Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ 8 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów - 25 września, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8304)

bukaj22 27.09.2011 09:44

Muszę przyznać , ze Wisła jest Mistrzem wygrywania spotkań w , których gra przeciętnie by nie powiedzieć słabo. Fakt , ze Ruch pokpił sprawę przy wyniku 2-2 no ale to ich problem. Zgadzam się , ze Jovanovic jest najlepszym obrońca , ale powiedziałbym , ze w meczu z Ruchem był najlepszy na boisku. Ciężko oceniać Jirsaka po jednym meczu , ale wrzucił ładnie.

Dla mnie kontuzja Małeckiego jest takim przykładem wielu naszych nie doszkolonych piłkarzy. Żeby załatwić sobie kostkę stając na piłce , trzeba być zupełnie niesprawnym i to ogólnie. Teraz się okaże co faktycznie są warci zmiennicy w Wiśle i jak te kontuzje odbija się na grze zespołu.

Można powiedzieć , że Wisła zapłaciła wysoka cenę za zwycięstwo z Ruchem.

Ogryzek 27.09.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1170191)
Muszę przyznać , ze Wisła jest Mistrzem wygrywania spotkań w , których gra przeciętnie by nie powiedzieć słabo. Fakt , ze Ruch pokpił sprawę przy wyniku 2-2 no ale to ich problem. Zgadzam się , ze Jovanovic jest najlepszym obrońca , ale powiedziałbym , ze w meczu z Ruchem był najlepszy na boisku. Ciężko oceniać Jirsaka po jednym meczu , ale wrzucił ładnie.

Dla mnie kontuzja Małeckiego jest takim przykładem wielu naszych nie doszkolonych piłkarzy. Żeby załatwić sobie kostkę stając na piłce , trzeba być zupełnie niesprawnym i to ogólnie. Teraz się okaże co faktycznie są warci zmiennicy w Wiśle i jak te kontuzje odbija się na grze zespołu.

Można powiedzieć , że Wisła zapłaciła wysoka cenę za zwycięstwo z Ruchem.

Aleś błysnął. Żenada.

Również można napisać przy kontuzji Meliksona - jakim trzeba być niesprawnym i niedoszkolonym żeby faulować samemu przeciwnika i wykluczyć się przy tym z gry na długi czas.

Tylko po co takie wkręty? Jaki to ma sens tak szpila?

FraMat 27.09.2011 10:33

Nie ma sensu teraz wbijac sobie szpil (i piłkarzom), chociaż ja sam w momencie gdy Małecki przewrócił się na piłce ( a jeszcze nie bylo wiadomo, że będzie z tego groźna kontuzja) też sobie pomyślałem (wkurzony za holowanie pilki przez Małego), że po pierwsze to Małemu się należało takie ośmieszenie, a po drugie, że to już w ogóle szczyt wszystkiego, że pilkarz, który prowadzi piłke z głową skierowaną w doł, nie zauważył tam piłki. Co by bylo gdyby patrzył przed siebie szukając (tak wiem, u Małego to niemożliwe) partnera do zagrania!

Jednak wiadomo, że tak jak w przypadku Małego tak w przypadku Maora to po prostu pech i piłkarzom należy wspołczuć. A jesli ktoś nawet naigrawa się z ich kontuzji, to nie sądzę, żeby czynił to ze złośliwości. Czasem, żeby rozluźnić atmosferę, czasem, żeby samemu się popisać elokwencją i cos w ogóle napisać na forum.

Z mojej strony: dajmy żyć Małemu i Maorowi i trzymajmy za ich szybkie wyzdrowienie. Oby tylko w tych dwóch przypadkach nie pojawiły się niepotrzebne sensacyjne zdarzenia pozaboiskowe.

7 kotów 27.09.2011 10:46

Kontuzja Maora zdarzyla sie w najlepszym momencie.
Chlopak rozpetal pieklo wokol siebie i potrzeba czasu na uspokojenie tego. Dwa - Gargula wreszcie zagra wieksza ilosc spotkan. Ja wciaz uwazam ze Lukaszowi brakuje cyklu meczowego. 5-6 kolejnych meczy po 90minut.
Jesli Maaskant zacznie szafowac na zmiane Jirsakiem i Gargula to nic z tego nie wyjdzie. Musi postawic na jednego - i tu mysle o Gargule.

Meliksona szkoda mi tylko w kontekscie meczow na Lazienkowskiej i w Kauflandzie.

snyrting 27.09.2011 10:56

@7 kotów

Jeżeli Garguła zagra taką kaszanę jak w ostatnim spotkaniu z Lechem, to nie daje mu więcej niż jednego meczu w podstawowej jedenastce. Jedynym argumentem za stawianiem na Łukasza jest rozpaczliwa próba wypromowania go w Ekstraklasie celem pozbycia się go w okienku zimowym.

Bądźmy szczerzy, od długiego już czasu nie ma w składzie Wisły klasowego środkowego pomocnika. Obok lewej obrony jest to najgorzej obsadzona pozycja w klubie.

Naszych dwóch kontuzjowanych gwiazd medialnych szkoda, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrej formy.

FraMat 27.09.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1170222)
Kontuzja Maora zdarzyla sie w najlepszym momencie.
Chlopak rozpetal pieklo wokol siebie i potrzeba czasu na uspokojenie tego. Dwa - Gargula wreszcie zagra wieksza ilosc spotkan. Ja wciaz uwazam ze Lukaszowi brakuje cyklu meczowego. 5-6 kolejnych meczy po 90minut.

Taaa, a ile mamy meczów do konca rundy?

emailowiec 27.09.2011 11:20

^^ Co najmniej 15 meczów do przerwy zimowej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl