![]() |
A ja sobie przywoże co tydzien Perełke z lublina.Pyszne piwko i jak dla mnie ciekawa alternatywa dla TYSKIEGO.
|
przeciez perla jest dostepna w krakowie, :)
|
Dzisiaj czas na testy
Obolon Biały-smak mało wyrazisty, wodnisty, wygląd mętnawy cena 4,5 zł -ocena 2,5 / 6 Paulaner Hefe-weissbier - smak wyrazisty, lekki, cena 4 zł ocena 5/ 6 -odskocznia od zwykłych piw Pilsator Pilsener- woda, piwo słabe, wręcz jałowe, kauflandowskie cena 2,3 ocena 2/6 Golbeer- słodkawe, mocne, reklamują się jako "oficjalne piwo kibica " [chyba Cracovii], dobre jako 10-te piwo ocena 1/6 Veltins- piwo lekkie, nienajgorsze, dobre jako napój - ocena 3/6 |
Cytat:
|
Ponoć w Marii na Kobierzyńskiej jest/ był Zwierzyniec - kumatych piwoszy proszę o potwierdzenie informacji.
|
Cytat:
Ja ostatnio po dłuższej przerwie zaczerpnąłem Heinekena, ale jakoś z nóg mnie nie powalił. Mimo, że dobrze schłodzony. A cena... :-/ Muszę w końcu zaryzykować z 1,5l Warką, bo jakoś mi się nie darzy ostatnio :P |
Kazde 11 piwo smakuje paskudnie. Wiem z autopsji. Wczorajszej.
Mimo wszystko polecam Kasztelana. Tani, regionalny browarek z Sierpca. Nie wiem Krakusy czy w Waszych rejonach dostepny. |
Cytat:
Teraz mają zamknięte do 11tego VIII PS: przypominam, że aktualnie sprzedawany Zwierzyniec nie ma wiele wspólnego z tym produkowanym do zimy tego roku rzeczywiście w browarze zwierzynieckim; teraz do butelek leją przemysłowy wyrób Perła Browary Lubelskie |
Dzisiaj dorwałem w biedronce Leżajsk Mocny w czarnej puszce,piwo jak dla mnie bardziej smaczne od Okocimia Mocnego
|
Cytat:
ile ma % ten mocny jezeli jest taki wogole |
Jest takie piwo i ma 7% :) Tak na marginesie to bardzo smaczne:)
|
http://www.zywiectrade.pl/upload/bin...sk_mocne_m.gif na dowód że istnieje:)
|
czy mi sie tylko wydaje czy ostatnio żubr się popsuł smakowo?
|
ja też odniosłem takie wrażenie pijąc ostatnio żubra..taki inny smak miał..ale mam nadzieję że to tylko jakiś wyjątek bo piwko tanie a dobre;)
|
a ja mam takie pytanie odnosnie piwa Faxe mocnego: http://hitparade.ch/mypage/duo-dickunddoof/faxe.jpg
10% piwo w 1l puszce, pił ktoś? Jeśli tak to proszę o recenzje ;p |
Ogólnie w Biedronce są tanie piwa bo np Żywiec kosztuje 2,75 a w innych sklepach ponad 3,mówię o puszce.
Co do tego Faxe czarnego to mi nie smakowało,dziwny smak,ale to osobiste odczucie,co innego zwykłe w białej puszce które jest dobre:) |
Faxe mocne niesmakowało mi tak samo jak Amsterdam (strong albo super strong).
Z mocnych gustuję przede wszystkim w dębowym ;) |
Robił ktoś domowe piwo? Mi się sama idea bardzo spodobała i może coś z tego wyjdzie jak wymyślę :P
|
Co do robienia domowego fajne rzeczy są na Allegro. Kusi, ale kasa musi być najpierw:P
Ostatnio piłem Koźlaka oraz Świeże. Świeże oceniam na +, polecam go, lecz Koźlak totalne przeciwieństwo. Piwo barwę ma ciemną, zapach taki mocnego piwa, lecz smak okropny, nie polecam nikomu. I w dodatku 6 zł kosztuje. |
Świeże - wyborne - szczególnie lane prosto z kega, ale nie wiem czy w okolicy gdzieś do dostania w tej formie. Ja ostatnio na wakacjach nad morzem piłem.
|
Cytat:
Noi nie ma koźlaków nie-ciemnawychych i nie-mocnych bo taki charakter ma ten rodzaj piwa w Polsce ,cos a'la niemieckie Bocki. W tej klasie jedno z najlepszych piw, jak i ogólnie również. Amberowskiego Koźlaka polecam każdemu, warty swojej ceny. |
czy ktoś z Was może spożywał nowy Książ Czarny Speciał 9 % alk ?
http://gieldaspozywcza.pl/photoNewsG.../29750_org.jpg |
Jest w Krakowie sklep gdzie można zakupić piwo Raciborskie?
|
Ciechan Miodowy - piwo na bazie miodu, mistrzostwo świata polecam, ogólnie Ciechany dobre :)
|
Sklep Maria na ul. Kobierzyńskiej - tam próbowałeś? Mają duży wybór piw, nie mam pojęcia czy konkretnie te dostaniesz.
To odpowiedź na dwa posty wyżej. A co do miodowych, Ciechan bardzo dobry, warto sprawdzić też piwo Miodne z browaru w Olsztynie, oba piwa słodkie ale bardzo różne, polecam i jedne i drugie :) |
Cytat:
|
http://bp0.blogger.com/_ezewf41dE6I/...ajsk_pelne.gif ja po kilku latach na nowo odkrylem Leżąjsk Pełne nie pilem go ok 9-10lat i teraz tylko tym piwkiem sie rozkoszuje :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja ze swojej strony polecam wspomniane "Świeże", "Brackie" i "Warnijskie". Ciekawe też jest "Irish Beer" |
Kasztelan niepasteryzowane pił ktoś? Bo na innym forum dla smakoszy piwa,ludzie bardzo chwalą sobie to piwko.
|
Sklep Maria - ul. Kobierzyńska 61, trafisz na pewno.
Duuuuuży wybór piw polskich i czeskich. Na dzisiaj moim ulubionym piwem jest Ciechan Porter, nie wychodź bez niego (jeżeli lubisz gorzki smak piwa) :) |
Cytat:
jestem tego samego zdania, wczoraj 2 Ciechany Miodowe, Czarne Lwy oraz Premiun - niepasteryzowane, z Browaru Kormoran - to ostatnie baaaaaaardzo miłe zaskoczenie 5,5% alk. |
Ogólnie macie racje.Trzeba pic piwa typu Świeże.Byłem ostatnio u lekarza i w tym roku miał dwa przypadki zgonów przez zapalenie trzustki po spożyciu piwa.Pisze to jako ostrzeżenie.Ponoc koncern Heineken wykupił więlkszośc browrów i z produkcją piwa to juz ma nie wiele wspólnego...chemia ,chemia i jeszcze raz chemia.Napewno niejeden z Was ma odczucie jak na przestrzeni lat zmienił się smak niektórych marek.
|
Cytat:
|
Repertuar u mnie ciągle ten sam.Z jasnych - Pilsner,z ciemnych Porter żywiecki.
|
Jak dla mnie najlepesze piwa to: Zwierzyniec i Perła (dokładniej browary Lubelskie). Mają w sobie to coś, czyli wchodzi niesamowicie:-D .
PS. Nie wie ktoś czy jest gdzies w Krakowie piwo Zwierzyniec? |
W Auchan w Bonarce.
|
spotkal sie ktoś gdzieś w Krakowie z belgijskim piwem Kwak??
i tego Ciechana miodowego gdzie mozna dostać |
Ciechana w całodobowym "Maja" na osiedlu na Lotnisku od strony Strusia :)
|
Ja smakoszuje sie w Zywiec Porter.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl