![]() |
Jeśli w pierwszej połowie stracilibyśmy bramkę nie powinniśmy być zdziwieni. To co ten chłopaczek z napadu zrobił z Jopem chyba w dwóch sytuacjach- nie piszę żeby się na nim wyżyć czy coś takiego, to wołało o pomstę do nieba. Wyobraźmy sobie, że na jego miejscu byłyby ktoś bardziej doświadczony to powinno być 2:0 w plecy. Cały czas myślę tu o pucharach bo powinniśmy się na nie przygotowywać w każdym momencie to Jopa bałbym się wystawić. Pomyliłem się chyba co do Andraża on też ma problemy z techniką jak cała nasza drużyna, widziałem jedynie że Alvarezowi piłka nie przeszkadzała.
Moim zdanie ten mecz pokazał że wcale nie jest taka zła ta nasza młodzież oni nie są po prostu właściwie oszlifowani. Fajne dwie piłki rzucił gość ze środka pola z Hetmana. Ogólnie rozgrywki PP pokazują nam zawsze to samo że wystarczy być dobrze przygotowanym fizycznie i można ograć prawie każdego w polskiej lidze. |
Jirsak zdecydowanie najlepszy na boisku. Piękny strzał z wolnego i fantastyczna asysta do Małeckiego.
Komentarz i realizacja transmisji masakra, porażka, katastrofa, dno itd. Ktoś jeszcze będzie narzekał, że ligę ma Canal+, a nie TVP ? |
mi się podobał ten młody w Hetmanie w środku pola. Jak schodził, to zobaczyłem jaki to drobny chłopaczyna. No ale ma dopiero 17lat. A i tak nieźle sobie radził i kilka piłek prostopadłych posłał w strone tego napastnika.
|
Przecież Jop tym meczem pokazał, że nawet chłop z II ligi jest od niego szybszy i stanowi dla niego ogromne zagrożenie. Jak już nasz stoper ma takie "emocje" mi dostarczać to walałbym, żeby wszedł jakiś nasz junior. A nie, że 18-latek ogrywa ponad trzydziestoletniego gracza, z którego i tak już nic nie będzie.
Diaz też jakoś mnie nie zachwycił. Zresztą po ostatnim meczu napisałem już jak to wg mnie wyglądało. Niestety Kirm zaliczył znowu słaby mecz. Coś się złego dzieje chyba bo jakoś co mecz to gra gorsze zawody. Może rzeczywiście w drużynie jakieś konflikty są? Jeśli tak to Głowa, Sobol powinni wziąć młodych i nowych za twarz i poważnie pogadać w swoim gronie. BO jak tak dalej będzie szło to może być ciężko. Ale żeby nie było tak smutno to cieszyć może wynik. Mam nadzieję, że kolejna runda też obędzie się bez karnych bo jak przykład Śląska pokazał, że to zawsze loteria.. |
Dzisiejszy dzień pokazał tylko że między 3/4 drużyn z Ekstraklasy nie ma właściwie żadnej róznicy porównując z drużynami z I i II ligi. Między nimi każdy może wygrać z każdym to tylko kwestia formy dnia.
ps Jirsak najlepszy na boisku? Ja chyba inny mecz widziałem, Diaz też miał asyste i dodatkowo bardziej był widoczny zarówno w defensywie jak i w ofensywie. Dla mnie ten mecz tylko potwierdził to że wstawianie Diaza kosztem Jirsaka to słuszna decyzja na dzień dzisiejszy. |
Kirm od następnego meczu zdecydowanie na ławę. Okres ochronny się skończył. Równie dobrze może na lewej pomocy grać Ćwielong, który ma lepszy drybling i jest bardziej przebojowy.
Mecz bez historii, ale szczerze, to ten Hetman fatalny. |
Cytat:
|
Patrząc na to że gramy mecz z Polonią Warszawa w sobotę która odpoczywała (nie grała meczu PP, dopiero gra w październiku) nie ma co psioczyć że małym nakładem sił awansowaliśmy itd. Wiadomo, jeden mecz więcej + podróż do/z Zamościa to duży wysiłek dla naszych kopaczy:)
To polska liga a nie angielska i piłkarze umieją grać co 7 dni a nie 3 dni:) Nie zapominajcie o tym oceniając grę:D |
Cytat:
|
Kto będzie naszym następnym rywalem? losowanie? teraz będą dwa mecze? bo mogą być jaja jak trafimy na Zagłębie Sosnowiec. dwa mecze w Sosnowcu :P
|
Mecz kiepski. Do przerwy wygladalo to naprawde slabiutko, bezmyslne wykopywanie pilki, brak precyzji. Nie mowcie mi o "graniu co 3 dni", bo to samo mial Hetman hehe. W pierwszych 45min o wiele lepiej zaprezentowal sie Hetman, ktory nie mial wielkich mozliwosci stricte pilkarskich, ale atakowali z pomyslem i rozmachem. I dopoki mieli sily to tak na dobra sprawe wypadalismy blado, dopiero od 55min przeszli na oddychanie CO2 i bylo po meczu. Zwyciezcow sie nie sadzi? Absurd. A Mariusz Jop? Strach pomyslec co bedzie jak przyjdzie mu zagrac przeciwko Chinyamie, skoro nie dal rade bodaj Fundakowskiemu, ktory trenuje jak ma czas, po pracy , a obecnie gra w 2 lidze...
|
http://i34.tinypic.com/u3fvn.png http://i38.tinypic.com/2ywu450.png http://i38.tinypic.com/29wn3n7.png Hetman Zamość - Wisła Kraków 704x416 | Xvid | TVP Sport L!VE 0:1 Cwielong Kod:
http://www.mediafire.com/file/zwyg0z...1_Cwielong.aviKod:
http://www.mediafire.com/file/zmyyao...-2_Malecki.aviKod:
http://www.mediafire.com/file/mzzzoj...-3_Malecki.avi |
czego się spodziewaliście?
właściwie wszyscy przeszli obok meczu, może obok Jirsaka, Alvareza i, co ciekawe, Cantoro. 3rider. kiedy Hetman atakował z pomysłem i rozmachem? zagrali tak klasycznie z kontry, że bardziej się nie da. W pierwszej połowie Wisła zagrała 1 obrońcą (!) czego wielu z was nie zauważyło. Zazwyczaj zostawał Jop, i kilka razy został też Pietia czy Alvarez przy graniu rogów. Diaz pokazał w tym meczu, że: 1) na lewej obronie gra gorzej niż Brożek. 2) na środku pomocy gra gorzej niż Jirsak lub Cantoro. 3) na skrzydle gra gorzej od Brożka i Ćwielonga. Niezrozumiała jest dla mnie jedna rzecz, dlaczego w tej drużynie nikt nie uderza na bramkę? Dlaczego cały czas chcą wjechać do bramki? Chyba Łobo sprawiał wrażenie człowieka, który wie, w którym momencie należy pozbyć się piłka na 16 metrze. Jop grał jak grał, ale jak wspominałem, w pierwszej połowie zero wsparcia ze strony kolegów, to jeden, a dwa, to to, że ten Fundakowski jest sprinterem i nie wiele więcej. Jop sprinterem nigdy nie był, poza tym, nie przypominam sobie, żeby Fundakowski choć raz mu uciekł, nie licząc tej jednej sytuacji kiedy był na 8 metrze, po nieudanym spalonym. Nie było źle, spodziewałem się karnych przed meczem. pogada dopisała, kibice również, w Zamościu mieli małe święto, podratowliśmy klubową kasę zamojszczan o dobre sto tysięcy złotych. Oglądając mecz się nie nudziłem. Malkontenci z was. Zwykle z takimi drużynami odpadaliśmy. :) |
Oglądając brameczki dzięki KSYCHowi stwierdzam jednoznacznie - Wielki penis w dupsko komentatorom. Dziękuję za 3 do jaja Wisełce.
|
Cytat:
|
rarytasy z dzisiaj komentatora Jasiny
"Oo..i Wisla strzela druga bramkę....niestety.." "Wsla to utytuowany klub ,ma 93 lata" 'Gdybyby nie ten z 10 (nazwiska nie pamietam) to Hetman mogl dzis pokusic sie o niespodzianke" :lol: No nomiacja do pracy w n sport go czeka wygryzie pana Kalinowskiego ,i tego drugiego kudlatego.. A co do gry to ok,druga polowka naprawde fajne akcje(na minus Jop dal sie 2 razy zrobic jakiemsu gosciowi co pewnie gra bo nie ma co robic po robocie ),mecze z takim druzynami gdzie spotkamy sie pewnie ponowanie za 20 lat maja tak swoj klimacik :) Cieszmy sie,zawsze moglismy wtopic :D :D :D |
Nic nowego Devonish, 90% tych pseudo komentatorów gdyby miało możliwość zjedzenia własnego gówna za przegraną Wisły - zrobili by to bez wahania.
|
Cytat:
jak już coś mówi to niech chociaż sprawdzi dokładnie:-/ |
No komentator z jakiejs wsi, nie zle dawal w dupe. Obok calej serii wpadek zwiazanych z niewiedza o Wisle jako klubie, czesto np. jak przy pilce byl Kirm, to wolal na niego Diaz, a jakis kolejny wiesniak obok tego komentatora mu tylko przytupywal "...tak Diaz mial teraz dobra okazje" itp. :) kurka, nie wiedzialem czy sie smiac, czy plakac
|
A czego sie można spodziewac po profesjonalnej tvp regionalnej czasem zwanej tv sport która na codzień przekazuje tylko niusy lub transmisje z obrad komisji do spraw drugorzędnych , najlepszy obrazek był w przerwie jak chłopcy od podawania piłek podawali do siebie a ich okrzyki niosły sie po obiekcie ale może maja zakaz puszczania reklam w przerwie - totalna sielanka .
|
podobała mi sie gra Diaza, myśle że zdecydowanie lepiej sie zaprezentował niż Jirsak który znowu był mało widoczny
|
Cytat:
Co ciekawe, porównując wyniki meczów Wisła vs Młoda Wisła (zwykle pogormy druzyny z ME nawet jak grali 2 x 30min) i Hetman - Wisła wychodzi, ze ci 17/19 latkowie z Zamościa prawdopodobnie ponieśliby naszych "młodych" dość solidnie... Kolejny dowód jak porypane są te rozgrywki ME. O ile więcej młodym chłopakom dałaby gra np z Przebojem Wolbrom czy Resovią przy 500 widzach niż kopanie przy pustych trybunach (przepraszam, przychodza ich dziewczyny się opalać) w tym inkubatorze - z ligi, z której i tak praktycznie nie da się spaść ;) |
|
Cytat:
A co do meczu to wygraliśmy stosunkowo małym nakładem sił i tyle. Znowu słaby Kirm. Powinien trafić na ławkę a za niego Ćwielong. Jirsak nie zachwycił choć miał ładną asystę, Diaz dużo lepszy choć grał przez większość meczu nie na swojej pozycji. No i ten tragiczny Jop. Ten napastnik Hetmana objeżdżał go jak chciał. Brawa dla Małeckiego za wykorzystanie sytuacji. |
Ćwielong wydaje się stawać coraz bardziej miśkowaty. Wczoraj kilka ujęć kamery ukazało dość okazało brzusio pod koszulką. Pepe do sauny i zbijać wagę. Mniej kg = wyższa forma
|
Za dużo piwka i śląskich kluchów.
|
Cytat:
Chłopak grać umie, co potwierdza cały czas. Szkoda, że nikt, włącznie ze Skorżą, tego nie widzi. |
Taaak
Jirsak umie grać. Jak na razie sprawdził sie na tle II-ligowca. Chociaż bez błysku. To wiele wyjaśnia Może wypożyczyć go do Hetmana? :> A żeby było mniej napastliwie: Jirsak może w Wiśle pelnić funkcję podobną do Stilica w Lechu: jesli wokoł niego zagra dwóch defensywnych pomocników, odcinających go od konieczności walki o piłkę i pozostawiających mu wolne pole do gry - to i owszem. Coś zdziała... |
a kto błysnął w tym meczu?
chyba tylko Małecki 2 golami. |
Cytat:
No co nabiera wagi zeby nie odbijac sie od rosłych barczystych obronców :D :D |
Cytat:
W sumie to każdy widzi, że Jirsak na defensywnego pomocnika się nie nadaje. Zarówno gabarytowo, jak i pod względem techniki. Facet umie rzucić celne podanie, dostrzega partnerów na dogodnych pozycjach, ale jak mówisz, musi mieć kawałek wolnego pola żeby coś zagrać. Bo jak mu jakiś byczek defensor siądzie na plecach, to sobie nie pogra. Pozdro, bez napinki |
Cytat:
|
O ile wiem stadion na mecze pucharu Polski nie musi spełniać żadnych wymogów licencyjnych a Puchar jest rozgrywany w środku tygodnia gdy niewiele osób może sobie pozwolić na wyjazd do Sosnowca, więc może by tak zagrać na Wawelu przy pełnych trybunach? Są na to jakieś szanse, czy Wisła musi grać na stadionie który zgłosiła do rozgrywek ligowych?
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyli stadion Wisły musi spełniać wymogi Ekstraklasowe, Górnika Zabrze I-ligowe, a Bytovii okręgowe... Cytat:
Cytat:
|
W grze zostały:
Stal Stalowa Wola Zagłębie Sosnowiec Legia Warszawa Wisła Kraków Korona Kielce Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa (zwycięzca pojedynku) Ktoś wie jak to w kolejnej rundzie jest? Losowanie chyba prawda? Jeśli tak to mnie marzyłaby się w kolejnej rundzie Korona lub Stal. Gramy tylko jeden mecz czy już mecz + rewanż? |
Cytat:
|
Korona- ciekawy wyjazd :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Zostało ich trochę więcej... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl