Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Zimowe IO Soczi 2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9221)

mr_kwolf 17.02.2014 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1349026)
Jest dobrze. Niby 4 miejsce najbardziej do dupy ale na pudło po prostu trzeba zasłużyć.

Jestem ciekawy kto będzie skakał w najbliższym konkursie pucharu świata. Obstawiał że Żyła z Kubackim razem pójdą na piwo a skakać będzie właśnie Murańka :)

Spokojnie, w Pucharze Świata możemy wystawić więcej niż 4 skoczków, więc pojadą wszyscy. Pewnie nawet Biegun czy Hula się załapie.

JEDREK76 17.02.2014 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1349026)
Jest dobrze. Niby 4 miejsce najbardziej do dupy ale na pudło po prostu trzeba zasłużyć.

Jestem ciekawy kto będzie skakał w najbliższym konkursie pucharu świata. Obstawiał że Żyła z Kubackim razem pójdą na piwo a skakać będzie właśnie Murańka :)

W nagrodę za MŚJ powinien pojechać Wolny.

rw88 17.02.2014 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1349016)
Przede wszystkim niech spokornieje Klimek trochę i przyłoży się do startów, bo jak na tego "utalentowanego młodziana" to 8 miejsce w tegorocznych MŚJ nie wróży lepszego wyniku od Kubackiego czy Żyły na Igrzyskach.

Oglądałem tamte zawody - wyraźnie nie trafił z warunkami w pierwszej serii, a warunki tam były bardzo zmienne i loteryjne - zwycięstwo Wolnego jest mimo wszystko tylko tego dowodem. Potem w drugiej serii Klimek sporo pozycji awansował. No i wiadomo, że po tej skandalicznej decyzji nawet nie miał za bardzo ochoty na te mistrzostwa jechać i ja go rozumiem.

JEDREK76 18.02.2014 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1349055)
Oglądałem tamte zawody - wyraźnie nie trafił z warunkami w pierwszej serii, a warunki tam były bardzo zmienne i loteryjne - zwycięstwo Wolnego jest mimo wszystko tylko tego dowodem. Potem w drugiej serii Klimek sporo pozycji awansował. No i wiadomo, że po tej skandalicznej decyzji nawet nie miał za bardzo ochoty na te mistrzostwa jechać i ja go rozumiem.

Wybacz, ale nie mogę pojąć jak można jechać po trenerze, którego zawodnik zdobył na Igrzyskach Olimpijskich dwa złote medale, a może co ważniejsze -> którego zawodnicy z roku na rok czynią olbrzymie postępy. Przypominam Ci, że decyzję na temat piątego zawodnika (Stoch, Ziobro, Kot, Żyła -> byli pewniakami i odstawali od reszty wówczas osiąganymi wynikami, a raczej przede wszystkim stabilnością -> może z Żyłą od czasu TCS nie było tak klarownie) Kruczek podejmował po konkursach w Polsce, gdzie Kubacki znacznie lepiej spisał się w drużynówce. I pod tym kątem, jako ewentualny rezerwowy drużyny pojechał.
Zarówno Kibice, jak i Jego Ojciec robią Chłopakowi tylko krzywdę nastawiając Go przeciwko trenerowi i utwierdzając w Jego "pokrzywdzeniu". Gdyby Klimek Był w lepszej formie to z pewnością pojechałby na Igrzyska, jak również warunki na MŚJ nie byłyby Mu straszne.

Jaroo1 18.02.2014 00:32

Nie ma się co spinać, że powołał tego a nie wziął tamtego. Na pewno nie wybierał tak żeby było źle. Wyszło jak wyszło i teraz każdy może powiedzieć, że Kruczek zrobił źle nie biorąc Murańki albo dając w konkursie Żyłę zamiast Kubackiego. Ale to nie ma sensu bo nigdy się nie dowiemy co by było gdyby.
To jest sport, życie. Stało się tak jak się stało i tyle. Po szkodzie to każdy mądry ale kto przed IO ze 100% pewnościa powiedziałby "powinieneś wziąć Murańkę bo na 101% wypadnie lepiej od Żyły/Kubackiego". No kto? Nikt by się nie odważył takich tez stawiać gdyby miała na nim odpowiedzialność selekcji ciążyć bo gdyby ten Murańka nie wypalił to by później zjedzono taką osobę.
To wszystko jest po prostu nie do przewidzenia i nie ma sensu gdybać co by było gdyby wziął zawodnika A zamiast B bo równie dobrze to można by podać 5 innych nazwisk, które mógł wybrać i wyjść z założenia, że jeśli Murańce, Żyle czy Kubackiemu by poszło źle w konkursie drużynowym to było brać Hulę lub kogo innego bo może akurat im by wyszły skoki dobre. To jest zaklinanie rzeczywistości i takie oszukanie przeznaczenia. Nie można po fakcie się cofać i dopiero po nim próbować zmienić element wydarzenia.
Gdyby nie wziął Stocha to wtedy by można mówić, że mu odwaliło ale jak wybierał między porównywalnymi osobami to cóż.

cpc1988 18.02.2014 17:18

Mamy jeszcze jakieś realne szanse medalowe na tych igrzyskach?

Marcin_fan 18.02.2014 17:27

Panczeniści i panczenistki w sztafetach i Justyna na 30km

Drozd 18.02.2014 17:44

Może biathlonistki...

emj10 18.02.2014 18:04

Gwizdoń szczególnie...

!!IRIVER!! 18.02.2014 19:17

Jeszcze w środę biega Justyna z Sylwią w sprincie drużynowym - to raczej nie jest szansa na medal, ale na pewno jakaś ciekawostka. :) Ja przynajmniej czekam z niecierpliwością na ten start.

Drozd 18.02.2014 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1349166)
Gwizdoń szczególnie...

Drużynowo ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1349162)
Panczeniści i panczenistki w sztafetach

Nie ma sztafet, jest wyścig drużynowy, coś jak w kolarstwie...

Jagul 19.02.2014 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1349187)
Drużynowo ...

Jakbyś nie wiedział geniuszu to na drużynę składają się 4 zawodniczki, a jak pokazał konkurs drużynowy skoków, to: jedno słabsze ogniwo = zero szans na medal. A Gwizdoń w obecnej formie strzeleckiej nie jest nawet słabym ogniwem...

Kocur 19.02.2014 21:31

Ale beka. Ruskie odpadli w hokeja w ćwierćfinale :)

A już myślami byli w ogródki i już witali się z gąską ...

sanderuss 19.02.2014 21:50

http://www.youtube.com/watch?v=vcFg9nRwbvk
Pussy Riot w Soczi

Jaroo1 19.02.2014 23:22

Cytat:

Ale beka. Ruskie odpadli w hokeja w ćwierćfinale
Niby niespodzianka ale komentator mówił, że Finlandia miała 3 miejsce cztery lata temu na IO i 2 osiem lat temu (albo odwrotnie 2 i 3 miejsce - nie pamiętam dokładnie) także dla mnie to nie jest dziwne, że ekipa z topu pokonała inną ekipę topową.
Nie znam się na hokeju ale chyba za dużego balonika nadmuchano odnośnie tych Rosjan

QBAS 19.02.2014 23:30

Pięknie się meczyk RUS-FIN oglądało ;)

Kocur 21.02.2014 11:42

Koniec pewnej epoki i piękne zakończenie trenerskiej kariery :)

Cytat:

Główny twórca sukcesów naszej najlepszej biegaczki poinformował w wywiadzie dla Polskiego Radia, że kończy współpracę z Justyną Kowalczyk po igrzyskach olimpijskich.

Trener Wierietielny mówił, że to ostateczna decyzja. Swoją przygodę z igrzyskami olimpijskimi rozpoczął w 1992 roku, te w Soczi są już jego siódmymi i - jak się zapowiada - ostatnimi.

- Po igrzyskach "kosimy trawkę", nie mam już siły na więcej. Co ja będę robił, gdy Justyna skończy, a ponownie zaczynać - już nie te lata. Mi sie wydaje, że to będzie faktycznie już emerytura - powiedział Wierietielny w rozmowie z Tomaszem Zimochem.

- Wszyscy mówią: "kto będzie naśladowcą Justyny", "czy rośnie jakaś zmiana Justyny", ale trzeba znaleźć taką zawodniczkę jak Justyna, a oprócz tego jeszcze znaleźć takiego durnia, jak Wierietielny, żeby tyle poświęcił temu wszystkiemu. Wszystkie karty postawiłem na to bieganie, każde igrzyska, każdy start przeżywam, nie ma zmiłuj się - mówił na antenie Aleksander Wierietielny.
Myślę że to co Justyna mówiła przed sezonem - że chce się zająć sobą, założyć rodzinę - wszystko zaplanowane - jak to u Justyny :)

Kocur 22.02.2014 18:07

I dwie kolejne sztuki :)

W sporcie, który jak większość jest olewany przez ministerstwo sportu jako niszowy :)

gypsy 23.02.2014 09:26

To już chyba można podsumować nasz całkiem niezły dorobek medalowy :)
6 medali, w tym aż cztery złote, po jednym brązowym i srebrnym! To nam daje 11 miejsce w klasyfikacji medalowej, brawo! :)

Kocur 14.03.2014 15:31

Cytat:

Polski Komitet Olimpijski otrzymał w piątek z MKOl informację o wyniku badania antydopingowego u zawodnika Daniela Zalewskiego. Był on członkiem reprezentacji Polski na XXII Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Soczi (bobslejowa czwórka).

Analizy - zarówno próbki "A" jak i próbki "B" moczu pobranego od zawodnika w trakcie zawodów w Soczi (23 lutego) - wykazały obecność w organizmie Daniela Zalewskiego zakazanego w sporcie (lista WADA) środka o nazwie: "N-ethyl-1-phenylbutan-2-amine" - stymulanta związanego z "N-ethylamphetaminą", o podobnych chemicznych i/lub biologicznych właściwościach.
O wynikach badania MKOl poinformował Światową Agencję Antydopingową (WADA) oraz Międzynarodową Federację Bobslei i Skeletonu (FIBT). Dalsze postępowanie w tej sprawie będą prowadzić organy dyscyplinarne tych instytucji.
Podczas igrzysk olimpijskich w Soczi polska "czwórka" zajęła 27. miejsce w stawce 30 zespołów.

Strach pomyśleć co by było jakby nie brał - może 31 miejsce ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl