Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ceny biletów i karnetów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2472)

Mati_ 09.02.2015 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1389837)
Pytanie jak długo będzie trwał w klubie notoryczny proceder wyłudzania pieniędzy od kibiców za wyrabianie co 2 lata nowej karty kibica ? Jeśli już karta musi być to dlaczego nie wystarcza jednorazowe wyrobienie ? Jak długo będziemy robieni w wała, by ktoś na nas ciągle zarabiał ? Są w lidze jeszcze jakieś kluby co każą kibicom co 2 lata wyrabiać nowe karty kibica ? Orientuje się ktoś czy w rozmowach z nowym prezesem był poruszony ten temat ? I czy bedzie z tym cos robione czy dalej będzie trwał ten cyrk ?

Na Legii jest tak samo.

Mario Nh 09.02.2015 16:03

Poza tym, na nowych kartach widnieje numer identyfikacyjny.
Czy ma on jakieś znaczenie to już mnie nie pytajcie...

Lukasz 09.02.2015 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1389837)
Pytanie jak długo będzie trwał w klubie notoryczny proceder wyłudzania pieniędzy od kibiców za wyrabianie co 2 lata nowej karty kibica ? Jeśli już karta musi być to dlaczego nie wystarcza jednorazowe wyrobienie ? Jak długo będziemy robieni w wała, by ktoś na nas ciągle zarabiał ? Są w lidze jeszcze jakieś kluby co każą kibicom co 2 lata wyrabiać nowe karty kibica ? Orientuje się ktoś czy w rozmowach z nowym prezesem był poruszony ten temat ? I czy bedzie z tym cos robione czy dalej będzie trwał ten cyrk ?

Dobre pytanie, dlaczego akurat dwa lata.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1389850)
Poza tym, na nowych kartach widnieje numer identyfikacyjny.
Czy ma on jakieś znaczenie to już mnie nie pytajcie...

Wynika on z ustawy o imprezach masowych:
Cytat:

2d. Osobie uczestniczącej w meczu piłki nożnej nadaje się wyłącznie jeden
numer identyfikacyjny ważny nie dłużej niż 5 lat od dnia wydania. Systemy, (...) zapewniają, że numery identyfikacyjne nadawane przez administratorów danych, (..) są zindywidualizowane i niepowtarzalne

Mario Nh 11.02.2015 08:37

A tymczasem na Legii zniesiono karty kibica...

Jaroo1 11.02.2015 11:06

Oj tam, oj tam, KK bardzo dobra rzecz ;) Ciekawe ile kurew się nachapało kasy dzięki wprowadzeniu KK i ich produkcji. Ciekawe czy ktoś odpowie (nie no żartuję, wiadomo, że nie) za wprowadzanie tak durnych pomysłów jak m.in. KK. To jest fajowe, że ludzie mają pracę, podejmują złe decyzje i żadne konsekwencje ich za o nie spotykają.

koniak 11.02.2015 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1390028)
Oj tam, oj tam, KK bardzo dobra rzecz ;) Ciekawe ile kurew się nachapało kasy dzięki wprowadzeniu KK i ich produkcji. Ciekawe czy ktoś odpowie (nie no żartuję, wiadomo, że nie) za wprowadzanie tak durnych pomysłów jak m.in. KK. To jest fajowe, że ludzie mają pracę, podejmują złe decyzje i żadne konsekwencje ich za o nie spotykają.

Jaroo, sam sobie odpowiedziałeś. Ci którzy mieli zarobić to zarobili. Końcowy odbiorca jakim jest w tym przyoadku kibic zawsze płaci za wszystko i ma gówno do gadania. Kasa się zgadza i tyle...

gooro33 11.02.2015 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1390009)
A tymczasem na Legii zniesiono karty kibica...

Na czym polega to zniesienie? Z tego co czytałem i tak musisz pojawić się przy kasie, zrobić zdjęcie, podać pesel... Jedyna różnica jest taka że KK jest wirtualna, pewnie opłata też jakaś za nią będzie.

R33 11.02.2015 21:29

No pewnie będzie jakaś opłata manipulacyjna (z tego co tam wyczytałem to 5 zł, a kk kosztuje 15 zł.), u nas zresztą też tak swego czasu było na starym stadionie (2 zł. do biletu bodajże). http://legia.com/aktualnosci/legia-z...y-kibica-45612 . Ogólnie to zniesienie kk u nich to jest bardziej dla ludzi co chce się ich wyciągnąć na stadion, tak wywnioskowałem.

Mi się za to bardzo podoba ten program lojalnościowy gdy dostajesz punkty za bycie na meczu, zawsze to jakaś motywacja dla ludzi co np. się wahają czy iść dziś czy nie iść.

Gwiaździsty 11.02.2015 21:39

Przecież cały czas nam wmawiano, że KK jest obowiązkowa aby wejść na mecz a teraz Legia ją zniosła. Jak się to ma do przepisów Ekstraklasy i ustaw ? Orientuje się ktos o co biega i dlaczego takie różne podejściaq do tej samej sprawy ?

palikot 11.02.2015 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1390126)
Przecież cały czas nam wmawiano, że KK jest obowiązkowa aby wejść na mecz a teraz Legia ją zniosła. Jak się to ma do przepisów Ekstraklasy i ustaw ? Orientuje się ktos o co biega i dlaczego takie różne podejściaq do tej samej sprawy ?

Na Śląsku od dawna była nieobowiązkowa...

FredzIo 11.02.2015 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1390126)

To po prostu wygląda tak jakby KK była wyrabiana przy każdym zakupie pojedynczego biletu. Czyli nie masz KK, ale przy zakupie biletu biorą dowód osobisty z danymi i robią zdjęcie. Czyli zamiast raz wyrobić KK i potem kupować szybko i sprawnie, można nie wyrabiać KK i kupować trochę wolniej i mniej sprawnie.

W praktyce to niewiele zmienia, bo przez internet bez KK i tak nie można kupować. A osobiście można kupować tylko dla siebie.

WISŁAZWE 11.02.2015 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1390134)
To po prostu wygląda tak jakby KK była wyrabiana przy każdym zakupie pojedynczego biletu. Czyli nie masz KK, ale przy zakupie biletu biorą dowód osobisty z danymi i robią zdjęcie. Czyli zamiast raz wyrobić KK i potem kupować szybko i sprawnie, można nie wyrabiać KK i kupować trochę wolniej i mniej sprawnie.

W praktyce to niewiele zmienia, bo przez internet bez KK i tak nie można kupować. A osobiście można kupować tylko dla siebie.

Serio?
Ja myślałem, że robią zdjęcie tylko przy pierwszej wizycie, kolejne wizyty to podanie imienia i nazwiska oraz PESEL i kupujesz bilet, bez ponownego robienia zdjęcia.

Przynajmniej tak rozumiem tekst który jest na ich stronie ;)

Proud 11.02.2015 22:58

A nie jest też tak na Lechii Gdańsk?

Teraz kupiłem bilet na mecz z Wisłą przez Internet.

Zrobiłem zdjęcie kamerką, wypełniłem dane i poszło. Byłem już na meczu Lechii kiedyś, nie wyrobiłem sobie karty kibica i kupiłem bilet w kasie. Jednak pani kasjerka poinformowała mnie, że to jest jednorazowa możliwość zakupu bez kart kibica. Ale jak widać coś się musiało zmienić, ponieważ teraz bez problemu kupiłem bilet przez neta i już mam go wydrukowany:)

Więc nie wiem o co chodzi z tą Legią :)

Jaroo1 11.02.2015 23:13

Przecież te KK to można sobie w @@@@ wsadzić. Tak jak pisze Gwiaździsty, od początku była gadka, że KK są obowiązkowe. Ile już lat te karty piepszone są, 4 lata jeśli dobrze liczę. A jakoś na Śląsku KK były (chyba już nie są?) nieobowiązkowe jeszcze bodajże w tamtym sezonie. Czy nawet dajmy na to, że od dwóch lat są na Śląsku obowiązkowe. Dodajmy do tego teraz Legię. I jak to się ma do .......enia, które już trwa 4 lata, że posiadanie KK to obowiązek?
Jedni frajerzy to uchwalili, inni wprowadzili a jeszcze inni frajerzy - co jest w tej układance najsmutniejsze bo to frajerzy nasi, klubowi - egzekwowali ten chory i kłamliwy przepis o posiadaniu KK. Każdy na tym zarobił i ludzi mają w dupie - typowe myślenie jak u polityków. Najpierw ciągną hajs i walą w kulki a na koniec żale, że frekwencja spada i zdziwienie dlaczegóż tak się dzieje.

R33 11.02.2015 23:23

Na Legii bez kk jak kupujesz drugi raz to nie musisz od nowa robić zdjęcia.
http://legia.com/bilet-bez-karty-kibica-110

Tak jak pisałem to jest bardziej ukłon w stronę nowych osób, żeby łatwiej ich było zachęcić do przyjścia na mecz. Co do stałych bywalców (albo w miarę stałych) to cóż ...kolejny raz chyba można tu przytoczyć historyjkę o rabinie, icku i kozie.

FredzIo 11.02.2015 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1390137)
Serio?
Ja myślałem, że robią zdjęcie tylko przy pierwszej wizycie, kolejne wizyty to podanie imienia i nazwiska oraz PESEL i kupujesz bilet, bez ponownego robienia zdjęcia.

Przynajmniej tak rozumiem tekst który jest na ich stronie ;)

No jak mają pozwolenie na przechowywania i używanie Twoich danych osobowych i zdjęć to możliwe. Ale bez podpisania takiej zgody nie mogą. Ponadto i tak musisz za każdym razem potwierdzać tożsamość.

Arkas 12.02.2015 11:37

Ja ostatnio jak wyrabiałem ponownie to bez zdjęcia bo mieli w bazie. Tak samo znajomi. Wogóle troszki to irytujące, że znowu trzeba wyrabiać. Chore.

palikot 12.02.2015 12:43

Dobra panowie koniec pier.... Chociaż Stilica nie podpisali to łamiemy strajk i kupujemy karnety. Jeszcze 3 tysiaki brakuje do ilości z jesieni. Trzeba się sprężyć, bo kto ma ratować klub jak nie my kibole?
Ruszać wyrabiać karty, kupować karnety -> nie narzekać :)

MatiRbk 12.02.2015 13:48

Posiada ktos informacje ile na chwile obecna klub sprzedał karnetów??

palikot 12.02.2015 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatiRbk (Post 1390205)
Posiada ktos informacje ile na chwile obecna klub sprzedał karnetów??

No gdzieś z 3 tys na tą chwile zgodnie z licznikiem

EDIT: Dzisiaj poszło już 100 karnetów, dlatego fajnie by było, jakby tak dynamika rosła z każdym dniem. :)

Błaszczu_WIŚLAK 12.02.2015 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390211)

EDIT: Dzisiaj poszło już 100 karnetów, dlatego fajnie by było, jakby tak dynamika rosła z każdym dniem. :)

Patrzylem przy rozpoczęciu sprzedaży, było wolnych 14995, teraz jest +/-14300...

Above 12.02.2015 17:38

Mam wielką prośbę o wrzucenie screena planu krzesełek sektora D21.
Niestety pomimo zalogowania do systemu sprzedaży nie mogę kupić karnetu, a tym samym zobaczyć szczegółowego planu sektorów...

63.5 Kg 12.02.2015 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390211)

A ze 2 dni temu na TT ktoś pisal ze Wisła nie sprzedala nawet 1000 karnetow...

Błaszczu_WIŚLAK 12.02.2015 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1390248)

No mówię, według licznika na stronie poszło 600 karnetów.

palikot 13.02.2015 01:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1390248)

14 300 a miejsc na wszystkich dostępnych 17 200 to jest 3 tysiaki.
Pewnie telefonika sporo dostała

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1390254)
No mówię, według licznika na stronie poszło 600 karnetów.

Przy rozpoczęciu sprzedaży ty patrzyłeś jeszcze na rezerwacje i było to ok 11 000.

palikot 13.02.2015 02:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 1390242)
Mam wielką prośbę o wrzucenie screena planu krzesełek sektora D21.
Niestety pomimo zalogowania do systemu sprzedaży nie mogę kupić karnetu, a tym samym zobaczyć szczegółowego planu sektorów...

http://imagizer.imageshack.us/a/img910/9104/mdh6rp.png

jurek1701 13.02.2015 12:08

Mamy wraz z żoną karnet od zawsze.Dlaczego jeżeli jedno zachoruje ,na karnet nie moge zabrac syna lub corki ?

Błaszczu_WIŚLAK 13.02.2015 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390298)
14 300 a miejsc na wszystkich dostępnych 17 200 to jest 3 tysiaki.
Pewnie telefonika sporo dostała

Przy rozpoczęciu sprzedaży ty patrzyłeś jeszcze na rezerwacje i było to ok 11 000.

Masz rację, mój błąd ;)

palikot 13.02.2015 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurek1701 (Post 1390327)
Mamy wraz z żoną karnet od zawsze.Dlaczego jeżeli jedno zachoruje ,na karnet nie moge zabrac syna lub corki ?

bo głosujecie na twardogłowych którzy takie prawo ustalają. Zawsze mówię nie głosować na lewice :D Więcej w politycznym ;)

Gwiaździsty 13.02.2015 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390333)
bo głosujecie na twardogłowych którzy takie prawo ustalają. Zawsze mówię nie głosować na lewice :D Więcej w politycznym ;)

Sasm curva nam to bagno na głowę ściągnęłeś gdy zagłosowałeś na złodziejską bandę z PO jak sam się przyznałeś, a teraz robisz wodę z mózgu kibicom. :haha:

palikot 13.02.2015 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1390365)
Sasm curva nam to bagno na głowę ściągnęłeś gdy zagłosowałeś na złodziejską bandę z PO jak sam się przyznałeś, a teraz robisz wodę z mózgu kibicom. :haha:

młody byłem i głupi :)

Gwiaździsty 13.02.2015 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390368)
młody byłem i głupi :)

Masz plus za odwagę cywilną, ze się przyznałeś do błędu, więc nie jesteś całkiem stracony. Ale już drugi błąd będzie niewybaczalny :-D

R33 16.02.2015 19:09

W końcu coś rusza ws. poprawy zakupu karnetów.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._z_pilkarzami/

bartek89TS 16.02.2015 20:14

Jak na razie to strona z biletami nie działa...

wierny 16.02.2015 23:34

jaka to jest żenada, chce kupić ten pieprzony bilet na piątek i oczywiście u nas jak co rundę jest jeden wielki problem

luke1906 17.02.2015 07:58

Zainteresowanie praktycznie zerowe, a strona i tak wisi od kilkunastu godzin.
.......ona kompromitacja :/

zim zum 17.02.2015 08:17

Od wczoraj od godziny 10 rano próbuję kupić karnet, strona nie działa. A co ciekawe na FB, co chwilę reklamują sprzedaż karnetów. Kompromitacja.

palikot 17.02.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1390657)
Od wczoraj od godziny 10 rano próbuję kupić karnet, strona nie działa. A co ciekawe na FB, co chwilę reklamują sprzedaż karnetów. Kompromitacja.

już możesz

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierny (Post 1390653)
jaka to jest żenada, chce kupić ten pieprzony bilet na piątek i oczywiście u nas jak co rundę jest jeden wielki problem

A czemu nie karnet? Nick zobowiązuje!

Dobrze, że mecz jest o 20:30 i ludzie będą mogli przyjechać wcześniej wyrobić KK, bo gdyby mecz był o 18 to byłaby rzeź

63.5 Kg 17.02.2015 14:35

Sa przeprosiny na oficjalnej:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnienia_17072/

Gwiaździsty 17.02.2015 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390685)
już możesz

A czemu nie karnet? Nick zobowiązuje!

Dobrze, że mecz jest o 20:30 i ludzie będą mogli przyjechać wcześniej wyrobić KK, bo gdyby mecz był o 18 to byłaby rzeź

Palikot, nie staraj się decydować za kibiców co mają i jak mają kupować bilety czy karnety. To jest ich sprawa !!! Mają kupować jak im wygodniej i jakie mają kaprycho.
A bezwzględnym obowiązkiem klubu jest im to umożliwić na wszystkie dostępne sposoby. Tym bardziej klub, który podobno potrzebuje pieniędzy. I najpierw bierzmy się za ludzi pracujących w klubie a potem wymagajmy coś od kibiców.
Pytajmy władze klubu kiedy koniec z Kartą Kibica , a nie opowiadajmy jak nowy prezes Gaszyński, ze płącenie za nie 10 zł to nic wielkiego. Myślełęm, że takiego pier....a w klubie już nie będzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl