![]() |
zapewne ma to zwiazek z nowymi egzaminami od ktoregos tam
|
|
|
a tam do dzis na prowincji mozna kupic prawko..... bez ruszania sie z domu
popularne wsrod wyspiarzy |
Cytat:
A ja chciałem się zapytać o nazwę przystanku koło ośrodka na Koszykarskiej. Bo jutro zdaje i pasowało by tam jakoś dojechać ;) |
Cytat:
|
Czy ktoś mógłby polecić mi dobrą szkołę mieszczącą się stosunkowo blisko Wieliczki (czyli Bieżanów, Kurdwanów itp)?
|
Trochę odkopuję temat.
Jaką szkołę polecacie w okolicy Prądnika Białego, Czerwonego, Górki Narodowej, Śródmieścia - czyli głównie na północy Krakowa? OSK Alan, Codex, STACH, OSK Elita czy którąś z tych szkół? Czy może jakąś inną? |
Tak zapytam z czystej ciekawości.
Jak zdawałem prawie 20 lat temu to nie było znaczenia jaka szkoła - liczyła się tańsza :) Tak logicznie myśląc ... po kursie musisz: - rozróżniać kolor świateł - wiedzieć że w aucie są różnego rodzaju światła i kierunkowskazy - znać kodeks drogowy (w praktyce) - poznać miasto w którym zdajesz Jestem zielony w temacie - czy różne szkoły mają np. inną flotę samochodową bo w sumie uczą tego samego... :) |
Cytat:
|
Ok - dlatego pytałem :) Już jasne.
|
Cytat:
Córka tam jeździła (właśnie aż z Prądnika Czerwonego). Szkołe dostała z polecenia , 2 jej koleżanki dobrze zostały nauczone, obie zdały za pierwszym razem. Moja córka też zdała za pierwszym podejściem. |
Koniecznie trzeba zwracać uwagę na oszustwa ze strony OSK. ja rok temu uczyłem się w szkole przy ul. Dauna na Woli i normalnym dal wszystkich było, że jak ktoś umówił się na godz 16 to instruktor przychodził sobie 16:10 i kończył lekcję 15min przed czasem.. oczywiście za każdym razem trzeba było się spierać żeby jechać tyle czasu ile się powinno. Przed 2 egzaminem przejechałem 2 godz w LOKu.. dla tamtejszego nauczyciela nieprawdopodobna była taka sytuacja.. Czasem jednak warto dopłacić i poczytać opinie ludzi.
Jaką szkołę, najlepiej w podgórzu, polecacie na kat. A? Jakie terminy są terminy na egzamin kat. A w okresie wakacyjnym? |
pytanie do niedawno zdających albo oczekujących
ile mniej więcej czeka się teraz na egzamin? |
http://mord.krakow.pl/biuro_obslugi_...-egzaminu.html
Reasumując po zmianę terminu muszę jechać osobiście? |
Odbierał ktoś z Was prawko w Węgrzcach za pośrednictwem? Bo ja nie mogę jakoś w najbliższym czasie się tam udać, a wybiera się ojciec. Czytałem trochę w internecie i ponoć napisać trzeba pismo i że za to się płaci.
Nie wiecie jak to wygląda w praktyce? |
Nie jestem do końca pewien czy tak to działa w przypadku odbioru białka ale jeśli chodzi o rejestrację pojazdu to wystarczy upoważnienie, powinno być podobnie. Jeśli robiłby to tata nie płacisz za upoważnienie czyli kosztowo wygląda to tak jakbyś sam odbierał. Dobrze jeśli miałby kserokopię Twojego dowodu.
|
Kuzyn studiuje w Pradze (tam mieszka na stałe od niemal 5 lat), tam też robił prawko... mamy teraz mały spór. Czy to prawda że teraz jak wróci do PL i pójdzie do gminy (czy gdzieś tam) to mu bez problemu wyrobią PL wersję prawa jazdy?? Spór o bushmillsa 10 więc proszę o wiarygodną odp. :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl