Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 . (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7775)

Teqcontroller 24.02.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1055008)
Kurcze im blizej jutrzejszego meczu tym wieksza adrenalina sie zbiera i obawa jak ta inauguracja wypadnie. Powiedzmy sobie szczerze ze chcac nie chcac troche ten balon zostal przez Nas napompowany i juz widze co bedzie jak nie zgarniemy 3pkt w Gdyni. Z drugiej strony jak chcemy zeby Wisla wrocila na dawne tory i liczyla sie w walce o MP to takie mecze nalezaloby wygrywac bez szemrania. Tyle tylko ze w Naszej kopanej to malo co jest pewne.....

Dokladnie , Andrenalina rosnie poniewaz nie wiemy na co stac Wisle i kazdy chcialby wiedziec jak sie sprawdza nasi nowi zawodnicy jeszcze do tego pogoda nie jest idealna i bedzie ciezko.Jak obrona bedzie grac dobrze to o wynik sie nie boje.

Byc moze mecz bedzie wygladac tak: Sledzie na nas rusza od pierwszych minut potem dostna zadyszki i bede sa bronic na wlasnej polowie i beda czekac na jakas kontre.

Licze na skromne zwyciestwo , oczywiscie remis tez biore pod uwage.

mulda 24.02.2011 10:57

Pejsy sie spreza na Legie wiec jest duza szansa na odskoczenie wojskowym. Jeszcze liczyc na waleczna postawe braci z Wroclawia i moze byc pieknie.
Inna sprawa ze nowy bramkarz Arki bedzie chcial nam cos udowodnic - a Genkow ma za to duzo presji, spelnic oczekiwania

Maly rozstrzygnie ten pojedynek, na niego zawsze mozna liczyc.

NHwiernyTS 24.02.2011 11:52

Ważnym atutem dla Arki będzie to, że gra na nowym ( co prawda nie swoim) stadionie, gdzie tłum wywrze na nich ogromną presje zwycięstwa. Jest to pierwszy mecz, a pamiętacie co i u nas było na meczu z Koroną, też każdy liczył na zwycięstwo na nowo otwartym stadionie. Trzeba jednak wierzyć, że kopacze wezmą sobie to do serca, że to jest Arka, nie Barcelona i to da się spokojnie wygrać.

..:::P-L-A-C-H-O:::.. 24.02.2011 12:21

Witam

ma ktoś może wolne miejsce w samochodzie do gdyni?

mitmichael 24.02.2011 13:09

Na pewno bedzie trudno - wystarczy sobie przypomniec pierwsze spotkanie z Arką.

Blaszczu16 24.02.2011 13:12

W przypadku, gdy Wisła i Legia wygrają swoje spotkania, a Jagiellonia przegra, to kto będzie liderem? Wisła?

Kryniu 24.02.2011 13:14

Przegraliśmy z Jagą więc chyba oni pierwsi, my drudzy a Legia za nami. Nie jestem pewny ale wydaje mi się że tak.

Blaszczu16 24.02.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1055073)
Przegraliśmy z Jagą więc chyba oni pierwsi, my drudzy a Legia za nami. Nie jestem pewny ale wydaje mi się że tak.

Wisła:

porażka z Jagiellonią (2-1)
wygrana z Legią (4-0)

Jagiellonia:

porażka z Legią (2-0)
wygrana z Wisłą (2-1)

Legia:

porażka z Wisłą (4-0)
wygrana z Jagiellonią (2-0)

Mała tabeta:
1.Wisła: 3 pkt. bilans bramkowy 5-2
2.Jagiellonia: 3 pkt. bilans bramkowy 2-3
3.Legia: 3 pkt. bilans bramkowy 2-4

Na 90 minut napisane jest, że mecz Jagi przełożony jest na dzień kobiet. Jest szansa, że możemy objąć prowadzenie, jeśli jest taki system, jaki napisałem.

Wasiu 24.02.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1055073)

Legia wygrala z Jaga, wiec kazdy z zespolow ma po 1 zwyciestwo i 1 porazke. W tabelce miedzy zainteresowanymi zespolami my jestesmy najwyzej (bramki 5-2) potem Jaga (2-3) i na koncu Legia (2-4).
Chociaz to dopiero 16 kolejka, mozemy spac nawet poza podium byleby w maju mistrz byl.

Elefant 24.02.2011 13:24

A więc to już jutro:-D

Wszelkie dywagacje co do przebiegu meczu i wyniku to wróżenie z fusów. Nie wiemy co prezentuje sobą Arka, nie wiemy co Wisła.
Na pewno Arce pomagać będą trybuny. Nie sądze jednak, żeby deprymowały one zawodników Wisły. Nauczanie polskiego naszych piłkarzy nie jest aż tak głębokie, żeby zrozumieli co tam krzyczą. A hałas i gwizdy to są wszędzie.

Liczę za to bardzo na efekty pierwszego obozu. Na trudnym boisku lepsza kondycja w końcówce meczu może mieć decydujące znaczenie.

Tam się nam grało zawsze trudno, więc raczej byłbym powściągliwy w huraoptymizmie.

Bekas 24.02.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1055075)
1.Wisła: 3 pkt. bilans bramkowy 5-2
2.Jagiellonia: 3 pkt. bilans bramkowy 2-3
3.Legia: 3 pkt. bilans bramkowy 2-4

Na 90 minut napisane jest, że mecz Jagi przełożony jest na dzień kobiet. Jest szansa, że możemy objąć prowadzenie, jeśli jest taki system, jaki napisałem.

Właśnie mnie przed chwila olśniło, ale widzę, że nie tylko mnie. Wyszła mi taka sama tabelka - gramy o lidera !!! Mało tego z czystym sumieniem mogę kibicować Legii w meczu z tymi ... [cenzura], jeżeli wcześniej wygramy z Arką. Gdyby z Arką tfu tfu coś nie poszło, to wtedy optymalnym wynikiem Legii z tymi cieniasami z drugiej strony Błoń byłby remis.

Kryniu 24.02.2011 13:50

Nie zapominajcie że Jaga musi przegrać z Śląskiem. Powstrzymajmy się od szacowania kto na którym będzie miejscu w tabeli. Grunt to jutro wygrać, wtedy zobaczymy.

koniak 24.02.2011 14:26

Wg aktualnie obowiązujących przepisów bezpośrednie mecze liczą się dopiero po zakończeniu rozgrywek, więc w przypadku równej liczby pkt liczy się najpierw stosunek bramek, następnie ilośc bramek strzelonych itd

Kryniu 24.02.2011 16:32

Mecz jutro a wydaje mi się jakby to była wieczność. Ciśnienie ogromne i nie opadnie dopóki dopóty nie dowalimy tej Świni. Tylko zwycięstwo, każdy inny wynik zepsuje mi humor na kolejny tydzień.

Semper Fidelis 1985 24.02.2011 16:33

Żeby tylko tak nie wyglądali po meczu...

http://galeria.wislakrakow.com/20110223/nikol/13.jpg

PotiWisla 24.02.2011 16:58

Ma ktoś informacje jaką 18 meczowa wybrał nasz trener ?

IncognitoTSW 24.02.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1055148)
Żeby tylko tak nie wyglądali po meczu...

http://galeria.wislakrakow.com/20110223/nikol/13.jpg

Mogą tak wyglądać pod warunkiem, że będą smutni z tego powodu, że już muszą zejsć do szatni a nie moga Arce pojechać jeszcze z kilkoma bramkami

Teqcontroller 24.02.2011 17:28

Właśnie na OSI pokazywali trening Śledzi i murawa była zielona.

Edit: To była sztuczna nawierzchnia sorry.

PAC 24.02.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1055166)
Właśnie na OSI pokazywali trening Śledzi i murawa była zielona.

Edit: To była sztuczna nawierzchnia sorry.

Ale i tak murawa powinna być zielona bo na północy jest chłodno ale słonecznie i bez opadów.

Acapelo 24.02.2011 17:43

http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-1-1-ii-po%C5%82owa

proszę tak wygląda stadion arki

Mario Nh 24.02.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1055173)

http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-ceremonia-otwarcia

1:15
Edit: Kim jest ta pani która im to śpiewa?

Teqcontroller 24.02.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1055173)

Nie chce chwalić Śledzi za stadion , no ale w końcu jakieś Normalne warunki będą w tej naszej Ekstraklasie.

tommiyacht 24.02.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1055185)
http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-ceremonia-otwarcia

1:15
Edit: Kim jest ta pani która im to śpiewa?

mi wygląda na Magdę Wójcik, wokalistkę zespołu Goya

WCracow 24.02.2011 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez NHwiernyTS (Post 1055043)
Ważnym atutem dla Arki będzie to, że gra na nowym ( co prawda nie swoim) stadionie, gdzie tłum wywrze na nich ogromną presje zwycięstwa. Jest to pierwszy mecz, a pamiętacie co i u nas było na meczu z Koroną, też każdy liczył na zwycięstwo na nowo otwartym stadionie. Trzeba jednak wierzyć, że kopacze wezmą sobie to do serca, że to jest Arka, nie Barcelona i to da się spokojnie wygrać.

Jak to NIE SWOIM? O czym ty piszesz? Stadion jest miejski i jest "domem" Arki i Bałtyku, więc nie rozumiem o czym ty piszesz. Stadion Wisly tez jest miejski. Czyli twoim tokiem myslenia stadion przy Reymonta nie jest nasz. TO samo moze powiedziec Legia, Lech, Jagiellonia. No comments z takimi postami jak kolegi.

gianbuffon 24.02.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1055185)

6:53 :rotfl: i ta reakcja kibiców :rotfl:

brylant17 24.02.2011 19:06

Cholera nie lubię pierwszego meczu i do tego na wyjeździe tak wiem, że długo się czekało i wreszcie rusza nasza liga,ale to pierwszy mecz lepiej grało by u nas.Mam nadzieję, że nie będą się nasi piłkarze męczyć pewnie pokonamy Arkę :)

s1mone 24.02.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1055193)
Jak to NIE SWOIM? O czym ty piszesz? Stadion jest miejski i jest "domem" Arki i Bałtyku, więc nie rozumiem o czym ty piszesz. Stadion Wisly tez jest miejski. Czyli twoim tokiem myslenia stadion przy Reymonta nie jest nasz. TO samo moze powiedziec Legia, Lech, Jagiellonia. No comments z takimi postami jak kolegi.

Jemu chyba chodziło o to, że stadion jest nowy, co sprawia, że nie będą jakoś świetnie przyzwyczajeni do gry tam. Ja z resztą wątpię, żeby to miało jakieś znaczenie.

Weak27 24.02.2011 19:33

Sędzia meczu bedzie niejaki Raczkowski??To jakis nowy arbiter ??

JoeyLG 24.02.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1055193)

Arka ma swój stadion (a raczej miała, bo go sprzedała) na Ejsmonda gdzie conajwyżej można w tenisa zagrać. Jutro na Olimpijskiej na sektorach dla gospodarzy tak jak w klatce zasiądą kibice gości.

mr.kupa 24.02.2011 20:27

w Gdyni zawsze się ciężko grało, mimo wszystko wierzę w zwycięstwo po jednostronnym meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl