nie od dziś wiadomo że nie jesteśmy mocni w sportach zimowych ale trzeba coś z tym zrobić. Myślę że Gąsienica-Daniel w gigancie powalczy o 15. |
moge zobaczyc gdzies wypadek Majdic?
|
[QUOTE=UniaTarnówZKS1928;856038]
Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki...[QUOTE] czyli tak jak pisałem mógłby ktoś jakieś szczegóły dać bo mi się usnęło o 22 i nic nie widziałem |
Dwa słabe przejazdy w tym w obu się przewrócił chyba przy 3 triku. No ale na onecie jest napisane "pech Ligockiego"
|
ca ły tez związek snowboardu wyglada już jak wszystkie pozostałe
jest klika Ligockich którza pilnuje żeby tylko nikt z zewnątrz nie dostał się na świecznik i oderwał ich od koryta |
I jak dotychczas najlepiej zaprezentował się Jodko który przynajmniej wlczył, pojechał uczciwie bo wywalczył minimum i na prawdę nie wiele mu zabrakło żeby wejść do 16.
A u Ligockich melanż trwa:D |
A co wy medalu oczekiwaliście od nich czy jak ?
Wiadomo, że snowboard u nas leży i nie jest to wina Ligockich, widocznie nie ma lepszych. |
A nie pamiętasz może jak się Ligocki rzucał że to Jodko ma jechać a nie on bo on jest lepszy i będzie walczył o wysokie miejsca?
Właśnie widać jak powalczył.... A druga sprawa to że jak sa tacy słabi to nikt im na Igrzyska nie każe jechać. |
Cytat:
z tym że nie sa dopuszczani przez ta klike w PZSNOW tak to działa jak w innych związkach tylko tu nie ma jakiejs grupy tylko jest po prostu rodzinka |
Nie wierzę że nie ma w Polsce zdolniejszych i bardziej nastawionych na sukces międzynarodowy snowboardzistów,łyżwiarstwo szybkie tak samo....niby mieli się świetnie zaprezentować,że forma wysoka,a skończyło się jak zawsze.
Tak obiektywnie patrząc to do Vancouver powinno jechać maksymalnie 20 osób,te które mają szanse na medale oraz choć na miejsce w pierwszej 10. |
Cytat:
|
Jeżeli prezesem związku jest osoba związana ze snowboardem AŻ 6 lat no to jak sie można dziwić
|
Cytat:
Idąc twoim tokiem rozumowania to po co mamy grać na MŚ lub ME w piłce nożnej jak szans na medal nie mamy a na wyjście z grupy szanse sa minimalne? Ogarni się trochę w formuowaniu takich argumentów bo siejesz niepotrzebną polemike. Sportowcy którzy wypełnili minimum olimpijskie pojechali na Olimpiade a to że to miniumum było jakie było to juz inna kwestia |
Tak jakby ktoś nie wiedział to Ligocki minimum nie wypełnił ale zwolniło sie jakieś miejsce to go wepchali:)
Co do łyżwiarzy szybkich to wielu pojechało na kredyt i nie ma co od nich cudów wymagać bo nie jestesmy potęgą żeby wysyłać taka wielką reprezentację. Jak na razie na miarę swoich umiejętności spisal sie tylko Chmura (16 na 28 z dobrym wynikiem) na 5000 i Ustynowicz na 500 (22 na 40). Potwarzam spisali się przyzwoicie ale do dobrego występu jeszcze daleko. Ci co pojechali "na kredyt" zawiedli całkowicie, zawodzi Niedźwiecki dla którego te starty sa kompromitacją (no ale koronne 1500 jeszcze przed nim). Boję się że Bachleda-Curuś też nie zachwyci. |
Myślicie, że Tomek ma dziś szanse na miejsce w pierwszej 10? Tylko tak obiektywnie:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl