![]() |
pompowanie przez media to racja a szczegolnie przez tvp no ale oni co zrozumiale nabijaja sobie tym ogladalnosc
inna sprawa to, że Kowalczyk bardziej myślała na zjazdach o tym żeby się nie wywrócić niż o ryzyku dzięki któremu mogła sporo zyskać a tak na co można było liczyć na na tym dystansie dowolnym?? aż taką dominatorką nie jest żeby na luzaka wszystko wygrywać wg. mnie pierwszy błąd trenerów co do nastawienia jej przed tym wyścigiem bo na podium powinna być no ale bez ryzyka w sporcie cudów nie ma w dodatku przegrałą z ta norwezka Marit a taki fajny kurs był i znow sie skusilem:( |
ja tam sie nie nastawiałem na medal na tym dystansie, co najwyzej na braz liczylem
od srody zaczyna sie jazda, sprint, potem 15km i 30 km bedzie w jej ulubionym stylu. Nie jestem zawiedziony wiedzialem ze te male skandynawki, Kalla i Bjorgen mocne beda na tym dystansie na maxa tutaj poszly |
zjazd jest teraz a TVP nie transmituje. ALe zenada... dobrze ze na Eurosport jest, bo narazie swietnie jezdza
|
Eeee tam. Ja też nie sądziłam, żeby zdobyła medal ... "obawiam się", że maksymalnie zdobędzie jeden i to nie koniecznie złoty <można krzyczeć, bić, krytykować>. Chętnie to jednak odszczekam :)
Niestety jestem mocno sceptycznie nastawiona do p.Kowalczyk. Ciekawe czy kombinezon był za ciasny? :D |
Justyna przegrała medal o 5 sekund także powodów do żałoby narodowej nie ma. Ale media i tak zrobią swoje.
Jedno mnie dziwi - Justyna i jej trener mówili że trasy są rekreacyjne a jakoś tak na zjazdach nie wyglądała najlepiej - to tam przegrała brąz. Niemniej trzymam za nią kciuki bo medal jest nadal jak najbardziej realny, kto wie, może nawet złoty? Z tym, że raczej nie w środę.... A presja będzie rosła, pozostaje mieć nadzieję, że sobie z tym poradzi. A transmisje tych igrzysk na TVP są żenujące. |
TVP buduje złą otoczkę, dobrze że Justyna nie obiecuje złota,
Ona powiedziała Soczi 2014 bedzie tam złoto. Ale tutaj klasykiem pokaze na co ja stac, a nawet uwazam ze w sprincie moze byc dobrze, 30km to jej dystans |
Nie będę ukrywał - jestem troszkę rozczarowany... Ale mimo wszystko, podchodzę do tego wszystkiego spokojnie, Justyna wie, co robi, wiedziała doskonale, że 10km nie jest jej mocną stroną, a mimo to i tak jest w czołówce, kilka sekund za podium :) W sprincie srebro, 2x7,5 - złoto i 30km też złoto. :) Nie ma innej opcji :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Ona po prostu zaciska zęby i daje z siebie wszystko w następnych zawodach. Tak było w Turynie, na tego rocznym Tour The Ski i innych zawodach. Kibicuję jej odkąd się pojawiła na trasach PŚ i wiem jaka cięzką pracę wykonuje. A to że prosto z mostu mówi, co jej się podoba a co nie to tylko zaleta. Zazdrość - bardzo polska cecha :-/ W biegach techniką klasyczną pokaże na co ją stać. Złoto będzie. Jestem tego pewna. |
Słonko, a czego ja jej mam zazdrościć? :D Na prawdę akurat jej niczego nie zazdroszczę.
A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem. Więc zejdź ze mnie. I wybacz, dla mnie to żenujące. Moje prawo chyba tak uważać? Niestety sodóweczka uderzyła totalnie do głowy (miałam ta "przyjemność" osobiście to widzieć), znam też wielu ludzi na codzień zajmujących się sportami zimowymi i kąazdy praktycznie Ci to powie. I niestety sodówka u sportowców to coś, czego osobście nie toleruję. Życzę jej jednak jak nalepiej, bo reprezentuje tam POLSKĘ ijak napisałam - chętnie odszczekam jak zdobędzie, więcej niż 1 medal. I wyjaśniając - to, że sądze że zdobędzie jeden medal nie jest efektem jakiejś zawiści czy tego, że źle jej życzę. To tylo moja osobista ocena sportowa. Tyle. |
Cytat:
Dzisiaj tak jak się spodziewałem choć miałem nadzieje na brąz :) Cytat:
Drobne przeziębienie to nawet kilka dni przerwy w treningach, co ma spory wpływ na formę. Więc takie niuanse, które dla przeciętnego człowieka mogą się wydawać śmieszne dla profesjonalnego sportowca są bardzo ważne. |
Cytat:
Nigdy nie usprawiedliwiała tym, swoich niepowodzeń. Ona po prostu mówi to co akurat myśli. I są to luźne uwagi - nie szuka usprawiedliwień. A to , że chce poprawić warunki startu, to chyba normalne ? Nie wiem czego moglabyś jej zazdrościć, nie mniej sarkastyczna uwaga o kombinezonie wskazywala właśnie na tego typu animozje i była mało merytoryczna. Tekst o sodowce troche naciągany. Wiele osob wypowiada sie o niej wrecz przeciwnie. Ciezka praca od rana do wieczora. A to że ma niepokorny, goralski charakter - to tylko w jej pomaga. Zreszta sama o tym mowi otwarcie. Jak rownież jej trener. Z którym jednak nie ma konfliktow i za ktorego dalaby sie pokroić. Ja rowniez nie przepadam za sodowką u sportowcow. Ale Justyny akurat to nie dotyczy. p.s. Protekcjonalny tekst "słonko" też proponowałabym zostawić. Zwłaszcza, że odnioslam się nie do Ciebie personalnie tylko do Twojej wypowiedzi. I to do kombinezonu a nie do oceny sportowej - i prognoz ze zdobedzie jeden czy wiecej medali. |
Justyna jest mistrzynią przede wszystkim stylu klasycznego..wiec nie ma czym się martwic i sie emocjonowac dzisiejszym miejscem akurat bo w dowolnym sama Justyna nie nastawiała się na medal nawet. W biegu masowym i łączonym na pewno będą 2 medale..bo sprint środowy to akurat loteria będzie jak zawsze.
A każdy wybitny sportowiec sobie lubi ponarzekac czasami i powybrzydzac..Adam sobie narzekac lubi na wiaterek czasami czy kombinezony Austryjaków za to np. i ma do tego prawo ze względu na wyniki jakie osiąga/osiągał wiec Justyna też czasami może pokaprysic. ;) |
Cytat:
A co do kombinezonu i kurtki to wybacz, ale to jest dla mnie usprawiedliwienie. Nie wprost, ale jest. Ja to tak odbieram i tyle, takie mam zdanie. Jesli chodzi o sodówkę to chyba oczywiste, że sama tego nie powie, ani nie powie tego jej trener. Poza tym sodówka nie wyklucza ciężkiej pracy. Sodówka może się objawiać poza sportowo (nie na treningach czy zawodach a w innych relacjach). I to mam na myśli w jej przypadku. Nie umniejszam jej osiągnieć sportowych, bo osiągneła wiele, ale niestety wychodzenie z założenia "jestem królową, mistrzynią, wszystko mi się nalezy" jest dla mnie mało słuszne. Miałam okazję "porównać" ją z Małyszem chociazby i niestety to niebo z ziemia. A nie zaprzeczysz, że Małysz osiągnął o wieeeelewięcej niż Justyna. I nie piszę tego tylko sprzed telewizora. Przepraszam, zdania nie zmienię. Ale nie ukrywam tego i tego się nie wypieram. I jeszcze raz napiszę, że życzę jej jak najlepiej jako sportowcowi - Polce. |
Poza sportowo może byc przepełniona sodóweczką-póki wygrywa i ciężko pracuje by wygrywac nikomu to nie będzie przeszkadzac poza jej najbliższym otoczeniem może. I Justyna sama osiągneła z trenerem to wszystko co ma teraz..sama kiedy wszyscy byli zapatrzeni w Adama tylko a Ją olewali i jej starty zupełnie i mieli gdzieś sprzęt dla niej,transport na zawody-po prostu wszystko wiec chocby za ten upór i trud należy jej się szacunek.
A by osiągnąc wiecej niż Adam ma jeszcze czas..na razie jest ,,tylko'' 2 krotną Mistrzynią świata i medalistką olimpijską z Turynu i 2 krotną triumfatorką Pucharu Świata oraz zwyciężcynią Tour de Ski. ;) |
a ze tak spytam, co usprawiedliwiała ta za zimna kurtka?
jeśłi u nas ktoś zna swoja wartośc to to jest sodówka :) w okresie przygotowawczym, który nie trwa 2 tygodnie, zapieprza od 5 rano, a o 21 chodzi spać drugie pół roku to zawody.prawdziwa sodówa. |
Dzisiaj Justynie nie poszło, ale czy 5 miejsce na Olimpiadzie to jakaś tragedia?? Ja tak nie uważam, każdy się spina na Igrzyska i jest rywalizacja na maksa , nie ma pewniaków. U nas zawsze musi być tak dziwnie, że z tych 40-paru sportowców, którzy pojechali do Vancouver 99% jest tam tylko żeby zaliczyć start. Mamy tą trojkę (Kowalczyk, Sikora, Małysz) od których wszyscy wymagają medali i ich się rozlicza , reszta pojechała rekreacyjnie.
Kolejna sprawa to TVP, która po raz kolejny niszczy mi radość z oglądania sportu. Poziom komentatorów - żenujący. No i to studio z Panem Kurzajewskim, mega infantylna atmosfera, głupkowate komentarze i pompowanie balonu na maksa ile to my medali przywieziemy...ledwie Kowalczyk zakończyła start już kilku wesołych panów chce z niej wycisnąć deklarację, że już w 3 następnych startach będzie złoto na 100% Żenada. |
Nie będę Was przekonywać - macie swoje zdanie i super. Szanuje to.
Ja mam swoje i też super. Także bądźcie łaskawi uszanować je i nie robić ze mnie nagle jakiejś mendy, która nie docenia mistrzyni. Będę wdzięczna. Nie obrażam Was, nie bluzgam jej i nie obrażam. Wyrażam swoje zdanie, negatywne, ale chyba nie kazdy ma obowiązek ją wielbić? Powtórzę ostatni raz - swoje zdanie wyrobiłam sobie z własnego doświadczenia. I mam takie jakie mam. _gilardino_ - dopiero teraz zauwazyłam Twoją wiaodmośc. Tak oczywiście ma prawo i wręćz obowiązek mieć zapewnione najlepsze (albo takie na jakie zasługuje) sprzęty, warunki ect. Tylko, ze takie same sprzety jakoś nikomu innemu (w sensie sportowcowi) nie przeszkadzały, tylko jej. Tak są różni ludzie,różne organizmy. Jakby miałą gorszy to ok, niech się upomina. Ale mając taki jaki wszyscy, sorry. To jakby któremuś z naszych nie pasował krój koszulki ... albo szwy na nim. |
dlatego wolę oglądać Eurosport, profesjonalizm,
i świetna para komentatorów biathlonu ;D Justyna nie przejmuj się, idź do przodu :) |
Komentując kolarstwo są jeszcze lepsi na Eurosporcie ale w biathlonie tez dają rade..;) A co do studia w TVP..po co i na co są zapraszane tam jakieś VIP-y pokroju pana Żaka czy pani Szejbal? bo nie moge tego pojąc-szczególnie że już Pan Wkurzajewski robi za wystarczające jednoosobowe show.
|
Zmieniając temat to naprawdę żenującą sprawą dla mnie jest zapraszanie do studia światowej klasy ekspertw od sportów zimowych - t.j laski(chociaż to chyba za duże słowo) z "Kryminalnych" i Karola z "Miodowych Lat". Przepraszam czy w Polsce nie ma trenerów/instruktorów/zawodników narciarstwa czy snowboardu? Czy zamiast fachowych opinii muszę słuchać pieprzenia grubego Karolka na temat nowego serialu do spółki z Maćkiem Kurzajewskim, gwiazdą show-buissnesu ? Co to ma ku**a być ? To ma być profesjonalna transmisja z olimpiady ? Dlaczego zamiast koronnej konkurencji alpejskiej - zjazdu - zaserwowali nam eliminacje snowcrossu. Eliminacje! Rozumiem skierowanie uwagi na Polaków, ale nie dajmy się zwariować, większość kibiców chciałaby kompleksowej relacji z Igrzysk, a nie tylko występów Polaków.
PS Ciekawe kogo jutro zaproszą do studia? Joznia z Bazin, Dodę czy może Gracjana Roztockiego ? |
Cytat:
Żmijka powiedział że reszta się jakoś o nic nie upomina a dla mnie to jest właśnie błąd bo w Polsce zapomniano o tym że istnieją inne sporty zimowe niż skoki. Skoczkom niczego nie brakuje a inwestuje się w Marcina Bachledę, Stefanka Hule czy Piotrusia Żyłę (zawodników którzy w sumie może 100 pkt. w karierze zdobyli) a takim bobsleistom głupiego bobsleja nawet nie ma kto przenieść (a może im sodówka uderzyła bo nie chce im się samym nosić?). A co do TVP to brak komentarza jest najlepszym komentarzem. |
RAFi89 zapomniałeś dodać Roberta Mateję - historie polskich skoków :)
Ja tam czekam na hokej, Kanada wszystkich zmiażdży :D |
Krzoska porażka, Ligockiemu nie zmierzono czasu i zamiast sie domyslec ze bład jest techniczny to odrazu ze sie nie dostaje, żenada to samo na innych relacjach, jedni od drugich odpisuja i takie pomylki sa, a tu juz Wielu mysli ze sie Matys nie dostał.
|
Najlepszy komentator jak narazie dla mnie w TVP to pan Pajda od saneczek i bobslejów..słychac w jego głosie że chłop żyje tym sportem i siedzi w nim od wieluuu lat chociaż a nie udaje jak Krzoska że się zna.
|
Też nie rozumiem dlaczego takie halo powstało wokół kurtki czy kombinezonu. jeśli jej nie odpowiadały to miała prawo narzekać. To nie są kurteczki w których wyskoczyła do kościółka czy do knajpy.
Firmy odzieżowe wydają miliony na testy i nowoczesne materiały. Sportowcy testują je miesiacami. Właśnie po to, że z pozoru taka błachostka jak kilka gramów lżejszy materiał, może w końcowym rozrachunku dać złoto zamiast srebra. Tak, na najwyższym pzoiomie, gdzie między zawodnikami różnice w wytrenowaniu są często minimalne, takie właśnie pozorne pierdoły decydują o sukcesie bądź jego braku. Kto tego nie rozumie, ten krzyczy, jak to Justyna śmie narzekać, że w dupie się jej poprzewracało. Gówno prawda. A jak ktoś nie wierzy niech zainwestuje w dobry sprzęt i porówna. |
Cytat:
|
Na TVP oilmpiady nie ogladam bo to co oni robia to zwyczajna kpina.
Tylko Eurosport bo tam sa Igrzyska a na TVP jest pie****nie o szopenie . Nie wiem czemu ale najiwiekszą pseudo gwiazda relacji nie sa konkurencje ani zmagania zawodnikow ale pan Kurzajewski z prostowanymi wloskami.Stuczny usmieszek i piekny garniuturek no i sciema ze jutro bedzie medal. jesli do tego dodac ze np Skoki Malysza komentowala ta pseudaktorka od komisarza Zawady to naprawde lepiej juz nic nie ogladac. Dobrze ze jest Eurosport tam przynajmniej nie widze co poniektorch twarzy. |
Zupełnie nie wiem czemu się czepiacie Pana Kurzajewskiego skoro wybrany został niedawno na najlepszego komentatora sportowego w Polsce:lol: Przecież czytelnicy tele tygodnia nie mogą się mylić:lol:
|
Cytat:
Nie uważam, że nie ma prawa mieć dobrych warunków. Tylko a) chodzi o sposób w jaki się o to upomina. b) wymaga więcej od innych, a dla mnie tak być nie powinno (pomijając specyfikę dyscyplin). Bo co nagle jak tak sobie świetnie radziła x lat bez jakiś cudów to teraz już nie ... ? Nie mówię, że ma trenować w worku na ziemniaki, ale bez jaj. A z kombinezonem - nie pasuje bo za mały, ale wystartuje jednak w nim bo takie są oczekiwania. Przepraszam CO? Jak nie pasuje to dla wyniku statuję w takim jaki jest dobry, a nie zasłaniam się oczekiwaniami narodu (nie tak kij obchodzi czy biegnie w czarnym cz b-cz). I to jest dla mnie "ubezpieczanie się" na zaś. Jakby co. Aha - "a" na końcu nicka nie jest tam przez przypadek. Cytat:
Poza tym ponownie powiem - czemu nie poszła do producenta i powiedziała "panie zimno mi, da się z tym coś zrobić?". I dałoby się. Dąło się, bo ma teraz na Olimpiadę specjalną kurtkę dla siebie. Tak samo jak np. bobslejiści i snowbordziści mają specjalne spodnie. Bo na konsultacjach poprosili o tak owe. Nie musieli robić tego przed kamerami. |
Cytat:
Nie chodzi mi o to dokładnie czy dobrze zrobiła ale że za duże halo w związku z tym wynikło. Media rozgłośniły, Adam też nie potrzebnie się wtrącił i nagle pojawił się obraz zawodniczki której wszystko przeszkadza. |
Mógłby ktoś dobrze poinformowany podlinkowac plany transmisji Igrzysk?
|
|
Cytat:
Żmijka chyba myli poczucie własnej wartości z "sodówką ". Uwielbiam też sformułowanie " płacze do mediów ". Bardzo popularne ostatnio. Przecież sama wiesz, Żmijko jak media potrafią rozdmuchać problem, wyjąć zdanie z kontekstu i zupełnie zmienić jego znaczenie. Zajmując się kibicowaniem i piłką nożną - jestem pewna , że masz tą świadomość. Powiedz mi, że jak Ci jest w czymś zimno lub niewygodnie to nie mówisz o tym ? Tak po prostu ? A że akurat zostało to podchwycone przez media - to w sumie naturalne. Zważywszy na to jaka jest popularna obecnie i jak dziennikarze pasą się na jej sukcesie. Do bobsleistów i snowboardzistów tak często nie przychodzą. Poza tym, skąd wiesz, że nie było to zgłoszone wcześniej do producenta ? Może właśnie media "wygrzebały" to stamtąd ? I zapytano ją dlaczego ? Piszesz też, że sprawa z kurtką i kombinezonem jest usprawiedliwieniem. Dla mnie to naciąganie faktów do swojej teorii. Wczoraj przegrała. I czy "zwalała" na cokolwiek ? Nie : Cytat:
Nie chcę tu czepiać się Tomka Sikory - ale on się usprawiedliwiał kontrolą antydopingową. Justyna takich w sezonie miała 20 - i z uśmiechem mówiła, że już się przyzwyczaiła. Co do Małysza - oni mają po prostu inne charaktery. Interesujesz się skokami - i wierzę, że mogłaś poznać Adama i wiesz jaki on jest. Ale nie wierzę, że poznałaś również Justynę. Więc wniosek jest taki, że po prostu uprzedzilaś się. Pytałaś czego możesz jej zazdrościcć. A może jako fanka Małysza, podświadomie zazdrościsz, że obecnie to Justyna odnosi większe sukcesy ? ;) ( Ostatnie zdanie piszę, żartem - ale nie wykluczam też takiej możliwości - przecież to w sumie normalne :-) ) |
Niektórym radzę się opamiętać:D ŚWIETNY START KOWALCZYK!
Na tym dystansie w tym rok była 12, 9 i 2 (przy słabej obsadzie i górzystych trasach) a teraz jest 5 z minimalną stratą. Kto liczył na złoto to chyba był niespełna rozumu. Widać że była szansa na brąz ale się nie udało i tyle. W łączonym i na 30 km zrobi z rywalek miazgę. |
Wogóle to przypieprzanie sie do JK mnie z lekka wk...
jeszcze niedawno mieliśmy swoich "reprezentantów" w biathlonie na miejscach w okolicy 5 dziesiątki coś jak teraz w narciarstwie lub snowboardzie, gdzie panowie na half pipie znowu będą latać niżej niż panie teraz pojawił się diament który mimo działań różnej maści działaczy radzi sobie bardzo dobrze, a na IO ma jeszcze przed sobą swoje koronne dystanse mam czasem wrażenie że kilka osób czeka tylko na potknięcie żeby wylać jad. poza tym nawet fajna z kowalczyk laska... trzymam kciuki i nawet jak nie bedzie medalu to mam kupe szacunku dla Niej pozdrawiam |
Bo tylko u nas zawodnik musi tłumaczyć się przed kamerą z 5 miejsca na Igrzyskach...
|
Cytat:
a jak ktoś twierdzi że poprzewracało się Kowalczyk w głowie to niech popatrzy na naszych piłkarzyków i porówna jej starania , włożoną pracę i efekty z naszymi "gwiazdami" trzepiącymi olbrzymią kasę |
Cytat:
Ale to tak pół żartem... ;) Powtórzę się, Justyna zdobędzie tu jeszcze 3 medale. Dwa złota i srebro. I wtedy zamknie gęby co niektórym, choć nie wiem, czy w ogóle w jej przypadku powinno być tu jakiekolwiek zamykanie gęby... Wyniki mówią same za siebie. 3 medale MŚ rok temu. Kryształowa kula za generalkę w PŚ. Zwycięstwo w Tour de Ski. I teraz jest to samo - kolejna wygrana w Tour de Ski, 400 punktów więcej od Majdić w generalce... teraz tylko czekać na 3 medale. :) |
Cytat:
b) tak Małysza też poznałam, "sto lat temu", w czasach jego największych sukcesów. c) wiem jak media potrafią przekręcić wiele spraw, sama w nich "siedzę". Ale wiem też, że nie bierze się nic z niczego. d) widziałam całą rozmowę dot. kurtki, nikt się tam nie pytał sam z siebie "a czy przypadkiem kurtka nie jest za cienka" :lol: e) sprawa na prawde nie tyczy się kurtki/kombinezonu. To tylko przykłady. f) fanką Małysza nie jestem (wyrosłam z bycia fanką kogokolwiek :rotfl:). Chociaż nie, moge powiedzić, że jestem fanką Stocha :D g) po tym co piszesz widać, że zupełnie mnie nie znasz więc może skończmy próby oceniania mnie, robienia analizy psychologicznej czy czegokolwiek. h) napisałam już parę razy - szanuję Wasze zdanie, nie obrażam Was ani nic. Więc bądź łaskawa uszanować moje, bo mnie nie przekonasz. Mam taki charakter że wyrabiam sobie zdanie o kimś/czymś sama. i) kibicujemy Kowalczyk, życzymy jej jak najlepiej - niech zdobędzie złoto dla POLSKI. To nas łączy. Różnimy się tym, że Ty przy okazji ją lubisz (jesteś jej fanką), a ja niekonicznie. Tyle. Mamy do tego prawo. (tak, żeby zrozumieć - kibicuje Wiśle, jako Wiśle życze jak najlepiej, ale są zawodnicy których nie lubię. Jedno drugego nie wyklucza) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl