![]() |
Cytat:
Owszem, szkoda Realu ale trzeba chronić zdrowie zawodników. W dodatku nadal grają swoje. PS. Nie jestem ani za Barcą, ani za Realem. |
Cytat:
|
Ech...., jak zwykle.
|
Najgorszy sedzia Bundesligi prowadzi spotkanie najciekawszej pary 1/2 LM - przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie chodzi mi tutaj o czerwona kartke dla Pepe tylko ogolnie o całe spotkanie.
|
Ale za bramkę winę ponosi Marcelo, którego na zdku posadził Afelay. Marcelo potwierdza, że jest świetny w ofensywie, ale przeciętny w obronie.
Obawiam się, że ta bramka załatwiła sprawę dwumeczu. PS. Alvesa sędzia powinien był wyrzucić, dając drugą żółtą. |
Jak nie dawać kartek czerwonych za nakładkę bez możliwości zagrania piłki, wyprostowaną nogą to za co dawać?
Lubię jak grają jak faceci a nie jakieś ciptoki, ale jak Real gra ostro a Di Mari aktorzy tak nieudolnie to mi żygać na to chce... 2:0 Dziękuje, nie ma takiego bicia :) |
I zanosi się na powtórkę z 2009 :( A tego bym nie chciał, wystarczy, że w PP lipa. No ale może Real się jeszcze podniesie w rewanżu. Bo teraz bez Mou jest cholernie ciężko. O kur.. 2 gol Messiego. Amen?
Barca! Co? 1:0 na R22 :p |
No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie
|
Wiecie co? Roznica w pozimie pilkarskim jest nieporownywalnie wieksza od roznicy poziomu sedziowania, miedzy taka nasza liga, a polfinalami ligi mistrzow. Jednak trzeba przeprosci wszystkich Małków i Borków, calkiem nieźle wykonuja swoj zawod
|
Messi ośmieszył Real. Żeby na takim poziomie ograć 4 obrońców i strzelić gola :shock:
Faktycznie, przypomina to bramkę Diego. |
Cytat:
jebac ich, jak kolega wyżej napisał Barca ! co? 1:0 na R22 i to się liczy a nie jakiś tam finał ;p |
Przekręcili Real... :D No dajcie spokój :)
Kibol na boisku, skandal po meczu!!! :D |
Najwiekszy kabareciarz ligi hiszpanskiej tez dal o sobie znac w tym spotkaniu - oczywiscie chodzi mi o Pinto. Jak nie dostanie karki za udawanie gwizdka to za burdy :rotfl:
|
Za co właśnie dostał czerwo bo przegapiłem?
|
Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.
|
No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia :P Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.
|
Teraz tylko czekać aż Mourinho "dołączy" do grupy trenerów którą stworzył specjalnie dla Guardiolii.
|
Real sam się przekręcił. Cudotwórca uwierzył, że murując bramkę można wygrać wszystkie mecze. Jak ktoś spodziewa się niespodzianki w rewanżu to mu gratuluję. W Barcelonie wszystko będzie pod Barcę - trawa, kibice, a przede wszystkim Real zmuszony do grania ofensywnego. Tam nie pomoże czekanie 88 min na kontrę.
|
Cytat:
Arbiter tragiczny, w ogóle nie czuł gry. jezeli ktokolwiek uważa że czerwona zasłużona to chyba nigdy nie miał z piłką nożną do czynienia bliżej. |
Tak właśnie myślałem, że kibice/sympatycy Realu będą płakać o tą czerwień dla Pepe. Chciałbym więc przypomnieć następujące sytuacje:
1. Ramos kopie Keite w swoim polu karnym po tym jak Keita spadł na niego po pojedynku o piłke w powietrzu. 2. Adebayor atakuje rękami twarz Busquetsa, a w innej akcji Puyola. 3. Marcelo specjalnie nadeptuje Pedro w swoim polu karnym. Jak dla mnie to za każdą z tych sytuacji spokojnie mogła zostać pokazana czerwień. PS. Mam w dupie zarówno Real jak i Barce :) |
Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu. |
Do tych co piszą, że Alves symulant i faul nie był na czerwoną mam prośbę, wyobraźcie sobie, że za Alvesa jest Melikson a atakuje np. Borysiuk, lub Injac. I jaka jest kartka?? Za coś takiego jak najbardziej należała się czerwień. Czerwień też dla Alvesa za 2 żółtą powinna być i czerwień dla Adebayora.
Żal mi Realu. Taki klub, wielki klub i kibice jarali się jak wymienili między sobą 3 podania...Aż tak bardzo są w cieniu Barcelony...masakra |
Ale jaka @ wbiegła na boisko po meczu, hahahaha
|
Cytat:
|
"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?
|
Cytat:
W "łikend" gdzieś czytałem że w całym sezonie we wszystkich rozgrywkach strzelił 50 bramek, plus dwie dzis wychodzi 52 :) O ile finał Pucharu Króla można było oglądać z zapartym tchem to dzisiejszy mecz to bardziej kopanina po nogach przeciwnika ( z obu stron) niż w piłkę. Myślę że finał MU - Barca jest już prawie pewny. Nie wiem co musiałby wymyślić Mourinio żeby przy takim wyniku w pierwszym meczu przejść Barce. |
Nie wiem czy kartka zasłużona czy nie. Nie potrafię tego obiektywnie ocenić ale powiem jedną rzecz. Szanuję 9 piłkarzy Barcelony za to co robią, bo naprawdę są klasowymi zawodnikami. Jednak to co robią Alves i Busquets, to przechodzi ludzkie pojęcie. Żałosny teatr. Szczerze mówiąc liczę na to, że ktoś im w końcu nogi połamie, bo wtedy zrozumieją co to znaczy ból.
Taka mi się nasuwa myśl. Trzy ostatnie mecze Albiola przeciwko Barcelonie i trzy błędy, które praktycznie decydują o losach całego sezonu. Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości czy to zawodnik na pierwszą jedenastkę?? Chyba nie... Ogólnie wynik zasłużony, bo my nie zagraliśmy tak jak przynajmniej w ostatnim spotkaniu. Mimo wszystko wierzę w Real. |
Jeśli Pepe zasłużył na czerwoną kartkę to Messi zasłużył na nią dużo bardziej, bo:
- ok. 60 minuty, gdy Ramos dostał żółtą kartkę uderzył go łokciem (bez piłki, poza akcją - czerwo) - 80 minuta ostre wejście w Albiola. Albiol wybił piłkę głową, więc był faul poza grą, wejście całym ciałem z wysuniętym łokciem w skaczącego zawodnika, bez piłki - faul na wyrządzenie szkody przeciwnikowi - czerwona kartka!) - 87 minuta - pod polem karnym Realu Messi łapie piłkę w ręce - żółta kartka) - 92 minuta - ostry faul na rozpędzonym Ramosie - żółta kartka) Tak więc Messi powinien zakończyć mecz z 3 czerwonymi kartkami, ile dostał? No właśnie, nie dostał nawet żółtej, więc niech kibice Barcelony nie p*******ą farmazonów o obiektywnym sędziowaniu.... |
W akcji na 2:0 Messi pokazał ile jest wart, obrona Realu pokazała ile jest warta.
To jest najwyższy poziom futbolu, a wrkęcił ich jak trampkarzy. Dziękuje, dobranoc ;) P.S. Z fetowaniem poczekałbym tydzień, różnie bywało. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
messi, messi i dobranoc:D:D:D
pepe..kartka mu wisiała od pierwszego meczu w Madrycie gdy grał mega chamsko..a teraz jak to mawiają Oliva zawsze sprawiedlliwa:) |
Naszym klubem Real, 3 czerwone dla Messiego...
Czekam na więcej, liczę na użytkownika banasika :D Dobre komentarze będą w cenie na dobry początek dnia w pracy :) |
Wg. mnie sędzia mógł dać czerwoną. Spory udział w tym miało aktorstwo Alvesa, ale jednak większego błędu tu nie było. Messi przy drugiej bramce ośmieszył obronę i tyle. Szkoda bo liczyłem na jakąś mniej oczywistą parę w finale LM.
|
Real szukał bolca do dupy i znalazł , grali chamsko i to się na nich zemściło.
Wielki Real dostał to na co zasłużył. Messi _O_ |
mysle ze sedzia wypatrzyl wynik spotkania i to wyraznie - do czerwonej kartki ( hmmm tak bylo w ostatnim ligowym meczu dokladnie tak samo) Barca nie maiala zadnej koncepcji gry - ...winie tez sedziego za to ze dopuscil do gry na krzyk i ała, ała - to niestety sprawilo ze kazda nieudana akcja Barcy konczyla sie wlasnie tak - jak placzliwe dziewczynki ...... sedzia wykratkowal kogo trzeba i wysluchiwal wszystkich placzy .... geniusz Messiego ? - na pewno - miniecie tylu zawodnikow to klasa - ale nie pomysleliscie ze mial taka przewage psychiczna ze w glowach obroncow byla mysl ze jak glosniej piernom to Dziewczynka sie wypier...doli i oprocz kartki ( no bo jakze inaczej) byloby jeszcze karny ........ sedzia spierd...o..lil caly ten mecz .... gwizdzac wszystkie wywrotki gwiazdeczek ktorym sie powinno tylko i wylacznie schodzic z drogi i grac tylko i wylacznie tak jak Oni chca .... gdybym byl bardziej zlosliwy odnosnie tego sedziego to napisalbym ze skoro ostatnio dostal koszulke Messiego to dzis powinien otrzymac marynarke od Guardioli ... Real zagral lipe ... ale to byla taktyka Mou ktora musial spieprzyc najslabszy sedzia Bundesligi ... ( szczerze to bylem przekonany po tych kartkach ze jak Barca nic nie strzeli to jeszcze zagrozony Ronaldo dosrtalby kartke - zeby nie popsuc meczu Barsie za tydzien )
|
Cytat:
Dziękuje dobranoc. |
Zastanawia mnie jedno, skoro media tak pragną czystej gry, tak propagują Fair Play to dlaczego do jasnej cholery tak hołdują oszustom? Bo trzeba nazwać to po imieniu, Di Maria, Busquets, Alves, Ronaldo, Messi, Pedro i wszyscy Ci, którzy przewracają się z każdym podmuchem wiatru, by osłabić przeciwnika są jebanymi oszustami, niczym innym. Są boiskowymi przestępcami, których trzeba tępić, a nie gratulować oszustwa.
|
Jako obiektywny obserwator meczu napisze:
- zawodnicy Barcelony strasznie udają. - kartki czerwonej nie powinno byc ( moje zdanie ) - Ronaldo nie powinien wykonywac wolnych - co miał to spierdzielił :D - Messi mimo, że nie grał super to w decydujacym momencie pokazał klase - tym rózni sie od Ronaldo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl