Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków - 2 pażdziernika, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8310)

Matejas_ 02.10.2011 18:50

Zobaczymy co będzie na koniec sezonu ... :)

Ogryzek 02.10.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1172726)
MP które zamiast LM daje nam upokorzenie w LE - nie oszukujmy się - prawodopdobnie jeszcze 4 kolejne klęski. Fulham wygrało 6:0 więc strach się bać co z nami zrobią. Poza tym gramy na poziomie Widzewa czy Ruchu Chorzów więc o MP z taką gra można zapomnieć. I na koniec stadion: he he he... No niestety jest on raczej jednym z brzydszych :) Ale co bardziej boli będzie raczej pusty. Na Jagę przyjdzie 10 tysięcy maks... Czyli wystarczyłyby trybuny za bramkami jak już kiedyś było... Wisła już nie jest atrakcyjna również dla kibiców rywali. Stadion Legii zapełnił się tylko 2/3 pojemności co parę lat temu było nie do pomyślenia. Wisła nie jest też medialna i nie dziwie się, że np. nikt nie chce płacić za logo na koszulkach. Pewnie czeka nas kolejna rewolucja tylko szkoda, że do zimy jeszcze daleko i wiele klęsk przed nami...

Nie no bez takich proszę skrajności!

Fakt, gramy słabo, ale jak napisałem w innym wątku, za 2 tygodnie mamy serial kilku meczy z słabszymi przeciwnikami (ŁKS, Podbeskidzie) albo średnimi (Jagiellonia) jest szansa na zwycięstwa i możliwość żeby trzymać się czołówki.

Z trudnych meczy - derby z pasiastymi kompleksieńcami.

Jak wygramy te mecze cały czas będziemy blisko czołówki, więc bez paniki i histerii.
A w zimie może będzie trochę transferów:)

BTW
(Oczywiście przegrywamy z Fulham... mam nadzieję że tylko 1 bramką)

szadi83 02.10.2011 19:05

do Wielki_Człowiek - niestety masz rację - często Sobolowi zdarzają się bardzo niecelne podania, ale z drugiej strony może dostosował się do drużyny in minus - najwyższa pora stawiać chyba na Wilka - piszę to z żalem bo podziwiam Sobola i lubię go najbardziej z wszystkich obecnych zawodników [celowo nie używam słowa piłkarzy]. Teściu dziś pyta mnie o wynik a ja mu odpowiadam Dumni po zwycięstwie WIERNI po porażce ! i tak będzie zawsze ! i nawet jak będziemy grali jeszcze większym szrotem ! będziemy się wkurzać na forach, po meczach i na meczach, ale będziemy chodzić na R22 bo to dla wielu z nas MAGICZNE MIEJSCE - kurde na prawdę fajnie byłoby przeżywać na tym "nowym" obiekcie takie mecze jak kilka lat temu ! Pamiętacie Zaragozze ;))

gigant 02.10.2011 19:08

Boli jak ...., ale niestety musi boleć.
Dziwny mecz, bo zasłużenie przegrany, ale jednak cos tam gralismy. Wiem jak czuli się legioniści po 0:4 u nas. Też niby nie grali źle, a totalna porazka.

Oj jak boli, booooooooli.

4fan_player 02.10.2011 19:10

Ta bramka na 2:0 to jakaś parodia. Jak można tak kryć zawodnika? Kto w ogóle krył Gola i potem położył się na murawie?

MłodyAleByku 02.10.2011 19:13

poparcie ode mnie dla La Furia Dell' Est.
Panu Robertowi dziękujemy.

milosz 02.10.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1172673)
Twente nas pojechało a grało na 40% Legia zagrała dziś na 60% swoich możliwości i ograła nas na mega luziku... Ostatnio taka przepaść między drużynami była jak wygraliśmy na łazienkowskiej 0:3. Niestety teraz Legia jest o klasę lepsza.

O odezwał się ekspert od siedmiu boleści taa Legia grała na 60 %, no to My zagralismy na 20 % (bez Meliksona, Małeckiego i Genkowa i do tego ugotowani psychicznie po meczach w pucharach). Legia jest słaba, a jej wartośc widzielismy w meczu z Polonią W. z którą Wisłą była lepsza a L duzo gorsza. Te zachwyty nad L albo nad Amica są zwyczajnie żenujące. Co ktos z nami wygra to jest genialny, ...żenada. Na dziś mamy 4 punkty straty do lidera i praktycznie po za Śląskiem za sobą mecze z całą czołówką ligi. I jest realna szansa abyśmy byli przed L i przed Amicą na koniec rundy jesiennej, a tym bardziej na koniec sezonu.

gigant 02.10.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1172772)
Ta bramka na 2:0 to jakaś parodia. Jak można tak kryć zawodnika? Kto w ogóle krył Gola i potem położył się na murawie?

Za to na 1:0 to oczywisty sabotaż. Borsuk przekładał piłkę z nogi na nogę, wypił browara, pogadał z Pawełko gdzie mu strzelić i kopnął. Nasi stoperzy podobno byli jeszcze w samolocie z Holandii.

SWEET_83 02.10.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1172732)
Rzeź AMATORÓW..........
Panie Cupiał daj Pan środki Valckxowi na zakup PIŁKARZY...bo z tego holendersko-kostyrakońsko-czesko-honduraskiego szrotu , to nie tylko Maaskant, ale i Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi.
Panie Prezesie Basałaj....stadion pustoszeje, dajemy doopy na arenach euro...kompromitujemy sie co rusz w naszej nędznej lidze.....
Proszę wziąć kalkulator do ręki i obliczyć, co się opłaca...........a jak już Pan dobrze policzy, to Pan KUPI PIŁKARZY i stworzy ZESPÓŁ! Bo jak na dzien dzisiejszy: stadionu NIE MAMY-KIBICÓW MAMY-drużyny NIE MAMY.....Nie straćcie TEGO CO MAMY-bo MY cierpliwość mamy ograniczoną, w stosunku do mozliwości Cupiała.

Nic dodać nic ująć. Panu Maaskantowi już dziękujemy.

7 dni i 8 bramek puszczonych ehhhh

thechris 02.10.2011 19:21

Jaliens jest za wolny nawet do tańca z gwiazdami.

wiśnia 02.10.2011 19:21

Jak to jest że Legie stać na szkółke piłkarską na zakup zawodników,a u nas....byle wyróżniający się kopacz zaraz zostaje sprzedany?, druga sprawa gdzie Basałaj tutaj widzi budowe drużyny? czy budowa ma się opierać na wypożyczeniach? czy sprowadzaniu dziadków?

tofik 02.10.2011 19:24

Na Wilka stawiać ? Lubię chłopaka, ale wybaczcie, facet jest wolny jak żółw. Młody facet, a założę sie, że go Sobol na 60tke miażdzy. W środku musi grać bestia, dynamiczny facet co doskakuje i odbiera, a nie zbiera się pół godziny i mu jakiś Janusz z Legii odjeżdża na kilka metrów biegowo.
Sobolewskiemu ładne pożegnanie, wiecznie grac nie bęzie. Wilka odpalić gdzieś do słabszego klubu i szukać skur wiieli do środka pola co szybko odbiorą i będą wiedzieli co dalej.

GAMBOS 02.10.2011 19:29

widze ze juz sie zaczelo zeby Maaskanta zwolnic i niech pedzi na rowerze do domu ale czy wogule myslicie a moze by tak pilkarzy gwiazdy wziosc za jaja i zrobic jak np.legi po porazce z podbeskidziem nie ma kasy i koniec do roboty grac od tego jestescie i sa wyniki

RecordAble 02.10.2011 19:31

Pareiko?
Jovanović Chavez xxx xxx
Sobol/Wilk xxx
Melikson
Małecki/Iliev xxx
Biton

Jak dla mnie na dziś trzeba kupić do składu środkowego obrońcę, lewego obrońcę, środkowego pomocnika o jakim wspomina tofik i ofensywnego pomocnika/skrzydłowego.
Jeśli Cupiał nie sypnie kasą i nie zasilą naszych szeregów dobrzy piłkarze na w/w pozycje, to będziemy dalej się bujać po sinusoidzie. Od zwycięstwa z Amicą do porażki z Legią.

La Furia Dell' Est 02.10.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1172784)

Powtarzam-w zaistniałej sytuacji, nawet Masskant czekoladki z gówna nie zrobi.....CZAS NA POWAŻNE INWESTYCJIE...w PIŁKARZY.....ze "spadów" z innych lig, i z "emerytów nie chcianych w poważnych zespołach poważnych lig"-NIC NIE UGRAMY.....Koniec z prowizorką-TU I TERAZ TRZEBA DECYZJI!-ALBO: to co teraz, czyli raz na ruski rok jakieś tam fuksiarskie zwycięstwo w poważnych rozgrywkach, albo.....POWAŻNI PILKARZE ZA POWAŻNE PIENIĄDZE-OD STYCZNIA!!

rafal777 02.10.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1172784)

Mnie bardiej martwi inna statystyka. 9 kolejka i mamy 9 goli strzelonych. Co to ma być? Żarty jakieś? Rundew ma 14!!!! A my mamy 9. Gra leży...

Semper Fidelis 1985 02.10.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1172823)
9 kolejka i mamy 9 goli strzelonych. Co to ma być? Żarty jakieś? Rundew ma 14!!!! A my mamy 9. Gra leży...

My nawet z Podbeskidziem na Reymonta22 gramy defensywnie

gigant 02.10.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1172825)
My nawet z Podbeskidziem na Reymonta22 gramy defensywnie

Dokładnie i to jest właśnie naszą największą bolączką. Powoli obawiam się Limanovii.

Smok 02.10.2011 19:59

Na Jagę szykujemy z dzieciakami białe chusteczki i będziemy mocno skandować "Jaliens, Jaliens". Mam nadzieję, że się ktos do nas dołączy.

bofff 02.10.2011 20:00

Od Sobola to moglibyście się za przeproszeniem odpier... Facet trzymał Wisłę tyle lat, nigdy nie odpuszczał, a że nie ma lepszego na jego miejsce to nie jego problem.
Vlacx też jak miał kasę to wydawał ją dobrze, a darmowi zawodnicy to raczej zawsze transfery podwyższonego ryzyka
Legia zbudowała szkółkę - ale młodzież to dopiero z ławki wchodzi, Transfery (kasę na transfery) przesrała, jedyne dwa udane to darmowe.
Wychodzi na to jednak, że to wina trenera. Drużyna jest rozbita psychicznie, od APOELU jazda w dól. Nawet dobra taktyka to za mało gdy trener nie potrafi dotrzeć do drużyny. Albo wierzycie, ze ich ogarnie albo nie. Albo nauczył się na bledach albo nie. Skorza jakimś cudem Legie posklejał a tam dopiero była czarna rozpacz.
Mi przypomina się w takich sytuacjach Terry,
Opowiadał, ze Mourinho to potrafił przyjść do niego nawet jak brał prysznic żeby powiedzieć, że „dla niego Terry jest najlepszym stoperem świata” , a Terry twierdził, ze takiej motywacji i wiary we własne umiejętności to on nigdy nie miał

a_r_e_n_a 02.10.2011 20:01

Cytat:

Co wy się spodziewacie po jakiś obcokrajowcach Kim jest Melikson i inni najemnicy są nikim.
To zes pojechal. Rozumiem Kew, Lamey, czy inne .......y z zaciagu, ale najlepszego Meliksona? Nigdy jeszcze nienwidzialem meczu, ktory odpuscil. Gdyby bylo tylko 11 takich.

pikey 02.10.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 1172844)
To zes pojechal. Rozumiem Kew, Lamey, czy inne .......y z zaciagu, ale najlepszego Meliksona? Nigdy jeszcze nienwidzialem meczu, ktory odpuscil. Gdyby bylo tylko 11 takich.

Widać ostatnio jest moda, żeby też Meliksonowi przywalić, jak jest okazja.

Ale zaraz - czy na pewno jest okazja? Z Twente i Legią Meliksona na boisku nie widziałem...

qchar90 02.10.2011 20:24

prawda jest taka, ze gdyby Stan dostalby kase w lecie, to by do nas nie przyszedl Diaz,Lamey itp
tylko lepsi zawodnicy, musial wybierac zawodnikow ktorzy byli na jego liscie 3, 4 itp a nie pierwsi

Tisu 02.10.2011 20:27

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

willow 02.10.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tisu (Post 1172869)
Dzisiaj widzimy że Decyzje o tym aby budować Wisłę na obcokrajowcach była błędem.Żaden normalny piłkarz z zagranicy nie przyjdzie grać do polskiej ligi , skupujemy piłkarzy których nikt za zagranicą nie chce , albo emerytów piłkarskich.Największe sukcesy Wisła odnosiła gdy większość składu stanowili Polacy.Dlatego może zamiast rozglądać się za kolejnymi śmieciami z zagranicy ,może warto poszukać zawodników z polskiej ligi.

Niestety, ta opcja jest nierealna, a szkoda.
Na chwilę obecną, nawet jeśli jest jakiś wartościowy Polak, który mógłby być wzmocnieniem, to cena za niego jest chora.
Zresztą, ci najlepsi i tak grają za granicą. Albo większość. Więc o tej koncepcji możesz na "dzień dobry " zapomnieć przynajmniej tak długo, jak długo nie dorobimy się własnej akademii.
Można oprzeć drużynę na cudzoziemcach, ale niech to będą na prawdę dobrzy zawodnicy, klasy choćby Meliksona.
A nie emeryci z rocznymi kontraktami.

Aha, ktoś wcześniej napisał, że najpierw trzeba skompletować dobrą kadrę, a potem dobrać do niej dobrego trenera.
Jak dla mnie, właśnie na odwrót.
Drużynę buduję się od sztabu szkoleniowego.

thechris 02.10.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1172859)
Widać ostatnio jest moda, żeby też Meliksonowi przywalić, jak jest okazja.

Sam się prosił. Nie musiał sprzedawać swojej ojczyzny za 270 minut na euro. Poza tym jego kontuzja dziwnie zbiega się z zamieszaniem wokół jego osoby. Albo przypadek albo facet ma strasznie słabą psychę i urlop jest mu niezbędny. Albo jedno i drugie jednocześnie. To dobry piłkarz ale tylko dobry. Gdyby był tak świetny z jakiego się uważa albo jak uważa jego agent/ojciec/etc. to w wieku 26 lat nie grałby w takim klubie jak Wisła.

Markus 02.10.2011 20:37

Cytat:

Dzisiaj widzimy że Decyzje o tym aby budować Wisłę na obcokrajowcach była błędem.

Nieprawda. Problem nie leży w ilości obcokrajowców, co usiłuje wmawiać np:. PZPN i trenerzy typu Piechniczka. Ci "obcokrajowcy" wygrali w zeszłym sezonie ligę, awansowali do LE - która oparta na Polakach drużyna typu Górnika czy Korony może się poszczycić tym samym? W większości szanowanych i odnoszących sukcesy drużynach oraz ligach też dominują obcokrajowcy. Ten model się sprawdza i nie narodowość jest powodem czegokolwiek.

Zawsze decydują umiejętności i klasa zawodników. Jaliens jest teraz słaby i popełnia błędy nie dlatego, że jest Holendrem.

funkykoval 02.10.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magpie (Post 1172814)
A ja znowu postawiłem 100 zł na Legie ( ostatnio postawiłem 100 zł na Twente )i kaska wpadła :)

Co Ty tu jeszcze gnojku robisz - takich banowano po 1 idiotyzmie, jak widać chłopiec sobie dalej hasa - Panowie Moderatorzy co jest?

Kurz 02.10.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1172876)
Nieprawda. Problem nie leży w ilości obcokrajowców, co usiłuje wmawiać np:. PZPN i trenerzy typu Piechniczka.

Powinniśmy sobie zdać sprawę z tego, że środowisku nie zależy na tym, żeby ten model wypalił, bo to oznacza mniej miejsc pracy dla trenerów, dyrektorów sportowych i piłkarzy.

Ogryzek 02.10.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1172876)
Nieprawda. Problem nie leży w ilości obcokrajowców, co usiłuje wmawiać np:. PZPN i trenerzy typu Piechniczka. Ci "obcokrajowcy" wygrali w zeszłym sezonie ligę, awansowali do LE - która oparta na Polakach drużyna typu Górnika czy Korony może się poszczycić tym samym? W większości szanowanych i odnoszących sukcesy drużynach oraz ligach też dominują obcokrajowcy. Ten model się sprawdza i nie narodowość jest powodem czegokolwiek.

Zawsze decydują umiejętności i klasa zawodników. Jaliens jest teraz słaby i popełnia błędy nie dlatego, że jest Holendrem.

Widać Stan popełnił błąd ze go sprowadził i zaproponował mu wysoki kontrakt

Widać Robert popełnił błąd że po raz kolejny zaufał Jaliensowi, zwłaszcza po meczu w Enschede gdzie był najsłabszy

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1172883)
Powinniśmy sobie zdać sprawę z tego, że środowisku nie zależy na tym, żeby ten model wypalił, bo to oznacza mniej miejsc pracy dla trenerów, dyrektorów sportowych i piłkarzy.

To środowisko coś knuło dzisiaj? Przekupiło sędziego? A już wiem przekupiło Jaliensa żeby grał taką padakę na tle 2 Serbów i reszty Polaków z Legii:)
Wszędzie szukamy winnych tylko nie u siebie. Kto nam kazał pozyskiwać Jaliensa czy Lameya i dawać olbrzymie kontrakty? Środowisko?

Antystenes 02.10.2011 20:41

Cytat:

Dzisiaj widzimy że Decyzje o tym aby budować Wisłę na obcokrajowcach była błędem.Żaden normalny piłkarz z zagranicy nie przyjdzie grać do polskiej ligi , skupujemy piłkarzy których nikt za zagranicą nie chce , albo emerytów piłkarskich.Największe sukcesy Wisła odnosiła gdy większość składu stanowili Polacy.Dlatego może zamiast rozglądać się za kolejnymi śmieciami z zagranicy ,może warto poszukać zawodników z polskiej ligi.

Przeanalizuj co się dzieje w Polonii, kogo kupują, ile na nich wydają, co osiągnęli i gdzie są.

Wielkie tak dla obcokrajowców, ale nie dla emerytów bez nazwiska typu Jaliens (tak nie znałem go), Lamey, Branco, Boughari, itp.
Jak już brać seniorów +30 to z konkretnym nazwiskiem. I jak już to ze dwóch max. Reszta młodzi 17-23lat.

silver03 02.10.2011 20:46

Jirsak chłop z jajami, powiedział wprost, że zagrali fatalnie. A Robert swoje, słodzi, słodzi...

Kurz 02.10.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1172884)

Widać Robert popełnił błąd że po raz kolejny zaufał Jaliensowi, zwłaszcza po meczu w Enschede gdzie był najsłabszy

Błędy są wkalkulowane w te pracę. Jaliens wydawał się być zbawieniem... a okazał się być średni. Tego nie da się przewidzieć.

Prawdę mówiąc jedyną alternatywą dla Jaliensa jest Bunoza. Gdyby nie to, że po większości meczów był wybierany jednym z najsłabszych graczy Wisły, pewnie grałby dzisiaj. A tak... jest po prostu gówniany.

Wracając do naszych transferów w 2 ostatnich okienkach. Potrzeby były ogromne, w sumie przyszło sporo zawodników, a wydaliśmy 5 groszy. Tak się nie da, więc i tak uważam, że było to mistrzostwo świata.

Zwitter 02.10.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1172823)
Mnie bardiej martwi inna statystyka. 9 kolejka i mamy 9 goli strzelonych. Co to ma być? Żarty jakieś? Rundew ma 14!!!! A my mamy 9. Gra leży...

Dla mnie to jest nieporozumienie. Stosunek bramek po 9 kolejkach mamy 9:7. Przecież to jakieś jaja, Bełchatów i Podbeskidzie mają tylko o jedną bramkę zdobytą mniej.

Stylu nie mamy żadnego, mecze się ogląda i kibicuje, ale ile na mecz mamy fajnych efektownych akcji? Na palcach jednej ręki można policzyć. Reszta wszystko na stojąco.

Jako Mistrz Polski obecnie nie reprezentujemy niczego dobrego.

Do tego Maaskant na pytanie dlaczego zdobywamy tak mało bramek odpowiada, że powiększyliśmy bramki. Lubię żarty i fajne poczucie humoru ale bez jaj.

nh79 02.10.2011 20:51

o rany, ale sie placzki wywalily na forum znowu.sprawa jest prosta, bedzie kasa na transfery bedzie druzyna, nie bedzie kasy na transfery bedzie Lamey.co Wy sobie myslicie, ze Stan majac kase wzialby Lamey'a- proste, ze nie.wzial to co bylo najlepsze za darmo.Cupial jak zawsze na skroty chce wejsc do LM.to co Holendrzy w zaistnialej sytuacji osiagneli to jak dla mnie i tak nadstan.to nie wina Maaskanta, ze ma takich pilkarzy jak Kirm, Jirsak, itd.jak dla mnie to budowa druzyny trwa i nie ma co panikowac, ale podkreslam, albo mamy zaplanowane w budzecie na transfery min. 2mln euro albo mamy co mamy i nie placzemy.pozdro

Kurz 02.10.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1172884)

To środowisko coś knuło dzisiaj? Przekupiło sędziego? A już wiem przekupiło Jaliensa żeby grał taką padakę na tle 2 Serbów i reszty Polaków z Legii:)
Wszędzie szukamy winnych tylko nie u siebie. Kto nam kazał pozyskiwać Jaliensa czy Lameya i dawać olbrzymie kontrakty? Środowisko?

Czytaj ze zrozumieniem. Moja wypowiedź nie dotyczyła dzisiejszego meczu, ani knucia, ani w ogóle spraw czysto sportowych. Po prostu widać, że ani Polskim trenerom, ani piłkarzom, ani wielu dzinnikarzynom, ani działaczom nie zależy na tym, żeby eksperyment z holendrami się powiódł.

westersyl 02.10.2011 20:53

Trzeba wymusić budowę bazy treningowej i powstania akademii z prawdziwego zdarzenia bo mimo, że w Legii młodzież może nie jest jeszcze na jakimś super poziomie to nie odstaje od takiego Kirma, Jaliensa , Wilka. A przecież są o wiele młodsi a już większość z nich będzie miała w CV grę w pucharach. Zazdroszę im tego co oczywiście nie znaczy to, że mam jakiś kompleks Legii, o który mnie pewnie zaraz posądzą.
U nas wszyscy oczywiście chcą miec sukces na teraz a najlepiej na wczoraj.... mam nadzieję że przykład Legii zmusi nas do inwestowania w młodzież !!!.

Ogryzek 02.10.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1172887)
Błędy są wkalkulowane w te pracę. Jaliens wydawał się być zbawieniem... a okazał się być średni. Tego nie da się przewidzieć.

Prawdę mówiąc jedyną alternatywą dla Jaliensa jest Bunoza. Gdyby nie to, że po większości meczów był wybierany jednym z najsłabszych graczy Wisły, pewnie grałby dzisiaj. A tak... jest po prostu gówniany.

Wracając do naszych transferów w 2 ostatnich okienkach. Potrzeby były ogromne, w sumie przyszło sporo zawodników, a wydaliśmy 5 groszy. Tak się nie da, więc i tak uważam, że było to mistrzostwo świata.

Mistrzostwo świata?

Jaliens zarabia 250 tysięcy euro Lamey 350 tysięcy euro. To już nie jest mistrzostwo świata, ale raczej strzał kulą w płot. Dla mnie Jaliens czy Lamey jest słabszy od Pietrasiaków czy Lewczuków wszelkiej maści z naszej ligi którzy zarabiają sporo mniej.

Skoro tak to po co przepłacać?

Oczywiście nie chodzi żeby byli to Polacy, ale jak są słabi (Jaliens) to niech chociaż słabo zarabiają i będą oszczędności.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1172893)
Trzeba wymusić budowę bazy treningowej i powstania akademii z prawdziwego zdarzenia bo mimo, że w Legii młodzież może nie jest jeszcze na jakimś super poziomie to nie odstaje od takiego Kirma, Jaliensa , Wilka. A przecież są o wiele młodsi a już większość z nich będzie miała w CV grę w pucharach. Zazdroszę im tego co oczywiście nie znaczy to, że mam jakiś kompleks Legii, o który mnie pewnie zaraz posądzą.
U nas wszyscy oczywiście chcą miec sukces na teraz a najlepiej na wczoraj.... mam nadzieję że przykład Legii zmusi nas do inwestowania w młodzież !!!.

Akademia piłkarska to moje marzenie. Ale pewnie to był taki blef Basałaja że powstanie u nas akademia piłkarska....

funkykoval 02.10.2011 20:56

Ani Legia nie zagrała niczego wielkiego, ani Wisła nie była specjalnie tragiczna. Po prostu przeciętny mecz i tyle.
Pierwsza bramka padła po akcji, w której na początku Ljuboja był na spalonym, do podania doszedł Rybus, ale Ljuboja brał udział w akcji, więc nie wiem gdzie był liniowy - może spał razem z Jaliensem.

Druga bramka - klasyczna kontra, a Wilk był już zajechany i nie byłw stanie zablokować Gola.

Generalnie nie wiem dlaczego Maaskant wystawia dalej w podstawowym składzie Jaliensa ??? Jego indywidualne błędy doprowadzają do chaosu w obronie. Poza tym całkiem dobrze zagrali boczni obrońcy - Paljić i Jovanović...... Dużo bezsensownych strat w środku boiska, gdzie w II połowie po pierwszych 1-20 minutach robili z nami co chcieli.

Na koniec dodam - tego kutasa, który nam sędziował nie lubię - obok Małka i Borskiego największy farfocel przynoszący nam pecha.... Powinni wystąpić o odsunięcie go od prowadzenia meczów Wisły po jego wyczynach z Pareiką po poprzedniej wizycie na "Pepsi Arena"....

Merkury 02.10.2011 20:56

Cupiałowi za moment znudzi się ta zabawka jaką jest dla niego Wisła - stanie się ligowym średniakiem nie przynoszącym zysku ze sprzedaży piłkarzy a wtedy obecny właściciel kluby odejdzie nawet go nie sprzedając. A to, że w tej chwili staliśmy się ligowym średniakiem nie powinno nikogo dziwić jeszcze po zimowym oknie transferowym można było mówić cicho, że idzie ku lepszemu - normalności tak latem wszystko zostało obrócone w niwecz, no cóż nikogo nie sprzedaliśmy to i nie było pieniędzy na transfery - zimą odejdą Meleks i Małecki to coś się wysupła z kieszeni.
Obecna polityka transferowa, szerzej zarządzanie w tym klubie wypaliła się do cna - nie ma żadnej myśli w tym co robią włodarze klubu zarówno właściciel jak i prezes.
Większość z tych zawodników którzy są obecnie nie miała by czego szukać w zespole z lat 1997-2003 i taka jest prawda.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl