![]() |
Zero drużyny, same indywidualności.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Gratulacje dla włodarzy Legii za trzeźwe myślenie, nie pozbyli się Skorży jak cała piłkarska polska po nim jechała, a w gazetach był wrogiem nr.1 . Widać w tym zespole potencjał w przeciwieństwie do Wisły... niestety. |
Cytat:
Najłatwiej się przyłączyć na ogólno medialną nagonkę na Wisłę... Kibic z bożej łaski... |
Chciałem 3 bramkę dla Legii. Zwolnić Maaskanta i skończyć to "Holendrowanie". Zatrudnić dobrego polskiego trenera (np. Michał Probierz, Waldermar Fornalik, Czesio Michniewicz) Na zimę wyrównać skład Polakami i jazda od nowa. A nie takie pierdzielenie od dobrych kilku miesięcy...
|
Kończ was wstydu oszczędź Robert Maaskant !!! Teraz masz czas aby podać sie do dymisji.
|
Twente nas pojechało a grało na 40% Legia zagrała dziś na 60% swoich możliwości i ograła nas na mega luziku... Ostatnio taka przepaść między drużynami była jak wygraliśmy na łazienkowskiej 0:3. Niestety teraz Legia jest o klasę lepsza.
|
Mecz przegraliśmy zasłużenie, byliśmy zespołem zdecydowanie gorszym. Nie stworzyliśmy zbyt wielu sytuacji, w zasadzie nie dopatrzyłem się żadnej "setki". Więc kto miał strzelać gole?
Maaskant ustawił zespół nieco lepiej, niż ostatnio. Ale tradycyjnie nie zareagował na zmianę sytuacji na boisku. Po stracie bramki trzeba było zaatakować. Tu "pomogła" kontuzja Sobolewskiego - Robert musiał ściągnąć jednego defensywnego pomocnika i zastąpił go bardziej kreatywnym Jirsakiem. Nawet pomogło, ale przy 2-0 naprawdę nie było czego bronić. Tymczasem dalszych zmian ofensywnych zabrakło - Maaskant bardziej bał się pogromu i straty pracy, wolał bronić 2-0. To niestety bardzo źle o nim świadczy. Dalej nie mamy stylu. Nasi zawodnicy naprawdę walczyli na 100%, ale nie stanowili monolitu. Po 1,5 roku pracy Maaskanta nadal nie widać schematów gry ofensywnej. Irytują też strasznie stałe fragmenty gry - nie stwarzamy żadnego zagrożenia. Na plus należy zaliczyć ambitną grę Czarka Wilka, Chaveza który wyraźnie się poprawił oraz bocznych obrońców. Dwójka Pajlić-Jovanović jest znacznie lepsza od Lamey-Diaz. Nadal jednak będzie źle w obronie, gdy gra Kew Jaliens. Dziś zawalił obie bramki. Zamiast niego powinien grać Bunoza, który całkiem nieźle wyprowadza piłkę. |
Cytat:
|
Flamengisto, chciałem zauważyć, że oprócz Guły, nei mieliśmy na ławce żadnego ofensywnego piłkarza. Więc jak Twoim zdaniem miał zareagować Maaskant?
Co do reszty się zgadzam. Bez stylu, bez pomysłu, bez schematów i bez walki. I tak od 1,5 roku. |
jesteśmy na dnie. Mam nadzieję że to juz tak nisko że pozostało już tylko sie odbić....I wyszły niestety wszystkie dziury w kadrze...
|
Nie zgadzam się, że piłkarze Wisły grali na 100%. Część przeszła obok meczu. W pierwszej połowie biegali na maksa tylko Sobol i Jovanovic. Reszta grała trochę jakby za karę. W drugiej połowie trochę lepiej było pod względem zaangażowania ale bez pomysłu na grę. Legia (na szczęście) odpuściła po golu na 2:0 choć i tak powinno się skończyć 3:0 i wtedy wynik byłby sprawiedliwy.
|
Cytat:
2. Fajnie że ci trenerzy których wymieniłeś mają już zatrudnienie, także zaproponuj innych. 3. To może podasz nazwiska polskich piłkarzy, którzy mieliby wzmocnić Wisłę i byliby w naszym zasięgu finansowym. Moim zdaniem jednak główną przyczyną tak słabej gry w ostatnim tygodniu jest kilka kontuzji w krótkim okresie czasu. Dzisiaj Sobolewski, ostatnio Marko. Wcześniej Małecki, Melikson, Genkov. Natomiast zgadzam się z wami co do Jaliensa. Myślę że Bunoza pokazał niedawno że nie musi od niego być gorszy. Czekaj rozegrał na razie jeden mecz ze średnim rywalem dlatego ciężko o nim pisać że będzie naszym zbawcą. |
Widzę tutaj oburzenie kibiców po meczu ludzie a czego wyście sie spodziewali od meczu z Apoelem u siebie (ostatni w miare dobry występ Wisły w tej rundzie ) gramy padakę totalną zwłaszcza w grze obronnej dzisiaj i tak to nieźle wyglądało powiem tak dzisiajeszy mecz zawalił nam tylko jeden grajek to Jaliens gość jest tak zagubiony że to normalnie szok przy 1 golu fatalne wyprowadzenie piłki i strata , 2 bramka Rubus jedzie na niego a on zamiast wyjść do niego to sie cofa w pole karne do tego mnóstwo nie pewnych interwencji i strat.
Porażka boli bo mnie pewnie jak i większości z was zależy na tym żeby nasz klub był na szczycie. Najlepsze w tym wszystkim jest to ze dzisiaj jakby Legia zagrał ze Śląskie albo Lechem to by z taką grą napewno nie wygrała bo nie zagrała wielkiego meczu tylko my nie potrafiliśmy tego wykorzystać zobaczymy co Legia zrobi w meczach z Ruchem w Chorzowie i Lechem w Poznaniu te mecze pokażą na co ich naprawdę stać , obecnie faworytem do wygrania ligi jest Śląsk gra skutecznie i pokazał to w meczach z silnymi. Powiem jedno teraz dla mnie osobiście najważniesze są Derby jak oni ich nie wygrają to nie wiem co ?????????? |
Cytat:
Wracjac do meczu: Wisla byla dzis slabsza. O ile technicznie nie bylo jakos zle, taktycznie tez nie tak tragicznie to Legionisci mieli wieksze serce do gry i tym ten mecz wygrali. Dolozyl sie Jaliens robiac kolejne indywidualne blad (pierwsza bramka po jego fatalnym wyprowadzeniu pilku i stracie). Dla mnie niestety nie bylo gorszego gracza w ostatnich meczach. Nawet Diaz nie byl taki tragicznie slaby. Naszym probemem oprocz aktualnych kontuzji jest fatalnie grajaca obrona. Te stracone bramki w ostatnich meczach obciazaja prawie wylacznie obrone. Tutaj musmy szukac wzmocnien zima. Pozegnac trzeba Jaliensa i Diaza, Chavezowi dalbym jeszcze szanse. Slabo wygladalo tez wspomaganie akcji ofensywnych przez srodek pomocy. Nasze ataki to byly glownie akcjie Kirma na skrzydle plus przepychanki Bitona i czase Ilewa. To zdecydowanie za malo. Jestem dzis wsciekly po tej porazce bo Legia nie grala niczego specjalnego, ale jak juz pisalem, miale wieksze serce do gry wygrywali przez to sporo pilek w srodku pola i pod nasza bramka. W calym tym sezonie szawnkuje u nas motoryka i dynamika. Poczatkowo myslalem ze sie rozpedzimy bo Maaskant nas przygotowyuwal na IV runde el. LM ale ta minela a swiezoscim, szybkosci ani dynamiki jak nie bylo tak nie ma. Obawiam sie e przygotowania do sezonu nie poszly jak powinny :( |
Panowie, Król jest nagi. Bez dwóch indwywidualności, jakie one by nie były, nie mamy drużyny. Są tylko pojedyńcze szarpnięcia i banda (w większości) przepłacanych przeciętniaków. Przykre.
|
dla mnie wina Maaskanta to co się z drużyną stało,ma w pierwszej składzie święte krowy które wiedzą ze nie muszą się starać itd. bo i tak zagrają w następnym meczu.
|
Cytat:
Generalnie Stana można winić jedynie za "dziadków" z Holandii Kew'a i Lameya :) Zapewnił im ciepłą posadkę na stare lata, a gaże mają jedną z najwyższych w zespole. Szkoda, też, że nie podpisali Baszczyńskiego który to bardo chciał wrócić do Wisły, lecz ktoś storpedował ten transfer. Od Lameya by gorzej nie grał, z pewnością nadrabiałby ambicją, Wisła by zaoszczędziła, gdyż Baszczu dostaje mniej w Polonii niż Ricardo Tubbs (Ricco) u nas. A do tego czuje się Wiślakiem. Poza tym nie mam większych zastrzeżeń do pracy naszego dyrektora sportowego. |
Ja obawiam się, że Maskant wpadł tu na dwa lata - myślał, że wyrobi sobie w miarę lepszą markę kosztem Wisły i odejdzie do jakiejś lepszej [niż ta poprzednia] drużyny. Na początku była mowa o budowaniu drużyny - ciekawi mnie kim ? Lamey, Jaliens, ? przecież ich zaraz nie będzie i mają wszystko w dupie - ważne, że kasa się zgadza. Dodatkowo pamiętam jak Maskant mówił, że w Polsce nie ma piłkarzy na odpowiednim poziomie aby mogli trafić do Wisły - to mnie strasznie rozśmieszyło - dodatkowo nie stawia na naszą młodzież - nie mówię, że mamy super perełki - ale umówmy się - nie graliby gorzej niż te pseudogwiazdy ! a na pewno za Wisełkę by walczyli ! Ci kopacze nie potrafią nawet zaintonować JJJ - śpiewają po 5 razy jazda jazda jazda jazda jazda - kurde czepiam się pierdół ale dla mnie ma to znaczenie, że oni nawet nie wiedzą co śpiewamy - widzę to jak biedny Sobol się wku#wia my na trybunach ciśniemy a Ci popełniają gafy jakby grali w C klasie - nie ubliżając nikomu
|
Witam ja już nie mogę patrzeć na naszy grajków jak oni NAS OŚMIESZAJĄ i nie wiedzą co to znaczy dla nas wynik a goście kasują kasę o której my PRZECIĘTNY POLAK możemy pomarzyć. Proponuje zebrać się jak nasze grajki mają trenig tak jak zrobiła Jaga i ich za przeproszeniem S.......IĆ!!!!!
|
Sorry ludzie ale co wy wymagacie od Stana I Maaskanta. Stan dostał drobne i zrobił za to takie zakupy jak mógł.Maaskanta winą jest idiotyczna taktyka od początku tej rundy ale ma graczy jakich ma- 1 dobry obrońca to za mało na wygrane. Zeszły sezon to był fuks. Jakiś polski trener coś z tych grajów zrobi? Niby który? Polscy trenerzy to szrot szrotów.
Wróci Melikson i Małecki i będziecie znów po tyłku całować Robercika |
Cytat:
9 bramek po 9 kolejkach mówi o wszystkim. Dramat Mam podobne odczucia jak wyżej nesta. Kompletnie straciłem ochotę i ciśnienie na oglądanie naszych kopaczy. Ot kolejny mecz, kolejna porazka... Co za czasy... |
zwolnić wszystkich nie będzie niczego, jakbym Kononowicza słuchał
|
Valcxs - gdzie ta szeroka kadra?
70 minuta, przegrywamy 2-0 a na ławce nie ma młodych wilczków, albo nawet zwykłych przecinaków typu Piech czy Jankowski. (To przykład) Nie mówię że tacy piłkarze odmieniliby grę, ale mają umiejętności oraz są młodzi. Tymczasem u nas - wchodzi Diaz.... Jeśli mamy grać na 3 frontach to 16 piłkarzy to za mało. Mecz niestety przegrany zasłużenie. Na zgadzam się natomiast z opinią że przy stanie 0-2 trzeba było iść już całkiem do przodu. Po co? Żeby dostać 3 albo 4 bramkę. Przecież na koniec sezonu liczą się bezpośrednie mecze. Może w Krakowie jesteśmy w stanie wygrać 3 do 0 ale już 5 0 wątpię... A to może decydować. Mając piłkarzy defensywnych co mógł Maaskant zrobić? nawet żadnego juniora (napastnika) nie ma... |
Cytat:
|
Przez 15 min 2 polowy widać było walkę, to tyle ....... reszta meczu przechodzona. Kompletnie nie sprawdza się ta formuła budowy zespołu z wysłużonymi dziadami z zachodu. Jak popierałem Maaskanta, to od dłuższego czasu tracę w niego wiarę. Półtora roku pracy a kompletnie brak efektów. Dalej wolne przeciwnika sieją popłoch, my stałych fragmentów jak nie umieliśmy wykonywać, tak nie umiemy, oraz brak jakiegokolwiek stylu za to z tak fatalna defensywą, że oczy bolą patrzeć. Wg mnie z tymi zawodnikami nie mamy poprostu żadnych, ale to żadnyxch perspektyw na lepszą grę. Zamiast żeby było lepiej, jest coraz gorzej a do tego Maaskant zaczyna słodko pierdzieć, jak każdy polski trener. A na początku swojej pracy często potrafił jednak zganić jak trzeba było. No cóż, wtopił się w polski klimat.
|
Cytat:
Mam nadzieję, że w następnym okienku ściągniemy młodych, zdolnych i ambitnych. Z wolą walki i chęcią zwycięstwa. A nie Jaliensów, Boukharich itd. Edit: tymczasem na fb - http://lu.bie.to/Jaliens-i-Lamey-wyp...c-1440324.html |
Wygrała drużyna nieco lepiej poukładana, choć obie grają b. przeciętnie. Legia od strzelenia bramki jakiś czas nic nie grała.
Gramy chaotycznie, mnóstwo strat wynikających z podań "na styk" (oprócz bramkarza nie ma komu bez ryzyka podać...). Irytujące jest to "wciskanie" się na wrzutki (po koniec meczu wg statystyk mieliśmy ich prawie 30), które albo idą po nagach obrońców albo do nikogo... Ewidentnie uszło powietrze z drużyny po APOELU. Mała dygresja dot. Skorży. Maciek ma talent do wymykania się w ostatniej chwili od "wylotu" (tak w Wiśle jak i Legii), parę lepszych meczy (po ultimatum) i jakoś uspakaja prezesów, ... a potem Levadia i dramat klubu na kolejny rok. Dziś się cieszy, ale nie wierzę że na dobrej atmosferze długo pociągną... |
W styczniu musza byc wzmocnienia i to koniecznie - na pewno o tym w klubie wiedzą. Trzeba poswiecic wiecej czasu dla druzyny, nie sciagac juz szrotu tylko konkretnych pilkarzy jak Biton czy Jovanovic. W Apoelu sie udało - w Wisle tez moze
|
Zagrali ambitnie na miarę swoich możliwości. Mam na myśli całość drużyny, bo oczywiście poszczególni zawodnicy spisywali się różnie.
Mecz nie do wygrania w naszej formie. Najgorsze jest to, że jak Legia atakowała to atakowała, jak sie broniła to się broniła. Jakoś to wyglądało, ich zagrania były pewne, wyraziste, przekonywujące. A nasi, jak kopli piłkę, to tak za przeproszeniem na moim przedmieściu o czymś takim mówiło się "pieprzenie kotka za pomocą młotka". I dotyczy to nie tylko tego meczu, ale kilku ostatnich. Dajcie spokój konfkliktom polacy-inni. Jeszcze tego nam brakuje. Maaskant trzyma sie nazwisk. Nie tak dawno trzymał na siłę Żurawskiego. To też jakiś jego kumpel z Holandii ? Jaliens jest w słabej formie, ale przedewszystkim to zawodnik nie nadający się do naszej ligi. Tu trzeba ciąć równo z trawą, a on ma nawyki z delikatnej technicznej piłki. Kondycyjnie, szybkościowo, siłowo nie istniejemy. Jovanović jedyny pilkarz który zwrócił moją uwagę - on powinien grać na pomocy. Najmniejszy wymiar kary. Równie dobrze mogło być z pięć w plecy. |
Cytat:
|
do szadi83:
Cytat:
do Arapaho Cytat:
|
Rzeź AMATORÓW..........
Panie Cupiał daj Pan środki Valckxowi na zakup PIŁKARZY...bo z tego holendersko-kostyrakońsko-czesko-honduraskiego szrotu , to nie tylko Maaskant, ale i Mourinho z gówna czekoladki nie zrobi. Panie Prezesie Basałaj....stadion pustoszeje, dajemy doopy na arenach euro...kompromitujemy sie co rusz w naszej nędznej lidze..... Proszę wziąć kalkulator do ręki i obliczyć, co się opłaca...........a jak już Pan dobrze policzy, to Pan KUPI PIŁKARZY i stworzy ZESPÓŁ! Bo jak na dzien dzisiejszy: stadionu NIE MAMY-KIBICÓW MAMY-drużyny NIE MAMY.....Nie straćcie TEGO CO MAMY-bo MY cierpliwość mamy ograniczoną, w stosunku do mozliwości Cupiała. |
Sprawy nierozwiązywalne koniecznymi decyzjami, rozwiązują się same z czasem. I tak :
a- piłkarze i kumaci nie chcą widzieć na stadionie pikników, a pikniki niektórych z nich i chyba szybko wszyscy wzajemnie się ze sobą nie zobaczą. ad.a - z finansowej tęsknoty za piknikami i wynikami, szybko nastąpi rozliczenie najpierw z nieodpowienimi pilkarzami, a ewentualnie potem z całą resztą piłkarskich sztabów wszelakich, w tym z kibicowskimi także. Nic i nikt nie jest wieczny w Wiśle, poza Jaliensem na dziś i jemu podobnymi, wybrańcami Cupiała za "pseudo"darmo, w myśl zasady - jeśli już zagraniczny, to koniecznie nietykalny i gorszy od Polaka, zaś kibice są nic nie warci i piłkarzom, a zwłaszcza Holendrom wolno z nimi robić co im się podoba, nie tylko u siebie w Holandii. |
o narszcie jakaś inna wypowiedź w tym temacie
kolegi La Furia Dell' Est fajnie, przynajmniej mozna normalnie poczytać! PS Trenera zapytano o dysproporcję w ilości obcokrajowców i Polaków w obu drużynach. - Pamiętajmy, że Legia swoją akademię założyła pięc lat temu - odparł trener Wisły. |
Cytat:
b r a w o. |
Cytat:
|
Przed meczem pisałem ze na lawce powinien zasiasc Pareiko z Jaliensem. Nie wiem czy jakby gral Jovanic z Bunoza to bysmy zremisowali albo wygrali ,ale do 25 minuty byl to typowy mecz walki na 0-0 , bez zadnych podbramkowych sytuacji i tu nagle Jaliens podanie a la harakiri ,kontra i Pareiko ,który sie znów zamotał i gol z niczego. Potem to już Legia kontroluje wynik i poza główką Bitona chyba w calym meczu nie mielismy zadnej klarownej sytuacji . Probowac ,probowalismy ale to bylo bicie glowa w mur
|
Porażki się spodziewałem przed meczem. Choć żadnej satysfakcji z racji mi to nie przynosi. No cóż, z Legią dostajemy bańki w WWa od czasu do czasu. W większości przypadków dlatego, że w pomocy nie grają kreatywni piłkarze którzy by potrafili pociągnąć zespół.Mamy samych albo przecinaków i to marnej jakości jak Sobolewski Wilk lub cienkich Jirsaka Gargułę. A jest jeszcze Nunez, który nie jest środkowym pomocnikiem. \
Nad stoperami sie nie będę znęcał. Wiadomo, że do wymiany. |
Stan powinien zostac, Biton wykupiony, a holenderki Skorza wypierdalac rowerem do holandii wraz ze swoim sztabem partyzantow w postaci szrotu pilkarskiego.
Transfer Jovanovica rewelacja, kolejny po Meliksonie, Bitonie, Maleckim, ktory robi roznice. Do tego dodalbym Wilka, Osmana i ew. Pareiko i mamy polowe wyjsciowego skladu. Na lawke Genkov, Palic, Jirsak, Bunoza, Kirm i Iliew. Reszta wykop. Jak dzialac to totalnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl