Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

darotsok73 24.01.2009 21:02

A co my możemy jeszcze ugrać na tej imprezie?
Wie ktoś bo specem od ręcznej nie jestem.

WrbJohny 24.01.2009 21:05

Co mozemy ugrac...?? przy dobrym ukladzie w naszej grupie jak wygramy wszystko to jest szansa na walke o medale, ale to jeszcze dalek i dluga droga do tego niestety...wszystko przez niespodziewana porazke z Macedonia

Bobic 24.01.2009 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 662030)
A co my możemy jeszcze ugrać na tej imprezie?
Wie ktoś bo specem od ręcznej nie jestem.

Musimy wygrać wszystkie mecze i liczyć ze Niemcy ograją Danię (chyba tak:P)

darotsok73 24.01.2009 21:08

Nooo, Jurecki niemożliwy, z takim wynikiem to już chyba ciała nie damy.
Czyli że na złoto szans niema ?

WrbJohny 24.01.2009 21:09

Po dotkliwych porażkach najpierw z Macedonią i później z Niemcami spowodowała, że Polska awansowała do drugiej fazy turnieju z zerowym dorobkiem punktowym, co bardzo skomplikowało sytuację naszych piłkarzy ręcznych. Aby awansować biało-czerwoni muszą wygrać wszystkie trzy mecze w grupie II: z Danią, Serbią i Norwegią.

W przypadku gdy Duńczycy, Serbowie i Norwegowie nie będą przegrywać z Niemcami i Macedonią Polacy mogą wyjść z grupy na drugim miejscu. za wp.pl

darotsok73 24.01.2009 21:24

Reasumując , jak zwykle żebyśmy zdobyli medal to musi "ktoś ,komuś , coś" czyli standartowo.

kibic sukcesu 2007 24.01.2009 21:31

Teraz się chłopcy znowu spięli możliwością wygranej i zaczęli grać w swoim starym stylu czyli jak megapi.dy

MisIIek 24.01.2009 21:39

jak tego nie wygramy to..aż brak mi słów...
o to będą tak zdolni jak siatkarze w pamiętnym meczu z serbia

a jednak sie udało :D
brawo !

ToTylkoJa 24.01.2009 21:43

Szmal gol:D

darotsok73 24.01.2009 21:44

Już chyba karetka po naszego komentatora jedzie, chłop dał z siebie dzisiaj wszystko

Bobic 24.01.2009 21:44

Ale bramka!!! Ale nerwówa była pod koniec!

Galileo 24.01.2009 21:47

Polska - Dania 32:28 ufff, ależ nerwowo było w 2 połowie, całkowicie inne oblicze miała druga odsłona tego meczu, Duńczycy zdecydowanie lepiej zagrali i o mały włos udało by im się przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść, nasi zagrali bardzo niepewnie i chimerycznie, dobrze, ze w końcówce mieliśmy troszkę więcej szczęścia i Szmala w bramce, brawa dla nie go za zdobytą bramkę :)

darotsok73 24.01.2009 21:51

Jutro też jest jakiś meczyk? Znacie terminarz?
Przy moim przeziębieniu i totalnej bryndzy w tv można by pokibicować.

Gol Szmala to było to. Trzeba będzie sobie piwo zagrzać.

Bobic 24.01.2009 21:55

Tak jutro jest mecz z Serbią

WrbJohny 24.01.2009 21:56

o 15:30 z Serbia

konrad1991tsw 24.01.2009 21:56

Piękny mecz ! Emocje niesamowite ale wynik świetny. Muszę przyznac że mnie zaskoczyła to pierwsza połowa, druga z przewagą Danii ale można się było spodziewac że Nasi nie zagrają całego meczu na tak wysokim poziomie. No a gol Szmala... cudowny.

WrbJohny 24.01.2009 22:00

widzac bramke Szmala przypomniala mi sie pewna bramka ze Stadionu Slaskiego jak to Kuszczak dostal taka za kolnierz...:lol:
Szmal najlepszym zawodnikiem naszej repry:)

Wiślak_ostrowiak 24.01.2009 22:28

Brawa dla naszych!! dziś zagrali szczególnie w 1 połowie świetnie,druga słabsza ale najważniejsze że wygraliśmy:) Szmal rewelacja nie dość że broni to jeszcze strzela :D

w0lno. 24.01.2009 22:35

Uff... co za emocje. Powiem szczerze, że przed spotkaniem nie wierzyłem w nasze zwycięstwo [pomińmy to, że po pierwszym gwizdku moje niedowierzanie minęło ;]. Kto by przypuszczał, że po tak kiepskim meczu z Niemcami nasi się odbudują i pokarzą prawdziwe oblicze. To, co zagrali dzisiaj w pierwszej połowie... czapki z głów. Nareszcie nasz trener, tak przywiązany do nazwisk wystawił najlepszy możliwy na tę chwilę skład.

Kuchczyński - po ostatnim meczu nieźle mu się ode mnie oberwało. Teraz zwracam honor. Zagrał dzisiaj mecz życia. O 9 zdobytych bramkach nie trzeba chyba wspominać. Szczególnie w pamięci zapadł mi jego przechwyt w bardzo ważnym dla nas momencie, po którym zdobyliśmy bramkę. Co tu dużo mówić - szacun za dzisiejsze spotkanie, oby tak dalej.

Szmal - po raz kolejny pokazał, iż jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie. Jego obrony na początku spotkania pozwoliły nam wyjść na tak znaczące prowadzenie. Wybroniony karny, a następnie dobitka... Klasa światowa. To właśnie dzięki jego interwencjom w końcówce Duńczycy nas nie dogonili. Brawa należą się również za odważną próbę pokonania Hvidt'a, która zresztą zakończyła się powodzeniem.

Reasumując w pierwszej połowie zagraliśmy fantastycznie [szkoda, że chociaż w połowie nie zagraliśmy tak w spotkaniu z Macedonią, czy Niemcami]. 8 bramek przewagi nad Duńczykami do przerwy - to zasługuje na szacunek. Szkoda, że w drugiej połowie wdarło się rozprężenie plus oczywiście bardzo dobra gra Skandynawów w obronie przez co mieliśmy niepotrzebną nerwówkę.
Obyśmy grali tak dalej, a może dzięki pomocy Niemców dostaniemy się do tak upragnionych półfiinałów. Mam nadzieję, że w jutrzejszym meczu nie spuścimy z tonu i podtrzymamy dobrą grę.

PS. Nie wiem jak Was, ale mnie wkurzył dziś Wenta. Czkekał z tym wzięciem czasu tak długo, że Dania o mały włos nas nie dogoniła. Osobiście powoli zaczynam zmieniać zdanie o naszym trenerze...

PS2. Jakby każdy z naszych zawodników miał taką skuteczność jak Szmal xD...

piter116 24.01.2009 22:37

No brawo, brawo, tylko po co ta nerwówka do samego końca. Trzeba wygrać kolejne 2 ciężkie mecze no i liczyć na Niemców.... Pasowałoby podreperować bilans bramek, aby był korzystniejszy niż Duńczyków.
Wiara czyni cuda :)

Gucio25 24.01.2009 22:40

brawo panowie, choć nerwy w II połowie były.
jak Duńczycy zaczęli grać obroną 3-2-1, to ciężko było coś zagrać, powinniśmy nad tym popracować.

teraz wszystko do końca wygrywamy, Niemcy jutro niech wygrają z Norwegią i we wtorek z Danią i wychodzimy z drugiego miejsca, jeśli będziemy mieć dobry bilans.. walczyć panowie, walczyć!

Aro1234 24.01.2009 23:00

Szkoda, że Niemcy nie przegrali.. Jutro pasuje wygrana Norwegów i jakieś minimalne zwycięstwo Danii, a najlepiej remis, wtedy by było Dania i Niemcy po 5, my 4, Norwegia 4 , Serbia 3 Macedonia 3... No i w ostatniej kolejce nasze zwycięstwo i wygrana którejś drużyny w meczu Niemcy-Dania... Jakoś mimo wszystko nie wierzę, że Niemcy klepną Duńczyków. No i my koniecznie wygrać z Serbami..!! Lepiej jakimś cudem wyruchać Niemców - ich dwie porażki - w to najprędzej uwierzę...

Dzisiejszy mecz niesamowity. Pierwsza połowa majstersztyk. Druga gorzej, ta nerwówka kiedy się zrobiła jedna bramka różnicy, byłem przerażony i pewny że przegramy. Na szczęście Kuchczyński i Jurecki... No i Sławek Szmal! Cuda się czasem zdarzają, oby zdarzyły się jeszcze jutro...

Ave 24.01.2009 23:09

Jakby nie porażka z Macedonią wszystko by inaczej wyglądało! Jutro bardzo ważny mecz z Serbią a potem z Norwegią trzeba to wygrac!

piter116 24.01.2009 23:42

Co się w końcu pierwsze liczy? Bramki czy bezpośredni mecz ?

Hudy 24.01.2009 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 662171)
Co się w końcu pierwsze liczy? Bramki czy bezpośredni mecz ?

bezposredni mecz!!!

Aro1234 24.01.2009 23:46

No to marzeniem jest jutro porażka Niemców i remis Danii... wtedy choćby skały srały, wygrana z Serbią i Norwegią daje awans. :)

Proud 25.01.2009 00:00

ja to licze że Niemcy wygrają z Danią i Dania nie wygra z Macedonią (marzenie) my wygrywamy wszystko i wtedy wychodzimy z Niemcami...:D

ale to rozkminiłem co?:D

Ave 25.01.2009 00:06

No jakby nie było żeby wyjśc z grupy musimy wszystko wygrywac a dania przegrywac! Brzmi kosmicznie ;p

Aro1234 25.01.2009 00:07

Właśnie słaba rozkmina, bo wszyscy jakoś dziwnie wierzą, że to Niemcy wywalą Danię i my jej kosztem przejdziemy dalej... A łatwiejsza droga wydaje się przez wywalenie Szkopów... ;] Prawdą jest, że jutro porażka Niemców i nawet wygrana Danii, oraz nasza wygrana daje wielkie szanse.

1) Dania 6
2) Niemcy 5
3) Polska 4
4) Norwegia 4
5) Serbia 3
6) Macedonia 2

wtedy Dania nie może sobie pozwolić na porażke, generalnie musi wygrać, bo jej porażka z Niemcami i nasze zwycięstwo to nasze wejście dalej. Tak samo Niemcy muszą wygrać, bo przy założeniu remisu Niemcy-Dania, Norwegowie mieliby z Niemcami zwycięstwo i ich wygrana z nami, daje wtedy awans Norwegom :lol: Paradoksem będzie jak Dania zremisuje z Niemcami, i my wygramy i będzie Dania 7, Niemcy 6, Polska 6.. bo wtedy mimo wszystko wyjdą i Dania i Niemcy..

opcji jest jeszcze tyle, że aż sam się gubię.

Ps. Chyba nie sądzicie, że jak jutro Niemcy zapewnią sobie awans, a zwycięstwo nad Norwegią ten awans zapewni, to że na Duńczyków się zepną i zagrają na pełnej k.... co by im złoić dupy, tak żeby se Polaczków do 1/2 wpuścić..?

Edit: Dafi jakby wchodziły 4 to byśmy tu nie robili takich kombinacji... ;] Więc odpowiedź chyba znasz... ;]

Dafi_91 25.01.2009 00:13

Trochę się wetnę do tematu;) ile drużyn wychodzi z 2 fazy grupowej?? po 4 do ćwierćfinałów czy po 2 odrazu do półfinałów?? pzdr

Proud 25.01.2009 00:14

tylko że jutro Niemcy raczej wygrają...a Macedonia ma szanse z Duńczykami...dlatego tak kminie...w wtedy będziemy kibicować Szwabom w meczu z Dania(szok!)

Aro1234 25.01.2009 00:18

Tylko zauważ, że jak tak Macedonia wygra to to się jeszcze bardziej pokomplikuje i nie będziemy patrzeć na Dania - Niemcy, bo to bez znaczenia, tylko na Serbia - Macedonia... ;]

Niemcy 7
Macedonia 4
Polska 4
Dania 4
Serbia 3
Norwegia 2

i na koniec Macedonia gra z Serbią... to najgorszy scenariusz chyba ;] cóż, poczekajmy do dziś do godziny 21.45 mniej więcej...

Proud 25.01.2009 00:25

no właśnie, po tej kolejce będzie można zdecydowanie więcej ocenić...co i jak...oby korzystnie dla Polski :)

kibic sukcesu 2007 25.01.2009 10:50

Scenariusz pesymistyczno-realistyczny: dziś Niemcy wygrywają z Norwegią, a Dania z Macedonią. Jutro Dania ogrywa Niemców i jest po ptokach. Taki scenariusz jest bardzo możliwy. Poza tym naszym ciężko będzie wygrać wszystko do końca przy tak nerwowej i niestabilnej grze jaką często prezentują. Nie ma więc co za bardzo pompować balonika...

darotsok73 25.01.2009 15:44

No i jedziemy z nimi , powiększać przewage Panowie 8-2 !

ToTylkoJa 25.01.2009 15:50

czy ktoś nadal uważa, że w naszej bramce stoi kłoda?
FraMat
Cytat:

Kto napisał kiedyś, że Szmal jest świetnym bramkarzem? Nie wystarczy, że piłka kilka razy sie od bramkarza odbije, żeby nosić go na rękach.
Sharkey
Cytat:

W naszej bramce można równie dobrze postawić dużą kłodę i będziemy mieli większe szanse...:/

Tak naprawdę nasza reprezentacja została skreślona po jednym słabym meczu (z Niemcami). Bo z Macedonią to była walka do końca.

darotsok73 25.01.2009 15:52

Przy takiej efektywnej grze całej drużyny tym bardziej żal meczu z Macedonią i niemocy strzeleckiej z Niemcami , obyśmy wyszli z grupy.

Galileo 25.01.2009 15:52

nigdy nie uważałem Szmala za kłodę, a jeżeli ktoś tak uważał, lub uważa, to nie rozumie w ogóle o czym mówi, początek idealny, teraz tylko pilnować przewagi i tak do końca...:)

kibic sukcesu 2007 25.01.2009 15:55

Teraz można tylko zapytać: DLACZEGO ODWALILI TAKĄ KICHĘ Z NIEMCAMI I MACEDONIĄ????

darotsok73 25.01.2009 15:59

Jugole chyba zastraszeni faktem że w Chorwacji grają , a Naszym wszystko wychodzi, chcą chyba mecz do przerwy rozstrzygnąć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl