Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IX KOLEJKA] WISŁA Kraków - Piast Gliwice, 17 września, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9707)

Grzana 19.09.2016 13:45

Pytanie z innej beczki: kiedy ostatni raz w polskiej lidze był trener który nie poleciał po 7 porażkach z rzędu?

funkykoval 19.09.2016 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1453758)
Piast to zdecydowanie najsłabszy zespół z jakim grała Wisła w tym sezonie, więc lepiej poczekać co się wykluje w meczu z pokiereszowaną Legią, bo nasi wyglądają mi na najmniej sprytną ekipę w lidze. Chodzi o to, że za grosz w ich grze cwaniactwa. Poniekąd to wynik braku pewności spowodowany wielokrotnymi wtopami, ale jak patrzę na ich grę, to widzę mało inteligencji boiskowej. Tym więc lepiej, że Cywka usiadł na stałe na ławie, bo pod tym względem byłoby jeszcze gorzej.

Z Jagą, która moim zdaniem gra w tej chwili najlepszy futbol w ekstraklasie, graliśmy w miarę przyzwoicie, aczkolwiek w obronie było kilka prezentów na czele z bramką. Oglądałem Jagę na Śląsku i nie mogłem zrozumieć jakim cudem myśmy dostali od Śląska bęcki, skoro oni z Jagą specjalnie zagrożenia pod bramką nie mogli stworzyć ....

arth_ur 19.09.2016 15:16

Wszysko siedzi w głowach. Teraz przydałaby się seria 7 wygranych z rzędu.

Patryko 19.09.2016 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1453761)
Z Jagą, która moim zdaniem gra w tej chwili najlepszy futbol w ekstraklasie, graliśmy w miarę przyzwoicie, aczkolwiek w obronie było kilka prezentów na czele z bramką. Oglądałem Jagę na Śląsku i nie mogłem zrozumieć jakim cudem myśmy dostali od Śląska bęcki, skoro oni z Jagą specjalnie zagrożenia pod bramką nie mogli stworzyć ....

Wszystko sprowadza się do słabości naszej ligi. O wynikach decyduje forma dnia + wola walki a nie wypracowane schematy gry czy umiejętności poszczególnych kopaczy. Jaga zapewne już wkrótce skompromituje się w jakiejś Łęcznej czy Płocku i nikogo to specjalnie nie będzie dziwić.

Wojtas 19.09.2016 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1453761)

Bo to Ekstraklapa gdzie nie ma faworyta w zadnym meczu,a Borussia Dortmund pokazała gdzie jest miejsce Mistrza tej Ligi i calego poziomu polskiej pilki.Ale on sie podnosi,tak.Tak powiedzieli w canale+.

El'kabat 19.09.2016 23:17

W końcu widać, że im się chciało. Całe to ciśnienie mam nadzieję puściło po wygranej i będzie im się grać już znacznie łatwiej.
Mam tylko nadzieję, że nas legła nie ustawi ponownie do pionu, bo byłoby to najgorsze co chłopaków może znowu spotkać.

TommyTSW 20.09.2016 12:10

Legia gra ze Sportingiem kilka dni później więc mają na głowie by nie dostać 10-0

lukas14 20.09.2016 14:25

Moja poropozycja sładu

BR Miskiewicz
PO Bartosz
SO Guzmics
SO Głowacki
LO Mojta
PP Jovic
SP Maczynski
SP Uryga
SP Brlek
LP Małecki
N Ondrasek

Rez:
Brozek
Zachara
Popovic
Boguski
Sadlok
Cywka
Załuska

rafaello56 20.09.2016 14:45

lukas14 głowa ma karę za kartki, więc zrób korektę składu

lukas14 20.09.2016 14:52

sory u mnie w fifie nie miał :P

crux.a 20.09.2016 15:13

lukas14, odważnie! Rozumiem, że chcesz zagęścić środek i zagrać 4-5-1. Od biedy rozumiem rezygnację z Zachary. Nie rozumiem przesunięcia Jovicia do pomocy. A w ogóle to chyba przekombinowałeś.

Moim zdaniem zagramy składem bardzo zbliżonym do tego, który wyglądał przecież dobrze w meczu z Piastem. Nadmierne mieszanie składem nie jest nam teraz potrzebne. Za Głowę oczywiście Sadlok, z wiadomych względów. Za Brożka dałbym od początku Ondraska - i to byłaby jedyna roszada. Sądzę, że Boguski, Jović, Mójta i Popović utrzymają swoje pozycje. Być może będą jakieś roszady w środku, być może faktycznie zagramy 4-5-1, choć wątpię; wtedy za Zacharę widziałbym Brleka, a nie Urygę. Uryga to miły chłopak, niech idzie na rodzinny poprzybijać piątki z dzieciakami.

wolfu 21.09.2016 12:55

Zagęścić środek? Urygą i Brlekiem? Raczej rozłożyć środek na łopatki. Nie ryzykowałbym Bartoszem na Legię.
Misiek - Jović, Sadlok, Rysiek, Mójta - Popović, Mąka, Boguś, Mały - Zachara, Ondrasek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl