![]() |
pytanie: jest mozliwosc wymiany zdjecia w dokumentach? tzn chce wymienic zdjecie, ktore dalem z dokumentami jak czekalem na termin i czy jak przyjde na egzamin to moge zmeinic to foto na inne?
|
Cytat:
Ja mam egzam w piątek, pierwsze podejście. |
Cytat:
Bo ja zdawałem 23 września i nadal mam komunikat jako że niepoprawne dane, brak spraw w toku ble ble ble. Nie wiem czy zaczynać się martwić ;) |
Ja zdałem 20 września i do dzisiaj pisało mi, że brak spraw w toku, a popatrzyłem teraz wieczorem i patrzę, że jest do odebrania :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
BronekTS ja tez mam ze nie ma nic:( Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.
pic na wode chyba te stronki tam chyba z duzym opoznieniem pisza :(ale z tego co wiem to duzo ludzi nawet jak odbierze to ma dalej Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.itddddd.... dupa.trzeba dzwonic ja dzwonilam dzis, i w piatek rano bede.ty podejzewam ze w piatek mozesz juz miec radze dzwon:) jak jestes z krakowa i nie podlegasz pod wegrzce czy cos to na te numery 0126169371 lub 0126169367 ale na pierwszym szybciej odbieraja:-) i od razu podaja czy jest czy nie trzeba tylko im pesel swoj podac. |
możesz dokładnie powiedzieć, jaką miałaś trasę? Nowohucka,saska, lipska...? zawracanie na 3? gdzie parkowanie? zawracanie na jakimś skrzyżowaniu?
Ja mam egzam w piątek, pierwsze podejście. Elendil kurde powiem ci tak z nazwami ulicy to mam problem ale cóż blondynka jestem:D:D:D:D:D:D:D w piatek zdaje tez moja sasiadka z naprzeciwka:D:D jak masz egzamin w porze korków to raczej cie wezmie w strone huty czyli na prawo z koszykarskiej tak zawsze jest jak sa korki bo na lewo tooo uuu stac by trzeba bylo pol dnia.Ja miałam egzamin wieczorem zero korkow i dla tego tam mnie wzioł, zawracanie mialam jako pierwszy manewr zawracanie na 3 pozniej nowohucka w prawo tam jak jest sygnalizacja i jest skret w prawo na kazimierz chyba..i potem tam wjechalam w takie uliczki jednokierunkowe bo chcial sprawdzic czy zauwaze znak ze jest jednokierunkowa i czy do skretu w lewo ustawie sie na lewym czy na prawym pasie, bo jak nie zwrocisz uwagi na znak ze jednokierunkowa i sie ustawisz do skretu wlewo przy stronie prawej ttooo lipa |
..parkowanie skosne prostopadle kolo galerii kazimierz ,galeria kazimierz :Dobjechana z kazdej strony z 4 razy tam jest takie rondo male bez sygnalizacji.NO I RONDO GRZEGORZECKIE GDZIE MIALAM TAM OD STRONY KAZIMIERZA PRZEJECHAC W PRAWO GDZIE BYLA SYGNALIZACJA WYŁĄCZONA MASAKRA ZAMOTALAM SIE OKROTNIE:-P zawracanie na kurde nie wiem jak sie nazywa tamto skrzyzowanie:( I RONDO TO KOLO M1 TAKIE DUZE Z SYGNALIZACJA TAM SKRET W PRAWO .I TYLE JESTEM CI WSTANIE POWIEDZIEC KURDE MUSZE SIE NAUCZYC NAZW ROND I ULIC.AAA I NIE WZIOŁ MNIE NA TO TAKIE MALUTKIE RONDO KOŁO CARREFURA TO BEZ SYGNALIZACJI:D:D:D A TEGO TO SIE BALAM BO NIE LUBIE GO:-/ I PRZY WJEZDIE NA TEREN OSRODKA EGZAMINACYJNEGO TAM TAKI ZAKRET OSTRY DOSC JEST TROCHE SCIELAM ZAKRET:D:DALE TO CHYBA JUZ W AMOKU ZE WROCILAM NA NIA:shock: A PAN EGZAMINATOR KAZAŁ MI PRZECZYTAĆ KODEX DROGOWY TAK NA PRZYSZLOSC:lol::lol::lol::lol: ALE JAK MASZ EGZAMIN MIEDZY NIE WIEM 10 A 16 TO CIE RACZEJ NA TA TRASE NIE WEZMIE BO NAPRAWDE TAM KORKI
|
Uczył się ktoś w szkole jazdy LAJT na Krupniczej ?? Jak wrażenia, polecacie, nie polecacie ??
|
Kasii ja pod Wieliczke podlegam, dzisiaj tam mają dzień wewnętrzny jutro sobie zadzwonie, nóż widelec już czeka na mnie. Bo wszyscy moi znajomi w Wieliczce to po 8-10 dniach odbierali.
Co do samego egzaminu. Trzeba generalnie liczyć, że jak masz egzamin na powiedzmy 10, to wyjedziesz około 12. Mogę Ci podpowiedzieć tyle, że ja miałem egzamin o 12:30, wyjeżdżalismy po 14 i wszyscy wtedy generalnie jechali w prawo, na Hute. Wcześniejszy z godziny 10 jeździli po Śródmieściu. Kumpel ktory miał rano o 7:15 wyjechał przed 9 i pojechał na Hute. Wieczorem różnie. Generalnie, zasady raczej nie ma, chociaż czasem zdarza się przewidzieć gdzie się pojedzie. |
pytanie: jest mozliwosc wymiany zdjecia w dokumentach? (czekam obecnie na egzamin, wiec dokumenty nie sa jeszcze wyrobione, itd)
|
Zdalem :D dzisiaj o 14 mialem termin, wsiadlem do samochou ok 14.50. Egzaminator super. Konkretny facet. Nie robil zadnych problemow. Trasa bardzo łatwa: Dąbie, przejazd kolejowy obok Plazy, zawracanie na trzy, rondo pod kerfurem, parkowanie przodem i do osrodka. Banał :D ale mialem spine niesamowita. Przez pierwsze 10 minut noga mi latala na sprzegle jak by byla podpieta do prądu. Teraz tylko czekam na plastik i na miasto :D pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia :)
|
JA DZIS DZWONIE DO URZEDU I JAKAS ****A NAWET MI NIE CHCIALA RACZNIE POWIEDZIEC CZY SA MOJE PRAWOJAZDY, WIEC MOJ CHLOPAK ZADZWONIL I INNA ODEBRALA I POWIEDZIALA ZE NIE MA A WCHODZE NA PRZED MOMENTEM https://www.kierowca.pwpw.pl/PJAction.do I PISZE ZE MAM JUZ DO ODBIORU AD DZIS JAK TAM NORMALNIE JUTRO ZADZWONIE TOOOOOOOOOOOOO UUUUUUUUUUUU:foch::foch::foch::foch:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo pewnie patrzysz na złą stronę.Ja jak chciałem zobaczyć to tak samo pisało , po czym ktoś podał mi inną stronkę i było napisane żebym sie zgłosił po odbiór. Z tego co pamietam to jest ta stronka http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=904...e&query=typ=pj |
Mam takie pytanie czy trzeba osobiście jechać an Krupniczą by wyznaczyć sobie termin egzaminu czy można jakoś inaczej, telefonicznie albo przez internet? Wiecie może coś an ten temat?
|
zabijcie mnie
zrobiłem wszystko praktycznie bezbłednie... stres był jak jasny gwint, ale opanowałem. Na mieście byłem już całkiem wyluzowany i szło jak po maśle. Za co mnie oblał? Przekroczenie prędkości... japiernicze. Prawko przeszło mi koło nosa,w sumie na własne życzenie. I teraz będzie spinka za drugim podejściem... a ja po prostu nie chciałem jeździć jak jakas głupia baba, tylko jak normalny facet! Bo daja takim kobiecinom prawko, a potem pół godziny z miejsca ruszają i zapychają wszystko. |
Nie przejmuj się, następnym razem full koncentracja i zdasz ;) pzdr
|
Cytat:
Niestety na egzaminie trzeba jechać jak baba,zważać uwagę na dozwoloną prędkość i tyle. Ja powiem szczerze,że ani za pierwszym razem ani za drugim nie miałem w ogóle stresu siedząc już w samochodzie,tylko dla mnie najgorsze było czekanie w poczekalni :) |
A ile przekroczyłeś ? Nie jest czasem tak że raz można przekroczyć prędkość ? Ja na swoim egzaminie założyłem sobie że będę jechał o 10km/h mniej niż dozwolone i choć chłop mnie poganiał pomyślałem sobie w duszy "pier**l się" i jechałem swoje tak żeby jak się zagapię to mieć to 10km/h rezerwy ;)
|
Cytat:
Też miałem stres tylko w poczekalni, na mieście to jak widać aż za bardzo się wyluzowałem :P @spinnnaker, problem w tym, że przekorczyłem dwa razy. Raz zauważyłem i potem zwolniłem, ale chyba zbyt późno... poza tym, wiecie jak to jest - w południe mały ruch, samochody obok ciebie zapieprzają po 90 km/h, więc az sama noga na gaz idzie... |
sory za dwa posty pod rząd, ale mam takie pytanie: czy jak się zapisuje po raz drugi, to wystarczy dowód i kartka z wpłatą? Bo od egzaminatora też dostałałem taką kartkę (Ci co zdawali wiedza jaką) i nie wiem czy do czegoś jest potrzebna.
|
Cytat:
|
wiecie cos moze o tym rzekomym drugim osrodku budowanym na Balicach ??
|
Jest mozliwosc wymiany zdjecia w dokumentach? BO ost bylem na koszykarskiej po termin i dalem zdjecie takie pierwsze lepsze a teraz chce je wymienic na "lepsze", jest taka mozliwosc?
|
Cytat:
tak wystarczy dowod i karteczka ze dokonales wplaty plus oczywiscie wypelniasz przy okienku taki swistek juz zapomnialem jaki nawet ale zawsze prosza o wypelnenie tego dodatkowo |
o ile sie nie myle to wypelniasz karteczke na ktorej zgadzasz sie na termin egzaminu powyzej 30dni
|
Cytat:
|
Cytat:
gdzie jest 50 jedz 50, a nie 40. :-) |
Pytanie do osób, ktore niedawno odebrały swoje prawa jazdy. Gdzie sie trzeba zglosic po sam dokument. do urzedu miasta koło sądu?? Jestem z krakowa. I kiedy najlepiej zaplacic za prawo jazdy. W tym samym dnu co odbir prawka czy moze lepiej wczesniej. Prosze o konkretne odpowiedzi.
|
Wrzuciłby ktoś zdjęcie 'pod-maski' ;) Aveo?
|
Cytat:
e: DJ - http://instruktor.osk.org.pl/ daj zakładka "obsługa", a potem "pod maską" |
Cytat:
http://instruktor.osk.org.pl/html/maska.html |
Cytat:
hehe - miałem to samo - do dzisiaj pamiętam sprzed 14 lat - na Alei Pokoju było bodajże 70 czy jakoś tak - ja posrany jadę 50-60 - koleś do mnie - szybciej k...a (dosłownie k....a) :) - jadę 70 - koleś do mnie - szybciej!! przecież prosta droga ... to jadę 80 - mimo że znak był 70 :):) - zdane za 1 razem |
Na egzaminie ZAWSZE trzeba pokazywac egzaminatorowi co ejst pod maska? Czy moze o to nie poprosic?
|
Dzisiaj odebrałem prawko.
Nie sugerujcie się stronami na których pokazuje się komunikat jak wygląda sprawa z wyrobem naszego dokumentu, ja mam go już w ręku a do tej pory cały czas mam komunikat ' Niepoprawne dane, brak spraw..... '. |
Kocur, zazdroszcze :P
BronekTS... też :P Zola, zawsze pod maską i światła. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl