Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 . (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7775)

Mario Nh 24.02.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1055173)
http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-1-1-ii-po%C5%82owa

proszę tak wygląda stadion arki

http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-ceremonia-otwarcia

1:15
Edit: Kim jest ta pani która im to śpiewa?

Teqcontroller 24.02.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1055173)
http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-1-1-ii-po%C5%82owa

proszę tak wygląda stadion arki

Nie chce chwalić Śledzi za stadion , no ale w końcu jakieś Normalne warunki będą w tej naszej Ekstraklasie.

tommiyacht 24.02.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1055185)
http://www.arka-tv.pl/arka-beroe-ceremonia-otwarcia

1:15
Edit: Kim jest ta pani która im to śpiewa?

mi wygląda na Magdę Wójcik, wokalistkę zespołu Goya

WCracow 24.02.2011 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez NHwiernyTS (Post 1055043)
Ważnym atutem dla Arki będzie to, że gra na nowym ( co prawda nie swoim) stadionie, gdzie tłum wywrze na nich ogromną presje zwycięstwa. Jest to pierwszy mecz, a pamiętacie co i u nas było na meczu z Koroną, też każdy liczył na zwycięstwo na nowo otwartym stadionie. Trzeba jednak wierzyć, że kopacze wezmą sobie to do serca, że to jest Arka, nie Barcelona i to da się spokojnie wygrać.

Jak to NIE SWOIM? O czym ty piszesz? Stadion jest miejski i jest "domem" Arki i Bałtyku, więc nie rozumiem o czym ty piszesz. Stadion Wisly tez jest miejski. Czyli twoim tokiem myslenia stadion przy Reymonta nie jest nasz. TO samo moze powiedziec Legia, Lech, Jagiellonia. No comments z takimi postami jak kolegi.

gianbuffon 24.02.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1055185)

6:53 :rotfl: i ta reakcja kibiców :rotfl:

brylant17 24.02.2011 19:06

Cholera nie lubię pierwszego meczu i do tego na wyjeździe tak wiem, że długo się czekało i wreszcie rusza nasza liga,ale to pierwszy mecz lepiej grało by u nas.Mam nadzieję, że nie będą się nasi piłkarze męczyć pewnie pokonamy Arkę :)

s1mone 24.02.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1055193)
Jak to NIE SWOIM? O czym ty piszesz? Stadion jest miejski i jest "domem" Arki i Bałtyku, więc nie rozumiem o czym ty piszesz. Stadion Wisly tez jest miejski. Czyli twoim tokiem myslenia stadion przy Reymonta nie jest nasz. TO samo moze powiedziec Legia, Lech, Jagiellonia. No comments z takimi postami jak kolegi.

Jemu chyba chodziło o to, że stadion jest nowy, co sprawia, że nie będą jakoś świetnie przyzwyczajeni do gry tam. Ja z resztą wątpię, żeby to miało jakieś znaczenie.

Weak27 24.02.2011 19:33

Sędzia meczu bedzie niejaki Raczkowski??To jakis nowy arbiter ??

JoeyLG 24.02.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1055193)

Arka ma swój stadion (a raczej miała, bo go sprzedała) na Ejsmonda gdzie conajwyżej można w tenisa zagrać. Jutro na Olimpijskiej na sektorach dla gospodarzy tak jak w klatce zasiądą kibice gości.

mr.kupa 24.02.2011 20:27

w Gdyni zawsze się ciężko grało, mimo wszystko wierzę w zwycięstwo po jednostronnym meczu.

WISŁAZWE 24.02.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Slaby1985nh (Post 1055247)
Sędzia meczu bedzie niejaki Raczkowski??To jakis nowy arbiter ??

Sędziuje w ekstraklasie od 2010 roku, 6 spotkań w tym 2 z udziałem Arki Gdynia naszego jutrzejszego rywala:
Arka - Widzew 1-1
Kszo - Arka d 2-1 (PP)

Średnio daje 4.6 kartki na mecz. Po czerwone praktycznie nie sięga.
Jutro pierwszy raz będzie sędziował Wiślakom.

WCracow 24.02.2011 20:54

Jak juz pisalem ... boje sie tego meczu i czuje wynik 2:0 dla Arki. jednak wierzyc trzeba.

P.S. Dlaczego dalej zamkniete jest "europejskie puchary w wykonaniu polskich druzyn?" Przeciez Lech zaraz gra.

FraMat 24.02.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1055306)
Jak juz pisalem ... boje sie tego meczu i czuje wynik 2:0 dla Arki. jednak wierzyc trzeba.

P.S. Dlaczego dalej zamkniete jest "europejskie puchary w wykonaniu polskich druzyn?" Przeciez Lech zaraz gra.

to oglądaj swoją ulubioną druzynę... :>
A pytania do moderatorów to w innym dziale

Czy potrzebujesz otwarcia tematu, zeby wyrażac tam swoje podniecenie?
Temat z pewnością będzie otwarty kiedy opadną wasze bezsensowne emocje (pozytywne i negatywne) żeby można było sobie wpisać jakiś sensowne analizy

farben 24.02.2011 21:23

Arka-Wisła: początek drogi wiślaków do tytułu mistrza Polski

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Optymistyczny tekst:)

MCX 24.02.2011 22:05

Przede wszystkim Arka nie zagra już na sztucznej nawierzchni, która była na stadionie rugby tylko na normalnej murawie. Z uwagi na to, że to nowy stadion murawa będzie w dobrym stanie, więc pierwszy punkt dla nas, bo zawodników jeśli chodzi o umiejętności techniczne mamy o wiele lepszych.

Wiadomo, Arka drużyna swojego boiska, walcząca, bla bla bla.. ale ja jestem dobrej myśli. Okres przygotowawczy przepracowany tak, że Maaskant jest zadowolony. Drużyna została wzmocniona, ławkę rezerwowych mamy bardzo solidną.

Walczymy o mistrza więc Arkę musimy po prostu odprawić z kwitkiem i już. 3 punkty jutro jadą do Krakowa, nie ma innej opcji. Wszystko w tej rundzie zależy od nas, lidera - Jagę, podejmujemy u siebie, derby też na Reymonta, tak samo mecz z Lechem.

Wierzę w sens pracy Maaskanta (niezależnie od wyniku w Gdyni) i jestem przekonany, że w tej rundzie będziemy świadkami dobrej jakości gry naszej drużyny.

mitmichael 24.02.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1055327)
Arka-Wisła: początek drogi wiślaków do tytułu mistrza Polski

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Optymistyczny tekst:)

Nawet bardzo - teraz nasi to musza przeniesc na boisko.

MCX 24.02.2011 22:12

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24688

Mniej optymistyczny tekst.

tofik 24.02.2011 23:10

Koło niedzieli ma być cieplej. Niech poczekają :)

Feniks1983 24.02.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1055228)
Cholera nie lubię pierwszego meczu i do tego na wyjeździe tak wiem, że długo się czekało i wreszcie rusza nasza liga,ale to pierwszy mecz lepiej grało by u nas.Mam nadzieję, że nie będą się nasi piłkarze męczyć pewnie pokonamy Arkę :)

Wedlug mnie to obojetne czy bedzie to wyjazd czy u Nas. Jak pewnie pamietasz w zeszlym roku gralismy u siebie z Arka i wiemy jak sie to skonczylo. I raczej nastaw sie na meczarnie i nerwy (obym sie mylil):D

MCX 24.02.2011 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1055389)
Wedlug mnie to obojetne czy bedzie to wyjazd czy u Nas. Jak pewnie pamietasz w zeszlym roku gralismy u siebie z Arka i wiemy jak sie to skonczylo. I raczej nastaw sie na meczarnie i nerwy (obym sie mylil):D

Jakiekolwiek porównania obecnej Wisły do tej z przed roku nie mają żadnego sensu.

Skład z poprzedniego meczu:

Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez, Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Junior Diaz (63. Tomas Jirsak), Andraz Kirm (63. Georgi Hristow) - Paweł Brożek, Rafał Boguski (75. Wojciech Łobodziński).

Zupełnie inna drużyna zagra jutro w Gdyni.

krzywy 24.02.2011 23:29

mecz na pewno się odbędzie. Nie można z byle powodu odwołać zawodów tuż przed ich rozpoczęciem. 15 tys na trybunach telewizja gotowa do transmisji, goście przybyli z daleka samolotem, wszyscy by sie w....ili.

buczo1985 24.02.2011 23:32

Tylko Mały i Kirm pozostali na placu boju z tamtego składu :) Tym bardziej będzie to ciekawe widowisko!

WioReXXX 24.02.2011 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1055398)
mecz na pewno się odbędzie. Nie można z byle powodu odwołać zawodów tuż przed ich rozpoczęciem. 15 tys na trybunach telewizja gotowa do transmisji, goście przybyli z daleka samolotem, wszyscy by sie w....ili.

Racja.

Przede wszystkim będą mocne naciski Canal+ żeby ten mecz się odbył.

mitmichael 25.02.2011 06:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1055398)

Przeciez jak beda mieli odwołac spotkanie to nie zrobia tego przed samym meczem tylko 2-3 godziny wczesniej

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1055485)
Zawrócisz kibiców z Krakowa i wóz transmisyjny C+?

Oj będzie ciężko w Gdyni. Rozum mówi 1:1 a serce 1:3 dla Wisły po zabójczych kontrach.

Ja bym bardzo chciał aby mecz sie odbył - a jezeli odwołaja to Ekstraklasa musi zwrocic pieniadze - tak przynajmniej ma byc jezeli do meczu nie dojdzie.

Mario Nh 25.02.2011 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1055481)
Przeciez jak beda mieli odwołac spotkanie to nie zrobia tego przed samym meczem tylko 2-3 godziny wczesniej

Zawrócisz kibiców z Krakowa i wóz transmisyjny C+?

Oj będzie ciężko w Gdyni. Rozum mówi 1:1 a serce 1:3 dla Wisły po zabójczych kontrach.

sportnh 25.02.2011 09:35

Myslicie ze zobaczymy dzis nowych?

Jaliens raczej na pewno

a Pareiko ? Melikson, Genkov ?

willow 25.02.2011 09:58

O ile w ogóle zobaczymy kogokolwiek :) Według prognoz ma być -14 stopni :)
Ale jeśli mecz dojdzie do skutku, to Pareiko, Jaliens i Melikson raczej na pewno wyjdą w podstawowej jedenastce, bo kto? Sobola nie ma, Bunozy też nie. Jedynie Genkov może zacząć mecz na ławce.

sportnh 25.02.2011 10:00

nawet nie straszcie ze odwolaja ten mecz ...

atomek21 25.02.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1055514)
O ile w ogóle zobaczymy kogokolwiek :) Według prognoz ma być -14 stopni :)
Ale jeśli mecz dojdzie do skutku, to Pareiko, Jaliens i Melikson raczej na pewno wyjdą w podstawowej jedenastce, bo kto? Sobola nie ma, Bunozy też nie. Jedynie Genkov może zacząć mecz na ławce.

a niby kto miałby zagrać zamiast niego na szpicy?

wg mnie w 11stce z nowych może nie znaleźć się jedynie Siwakow.

Feniks1983 25.02.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1055396)
Jakiekolwiek porównania obecnej Wisły do tej z przed roku nie mają żadnego sensu.

Skład z poprzedniego meczu:

Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez, Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Junior Diaz (63. Tomas Jirsak), Andraz Kirm (63. Georgi Hristow) - Paweł Brożek, Rafał Boguski (75. Wojciech Łobodziński).

Zupełnie inna drużyna zagra jutro w Gdyni.

A wlasnie ze ma, bo za Skorzy jak i obecnie nie moglismy do konca byc pewni jaka Wisle zobaczymy. A fakt ze mamy inna druzyne tym bardziej ta niepewnosc poteguje. Zreszta podobnie fakt ten postrzega Pasieka, ktory tez zworcil uwage ze nie wiadomo czego sie po Nas nalezy spodziewac i czy odrazu wszystko u Nas zadziala tak jak powinno. Co nie zmienia fakty ze na ten monet nie wiadomo tez czy wogole zagramy, a Ja na pewno zyczylbym sobie poodbnie jak Ty zeby bylo pewnie i do przodu. Ale do pierwszego gwizdka niepewnosc pozostaje :)

DJ Hazel 25.02.2011 10:26

Oby tego meczu nie odwołali bo przyznam szczerze że już nie mogę się doczekać zobaczyć naszych ulubieńców w akcji!Co z tymi kibicami którzy udali się do Gdyni?Mam nadzieję że ktoś o tym pomyśli.W Rosji grają w minus 20 to i u nas można zwłaszcza że murawa nadaję się do gry.Ciężko nam się zawsze tam grało ale ostatnio przywoziliśmy komplety punktów.Powiem tak...styl mnie dziś nie interesuje tylko 3 punkty!Do Boju WISŁA!

JrQ- 25.02.2011 10:30

też mam nadzieję, że nie odwołają, ale jak mają być kiepskie warunki i mielibyśmy stracić pkt, to jakby się mecz nie odbył, jakoś przeżyjemy

tofik 25.02.2011 10:37

Nawet -10 nie będzie więc gramy i nie ma opier sie.

sportnh 25.02.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1055524)
Nawet -10 nie będzie więc gramy i nie ma opier sie.

skad info? :] -10 to bedzie o tej godzinie w Krakowie a co dopiero tam i niech nikt nie mowi ze od morza jest cieplej bo w tym momencie regiony Podlasia jak i Pomorze to wlasnie najciezsze zimy w Polsce

tofik 25.02.2011 10:56

Z neta. Chociaż jak przeglądam to na każdej stronie inaczej podają. Ale nie powinno być tak źle. W mediach lubią straszyć :)

it 25.02.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 1055155)
Ma ktoś informacje jaką 18 meczowa wybrał nasz trener ?

Ponawiam pytanie. Podano gdzieś może, kto pojechał do Gdyni?

WISŁAZWE 25.02.2011 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1055546)
Ponawiam pytanie. Podano gdzieś może, kto pojechał do Gdyni?

18 wg PS:

Bramkarze: Pareiko, Jovanić
Obrońcy: Cikos, Chavez, Jaliens, Palijć, Kowalski, Burliga
Pomocnicy: Małecki, Garguła, Kirm, Melikson, Sivakow, Jirsak, Wilk
Napastnicy: Genkow, Rios, Żurawski.

Nie zagrają : Sobolewski, Bunoza - Kartki
Branco, Boukhari, Boguski - kontuzje

Brak w ''18'' Wojciecha Łobodzińskiego.

Na kartki muszą uważać obrońca - Cikos i pomocnik Andraż Kirm.

W Arce nie zagrają: Budziński, Robakowski, Glavina, Siemaszko, Ivanovski,Wilczyński - kontuzje.
PS podaje też, że na kartki mają uważać m.in Labukas- wymieniany przez kogoś u góry( bodaj tofik) , że nie zagra. Więc nie wiem jak to jest.

edit: dopisałem Czarka, mój błąd oczywiście, że zagra nasz nowy kapitan najprawdopodobniej :)

oldbiezanow 25.02.2011 11:56

A Czarek Wilk?

Donki 25.02.2011 12:01

WISŁAZWE - jest chyba jeszcze Wilk ?

Marszałek 25.02.2011 12:11

Solidnie wygląda nasza druga linia.

Problemem z taką Arką być nie powinno.... jak strzelimy bramkę szybko. Słusznie zauważył Maaskant, nie jest to drużyna, która gra ale która walczy. Typowe przecinaki. Im dalej tym bardziej będą się bronić, należy się spodziewać bezpardonowej walki. Jak nasi sobie z tym poradzą ciężko wyrokować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl