Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [20. kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14.03.2009 - sobota, godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5503)

piotrek chicago 14.03.2009 20:02

wchodzimy w nich jak w maslo a nic z tego nie ma taka okazja na odrobienie pkt a oni leca w kulki

ichigo 14.03.2009 20:02

To wygląda jak mecz ŁKSem u nas w tamtej rundzie, i pewnie się tak samo skończy :/ Walenie głową w mur.

CH. 14.03.2009 20:02

mecz wygrany remisujemy.. kontuzja Pawła... pech i niefart.

cóż z tego meczu, jak się okaże że u Pawła wiązadła to po sezonie.

Daro&Mysłowice 14.03.2009 20:03

jak patrze na ten mecz to nie wierze ludzie co tam sie dzieje...

ja_ka_ 14.03.2009 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 692457)
Coś jeszcze od siebie apropo badań... Z kolanem jest tak, że dopóki się kolana nie otworzy, nie ma 100% pewności co się stało. Nawet na rezonansie, chociaż daje on największe prawdopodobieństwo co i jak.

O czym Ty piszesz? Wystarczy punkcja czyli wbicie igły i ściągnięcie płynu (jeśli będzie krew to coś urwał, jeśli płyn to tylko naciągnięcie). Rezonans może ale nie musi jednoznacznie odpowiedzieć co się stało, podobnie jak usg. Doktor Urban jest znany raczej od dobrej strony w tych sprawach więc trzeba poczekać do jutra na badanie. Sam zerwałem więzadło przednie i dużo mniej groźnie to wyglądało. Bądźmy dobrej myśli ale przyznam że strasznie to wyglądało...

damianol1991 14.03.2009 20:05

W radiu zet podobno mowili że Brożek pojechał prosto do szpitala i że kontuzja na 6 miesięcy
przecież on na ławce siedzi i mecz ogląda? z tego co widziałem na C+?

Joaquin 14.03.2009 20:08

wychodzi na to, że jeden gol w meczu wystarczy. Tym razem jest to Janusz Gol :/

juz mnie jakiś sarkastyczny humor dopada :|

SuperTSW 14.03.2009 20:08

Naszym piłkarzom moge tylko powiedzieć jedno: "PO CO WY GRACIE ,JAK WY AMBICJI NIE MACIE"

Aimable 14.03.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 692470)
O czym Ty piszesz? Wystarczy punkcja czyli wbicie igły i ściągnięcie płynu (jeśli będzie krew to coś urwał, jeśli płyn to tylko naciągnięcie). Rezonans może ale nie musi jednoznacznie odpowiedzieć co się stało, podobnie jak usg. Doktor Urban jest znany raczej od dobrej strony w tych sprawach więc trzeba poczekać do jutra na badanie. Sam zerwałem więzadło przednie i dużo mniej groźnie to wyglądało. Bądźmy dobrej myśli ale przyznam że strasznie to wyglądało...

Cuul ma rację... !00% pewność co się dzieje w kolanie daje wyłącznie artroskopia czyli wejście do kolana. 2 w kolejności wiargodności badanie to rezonans.

spartan 14.03.2009 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SuperTSW (Post 692473)
Naszym piłkarzom moge tylko powiedzieć jedno: "PO CO WY GRACIE ,JAK WY AMBICJI NIE MACIE"

O tym meczu mówisz ? :shock: :shock: :shock:
To tak jakby powiedzieć, po co ty piszesz jak ty ortografii nie znasz?

FredzIo 14.03.2009 20:13

Do dzis mialem jeszcze nadzieje, jednak po tym meczu nie mam zludzen, ze mistrzostwa nie bedzie.

tofik 14.03.2009 20:13

Cytat:

Co Ty pier..haha. Oni NIE POTRAFIĄ! Przecież Bełchatoów gra na swojej połowie i jakby mogli to by już dawno strzelili ile w 1 połowie było okazji. Jak się nie ma skuteczności to tak jest.
Dlatego pisałem, po co się interesować innymi meczami, jak nie wygrywamy swojego?

Dani 14.03.2009 20:13

No i stracilismy 2 punkty , pozostaje trzymać kciuki jutro za Górnik

SuperTSW 14.03.2009 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 692476)
O tym meczu mówisz ? :shock: :shock: :shock:
To tak jakby powiedzieć, po co ty piszesz jak ty ortografii nie znasz?

A ty o czym mówisz ? O dreptajacych pilkarzach Wisly atakujacych slaniajacych sie na nogach pilkarzy GKS ?

Nalokson 14.03.2009 20:14

No i jesteśmy w dupie. Jeśli Lech wygra z Górnikiem, to raczej po mistrzostwie...

Acapelo 14.03.2009 20:14

Cytat:

co ty gadasz zamurowali, nasi nie strzelali w takich sytuacjach- podziękować Sobolewskiemu gorącej głowie... to nie kwestia ambicji tylko braku aż takich umiejętności żeby strzelić bramkę takim betonom z Bełchatowa

Wasiu 14.03.2009 20:14

Z taka gra to my sobie mozemy z Cracovia o utrzymanie walczyc. Te miernoty nie pokazuja zadnych umiejetnosci jesli chodzi o gre ofensywna. Przez kilkanascie lat trenowania robili jedno wielkie gowno. Mistrza nie bedzie, nie zaslugujemy na niego. Jak Lecha nie trawie to trzeba przyznac, ze teraz sa najlepsi i zasluzenie zdobeda trofeum. Ciagle jestesmu w grzeo o 2gie miejsce. Kontuzja Broznka moze nawet nie taka straszna jak na lawke wrocil.

ichigo 14.03.2009 20:14

Ehh tyle sytuacji w pierwszej połowie :/ A mogliśmy się zrównać z Legią punktami, no ale oni nigdy nie umieją wykorzystać potknięć rywali. Jutro jeszcze Kuchenkorz nam odjedzie i będzie koniec marzeń o tytule :/ Bez Pawła to jednak nasz atak nie istnieje, aż się boję sobie wyobrazić co będzie, jeśli będzie musiał pauzowac przez dłuższy czas. Pierwsza połowa mi się podobała, było widać walkę i ambicję, no ale ta skuteczność...

Przemoo 14.03.2009 20:15

jedyne słowo, które przychodzi mi na myśl to dziadostwo...
cały mecz graja tak jakby byli pewni, że wygrają i w końcu strzela wręcz zamaist konstruować akcje to sobie chodzili i podawali na połowie... żałosne...
bez Brożka bedzie smutno...

Ogryzek 14.03.2009 20:15

Niestety, to było do przewidzenia, bez Pawła 0-0 - jakby Paweł grał pewnie wymęczylibyśmy jakieś 1-0.

A tak straciliśmy 2 punkty. Jutro się okaże po meczu Górnik-Lech czy gramy jeszcze o MP czy też już tylko o puchar UEFA

luke1906 14.03.2009 20:15

z ostatnich 4 wyjazdów przywieźliśmy zaledwie 2 punkty
jutro Lech wygra w Zabrzu i jest po wszystkim

widzieliście statystyki meczu? to dramat nie wygrać takiego meczu

RecordAble 14.03.2009 20:15

Brak typowego rozgrywającego, który mógłby rozrzucić piłkę, podać w uliczkę, na wolne pole itp.. Marcelo jak profesor. Zieńczuk dramat. Skorża gra zbyt asekuracyjnie.

ja_ka_ 14.03.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aimable (Post 692474)
Cuul ma rację... !00% pewność co się dzieje w kolanie daje wyłącznie artroskopia czyli wejście do kolana. 2 w kolejności wiargodności badanie to rezonans.

Po co otwierać kolano jeśli punkcja, usg czy rezonans nic nie wykażą...?

Nie ma co dywagować oni już lepiej wiedzą co i jak a nam pozostaje trzymać kciuki by to nie było zerwanie.

Co do meczu, kolejny raz nie wykorzystujemy okazji zbliżenia się do Lecha. Bez Pawła nasz atak nie istnieje a i pomocnicy jakoś zapomnieli jak się strzela bramki...

tommiyacht 14.03.2009 20:16

4 sytuacje 20
4 strzaly 19
2 strzaly celne 12

jak sie takich sytacji nie wykorzystuje to sie mistzra nie zdobywa panowie. szkoda wielka Pawła

Żuczek 14.03.2009 20:17

Cóż, teraz chyba jedynie gramy o puchary... Jak wygląda nasza skuteczność widzieli wszyscy, a teraz bez Pawła będzie tylko gorzej...

cuul 14.03.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 692470)

Wystarczy sprawdzić stabilność kolana po kilku dniach jak opuchlizna zejdzie... Urban się zna na kolanach, bo to akurat jego konik, ale nie wiem czy jest aż tak dobry. Nie wiem ile w tym prawdy, ale coś słyszałem że np. z Dawidowskim to On dał plamę. Mecz zremisowany, odrabiamy punkt do iti, ale amica może nam odjechać jeszcze bardziej. Obym się mylił i w poniedziałek okaże się że Paweł tylko coś naciągnął.

thechris 14.03.2009 20:18

Pawełek 5
Pi. Brożek 5
Marcelo 6
Głowacki 5
Baszczu 6
Zieńczuk 2
Diaz 7
Sobolewski 2
Ćwielong 5
Boguski 1
Pa. Brożek 3
----
Beto 4
Łobo 2
Małecki 1
(1-10)

Dawno nie widziałem tak słabo grającej drużyny jak Bełchatów... Strata 2 punktów na własne życzenie. Ambicji nie zabrakło ale umiejętności to na pewno :/

KRIS22 14.03.2009 20:18

Po dzisiejszym meczu powiem tylko tyle za co niektórzy mnie tu zjada ze na 90 procent mistrzem zostanie Lech.
Dzisiejszy mecz pokazał ze brakuje nam totalnie wykończenia akcji jedyne za co należy pochwalić naszych piłkarzy to walka do końca. Przed derbami martwilismy sie o kartki dla obronców a tu mamy taką minę w postaci kontuzji Brożka powiem ze mam obawy przed derbami i chyba nie jestem osamotniony w tych obawach cóż pozostaje liczyć na Super Doping a to juz zalezy tylko od nas kibiców !!!

Eustachy 14.03.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 692479)
Do dzis mialem jeszcze nadzieje, jednak po tym meczu nie mam zludzen, ze mistrzostwa nie bedzie.

Z mistrzostwa to ja sie "wyleczylem" juz w zasadzie po meczu w Bytomiu.
Gorsze jest to, ze teraz mamy ogromna szanse stac sie druzyna remisow.
Bez napastnikow sie nie wygrywa, a cos czuje ze z Beto i Cwielongiem to my sobie goli nie postrzelamy. Jestem o tym przekonany niemal w 100 %.

Mario Nh 14.03.2009 20:18

Walczyli, grali jakoś tak bez pomysłu i atutów z przodu.

pikey 14.03.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dani (Post 692481)
No i stracilismy 2 punkty , pozostaje trzymać kciuki jutro za Górnik

No tak ale co z tego że wszyscy zagraja dla nas jak my nie potrafimy zagrać dla samych siebie? Wygrane Jagi z Legią i ŁKS z Polonią to wyjątkowe dary od losu. K... jak można było tego nie wykorzystać??

SuperTSW 14.03.2009 20:18

Nie chce sie narazac na smiesznosc ,ale takich kelnerów jak dzis grali kolesie z GKS ,to Wisła Kasperczaka by powiozła 5-0 .Juz naprawde nie ma co tego meczu robijac na czynniki pierwsze i pisac o tym ze wystarczylo siasc na Belchatowie porzadnie przez 20 minut i 2-0 lub 3-0 pewno . Takto nasi pilkarze kolejny raz pokazali jak im zalezy w tym sezonie .Mam ich gdzies po tym meczu ,tak sie nie gra

Kamson 14.03.2009 20:19

Cytat:

:lol: Leże!

Jak tego nie wygraliśmy? Bez sensu troche pod koniec dalej robić ten atak pozycyjny. Ostatnie 10 minut to juz powinny byc szybkie akcje, a nie klepanie piłki przez minute.

Najbardziej wkurzają takie mecze, które sie powinno wygrać z palcem w dupie a niestety punkty uciekają.

grogoriogreg 14.03.2009 20:19

Powiedzmy sobie szczerze, nie mamy szans na mistrza bez Pawła Brożka. Boguski był najgorszy na boisku, dalej Zieniu oraz Mały z Łobem. Bardzo dobra gra Brożka (Piotra) Diaza, w ogóle całej defensywy, Ćwielong również przyzwoicie, ale czemu on z prawej nogi strzelił w tamten róg :(. Beto niestety powiedzmy sobie już to teraz: on nie strzeli w Wiśle więcej niż 2 bramki, panować nad piłka panuje dobrze, ale czemu nie strzela?

ciacho 14.03.2009 20:20

Ambicji może i nie brak, ale jak ja patrzę na marnowanie 100% sytuacji przez Beto, Ćwielonga, Sobola, kompletny brak jakiejkolwiek techniki, zero finezji, jak patrzę jak Boguski przyjmuje piłkę (albo raczej jej nie przyjmuje), jak widzę nieporadność Łobo, który przy każdej próbie przyspieszenia wygląda jakby się miał zaraz połamać, jak widzę balony wrzucane przez Zieńczuka w pole karne, wywalanie piłki na oślep przez obrońców bo nie wiedzą co z nią zrobić, to żałuję, że nie zostałem piłkarzem, bo na pewno nie odstaję umiejętnościami od tych panów na boisku.

kuba181819 14.03.2009 20:20

Ogladalem ten mecz i mi sie plakac chcialo:-/. Jak mozna przy 19 strzalach i 12 celnych nie strzelic zadnej bramki?:-/

koyoot 14.03.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SuperTSW (Post 692503)
Nie chce sie narazac na smiesznosc ,ale takich kelnerów jak dzis grali kolesie z GKS ,to Wisła Kasperczaka by powiozła 5-0 .Juz naprawde nie ma co tego meczu robijac na czynniki pierwsze i pisac o tym ze wystarczylo siasc na Belchatowie porzadnie przez 20 minut i 2-0 lub 3-0 pewno . Takto nasi pilkarze kolejny raz pokazali jak im zalezy w tym sezonie .Mam ich gdzies po tym meczu ,tak sie nie gra

To sobie miej gdzies. Podziekowal, junior Member z data rejestracji 3.2009...

Ja uwazam ze chlopaki dali z siebie wszystko ale jak zwykle bramka jak zaczarowana... Ja jestem z chlopakow dumny wrecz ze walczyli i normalnie tlamsili GKS.

<Crasch> 14.03.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 692489)
z ostatnich 4 wyjazdów przywieźliśmy zaledwie 2 punkty
jutro Lech wygra w Zabrzu i jest po wszystkim

widzieliście statystyki meczu? to dramat nie wygrać takiego meczu

Statystyki nie grają...
Zobaczymy czy Amica jutro wygra.

tydzien temu Wisła była supe,r na mistrza, teraz nie udało sie strzelić bo mieli kompletnego niefarta i juz są mieszani z błotem:rotfl:

Mnie sie gra Wisły podobała tylko zabrakło bramek..Sapela dzisiaj zagrał fantastycznie.

SuperTSW 14.03.2009 20:23

Nie wiem z czego sie tak cieszycie ,bo ja po dzisiejszym meczu czuje sie zrobiony "w chuja" przez naszych pilkarzy i niech sobie juz daruja te tlumacznia pomeczowe bo sa zenujacy,ze pilka nie wpadla itd .Taki Belchatów ,jakby sie sezon zaczynal to bylby murowanym kandydatem do spadku , parodia.

Wasiu 14.03.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch>
;692513Sapela dzisiaj zagrał fantastycznie.

O kuuuuuurwaaaaaa <hahahaha>
Przeciez on ani jednego strzalu dobrze nie wyciagnal. A pilki wybijal po autacj, Pawelek przy nim to profesor. Jesli ty masz takie usprawiedliwienie to daj sobie spokoj z pisaniem bo sie osmieszasz tylko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl