Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

pepe72 14.10.2023 18:41

Ludzie stali za siatką :D
A w meczu był remis. Nie wiem co rezerwy odwaliły w pierwszej połowie.

Watts 14.10.2023 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1610915)
Ludzie stali za siatką :D

w sensie było ich tak dużo czy były jakieś ograniczenia?

pepe72 18.10.2023 23:25

Nie wiem, może za wejście trzeba było coś zapłacić. :P

pepe72 18.10.2023 23:30

W sobotę o 11 mecz na szczycie z Orłem w Myślenicach.
Transmisja:
https://www.youtube.com/live/FqBsrKk...C0hMgGwMAg_xFr

pepe72 21.10.2023 12:20

Szczęśliwa wygrana (powtórzony karny) w meczu na szczycie.
Bronił Broda więc pewnie przetarcie przed meczem pucharowym.

Karherop 21.10.2023 13:08

Warto dodać że wyszliśmy mocnym składem, bo i Talar i Gogol zagrali od początku. Mogli jeszcze Krzyżanowskiego wpuścić ale może boją się o kontuzje przed MŚU18.

Lider do wiosny praktycznie pewny, ale trzeba wyrabiać bezpieczna przewagę.

pepe72 21.10.2023 15:05

Wisła II Kraków - Orzeł Ryczów 2-1 (1-0)

1-0 Dominik Sarga (29.)
1-1 (57.)
2-1 Marcin Bartoń (81. k.)

Wisła II (skład wyjściowy): Kamil Broda - Kuba Wiśniewski, Daniel Ramírez, Jakub Niewiadomski, Karol Sałamaj - Patryk Gogół, Mariusz Kutwa, Bartosz Talar, Michał Zimon, Wiktor Szywacz - Dominik Sarga.

Nikt nie opisał jakie były zmiany, a nie chce mi się drugi raz oglądać. :P

wolfy 04.11.2023 11:52

Chciałbym napisać tylko że mieliście rację - Biegański w pierwszym składzie zamiast Ratona!

EDIT: Beskid Andrychów przejechał się po naszych rezerwach 1-5 w Myślenicach.

MaLk 04.11.2023 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611642)
EDIT: Beskid Andrychów przejechał się po naszych rezerwach 1-5 w Myślenicach.

Progres w klubie widoczny jest już na każdym szczeblu.

Elendil 04.11.2023 18:32

To dlatego, że kilku z nich trenowało pod czujnym okiem Radka "ja umiem bardzo dużo" Sobolewskiego. No i chłopy już nie wiedziały co grać.

d 04.11.2023 21:03

Spokojnie, może chłopaki z rezerw poczuły że "a nuż Mariusza awansują", to nie przesadzajmy.

Sobolewski jest postacią obrzydliwą. Siedzi tu 1,5 roku, przyłożył się do spadku z ekstraklasy, nie poniósł odpowiedzialności za brak awansu i dalej opowiada androny jak wczoraj na konferencji. Jakby mu napluć w twarz, to byłoby to samo, nic nie zrobi, bo pinionszki nie śmierdzą, bo to ostatnie w tzw. karierze. Nawet Surma i Mączyński w najgorszych momentach nie wzbudzali takiego obrzydzenia.

A jeżeli wszystko powyżej to nieprawda i on rzeczywiście wierzy w swoją misję, to jeszcze gorzej. Ludzie którym się wydaje że są Napoleonem mają kwaterę na Babińskiego, nie na Reymonta.

manson777 06.11.2023 13:10

oj wzbudzali
zwłaszcza Mąka, jak damianek i pani prezes szczuli wszędy na niego:haha:

krótka twoja pamięć

ps. Surma miał być trenerem juniorów? rezerw? nie pamiętam, zadziałali "odpowiedni ludzie" (ci do których niektórzy tu tęsknią) i Surma po dwóch dniach nie był już trenerem...

pepe72 12.11.2023 20:38

Rezerwy dziś wygrały na wyjeździe. Była transmisja na CFSport. Za tydzień ostatnia kolejka jesieni.

Wolania Wola Rzędzińska - Wisła II Kraków 1:2 (1:1)
bramki dla Wisły: Dominik Sarga 1', Mateusz Stanek 57'

Wisła II Kraków: Kamil Broda - Kuba Wiśniewski, Jakub Złoch, Daniel Ramirez, Jakub Niewiadomski - Mariusz Kutwa, Michał Zimon - Wiktor Szywacz (78' Filip Baniowski), Marc Grau (56' Mateusz Stanek), Maciej Kuziemka (70' Karol Sałamaj) - Dominik Sarga (86' Piotr Ćwik)

pepe72 13.11.2023 13:35

[Informacja klubu]

Ostatni mecz rundy jesiennej 2023 Wisła II Kraków rozegra na Stadionie Prądniczanki ze sztuczną nawierzchnią. Zmiana podyktowana jest obecnymi warunkami atmosferycznymi uniemożliwiającymi rozegranie meczu na boisku w Myślenicach.
---
Mecz odbędzie się 19 listopada o 12:00, ul. św. Andrzeja Boboli 5, 31-408 Kraków

Będzie transmisja:
https://www.youtube.com/live/Dd9GOc4...d-InGHnyJJuMvE

Szneka 19.11.2023 14:11

dziś bronił Dorian Frątczak. czy to był Jego pierwszy mecz w tej rundzie?

IncognitoTSW 19.11.2023 17:48

A czy to nie był w ogóle pierwszy oficjalny mecz Doriana w Wiśle?

pepe72 19.11.2023 20:49

Rezerwy wygrały i zimują na 1 miejscu

Wisła II Kraków - Barciczanka Barcice 3:2 (1:2)
bramki dla Wisły: Mateusz Stanek 30', Wiktor Szywacz 56' (k.), Karol Tokarczyk 90+1'

Wisła II Kraków: Dorian Frątczak - Kuba Wiśniewski (57' Karol Sałamaj), Jakub Złoch, Daniel Ramirez, Jakub Niewiadomski - Mariusz Kutwa (67' Karol Tokarczyk), Michał Zimon - Wiktor Szywacz, Marc Grau, Maciej Kuziemka (71' Piotr Ćwik) - Mateusz Stanek

Karherop 20.11.2023 14:25

Ciekawe czy uda się rezerwom powtórzyć równie dobra wiosnę. Przypuszczam że skład na wiosnę będzie jednak słabszy, głównie dlatego że trzeba sie skupić się na ratowaniu CLJ (choćby w jakiś wzmocnieniach).

Zdziwię się jeśli Szywacz czy Niewiadomski nie dostaną też ofert od lokalnych klubów (Hutnika czy Wieczystej).
Pozostanie trzech Hiszpanów to też jakas niewiadomą.

Tymczasem już wiadomo że jeśli w tym roku nie awansujemy to możemy w IV lidze ugrząść na dłuższy czas. Za rok rezerwy sąsiadki startują od IV ligi.

pepe72 20.11.2023 19:49

W rezerwach grają ci, którzy są za starzy na CLJ.
Wszyscy mają kontrakty co najmniej do końca sezonu więc próba wykupienia w zimie raczej będzie dość droga.
Więc nie bardzo widzę powód by ktoś miał rozsprzedać zespół. Co więcej 4 liga zaczyna gdzieś w połowie marca wiec można tych najlepszych przetestować w lutym z pierwszą.

6 punktów przewagi nad drugim Orłem to jest dość dużo, zwłaszcza, że przegraliśmy tylko z #5 Beskidem Andrychów.

wolfy 20.11.2023 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1612446)
Wszyscy mają kontrakty co najmniej do końca sezonu więc próba wykupienia w zimie raczej będzie dość droga.
Więc nie bardzo widzę powód by ktoś miał rozsprzedać zespół. Co więcej 4 liga zaczyna gdzieś w połowie marca wiec można tych najlepszych przetestować w lutym z pierwszą.

6 punktów przewagi nad drugim Orłem to jest dość dużo, zwłaszcza, że przegraliśmy tylko z #5 Beskidem Andrychów.

A jak zbankrutujemy to na dyndzel nam awans rezerw.

pepe72 20.11.2023 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1612447)
A jak zbankrutujemy to na dyndzel nam awans rezerw.

Ja wiem, że tu nie ma moderacji ale możesz swoje rozważania n/t bankructwa ograniczyć do tematu o właścicielach?

Karherop 21.11.2023 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1612446)

Analizowaliśmy to kilka stron temu i z 5 graczy skakało w tym sezonie kiedyś rezerwami a CLJ (m.in. Pieniądz, Kuziemka). Na wiosnę trzeba postawić całe szale na CLJ, bo grozi jej spadek że szczebla centralnego co na pewno będzie miało wpływ na poziom sportowy zawodników w akademii.

2 a właściwie 3 zawodnikow ma w IV lidze kontrakty na poziomie I ligi (Niewiadomski, Szywacz, Talar), co by nie mówić to oni głównie robili nam robotę w IV lidze. Taki Niewiadomski to koszt dla klubu lekko 100k w skali roku o przecież przed sezonem mocno chciało się go pozbyc. A Talar będzie na stałe przeskoczy do pierwszej drużyny.

Zaryzykuję stwierdzenie że wiosną będzie dla nas trudniejsza niż jesień i te 6 pkt przewagi to jednak jest dość niewiele.

pepe72 21.11.2023 22:59

Tych co mają w rezerwach kontrakty na poziome I ligi to nikt nie kupi, a jak pamiętam to są główni strzelcy rezerw.

Co do CLJ to pisałeś o:
Pieniądz , Kuziemka, Baniowski i Stanek

Chyba nie ma zestawienia kadry W2 więc ciężko mi stwierdzić jak wielką stratą będzie brak tych zawodników.
Patrzę na moje wpisy i choćby w meczu z Orłem Ryczów żaden z nich nie zagrał w wyjściowej 11.

Karherop 21.11.2023 23:41

Pepe, totalnie mi się nie chce szczegółowo sprawdzać ile poszczegolni gracze odpuszczali spotkań CLJ przez grę w rezerwach, ale nie ulega wątpliwości że byli to najlepsi zawodnicy z CLJ. Gra w rezerwach to była niejako "nagroda" i awans sportowy dla nich. Kuziemka zresztą dostał nawet możliwość potrenowania z "seniorska" kadra. Z Pieniądzem mogło być podobnie, ale dostał powaznej kontuzji kilka tygodni temu.

Zaraz pewnie dyskusja o rezerwach zniknie na parę miesięcy, ale póki co można chłopaków i sztab wyłącznie chwalić. Dobrze żeby tylko udało się połączyć awans do 3 ligi i utrzymanie w najwyższej lidze CLJ.

Szneka 22.11.2023 12:17

Mnie zastanawia czemu dyrektor Kiko podjął decyzję, że gracze z 1 drużyny nie mogą grać w rezerwach. Taki Łasicki pół rundy siedzi na lawie, Gogół gra ogony, Eneko jest po kontuzji, inni też wracali po kontuzjach. Byłaby możliwość wejścia w rytm meczowy.

pepe72 22.11.2023 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1612459)
...
Zaraz pewnie dyskusja o rezerwach zniknie na parę miesięcy, ale póki co można chłopaków i sztab wyłącznie chwalić. Dobrze żeby tylko udało się połączyć awans do 3 ligi i utrzymanie w najwyższej lidze CLJ.

O i tu się mogę zgodzić. Gratulacje dla Pana Trenera i całego Sztabu.
Niestety następny mecz rezerw w połowie marca 2024.

wolfy 22.11.2023 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1612464)
Mnie zastanawia czemu dyrektor Kiko podjął decyzję, że gracze z 1 drużyny nie mogą grać w rezerwach. Taki Łasicki pół rundy siedzi na lawie, Gogół gra ogony, Eneko jest po kontuzji, inni też wracali po kontuzjach. Byłaby możliwość wejścia w rytm meczowy.

Dlatego bo rezerwy służą do rozwijania młodych piłkarzy, a nie trzymania w rytmie zawodnikòw pierwszego zespołu. Chociaż moim zdaniem odsapnięcie od sztabu legend mogłoby zdziałać cuda jeśli chodzi o formę piłkarzy.

Szneka 22.11.2023 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1612469)
Dlatego bo rezerwy służą do rozwijania młodych piłkarzy, a nie trzymania w rytmie zawodników pierwszego zespołu. Chociaż moim zdaniem odsapnięcie od sztabu legend mogłoby zdziałać cuda jeśli chodzi o formę piłkarzy.

Wolfy, chodziło mi że powrót po kontuzji. Jeden dwa mecze i tyle.

wolfy 23.11.2023 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1612450)
Ja wiem, że tu nie ma moderacji ale możesz swoje rozważania n/t bankructwa ograniczyć do tematu o właścicielach?

Psuję propagandę sukcesu?

pepe72 23.11.2023 12:19

Nie, zaśmiecasz tematy niezwiązane z finansami.
To tak trochę jak srać w salonie mimo wypasionej łazienki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl