![]() |
Tylko nie potrafię zrozumieć jak Maaskant może wpuszczać Gargułę zamiast Jirsaka. Przecież musi widzieć na treningach jak grają. Wszedł Tomas i od razu rozruszał grę, asysta, prostopadła piłka do Ilieva. Jirsak ma bardzo dobrą umiejętność - potrafi wejść w wolne przestrzenie na środku boiska i szybko rozegrać piłkę. Nierozumiem dlaczego nie dostaje więcej szans. Środek Wilk Nunez też rozczarował.
|
Zgadzam się z przedmówcami: Garguła na dzisiaj to jedna wielka pomyłka, albo sabotaż.
Ktoś ma coś jeszcze do Bitona? 2 gole, 2 asysty, nie jest tylko sępem pola karnego, ale umie aystowac i rozprowadzić atak. Mam nadzieję, że jeszcze się rozwinie. Malecki mimo strzelenia bramki pokazał, ze albo nie jest w formie, albo nie rozumie/nie jest w stanie realizować taktyki Maaskanta. Bunozy bym sie nie czepiał: grał chyba po raz pierwszy z Marko w parze, ale czesto dobrze interweniował. Iliewowi brakowalo lepszego partnera. Na minus dzisiaj Nunez. Tyle strat. Na plus natomiast Jirsak. Duzo otwierających podań. Z tym, że tylko w pierwszych 15 minutach i ostatnich 10 minutach. Środek tradycyjnie Jirsak zajął się oglądaniem jak inni konstruują akcje. Mecz był trudny, Flota pokazała że może walczyc o ekstraklasę. |
Nasza gra w środku pola zdechła od momentu, gdy Robert zaczął wystawiać dwóch DM i sadzać na ławie właśnie Jirsaka. W kilku meczach poprzedniego sezonu Wisła potrafiła pięknie poklepać i to właśnie było zasługą Meliksona i Jirsaka. Teraz doszedł kolejny do brydża, czyli Iliev. Szkoda, że Maaskant gra tak zachowawczo, ale z drugiej strony obrona Wisły jest słaba i środkowi pomocnicy muszą często asekurować defensorów.
|
Cytat:
|
Wilk Nunez Paljić cii piłkarze dzisiaj wyglądali na mało skoncentrowanych stąd głupie straty ale grunt że przeszliśmy no a Jirsakowi dałbym szansę ale musi też pokazać, że potrafi grać z trochę lepszym przeciwnikiem niż Flota bo, że jest lepszy od Garguły(który jest totalnie bez formy ) to nie mam wątpliwości tamten ma większy potencjał ale to Jirsak zawsze grał na swoim przyzwoitym/średnim ale stabilnym poziomie.
|
Szczerze powiedziawszy, to już nie mogę słuchać o tym ,,mitycznym" potencjale Garguły. Zagrał pół sezonu nieźle w świetnie funkcjonującej maszynie jaką był Bełchatów Lenczyka i zrobiono z niego gwiazdę i playmakera na miarę reprezentacji. A prawda jest taka, że nawet Lenczyk widział, iż za mało walczy i biega, aby grać w środku pola i ustawiał go na lewym skrzydle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Małecki ma problem sam ze sobą, nie wiem może psycholog jest potrzebny ale to już nie jest egoizm boiskowy, Mały mam wrażenie żyje w swoim świecie... Garguły zawsze broniłem, obejrzałem też sobie z nim wywiad po meczu. Łukasz jest przekonany że jest zmiennikiem Meliksona i tak zostanie, sorry ale na dziś tym zmiennikiem nie jest ...Jirsak zrobił lepsze wrażenie i to nie po raz pierwszy(vide poprzedni sezon). Naprawdę szkoda mi Garguły ...ale widać czas nie stoi w miejscu. Piłkarz wygląda na wypalonego ...trochę jak Żurawski po powrocie do Wisły. Paljić jak zwykle, wiadomo że potrzebujemy normalnego LO, Jovanović ma papiery na dobrą grę ...jest naprawdę szybki. Co do gry, to największy problem to tradycyjnie stałe fragmenty gry. Bramki tracimy, a strzelać z nich nie potrafimy. A to brożka trenera Maaskanta. |
Kiedy jest losowanie następnej rundy?
Znalazłem. Gdyby kogoś interesowało: 30 września 2011, 21:40 - za 90minut.pl |
Małecki to cham dziecko po meczu prosilo go o koszulkę (dlaczego jego?)a on paradował z ręką na sercu i odmówił jak najgorszemu śmieciu
|
Ja trochę z innej beczki. Kupiliśmy Marko Jovanovica, który mógłby rozwiązac nasz problem z obsadą prawej obrony na wiele lat. Według mnie spisuje się na tej pozycji bardzo dobrze, więc nie rozumiem dlaczego RM desygnuje do gry na LO Lameya a zapycha braki w środku Jovanovicem zamiast odwrotnie....
|
http://wislakrakow.com/forum/images/buttons/report.gifDziwny jestes. Co z tego ze go prosilo? Nie ma obowiazku dawac
|
Cytat:
Jebali go tam z prawa i lewa i po meczu ma koszulke dawać ? Zwariowałeś. Zresztą, juz nie mogą tak koszulek rozdawać. |
Dziwny jestes. Co z tego ze go prosilo? Nie ma obowiazku dawac
|
Cytat:
Po co piszesz takie bździny? Od kiedy to piłkarze mają obowiązek dawać koszulki dzieciom? |
Cytat:
|
Przykro mi było jak patrzałem jak grał dzisiaj Garguła. Wiązałem z jego przyjściem wielkie nadzieje ale nic z tego nie będzie... trzeba go oddac jak najszybciej szkoda :(
|
Mecz na trybunach z gatunku 'daj kamienia' :lol:
A co do Małego - rozsadza go;) ale to w sumie nie jest śmieszne bo aż kipi od niego taką negatywną agresją, co dziwi bo w końcu zagrał na stadionie który na niego nie gwizdał. No ale gola strzelił , może coś jeszcze z niego (w Wiśle) będzie Całego meczu nie widziałem więc nie komentuje zbytnio ale dobrze że wygrali.Pojechać-wygrać-wrócić-zapomnieć - plan wykonany, mam nadzieje że nikt tam się nie 'połamał' |
Ten mecz pokazał też, że ekstraklasa nie jest miejscem dla klubów z małych miasteczek z tzw. małomiasteczkowa publiką. Kiedys taką wioche na trybunach reprezentował Mielec. Na całe szczęście zakończył dawno karierę i oby jemu podobnych nie było w ekstraklasie.
|
Cytat:
Prymitywny lud. |
Cytat:
|
Kogo możemy wylosować w 1/8 PP ? Może koleżanka z drugiej strony błoń ... wie ktoś coś?
|
Cytat:
Już dawano nie widziałem tak poprawnie grającej polskiej drużyny jak Flota w 1 połowie (spokojnie, dużo piłką i z pomysłem). W drugiej chyba jednak nerwy zrobiły swoje, a wtedy mogło być niewesoło. Biton bez fajerwerków, ale niesamowicie skutecznie i pewnie, a w dodatku zaczyna ładnie dogrywać. |
a bramki z meczu ktos wrzuci czy nie????
|
Cytat:
|
Cytat:
Ani Paljić, ani Diaz nie są rozwiązaniem. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KB541Ho1LVc |
Uffff mozna odetchnac, Bitonowi nic nie jest
Pod koniec meczu serca kibiców Wisły zadrżały, gdy na chwilę zszedłeś z boiska z urazem. To nic poważnego. Jestem tylko troszkę zmęczony po tych wszystkich meczach, które rozgrywamy w ostatnim czasie. Poczułem lekki ból w nodze, ale to naprawdę nic poważnego. |
No, brawo za heroiczną walkę (w drugiej połowie).
Zadecydowały niuanse. Mieliśmy dwóch, może trzech zawodników nieco przewyższajacych umiejętnościami zawodników Floty. Z naciskiem na nieco. No i wpuszczenie tego czarnoskórego co jest aktualnie przed kuracją odchudzającą (albo szykuje się do walki sumo) to był błąd tamtejszego trenera. Osłabił siłę ofensywną. I przestało padać. To przestaliśmy się wywracać. Tak, więc niuanse... :lol: Czy my nie doczekamy się zawodnika, który zagra trzy mecze z rzędu na równym dobrym poziomie ? Z wypowiedzi Garguły po meczu i innych wcześniejszych można wnioskowac, że mamy wypracowany schemat. Pierwszą połowę śpimy. Potem faki w szatni. Druga połowę gramy. |
Byłem na meczu i jak patrzałem na Gargułę, to mnie już buzowało. Każda strata to leży i nawet nie raczy się wrócic. Fajna zmiana Tomasa, piękna gra Bitona i super wyglądał Marko :) mam nadzieje, że te dwa zwycięstwa dadzą nam troche pewności i wkońcu zaczniemy grac w piłkę nożną.
PS: trochę nie fajnie wygląda jak Robert wybiega z tej ławki i drze się cały czas do sędziów. Tak go tam jechali, że mi się żal zrobiło. |
zauważyliście że nasz rezerwowy bramkarz poczynił zauważalny postęp? bardzo poprane występy naszego zmiennika... Sprawcą Primel?
|
Cytat:
To, że wolfy sobie ostrzy na nim zęby w co drugim poście nie znaczy, ze to zły golkiper. |
Scenariusz meczu bardzo dobry lepszy taki mecz niz łatwe 3-0 dla Wisły były emocje a Wisła w 2 połowie zagrała jak klasowa drużyna wyszła na drugą połowe i na luzie odrobiła straty.
|
Cytat:
|
Cytat:
"Odense Boldklub, rywal krakowskiej Wisły w Lidze Europy, przegrał 0-1 (0-1) z drugoligowym FC Fredericia w wyjazdowym meczu III rundy DBU Pokalen (Puchar Danii)." A jak tu jest różnica klas krajowych! Szkoda, że na boisku ta różnica do dupy była... |
Ci ze Swinoujscia chyba nie przeszli ewolucjii,bo te ciagle ryki i jakies dziwne odglosy daja do myslenia czy z ZOO jakies małpy im nie znikneły.Wyjatkowe prymitywy.
Mecz nie najgorszy ,z tym ze to jakas kpina zeby tak sie ustawiac przy stalych fragmentach.Rok temu tak zalatwilo nas Podbeskidzie ,i co Maaskant nie wyciaga wnioskow? |
eh smieszy mnie to nadawanie na gargule (choc oczywiscie teoretycznie macie racje = gra piach!)
ale winny jest klub ktory sciaga pilkarzy kilka lat po czasie cofnijmy sie pamiecia wstecz do "poznego petrescu" mlodsi forumowicze pewnie nie pamietaja ale dosc duzo jest tu starszych i pamietaja sezon zwlaszcza po wywaleeniu dana czyli 2006-2007 gdy w lidze rządziło zegłebie czesia i belchatow lenczyka otoz wtedy w temacie o transferach , byly 4 nazwiska marzenia MARZENIA , 2/3 forum sie spuszczalo nad nastepujaca 4 pilkarzy i pozadalo ich w wisle bardziej niz kogokolwiek innego byli to : iwanski/lobodzinski oraz matusiak/gargula czyli dwa pierwszoplanowe duety w dwuch najlepszych teamach tamtego sezonu i co ? dostalismy z tej 4ki , trzech (poza iwanskim) , ale ja sie pytam kiedy dostalismy ? czy w 2007 jak byli w top formie ? nie , po latach , gdy byli juz calkiem bez formy polecam pod rozwage |
Cytat:
|
Ej, ale Łobo chociaż czasem jakiegoś gola zdobył, kogoś na zamach kiwnął, wolnego wywalczył, czy wrzucił piłkę na nos. Garguła gra tak żenująco, że ciekaw jestem, czy najlepszy ofensywny pomocnik młodej Wisły poprzedniej rundy, Chrapek (nie liczę Riosa ;] ), jak wróciłby w zimie do Wisły, czy prezentowałby poziom wyższy od Garguły, bo chyba o to nie trudno, a jakoś nawet w Lechu i legii trenerzy potrafią zaryzykować swoje posady stawiając na młodych.
A co do meczu, to ja już z kolegami zakłady stawiam, że np. Wisła pierwszą groźną akcje zrobi najwcześniej w 25 minucie, pierwszy strzał odda rywal itd. Czy to jest wina rozgrzewek, czy to psychiki piłkarzy to nie wiem. Lepiej by było gdyby wina leżała w przygotowaniu fizycznym do meczu, bo trochę głupio by wyszło, gdyby okazało się, że bez porządnego ochrzanu nie da się normalnie grać. Jovanović wygląda bardzo obiecująco, nawet tym meczem pokazał, że jego zaletą jest duża uniwersalność, jego rajdy z piłką są czymś naprawdę potrzebnym dla zespołu, który raczej dość wolno i ze zbyt małym polotem rozgrywa akcje w środku pola, takie wejścia wprowadzają niepewność w szeregi wroga i robią miejsce pomocnikom. Indywidualnie zganiłbym przede wszystkim parę Nunez - Wilk, która po raz kolejny (mecz z Widzewem) zagrała fatalny mecz. Sobol może już nie gra na świetnym poziomie, ale potrafi ustawić takiego Nuneza, że ten gra świetne mecze. Wilk i Argentyńczyk stracili wiele piłek, w pierwszej połowie odebrali raptem kilka piłek, raczej akcje kończyły się na defensorach. Biton w tym meczu akurat zagrał w końcu to czego wymaga się od takiego napastnika w systemie 4-51 (4-3-3). Utrzymywanie się przy piłkę, dokładne odegrania i mnóstwo wygranych pojedynków. W tym meczu zagrał na takim poziomie, że nie zawahałbym się go wykupić, gdy jeszcze ze 2 razy zagra na podobnych obrotach. Pora na Limanovię! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl