Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5551)

tommiyacht 01.04.2009 18:53

najlepiej to nie przegrywac w tym meczu, nie za specjalnie wychodzi nam gonienie wyniku

maciek777 02.04.2009 14:10

Przegrana nie wchodzi w gre.Jezeli mamy odrabiac i isc na majstra to najlepiej wygrania,choc czuje ze lech cos strzeli nam niestety ;/ Trzeba by wrocic na wlasciwiwe tory,ze to Wisła dyktuje gre ! 2:1 dla nas.

Pennywise 03.04.2009 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 701928)
przypomnij mi kiedy zagraliśmy to swoje ostatni raz?
bo ostatnio "swoje" oznacza po prostu kilka marnych podań wszerz boiska, po czym następuje dzida w przód, i to jest koniec naszej akcji

dlatego wolę żebyśmy jednak nie grali "swojego", zagrajmy to co kiedyś nam się udawało, długo przy piłce i dołem

a gryzienie trawy od 1 do 90 minuty? chyba w cuda wierzysz chłopie

Zgadzam się z tym. Dodam jeszcze, że te podania górą są trudne do opanowania przez zawodnika stąd drużyna się męczy aby sklecić jakąś akcję. Jak dla mnie przez takie "skomplikowane" podania brakuje płynności a przede wszystkim tempa. Skąd konieczność posyłania takich piłek ? Hmm być może brakuje tu jakiegoś łącznika ( czytaj : środkowa pomoc) Ale dość narzekania...

Wracając do tematu meczu, uważacie, że przesunięcie Diaza na obronę może być dobrym pomysłem czy może wolicie aby zagrał w pomocy ?
Swoją drogą podoba się wam gra Juniora w środku pomocy ? Z mojej strony mogę zaryzykować, że wyeliminowanie Diaza z środka pomocy może bardzo zmienić obraz gry na plus, ale z drugiej strony pojawia się wątpliwość kto mógłby go zastąpić...

Marszałek 03.04.2009 09:31

Liczyć należy na to, że jakiś nasz kopacz, będzie miał dzień konia i wykaże się niebywałą skutecznością. Bo to ,że okazję będą to wiem na pewno, tylko problem kto ukłuje. No i rzecz niezmiennie niepokojąca. Mariusz Pawełek.

kristos 03.04.2009 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 702868)
Liczyć należy na to, że jakiś nasz kopacz, będzie miał dzień konia i wykaże się niebywałą skutecznością. Bo to ,że okazję będą to wiem na pewno, tylko problem kto ukłuje. No i rzecz niezmiennie niepokojąca. Mariusz Pawełek.

Różnie może być .
Może się okazać ,że Mariusz będzie najpewniejszym punktem drużyny a ci co mają błyszczeć (Boguś ,Mały) będą grać przeciętnie ,ale obym się mylił i wszyscy zagrają na miarę zwycięstwa i przyjadą z Poznania z 3 punktami.

AYALA 03.04.2009 13:35

wydaje sie że wygra ten który lepiej wykorzystał 2 tygodniową przerwe w rozgrywkach bo oba zespoły maja podobny potencjał.Zresztą jak to bywało w poprzednich sezonach mistrzostwa nie zdobywa sie w meczach z bezpośrednimi rywalami do tytułu a wygrywajac mecze z drużynami ze środka tabeli i dołu.
Co do składu to ja bym postawił na Cantoro, to charakterny zwodnik, napewno ma coś Skorży do udowdnienia a w meczach z silnymi rywalami zazwyczaj nie odstawał poziomem

78GD 03.04.2009 13:40

Musza Zagarc O 3 Pkt Amica Juz Dostaje Zadyszki Wiec Czeba Na Pelnych Obrotach Zagrac Zeby Dogonic Ich A Pozniej Grac W Nastepnych Spotkaniach Swoje .nie Moga Wyjsc I Oddac Odrazu Pole Walki

Kordel_Walker 03.04.2009 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 78GD (Post 702920)
Musza Zagarc O 3 Pkt Amica Juz Dostaje Zadyszki Wiec Czeba Na Pelnych Obrotach Zagrac Zeby Dogonic Ich A Pozniej Grac W Nastepnych Spotkaniach Swoje .nie Moga Wyjsc I Oddac Odrazu Pole Walki

Dysgrafia, analfabetyzm czy inne upośledzenie?

buters87 03.04.2009 13:55

78GD, czy Ty znasz elementarne zasady posługiwania się językiem polskim w formie pisemnej?

Co do meczu to myślę:
*na bramce Mariusz.. oby był skupiony na tym co robi, bo odnoszę wrażenie że strasznie boi sie popełnić prostego błedu przez co wychodzi to co wychodzi..
* myśle, że obrona stanie na wysokości zadania Singlar ,Baszczu, Głowa, Diaz..
* na lewe skrzydło Zieniu - nie mamy lepszego raczej.. a myślę że nie zapomniał jak się asystuje
* prawe Patryk - powolutku wraca do formy
* środek Sobol (bez komentarza :D ) z Cantoro, który powalczy, pokopie, po 60 minutach do zmiany
* w ataku Rafał w meczu z SM widać było że tez wraca do formy a że nie jest to przeciętny piłkarz to podnieobecność Pawła on ma świecić z przodu, drugim napastnikiem musi być Piotrek widać, że jest szybki jeśli się zkoncentruje będzie ok..
*na zmianę Jirsak, Niedzielan...

Murawski z urazem jeśli nawet zagra to nie na 100%, Rengifo poobijany więc też może go zabraknąć...

Rekapitulując: 3:1 dla nas (Diaz, Boguski, Ćwielong ;p )

78GD 03.04.2009 14:06

znam elementy pisowni :)wiem ze ich nie widac po wczesniejszym poscie:)

78GD 03.04.2009 14:09

w sumie to każdy kto wyjdzie w podstawowym składzie i na zmiane wejdzie niech da z siebie wszystko a o wynik myśle że można być spokojnym

BRTS39 03.04.2009 14:27

Niby ma nei zagrać Murawski i Rengifo ale pewnie zagraja tak jak Ślusarski.
czyli Peszko Injac Bandrowski Stilic Lewandowski ??????? Reiss :):):)

jak myślicie jak zagra przednia formacja?

magowski 03.04.2009 14:44

Jezeli Rengifo i Murawski nie zagraja to na pewno zagraja tak : Peszko Injac Bandrowski Stilic Wilk i w ataku Lewandowski... Innej opcji nie ma bo Smuda wiecej piłkarzy specjalnie nie wystawia. No chyba ze Kikut :P

4fan_player 03.04.2009 14:59

Pewnie z Murawskim i Rengifo to tylko ściema.

http://www.lechpoznan.pl/art,11597,k...ojtkowiaka.htm

MCX 03.04.2009 16:18

Fajnie by było gdyby nie zagrali.
My też jesteśmy osłabieni więc byłoby sprawiedliwie :)

Wojtas 03.04.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 702956)

Sraratatatatatata

W niedziele bedą zdrowi jak ryba,jak Slusarski "cudownie" ozdrowiał na derby.

Nie z nami te numery.

maksinho 03.04.2009 18:32

W meczu zobaczymy kto wyjdzie bardziej pewny siebie. TO będzie miało decydujący wpływ na ten mecz. Jak przegramy go w głowie to już koniec ;/

KacpiTSW 04.04.2009 08:45

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1285987

Ponoć jeszcze Wojtkowiak nie zagra... Wisła musi zdobyć 3pkt.! Innej opcji nie widzę.

maksinho 04.04.2009 08:49

Ciekawe kogo jeszcze wymyślą że nie zagra ;P

BRTS39 04.04.2009 09:26

ja mysle ze tylko Wojtkowiak nie zagra ewentualnie pół meczu Murawski.

Kamyk 04.04.2009 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 702983)
Fajnie by było gdyby nie zagrali.
My też jesteśmy osłabieni więc byłoby sprawiedliwie :)

Prawda jest taka, że taki klub jak Wisła powinien posiadać co najmniej dwóch wartościowych zmienników na każdą pozycję.
Nie płaczmy z powodu "osłabień" bo to tylko i wyłącznie wina transferów.
Btw. jakby Boguski potrafił grać dla nas tak jak w reprezentacji to nie bałbym się o wynik jutrzejszej potyczki, chociaż wiadomo, iż jeden zawodnik to nie cała (kiepska IMO) drużyna.

grzesiek632 04.04.2009 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 703189)
Prawda jest taka, że taki klub jak Wisła powinien posiadać co najmniej dwóch wartościowych zmienników na każdą pozycję.
Nie płaczmy z powodu "osłabień" bo to tylko i wyłącznie wina transferów.

racja ze powinien.. ale chyba nigdy jeszcze nie miał.. i nie zanosi sie dlugo jeszcze zeby to sie zmieniło..

Kandzior 04.04.2009 10:24

Mimo wszystko mamy szanse na wygraną. Amica też nie wyjdzie najlepszym składem a ostatnie mecze pokazują, że można z nimi wygrać. Tylko z powodu jakiegoś pecha przegralibyśmy. Remis to plan minimum.

raduś 04.04.2009 12:01

mam takie pytanko. Jako że w niedziele będę w trasie, to nie dane mi będzie zobaczyć mecz w tv. I ciekawi mnie czy jakieś radio przeprowadza transmisje?? Eska?? jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę pisać...:)

bulik 04.04.2009 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 703189)
Btw. jakby Boguski potrafił grać dla nas tak jak w reprezentacji to nie bałbym się o wynik jutrzejszej potyczki, chociaż wiadomo, iż jeden zawodnik to nie cała (kiepska IMO) drużyna.

Zajdź na ziemie.. my graliśmy z amatorami z San Marino, na których tle cała drużyna grała na kosmicznym poziomie

atomek21 04.04.2009 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raduś (Post 703219)
mam takie pytanko. Jako że w niedziele będę w trasie, to nie dane mi będzie zobaczyć mecz w tv. I ciekawi mnie czy jakieś radio przeprowadza transmisje?? Eska?? jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę pisać...:)

zwykle w Radiu Kraków można słuchać.

MedEx 04.04.2009 14:13

Młoda Wisła pokonała poznańskie słowiki 1:0 po golu Sebastiana Janika. Oby pierwsza drużyna powtórzyła ten wynik w jutrzejszym meczu czego sobie i Wam życzę :-D

jurukuru 04.04.2009 14:35

stawiam chyba u bukmachera na naszych jutro :)
myślę, że nie przegramy .

LAB 04.04.2009 14:51

Im bliżej tego meczu tym coraz bardziej czuje ze wygramy ! Co nie bedzie niespodzianką,lecz zwyciestwem dobra nad złem :D

fifi1906 04.04.2009 15:21

sorki za wtrącenie ale nie wiecie może jak nazywa się ten film nakręcony o chuliganach Wisły przez chyba discovery?? nie chodzi mi o "football factory" (wojny na stadionach), tylko własnie taki łysy gościu prowadzi. Z góry dzięki.

tragez88 04.04.2009 15:47

Chodzi Ci prawdopodobnie o "wojny na stadionach" czy jakos tak- to była cala seria w ogóle o różnych państwach i wojnach miedzy kibicami...

Panowie popatrzmy- my zagramy bez 3 swoich podstawowych zawodników w tym meczu a i tak sklad możemy scalić silny- za to Lech bez Stilica-Arboledy-Lewandowskiego pewnie ciułał by pkty w środku tabeli. Oni w ogóle nie mają ławki!! Oby sie potwierdziły prognozy o Murawskim, Rengifo i Wojtkowiaku a zajedziemy ich kondycyjnie!!

Auro 04.04.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 703277)
sorki za wtrącenie ale nie wiecie może jak nazywa się ten film nakręcony o chuliganach Wisły przez chyba discovery?? nie chodzi mi o "football factory" (wojny na stadionach), tylko własnie taki łysy gościu prowadzi. Z góry dzięki.

moze chodzi Ci o Ross Kemp on Gangs - Poland.Jak tak to tutaj masz angielską wersję filmu http://fr.truveo.com/documentary-Ros.../id/2989768309

Karmelka1906 04.04.2009 19:51

ale panowie i panie.
Musimy Wygrać.!
Wisła to My.!

jasnyGwint 04.04.2009 21:03

a co było takiego "aahhh" w drugiej połowie w derbach?

emsi 04.04.2009 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 703397)

Jeszcze trzy bramki. No chyba, ze był remis to przepraszam.

spirit 04.04.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 703398)
Jeszcze trzy bramki. No chyba, ze był remis to przepraszam.

Cztery :foch:

kot_dżinks 04.04.2009 21:55

Cytat:

Skuteczność, graliśmy słabe mecze, ale okazje zawsze stwarzaliśmy jakieś. Gdyby grał u nas jakiś kat to liderem bylibyśmy już bezapelacyjnie.

atomek21 04.04.2009 21:57

jutro w Provinz Posen krwawa niedziela. wracamy z tarczą.

Aro1234 04.04.2009 21:57

Cytat:

Nie no w sumie fatalnie nasi zagrali drugą połowę Derbów. Zdobyli zaledwie cztery bramki, w tym jedną prawie ze spalonego, przy innej zachowali się nie fair, bo Diaz leżał na boisku, przy kolejnej zaś Pasiasty przewrócił się przed piłką, a Małecki posłał łatwym strzałem piłkę do siatki, przy czwartej z kolei też na upartego można się dopatrzeć ofsajdu. Do tego praktycznie nie schodziliśmy z połowy Cracovii, gdyż postanowili oni bronić korzystnego wyniku - taka strategia - "gramy z kontry". No i przecież jakby tak Nowak strzelił na 2:1 to wtedy byśmy się nie podnieśli, a gdyby nie gol Sobolewskiego zaraz na początku to kto wie, jak to się w ogóle mogło potoczyć...

****a. Jak można coś takiego powiedzieć? :/ Druga połowa Derbów to śmiem powiedzieć była najlepsza część meczu od potyczki z Beitarem w Krakowie. To była Wisła rodem z jesieni 2007, a ty masz czelność jeszcze coś krytykować?

3rider 04.04.2009 22:07

na tym meczu sezon sie nie konczy. niezleznie od wyniku trzeba grac dalej, a nawet powiem wiecej, kolejne mecze beda trudniejsze niz ten poznanski. padnie remis i dalej nic nie bedziemy wiedziec.

ps. Ar1234, sa goscie, ktorzy urodzili sie tylko po to, zeby lamentowac. niezaleznie od tego czy jest 4:1 dla nas w derbach czy 3:0 z piastem, zawsze cos nie gra. wspolczuje im.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl