Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorza zwolniony z Wisly. Kto nastepca ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7074)

Grymas 15.03.2010 12:40

Będzie na pewno ktoś na stałe, bo gdyby miał być tymczasowy "strażak", to już by dawno był komunikat, o tym, że drużynę poprowadzą trenerzy pracujący z młodzieżą do tej pory, a tak czekają, aż ktoś dojedzie na Reymonta i go pokażą.

Blaszczu16 15.03.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 869772)
Przecież Lech też gra na wyjazdach ... a Legia ma jeszcze gorzej bo kibice szydzą z graczy a nie dopingują konflikt z iti także pojemność zmniejszyli więc w tym sezonie warunki takie same !!!

Warunki takie same, a i tak na czele tabeli Wisła!

Tylko Kasperczaka widzę w roli następcy Wisły.

TSNH 15.03.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 869727)
Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że na trasie do Krakowa widziany był Jasio Urban :D

A to nie samolotem? Wszkaże pewnie dostał odprawe:)

Borinho 15.03.2010 12:41

Proszę was nie wymieniajcie Urbana jako trenera Wisły on w Legii zrobił te same błędy co Skorża w Wiśle albo i większe ...Było by idiotyzmem do potęgi brać tego trenera juniorów i trampkarzy do takiego klubu jak Wisła

funkykoval 15.03.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 869772)
Przecież Lech też gra na wyjazdach ... a Legia ma jeszcze gorzej bo kibice szydzą z graczy a nie dopingują konflikt z iti także pojemność zmniejszyli więc w tym sezonie warunki takie same !!!

Tylko przypomnę, że większość rozsądnie myślących kibiców przed sezonem liczyła co najwyżej na miejsce w pucharach.
Cała zadyma ze Skorżą zaczęła sie od Tallina, następnie ciśnienie podniosła Legia i Cracovia, a finisz to tragiczne rozpoczęcie rundy rewanżowej sezonu przez Wisłę.
Żegnam Pana Panie Maćku, szkoda tych błędów które popełnił Pan w ciągu ostatnich 12 miesięcy, ale nie popełnia błedów ten kto nic nie robi.
NIe życzę powodzenia, bo być może zacznie Pan pracę w którymś z naszych rywali :-D ale Pozdrawiam i w dalszym ciągu uważam Pana za jednego z najlepszych trenerów w Polsce.
A w czerwcu pewnie Legia albo Lech (jak Zieliński nie zdobędzie mistrzostwa).

SZYMEK_TSW 15.03.2010 12:45

W sumie mam bardzo mieszane uczucia...
Przede wszystkim z tym co czeka nas po tej zmianie szkoleniowca. Niby ze Skorża wszystko pięknie ładnie 2 mistrzostwa, ale tylko to 1 takie pewne, a potem już zaczęły się liczne kompromitacje, naprawdę sporadyczne wygrane z Legią i Lechem, zero sukcesów w pucharach, Levadia, derby, żenujący start tej wiosny.
Ale co teraz przyjdzie pewnie ten Niemiec, zero rozeznania w piłce polskiej, zanim to ogarnie to Lech może nam odjechać z mistrzostwem. Wolałbym już tego Probierza czy Ulatowskiego. A ten Schaefer to tez taka melodia przeszłości, polscy dziennikarze podniecają się nim niczym Leo na początku, a to idealny przykład dziadka jadącego na sukcesach z przed 10 lat a teraz tułającego się po świecie. Wolałbym kogoś w stylu Petrescu, który chce coś osiagnąc

pan Dudi 15.03.2010 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 869778)
Ktokolwiek to będzie, cokolwiek oni wymyślą miejmy nadzieję że nas to nie ośmieszy, ogólnie to zostaje się modlić.

Bardziej Wisły ośmieszyć niż to, co pokazała ta rozwydrzona drużyna pod wodzą złotoustego Macieja, się nie da. Nawet jak było to ósme miejsce w lidze, to przynajmniej z żydami bilans był dodatni i to było wtedy najważniejsze. Słabo grający piłkarze potrafili się zmotywować na najważniejsze mecze, a teraz mamy w klubie szatnię pełną primadonn, która potrafi tylko gadać. .......ić w kółko to samo, którą to trudną sztukę podpatrzyli chyba u naszego trenera. Dobrze się stało, że Skorża został wreszcie odpalony. Pytanie tylko, czy na tak spalonej ziemi sam Ferguson dałby radę cokolwiek wyhodować?

funkykoval 15.03.2010 12:51

Stawiam na Schafera (niestety)
Ulatowskiego z GKS teraz nie puszczą - walczą o puchary;
Probierza z Jagielloni również - walczą o utrzymanie;
Czyli jeśli nie Schafer to pewnie czeka nas ktoś w rodzaju: Kulawik - Moskal, bo w odkrywanie Stawowego czy Michniewicza - gwiazd jednego sezonu nie wierzę......
Chyba, że mamy niespodziankę in plus - ale biorąc pod uwagę dotychczasowe zmiany - nie wierzę

emj10 15.03.2010 12:51

Cytat:

Pawła broszka
Nowy zawodnik?

Już jakiś tydzień temu pisałem, że zwolnienie jest nieuniknione. Może i dobrze, że w ten weekend poleciało 3 trenerów, bo zarówno Wisła jak i Legia potrzebuje odmiany. Powiecie pewnie, że 2 MP pod rząd to ogromny sukces Skorży, ale ja odpowiem, że nie były one wywalczone dzięki powalającej grze jego drużyny, a bardziej dzięki słabości rywali. Oby nadszedł lepszy czas zarówna dla Legii, jak i dla Wisły :)

Kluvi 15.03.2010 12:52

a teraz 2 sprawa co z jego sztabem szkoleniowym? zostają?

Borinho 15.03.2010 12:54

Młody Janas musi zostać .. Kluvi jego sztab idzie razem z Skorżą . Nowy trener ściągnie nowych ludzi proste

dj_ibutti 15.03.2010 12:54

Obudzimy sie k...a z "Białym Lwem" na ławce trenerskiej, który nie ogarnie polskiej ligi do końca rozgrywek, co poskutkuje miejscem 4-8. A nawet jak ogarnie, to wprowadzi taktykę z 90 roku... gość nawet bez wykształcenia trenerskiego, ****a dróżnik.

Maciuś 15.03.2010 12:56

Ja bym z Schaferem zrobil tak: kontrakt na pol roku, w razie zdobycia mistrza przedluzenie na kolejne dwa lata.

For_FuN_ 15.03.2010 12:56

Zobaczymy kto bedzie nastepca pana Skorzy...dlatego narazie wstrzymuje sie z ocena tego posuniecia. Jesli jakis trener bez zadnej renomy...typu Ulatowski czy Probierz, to bedzie to kiepski zart. Czekam na trenera z "nazwiskiem"(zachowujac proporcje), z jakims dorobkiem i cieszacym sie szacunkiem.

Chcialem podziekowac panu Mackowi za 2 MP z rzedu i zostawienie druzyny na 1 miejscu w tabeli po 20 kolejkach :)....naprawde zapisal sie znakomitymi gloskami w historii klubu.

AS82 15.03.2010 12:56

Nie wiem czy jakis reputowany polski trener podejmie ryzyko pracy z Wisłą w takim momencie, bo zdobycie mistrza łatwe nie bedzie ,wiec mozliwe wyjebanie go na koncu sezonu bardzo mozliwe. Moze sprobowac z tym Schaferem ,niz brac Polaka ,ktorego w szatni zjedza nasze gwiazdki

zbymak 15.03.2010 12:57

Jak zatrudnią tego siwego szkopa to idzie sie pochlastać .Zanim sie połapie co i jak skończymy poza pudlem

Wiślak-1990 15.03.2010 12:57

Przyjście nowego trenera może coś da, ale ja i tak byłem zwolennikiem Skorży, trener zza granicy ma nowe spojrzenie na zawodników, każdy zaczyna od nowa.

funkykoval 15.03.2010 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 869796)
Obudzimy sie k...a z "Białym Lwem" na ławce trenerskiej, który nie ogarnie polskiej ligi do końca rozgrywek, co poskutkuje miejscem 4-8. A nawet jak ogarnie, to wprowadzi taktykę z 90 roku... gość nawet bez wykształcenia trenerskiego, ****a dróżnik.

Niech będzie nawet dziadkiem klozetowym - mnie martwi tylko jedno - facet od ładnych paru lat jest na trenerskiej emeryturze, klubowe sukcesy zakończyły się wraz z odejście z karslruhe, a sukces z Kamerunem - kasperczak też kiedyś miał sukcesy w Afryce, a w lidze niedawno spadł z Górnikiem

kohprzem'68 15.03.2010 12:59

Jesli komuś się wydaje że szybka podmianka na stołku trenerskim poprawi wszystkie mankamenty i braki naszych graczy to grubo sie myli , nerwowe ruchy i moda na wywalanie trenerów może bardziej nam zaszkodzić a przeciez nikt nie chce powtórki z przed dwóch sezonów gdzie złapaliśmy się na środek ligowej tabeli .
Co niepokoi jeszcze bardziej nie wytrzymano presji i nie dano szans Maćkowi na pokazanie że to chwilowa niemoc naszych graczy , w obecnym stanie posiadania lepszych po prostu nie ma a siwy gołąbek na ławce trenerskiej nie podniesie zespołu wyżej niż pierwsze miejsce w tabeli .

Borinho 15.03.2010 12:59

Akurat jak by wrócił Kasperczak to było by dobrze . Może nauczył by jakiś schematów akcji po ziemi Krima , Małeckiego Brożków Boguskiego .

Obawiam się że to będzie Schafer jednak bo gazety piszą , były negocjacje a kwestią czasu tylko było kiedy będzie odpowiedni moment . Myślano że może po sezonie ale po fatalnym meczu z Jagą postanowiono działać odrazu . Nie wiem czego po tym ewentualnie trenerze się spodziewać

Kluvi 15.03.2010 12:59

co do Janasa to mam mieszane uczucia bo z jednej str ciąży na nim Levadia, a z 2 pod koniec zeszłego roku sam sobie sfinalizował staż w Bordoeux, koleś się chce kształcić. Myślę że teraz jest dobra okazja by rozliczyć z naszymi fizjologami i sztabem medycznym..

Maciuś 15.03.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 869801)
Jak zatrudnią tego siwego szkopa to idzie sie pochlastać .Zanim sie połapie co i jak skończymy poza pudlem

Masz krysztalowa kule? Poczytaj sobie temat gdy ogloszono ze trenerem Wisly bedzie Skorza, placz i zgrzytanie zebow bylo.

St@chu 15.03.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 869803)
kasperczak też kiedyś miał sukcesy w Afryce, a w lidze niedawno spadł z Górnikiem

A wcześniej stworzył najlepsza Wisłę XXI wieku póki co...

Więc darujmy sobie takie .......enie...

Co ma być to będzie.. Kimkolwiek będzie nowy trener powinien mieć jakiś kredyt zaufania od kibiców...

massoud 15.03.2010 13:02

To nie jego wina, niestety nie mógł już nic wycisnąć z gwiazdorków...

Dziękujemy

DLA WSZYSTKICH WIECZNIE NARZEKAJĄCYCH: DZIĘKI MAĆKOWI ZDOBYLIŚMY 2 MISTRZOSTWA POLSKI I POKONALIŚMY FC BARCELONĘ U NAS W KRAKOWIE !!
NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJCIE I ŻEBY OSTATNIE 3 MECZE NIE PRZYSŁONIŁY WAM OSTATNICH TRZECH PRZEPIĘKNYCH LAT

DZIĘKUJEMY I ŻYCZYMY POWODZENIA !!!

sandbender 15.03.2010 13:02

Jak jest akcja taka jak z Kasperczakiem to nowy trener już dawno jest zaklepany.

AS82 15.03.2010 13:04

Tylko zeby nas nie rozjebali trenerem typu :Edward Lorens ,ktory bedzie trenerem tymczasowym :lol:

qchar90 15.03.2010 13:05

znow trener polecial, pilkarze sie obronili
jesli ktos z zewnatrz przyjdzie to skonczy sie opieprzanie na treningach, nie bedzie juz kredytu zaufania.
mam nadzieje ze w lecie paru naszych zawodnikow zostanie wystawionych na liste transferowa.
Skorza jak Kasperczak 2,5 roku wytrzymal.

zbymak 15.03.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 869808)
Masz krysztalowa kule? Poczytaj sobie temat gdy ogloszono ze trenerem Wisly bedzie Skorza, placz i zgrzytanie zebow bylo.

Zobacz jakie mial osiągnięcia przez ostatnie lata to sie dowiesz czy mam kulę czy nie? Taki sam trener jak Bakero w Polonii.Jak brać to mlodego z zagranicy a nie starego trepa bez osiągnięc

Borinho 15.03.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 869807)
co do Janasa to mam mieszane uczucia bo z jednej str ciąży na nim Levadia, a z 2 pod koniec zeszłego roku sam sobie sfinalizował staż w Bordoeux, koleś się chce kształcić. Myślę że teraz jest dobra okazja by rozliczyć z naszymi fizjologami i sztabem medycznym..

No właśnie dlatego że ciąży na nim ta Levadia niech się dokształca ale już gdzie indziej . Ja tam od początku miałem złe przeczucia do tego meczu. W końcu to był lider i ligi mieli , grali już ligę od miesiąca... poza tym potencjał naszych grajków w Europie już jest jaki jest. Kolega Janas przekazał nam wszystkim jednak że jebniemy ich jak chcemy bez przygotowania większego no i było jak było.

For_FuN_ 15.03.2010 13:06

A ja sie tez zastnawiam, co sie dzieje w Legii w tym momencie. Pewnie sie zastanawiaja, jak usunac dopiero co zatrudnionego Bialasa ;). Utytulowany, dobry trener wlasnie stracil prace...nie zdziwilbym sie, jesli Skorza przejalby Legie w tym sezonie.

it 15.03.2010 13:08

Cytat:

Nic to! Ważne że Skorża out!
"My z Winfriedem na czele i jakoś to będzie"

:X

qchar90 15.03.2010 13:10

moze byc tak jak bylo za Kasperczaka, Liczka przejal i dociagnal do konca wozek zdobywaja 3 tytul a byla to zasluga Kasperczaka, tutaj nowy tez moze dociagnac wozek, nasi wreszcie zlapia swiezosc.

Lemoniadowy Joe 15.03.2010 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 869823)
A ja sie tez zastnawiam, co sie dzieje w Legii w tym momencie. Pewnie sie zastanawiaja, jak usunac dopiero co zatrudnionego Bialasa ;). Utytulowany, dobry trener wlasnie stracil prace...nie zdziwilbym sie, jesli Skorza przejalby Legie w tym sezonie.

a jest to w ogóle możliwe żeby tak sobie trener w trakcie sezonu w 2 klubach pracował ?

i znowu będzie jak kiedyś z Kasprem jak to Amica i Legia miały Go wziąć i miał nas co sezon ogrywać :)

poza tym przez ostatnie półtora roku to Skorża prezentował dokładnie poziom Urbana tylko spory fuks spowodował że wygraliśmy z Jasiem MP

dynek.pl 15.03.2010 13:11

Cytat:

Brak awansu do pucharow bylby tragedia jaka trudno nawet sobie wyobrazic. Trzeba bedzie sprzedac tych,
na ktorych bedzie mozna zarobic (Marcelo, Kirma), a na nowy stadion bedzie swiecil pustkami. Cupial duzo ryzykuje ta decyzje. Szkoda, ze gdy trzeba bylo troche jeszcze zainwestowac,a LM byla na wyciagniecie reki to wtedy zabraklo mu jaj.

Kluvi 15.03.2010 13:12

czytałeś wywiad ze Skorżą? podkreślił że narazie chce odpocząć od ławki trenerskiej, więc teraz nie ujrzymy go raczej w lidze. Prędzej w wakacje po sezonie.

Borinho
ale wiesz co Janas miał rację przecież to słaba drużyna, ze słabej ligii. Tylko że nasze pseudo gwiazdeczki pomyślały sobie że na stojąco ich pykną..
U nas jest potrzebna kadrowa rewolucja!! potrzebujemy ludzi z charakterem, nie musi to być wiruoz techniczny ale ktoś kto szarpnie i pociągnie ten wózek do zwycięstw

zbymak 15.03.2010 13:16

Dziś o 17 konferencja proponuje obstawić Balice jak ma przylecieć Schafer no i może Libertow bo może Kasperczak bedzie wyruszał przed 17 na konferencje ?

AS82 15.03.2010 13:16

Ktoś napisał ,że grajkom znowu się upiekło i wyrzucili trenera.Wiadomo ,że piłkarzy nie da się zwolnić i zatrudnić nowych w 1 dzień,wiec moze my kibice powinniśmy dać naszym gwiazdkom lekcje jak sie powinno grać , i zamiast spiewac "Nic sie nie stalo" gwizdać gdy graja jak patałachy

michalo28 15.03.2010 13:17

Największym błędem Skorży było przywiązywanie się do nazwisk. Przez długi czas do Łobodzińskiego, później do Pawełka i Diaza. Zabrakło takiej trenerskiej odwagi i posadzenia na ławce jednej z gwiazd, zabrakło mu chyba trochę "jaj". Wystawiania w bramce tego nieudacznika mu nie zapomnę...

-Goral- 15.03.2010 13:17

Cytat:

Skorża przede wszystkim potrzebuje odpoczynku. I na pewno nie zostanie trenerem Legii teraz - zresztą Wisła rozwiązując kontrakt raczej się zabezpieczyła. Ale za pół roku całkiem możliwe.

Ruch ze strony władz chyba ok, jeśli chodzi o perspektywę długoterminową pod warunkiem, że trenerem zostanie ten Niemiec lub inny trener z nazwiskiem. Jeśli natomiast trenerem zostanie jakiś pionek to ta decyzja jest kompletną porażką.

Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze Maciej Skorża zasiądzie na stanowisku trenera Wisły, teraz niech z powrotem naładuję akumulatory bo widać, że ostatnio facet się trochę wypalił.

Jeśli chodzi o mistrza w tym roku. Legia chyba wysiada z wyścigu z trenerem Białasem. My powalczymy z Lechem, pod warunkiem, że nie zatrudnimy żadnego innego Białasa.

Boleck 15.03.2010 13:17

Cytat:

Ja na miejscu Skorży do Legii bym się nie śpieszył bo tam jest też bagno, co prawda nie takie jak u nas i skład silniejszy, ale nie jest to wymarzone miejsce pracy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl