Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Otwieramy czteropak. Real - Barca. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8025)

flamengista 27.04.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1082651)
Przesadził chyba z tą czerwoną dla Pepe.

Ja już w pierwszej chwili wołałem, że faul na czerwoną. To nie była zwykła nakładka, on nie miał szans trafić w piłkę. Powtórka tylko mnie utwierdziła w tym przekonaniu.

Owszem, szkoda Realu ale trzeba chronić zdrowie zawodników. W dodatku nadal grają swoje.

PS. Nie jestem ani za Barcą, ani za Realem.

Jot 27.04.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit
Przesadził chyba z tą czerwoną dla Pepe.

jeszcze wpier.dol szmaciarzowi za cały mecz się należał.

gigant 27.04.2011 21:23

Ech...., jak zwykle.

mitmichael 27.04.2011 21:25

Najgorszy sedzia Bundesligi prowadzi spotkanie najciekawszej pary 1/2 LM - przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie chodzi mi tutaj o czerwona kartke dla Pepe tylko ogolnie o całe spotkanie.

flamengista 27.04.2011 21:27

Ale za bramkę winę ponosi Marcelo, którego na zdku posadził Afelay. Marcelo potwierdza, że jest świetny w ofensywie, ale przeciętny w obronie.

Obawiam się, że ta bramka załatwiła sprawę dwumeczu.

PS. Alvesa sędzia powinien był wyrzucić, dając drugą żółtą.

MatMario 27.04.2011 21:32

Jak nie dawać kartek czerwonych za nakładkę bez możliwości zagrania piłki, wyprostowaną nogą to za co dawać?

Lubię jak grają jak faceci a nie jakieś ciptoki, ale jak Real gra ostro a Di Mari aktorzy tak nieudolnie to mi żygać na to chce...

2:0

Dziękuje, nie ma takiego bicia :)

dwdx1906 27.04.2011 21:33

I zanosi się na powtórkę z 2009 :( A tego bym nie chciał, wystarczy, że w PP lipa. No ale może Real się jeszcze podniesie w rewanżu. Bo teraz bez Mou jest cholernie ciężko. O kur.. 2 gol Messiego. Amen?

Barca! Co? 1:0 na R22 :p

mitmichael 27.04.2011 21:33

No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie

fan01 27.04.2011 21:34

Wiecie co? Roznica w pozimie pilkarskim jest nieporownywalnie wieksza od roznicy poziomu sedziowania, miedzy taka nasza liga, a polfinalami ligi mistrzow. Jednak trzeba przeprosci wszystkich Małków i Borków, calkiem nieźle wykonuja swoj zawod

flamengista 27.04.2011 21:37

Messi ośmieszył Real. Żeby na takim poziomie ograć 4 obrońców i strzelić gola :shock:

Faktycznie, przypomina to bramkę Diego.

yogul 27.04.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1082668)
No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie

może na Camp Nou w drugą stronę przekręcą mecz, kto wie.

jebac ich, jak kolega wyżej napisał

Barca ! co? 1:0 na R22 i to się liczy a nie jakiś tam finał ;p

MatMario 27.04.2011 21:40

Przekręcili Real... :D No dajcie spokój :)

Kibol na boisku, skandal po meczu!!! :D

mitmichael 27.04.2011 21:41

Najwiekszy kabareciarz ligi hiszpanskiej tez dal o sobie znac w tym spotkaniu - oczywiscie chodzi mi o Pinto. Jak nie dostanie karki za udawanie gwizdka to za burdy :rotfl:

hide 27.04.2011 21:44

Za co właśnie dostał czerwo bo przegapiłem?

lorddavy 27.04.2011 21:44

Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.

Pan Jotka 27.04.2011 21:45

No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia :P Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.

magowski 27.04.2011 21:46

Teraz tylko czekać aż Mourinho "dołączy" do grupy trenerów którą stworzył specjalnie dla Guardiolii.

rafkur 27.04.2011 21:46

Real sam się przekręcił. Cudotwórca uwierzył, że murując bramkę można wygrać wszystkie mecze. Jak ktoś spodziewa się niespodzianki w rewanżu to mu gratuluję. W Barcelonie wszystko będzie pod Barcę - trawa, kibice, a przede wszystkim Real zmuszony do grania ofensywnego. Tam nie pomoże czekanie 88 min na kontrę.

yogul 27.04.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1082677)
Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.

dokładnie.

Arbiter tragiczny, w ogóle nie czuł gry. jezeli ktokolwiek uważa że czerwona zasłużona to chyba nigdy nie miał z piłką nożną do czynienia bliżej.

Nosalka 27.04.2011 21:48

Tak właśnie myślałem, że kibice/sympatycy Realu będą płakać o tą czerwień dla Pepe. Chciałbym więc przypomnieć następujące sytuacje:
1. Ramos kopie Keite w swoim polu karnym po tym jak Keita spadł na niego po pojedynku o piłke w powietrzu.
2. Adebayor atakuje rękami twarz Busquetsa, a w innej akcji Puyola.
3. Marcelo specjalnie nadeptuje Pedro w swoim polu karnym.

Jak dla mnie to za każdą z tych sytuacji spokojnie mogła zostać pokazana czerwień.

PS. Mam w dupie zarówno Real jak i Barce :)

gigant 27.04.2011 21:49

Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu.

rafal777 27.04.2011 21:51

Do tych co piszą, że Alves symulant i faul nie był na czerwoną mam prośbę, wyobraźcie sobie, że za Alvesa jest Melikson a atakuje np. Borysiuk, lub Injac. I jaka jest kartka?? Za coś takiego jak najbardziej należała się czerwień. Czerwień też dla Alvesa za 2 żółtą powinna być i czerwień dla Adebayora.

Żal mi Realu. Taki klub, wielki klub i kibice jarali się jak wymienili między sobą 3 podania...Aż tak bardzo są w cieniu Barcelony...masakra

Kris54 27.04.2011 21:53

Ale jaka @ wbiegła na boisko po meczu, hahahaha

RAF 27.04.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1082685)
Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu.

Zauwazyles, ze Barcelona strzelila bramki jak Real gral w "10"?. Do tego czasu mecz wygladal prawie jak kalka (oczywiscie przyjmujac proporcje) Slask - Wisla. Rozgrywanie pilki w srodkowej strefie boiska, znalezienie miejsca na dosrodkowie, jedna (1!) akcja z wykorzystaniem prostopadlego podania (Xavi). Taki mecz to jest mecz do jednego bledu. Zauwaz, ze Slask byl jeszcze bardziej zmotywawany bo prowadzil. Widziales jakas kontre w wykonanie Realu? Taktyka murowania polega na tym ze raz sie uda, cztery razy nie.

hide 27.04.2011 21:53

"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?

przemo 27.04.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1082678)
No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia :P Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.

W "łikend" gdzieś czytałem że w całym sezonie we wszystkich rozgrywkach strzelił 50 bramek, plus dwie dzis wychodzi 52 :)

O ile finał Pucharu Króla można było oglądać z zapartym tchem to dzisiejszy mecz to bardziej kopanina po nogach przeciwnika ( z obu stron) niż w piłkę.

Myślę że finał MU - Barca jest już prawie pewny. Nie wiem co musiałby wymyślić Mourinio żeby przy takim wyniku w pierwszym meczu przejść Barce.

Jagul 27.04.2011 21:59

Nie wiem czy kartka zasłużona czy nie. Nie potrafię tego obiektywnie ocenić ale powiem jedną rzecz. Szanuję 9 piłkarzy Barcelony za to co robią, bo naprawdę są klasowymi zawodnikami. Jednak to co robią Alves i Busquets, to przechodzi ludzkie pojęcie. Żałosny teatr. Szczerze mówiąc liczę na to, że ktoś im w końcu nogi połamie, bo wtedy zrozumieją co to znaczy ból.

Taka mi się nasuwa myśl. Trzy ostatnie mecze Albiola przeciwko Barcelonie i trzy błędy, które praktycznie decydują o losach całego sezonu. Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości czy to zawodnik na pierwszą jedenastkę?? Chyba nie...
Ogólnie wynik zasłużony, bo my nie zagraliśmy tak jak przynajmniej w ostatnim spotkaniu. Mimo wszystko wierzę w Real.

arrosmay 27.04.2011 22:00

Jeśli Pepe zasłużył na czerwoną kartkę to Messi zasłużył na nią dużo bardziej, bo:
- ok. 60 minuty, gdy Ramos dostał żółtą kartkę uderzył go łokciem (bez piłki, poza akcją - czerwo)
- 80 minuta ostre wejście w Albiola. Albiol wybił piłkę głową, więc był faul poza grą, wejście całym ciałem z wysuniętym łokciem w skaczącego zawodnika, bez piłki - faul na wyrządzenie szkody przeciwnikowi - czerwona kartka!)
- 87 minuta - pod polem karnym Realu Messi łapie piłkę w ręce - żółta kartka)
- 92 minuta - ostry faul na rozpędzonym Ramosie - żółta kartka)
Tak więc Messi powinien zakończyć mecz z 3 czerwonymi kartkami, ile dostał? No właśnie, nie dostał nawet żółtej, więc niech kibice Barcelony nie p*******ą farmazonów o obiektywnym sędziowaniu....

bercik860 27.04.2011 22:00

W akcji na 2:0 Messi pokazał ile jest wart, obrona Realu pokazała ile jest warta.
To jest najwyższy poziom futbolu, a wrkęcił ich jak trampkarzy.

Dziękuje, dobranoc ;)

P.S.
Z fetowaniem poczekałbym tydzień, różnie bywało. ;)

lorddavy 27.04.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hide (Post 1082691)
"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?

Kiedy miał ich wpuścić, jak grali w 10 na 11? Przegraliby 0:4. Tu chodzi o fakt, że kolejna wysrana czerwona kartka wypacza wynik. Do czasu gry w równowadze mecz był wyrównany a Messi nie istniał. Strata jednego zawodnika zepsuła cały plan na ten mecz Realu. Gdyby Barca grała w 10 od 60 minuty byłoby zapewne 2:0 dla Realu. Na tak wysokim poziomie gry granie w osłabieniu kończy poczynania ofensywne drużyny osłabionej. To nie polska liga gdzie czasem granie w 10-ciu pomaga wygrywać mecze bo można grać z kontry ;)

Telus 27.04.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1082678)

nie moglem sie powstrzymac - dziecinne, wiem - ale ile masz lat jak juz 80 kibicujesz realowi;d?

rafal777 27.04.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1082696)
Jeśli Pepe zasłużył na czerwoną kartkę to Messi zasłużył na nią dużo bardziej, bo:
- ok. 60 minuty, gdy Ramos dostał żółtą kartkę uderzył go łokciem (bez piłki, poza akcją - czerwo)
- 80 minuta ostre wejście w Albiola. Albiol wybił piłkę głową, więc był faul poza grą, wejście całym ciałem z wysuniętym łokciem w skaczącego zawodnika, bez piłki - faul na wyrządzenie szkody przeciwnikowi - czerwona kartka!)
- 87 minuta - pod polem karnym Realu Messi łapie piłkę w ręce - żółta kartka)
- 92 minuta - ostry faul na rozpędzonym Ramosie - żółta kartka)
Tak więc Messi powinien zakończyć mecz z 3 czerwonymi kartkami, ile dostał? No właśnie, nie dostał nawet żółtej, więc niech kibice Barcelony nie p*******ą farmazonów o obiektywnym sędziowaniu....

Jakbyś był sędzią to kończyliby mecz we 2...pozdro

szczepans21 27.04.2011 22:06

messi, messi i dobranoc:D:D:D

pepe..kartka mu wisiała od pierwszego meczu w Madrycie gdy grał mega chamsko..a teraz jak to mawiają Oliva zawsze sprawiedlliwa:)

MatMario 27.04.2011 22:06

Naszym klubem Real, 3 czerwone dla Messiego...

Czekam na więcej, liczę na użytkownika banasika :D

Dobre komentarze będą w cenie na dobry początek dnia w pracy :)

frano_rozrywka 27.04.2011 22:14

Wg. mnie sędzia mógł dać czerwoną. Spory udział w tym miało aktorstwo Alvesa, ale jednak większego błędu tu nie było. Messi przy drugiej bramce ośmieszył obronę i tyle. Szkoda bo liczyłem na jakąś mniej oczywistą parę w finale LM.

Teqcontroller 27.04.2011 22:17

Real szukał bolca do dupy i znalazł , grali chamsko i to się na nich zemściło.

Wielki Real dostał to na co zasłużył.

Messi _O_

gizmowisla 27.04.2011 22:17

mysle ze sedzia wypatrzyl wynik spotkania i to wyraznie - do czerwonej kartki ( hmmm tak bylo w ostatnim ligowym meczu dokladnie tak samo) Barca nie maiala zadnej koncepcji gry - ...winie tez sedziego za to ze dopuscil do gry na krzyk i ała, ała - to niestety sprawilo ze kazda nieudana akcja Barcy konczyla sie wlasnie tak - jak placzliwe dziewczynki ...... sedzia wykratkowal kogo trzeba i wysluchiwal wszystkich placzy .... geniusz Messiego ? - na pewno - miniecie tylu zawodnikow to klasa - ale nie pomysleliscie ze mial taka przewage psychiczna ze w glowach obroncow byla mysl ze jak glosniej piernom to Dziewczynka sie wypier...doli i oprocz kartki ( no bo jakze inaczej) byloby jeszcze karny ........ sedzia spierd...o..lil caly ten mecz .... gwizdzac wszystkie wywrotki gwiazdeczek ktorym sie powinno tylko i wylacznie schodzic z drogi i grac tylko i wylacznie tak jak Oni chca .... gdybym byl bardziej zlosliwy odnosnie tego sedziego to napisalbym ze skoro ostatnio dostal koszulke Messiego to dzis powinien otrzymac marynarke od Guardioli ... Real zagral lipe ... ale to byla taktyka Mou ktora musial spieprzyc najslabszy sedzia Bundesligi ... ( szczerze to bylem przekonany po tych kartkach ze jak Barca nic nie strzeli to jeszcze zagrozony Ronaldo dosrtalby kartke - zeby nie popsuc meczu Barsie za tydzien )

hide 27.04.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1082700)
Kiedy miał ich wpuścić, jak grali w 10 na 11? Przegraliby 0:4. Tu chodzi o fakt, że kolejna wysrana czerwona kartka wypacza wynik. Do czasu gry w równowadze mecz był wyrównany a Messi nie istniał. Strata jednego zawodnika zepsuła cały plan na ten mecz Realu. Gdyby Barca grała w 10 od 60 minuty byłoby zapewne 2:0 dla Realu. Na tak wysokim poziomie gry granie w osłabieniu kończy poczynania ofensywne drużyny osłabionej. To nie polska liga gdzie czasem granie w 10-ciu pomaga wygrywać mecze bo można grać z kontry ;)

Chodzi mi o to że od początku nie zaczął z Higuainem w 11. Strzelił w ostatnim meczu hat-trika jeśli się nie myle. Real grał de facto bez napastnika a co on miał tu do bronienia ? Real to jest marka to jest drużyna oni mają grać piłką a nie grać z kontry. Perez nie po to wydał tyle kasy, żeby oglądać Real ustawiony defensywnie w meczu na Santiago z Barceloną. Dla mnie Mourinho w Realu to jedna wielka pomyłka. Podkreślam jeszcze raz że nie kibicuje żadnej z drużyn bo liczy się Wisła. I dlatego nie wyobrażam sobie jak przyjeżdza do nas Lech a my murujemy bramke na R22.

Dziękuje dobranoc.

arrosmay 27.04.2011 22:19

Zastanawia mnie jedno, skoro media tak pragną czystej gry, tak propagują Fair Play to dlaczego do jasnej cholery tak hołdują oszustom? Bo trzeba nazwać to po imieniu, Di Maria, Busquets, Alves, Ronaldo, Messi, Pedro i wszyscy Ci, którzy przewracają się z każdym podmuchem wiatru, by osłabić przeciwnika są jebanymi oszustami, niczym innym. Są boiskowymi przestępcami, których trzeba tępić, a nie gratulować oszustwa.

Donki 27.04.2011 22:23

Jako obiektywny obserwator meczu napisze:
- zawodnicy Barcelony strasznie udają.
- kartki czerwonej nie powinno byc ( moje zdanie )
- Ronaldo nie powinien wykonywac wolnych - co miał to spierdzielił :D
- Messi mimo, że nie grał super to w decydujacym momencie pokazał klase - tym rózni sie od Ronaldo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl