![]() |
Niedawno jadąc bulwarem wiślanym zauważyłem puste butelki po piwie Koźlak. Próbowałem kiedyś to piwo i było Ok, wiem też że nie jest to wyrób "w proszku" jak napisano powyzej. Gdzie można kupić to piwo w Kraku?
|
Market Netto znajduje się m.in w Gdowie, zatem ta sieć występuje i tu.
E: Za to Specjale i Bosmany występuje tylko na północy, więc nawet nie szukajcie. |
Koźlak ponoć dobry jest, ale z Amber.
|
Bosmana jakis czas temu mozna bylo kupic w Lidlach. zreszta tak jak i Wroclaskiego Piasta za ktorym przepadam :)
|
Cytat:
|
ogarnijcie BROWAR FORTUNA i Piwo SMOK występuje smok SREBRNY, CZERWONY, CZARNY i ZŁOTY.
Niebieski to jasny pełny. Piwa droższe bo ok 7 zł ale w końcu to temat dla smakoszy. Ze sklepówek masówek to Perła i Łomża teraz są lux. Cytat:
BTW Polecam knajpę przy RAJSKIEJ 22 jest tam aż 56 rodzajów piwa (wszystkie inne) |
W sklepach Alma jest wyjątkowo duzy wybór piwa. Różne zagraniczne i polskie specyfiki. Zalecam jednak rozwagę, bo niektóre podchodzą po 10zł za 0.5l, a w smaku niespecjalne.
Z dostępnych tam, to z czystym sercem mogę polecić Zlotego Bazanta, Budweisera w białej, jak i złotej etykiecie oraz Faxe. |
Dobry jest PIAST, ze strongów najlepsze OKOCIM..ale i tak najbardziej lubię pić Desperadosa ;)
|
Najlepsze jak dla mnie FAXE i KELT, potem BROK, z popularnych TYSKIE.
|
Koźlaki są dobre ale tylko te z browaru Amber!!
To moje ulubione piweczko - wczoraj widziałem je w M1 Naprawdę polecam - ale kupujcie tylko ten z browaru Amber [z jasnymi kapslami (beżowe, kremowe, czy jakoś tak...)] |
Nie wiecie gdzie w Krakowie można zakupić piwo Palm??
Kiedyś zdarzało mi się spotkać je w Tesco, ale już dawno nie ma. |
Cytat:
To jest piwna liga mistrzow Dodalbym jeszcze Grolscha w zielonej butelce z tym metalowym zamknieciem i Amstel-a |
Oj tak, Zloty Bazant to rzeczywiście pozytywne piwo;) Ile razy wyjeżdzam na źródła na Slowacje- tyle razy musze skosztować tego złotego trunku;)
|
na ruczaju mamy bardzo dobry piwny sklep, dostępny praktycznie każdy rodzaj piwa dostępnego w polsce, plus kilkanaście rodzajów piw niemieckich, czeskich, czy nawet ukraińskich. Ponad 100 rodzajów piwa- te popularne jak tyskie, piast, czy specjal jak i mniej znane niepasteryzowane piwa typu ciechan i inne.
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak by ktos wybieral sie do Chorwacji to polecam piwo KarloVacko na prawde dobre.
A takie pytanie czy EB i 10,5 jest jeszcze produkowane? czy tylko w malopolsce nie mozna ich dostac |
to ulica Kobierzyńska, numeru nie znam dokładnie, ale zaraz przy głównej ulicy, na przeciwko STS, zaraz obok skrzyżowania z ulicą Miłkowskiego.
|
Ostatnio kupiłem sobie OKOCIMIA zielonego, a dawno go nie piłem i normalnie zmiażdzył mi głowe!:)Zjebisty jest;]Zaraz ide po 4-pak okocimia i trzeba sie szykować do meczu:)
|
Cytat:
|
Lech smakuje mi i to bardzo najlepsze z butelki, ale z puchy też dobre :) dalej to:
Carlsberg Tatra Heineken Warka Tyskie |
Cytat:
potwierdzam, kiedys zostawilem Okocimia na rzecz Tyskiego i Lecha ale wracam z wielkim zadowoleniem. super smak i bardzo fajny ksztalt butelki. a dla lubiacych sprawdzac rozne smaki polecam knajpe na ul kupa >omerta< kilkadziesiat rodzajow piwa z calej Polski. polecam.. |
Wczoraj popijałem sobie Perłe i naprawde jest to dobre piwko oczywiscie musi miec odpowiednia (jak kazde piwko)temperature polecam
|
Gdzie w Krk kupie piwo Żywe?Wie ktoś?Chętnie bym go spróbował.
|
Cytat:
|
kurcza a ja to tylko Żywca moge.. inne tez wypije ale jakos tak "nie siada" :P
|
A ja dzisaj pije TUBORG piwo naprawde pierwsza klasa i Carlsber go produkuje jak na tego producenta to piwo przyzwoite
Z rospaczy druga kratke koncze i dalej mi malo ale ta drugie to Carlsberg Export i tez niespodzianka piwo naprawde dobre |
Orientujecie się czy "Smoczą Głowę" dalej polewają w ten knajpce na początku Stolarskiej przy Małym Rynku?
ps. czy ktoś je widział w wolnej sprzedaży? |
Z polskich oczywiście tylko Okocim OK (potocznie zwany Stawskim :) )Jak czytam, że komuś smakuje Wojak to mnie skręca- raz wypiłem butelkę i myślałem że pawia puszczę. Harnaś- masakra, i co gorsza wiem jak to robią - kolega z działu kontroli jakości w Okocimiu mi mówił.
Z zagranicznych Na pierwszym miejscu Guiness. Fosters jest dobry, ale jak mi powiedział poznany w samolocie Australijczyk, tam nikt tego syfu nie pije. (ale i tak mi smakuje:) )Poza tym Murphy's a w Krakowie to swego czasu tak często bywałem w CK Browarze że wiedziałem kiedy która kelnerka ma zmianę. Nie wiem jak jest teraz, bo przestałem chodzić odkąd wieczorami siedzą tam dziesiątki krawaciarzy i muzyka jest tak głośna że nie da się porozmawiać normalnie. |
Z wyjazdu na Levadie chyba najlepiej smakowal Aldaris z niebieska etykietka, piwo z Lotwy. W Rydze pilem tez w knajpie piwo Zelta, smakowalo, bo zimne i po dlugim zwiedzaniu. Reszta piw jakie mialem okazje skosztowac to jak dla mnie sikacze, nazw juz nie pamietam.
|
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma dosyć tych gównianych pseudopiw typu Żywiec, Tyskie czy inne Lechy i miałby ochote na dobre piwo w warunkach knajpiacych to niech idzie na Poselską do Katedry. Nowa knajpa, zajebisty wybór, ciagle coś nowego i ceny jak na centrum sensowne (7-8 zł). |
Ponowie, polecam Warke 1,5l w plastikowej butelce :lol: może wygląd nie zachęca d zakupu, ale smak na oprawde przedni (lepszy niż z zwykłej butelki, czy puszki-o dziwo) ,a i floty więcej w portfelu zostanie (na promocji u mnie za 6,5zł :lol:)
|
Cytat:
Podczas jednej z pogawędek z właścicielem trochę dla żartu mówię: "W internecie piszą że macie Państwo 400 rodzajów piwa!!!" A on na to nieco zblazowany: "Eeee, niee, jakieś 200" :piwko: Adres: Kobierzyńska 61, sklep Maria - ostatnio ma nową, charakterystyczną reklamę KRAKONOŠ-a(pewnie jedyną w Polsce) PS: ludziska nie pijcie piwa z torebki, rozbełtanego i sztucznie zagazowanego za to mocno reklamowanego :-D |
Cytat:
Smakuje całkiem dobrze, ale i tak częściej sięgam po heinekena :) |
desperado to nie piwo a do tego 0,4l
heineken piwo burżujskie, chociaż kupilem raz jak była promocja na BP :) z piw ostatnio to tylko czerwona warke pije. |
Cytat:
Panowie polecam Wam knajpę na Kazimierzu na ulicy Kupa (idąc od Warszauera po prawej stronie) podejrzewam, że jak przejrzycie kartę piw to Wam kopara opadnie. Mają około 100 polskich piw dostępnych a podejrzewam, ze o 90 to w ogóle nigdy nie słyszeliście. Podobna knajpa jest w Gdańsku z tym, że tam dodatkowo mają piwa zagraniczne. Ja osobiście polecam piwo Ciechan, Janów. Dla tych którym smakowała Perła - Zwierzyniec. Niczego sobie jest również piwo Łomża. Ktoś pytał o piwo brackie - znajduje się w monopolowym na Miodowej (bliżej Krakowskiej) w ogole jak się tam wejdzie to naprzeciw ukazuje się taka wystawa róznych gatunków piwa, że w głowie się kręci. Generalnie mówiąc, unikajcie picia pospolitych pseudopiw jak żywiec, tyskie, lech, bo to z piwem ma bardzo malo wspólnego. |
Tyskie, Specjal, Kasztelan
|
Cytat:
A jak tam nie będzie miejsca to warto zajrzeć do SZYNKU na nieodległym Podbrzeziu - sporo ciekawych piwek, także z nalewaka :piwko: |
Żuberek + kiełbasa swojska + musztarda rosyjska = genialne połączenie, polecam :D
|
Cytat:
Z mojej strony dodam od siebie austriackie piwo Zipfer, dla mnie rewelacja. Można kupić w Almie oraz w Carrefourach, cena 5,85 zł za 0,66 a 3,20 zł za 0,3:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl