![]() |
Będzie na pewno ktoś na stałe, bo gdyby miał być tymczasowy "strażak", to już by dawno był komunikat, o tym, że drużynę poprowadzą trenerzy pracujący z młodzieżą do tej pory, a tak czekają, aż ktoś dojedzie na Reymonta i go pokażą.
|
Cytat:
Tylko Kasperczaka widzę w roli następcy Wisły. |
Cytat:
|
Proszę was nie wymieniajcie Urbana jako trenera Wisły on w Legii zrobił te same błędy co Skorża w Wiśle albo i większe ...Było by idiotyzmem do potęgi brać tego trenera juniorów i trampkarzy do takiego klubu jak Wisła
|
Cytat:
Cała zadyma ze Skorżą zaczęła sie od Tallina, następnie ciśnienie podniosła Legia i Cracovia, a finisz to tragiczne rozpoczęcie rundy rewanżowej sezonu przez Wisłę. Żegnam Pana Panie Maćku, szkoda tych błędów które popełnił Pan w ciągu ostatnich 12 miesięcy, ale nie popełnia błedów ten kto nic nie robi. NIe życzę powodzenia, bo być może zacznie Pan pracę w którymś z naszych rywali :-D ale Pozdrawiam i w dalszym ciągu uważam Pana za jednego z najlepszych trenerów w Polsce. A w czerwcu pewnie Legia albo Lech (jak Zieliński nie zdobędzie mistrzostwa). |
W sumie mam bardzo mieszane uczucia...
Przede wszystkim z tym co czeka nas po tej zmianie szkoleniowca. Niby ze Skorża wszystko pięknie ładnie 2 mistrzostwa, ale tylko to 1 takie pewne, a potem już zaczęły się liczne kompromitacje, naprawdę sporadyczne wygrane z Legią i Lechem, zero sukcesów w pucharach, Levadia, derby, żenujący start tej wiosny. Ale co teraz przyjdzie pewnie ten Niemiec, zero rozeznania w piłce polskiej, zanim to ogarnie to Lech może nam odjechać z mistrzostwem. Wolałbym już tego Probierza czy Ulatowskiego. A ten Schaefer to tez taka melodia przeszłości, polscy dziennikarze podniecają się nim niczym Leo na początku, a to idealny przykład dziadka jadącego na sukcesach z przed 10 lat a teraz tułającego się po świecie. Wolałbym kogoś w stylu Petrescu, który chce coś osiagnąc |
Cytat:
|
Stawiam na Schafera (niestety)
Ulatowskiego z GKS teraz nie puszczą - walczą o puchary; Probierza z Jagielloni również - walczą o utrzymanie; Czyli jeśli nie Schafer to pewnie czeka nas ktoś w rodzaju: Kulawik - Moskal, bo w odkrywanie Stawowego czy Michniewicza - gwiazd jednego sezonu nie wierzę...... Chyba, że mamy niespodziankę in plus - ale biorąc pod uwagę dotychczasowe zmiany - nie wierzę |
Cytat:
Już jakiś tydzień temu pisałem, że zwolnienie jest nieuniknione. Może i dobrze, że w ten weekend poleciało 3 trenerów, bo zarówno Wisła jak i Legia potrzebuje odmiany. Powiecie pewnie, że 2 MP pod rząd to ogromny sukces Skorży, ale ja odpowiem, że nie były one wywalczone dzięki powalającej grze jego drużyny, a bardziej dzięki słabości rywali. Oby nadszedł lepszy czas zarówna dla Legii, jak i dla Wisły :) |
a teraz 2 sprawa co z jego sztabem szkoleniowym? zostają?
|
Młody Janas musi zostać .. Kluvi jego sztab idzie razem z Skorżą . Nowy trener ściągnie nowych ludzi proste
|
Obudzimy sie k...a z "Białym Lwem" na ławce trenerskiej, który nie ogarnie polskiej ligi do końca rozgrywek, co poskutkuje miejscem 4-8. A nawet jak ogarnie, to wprowadzi taktykę z 90 roku... gość nawet bez wykształcenia trenerskiego, ****a dróżnik.
|
Ja bym z Schaferem zrobil tak: kontrakt na pol roku, w razie zdobycia mistrza przedluzenie na kolejne dwa lata.
|
Zobaczymy kto bedzie nastepca pana Skorzy...dlatego narazie wstrzymuje sie z ocena tego posuniecia. Jesli jakis trener bez zadnej renomy...typu Ulatowski czy Probierz, to bedzie to kiepski zart. Czekam na trenera z "nazwiskiem"(zachowujac proporcje), z jakims dorobkiem i cieszacym sie szacunkiem.
Chcialem podziekowac panu Mackowi za 2 MP z rzedu i zostawienie druzyny na 1 miejscu w tabeli po 20 kolejkach :)....naprawde zapisal sie znakomitymi gloskami w historii klubu. |
Nie wiem czy jakis reputowany polski trener podejmie ryzyko pracy z Wisłą w takim momencie, bo zdobycie mistrza łatwe nie bedzie ,wiec mozliwe wyjebanie go na koncu sezonu bardzo mozliwe. Moze sprobowac z tym Schaferem ,niz brac Polaka ,ktorego w szatni zjedza nasze gwiazdki
|
Jak zatrudnią tego siwego szkopa to idzie sie pochlastać .Zanim sie połapie co i jak skończymy poza pudlem
|
Przyjście nowego trenera może coś da, ale ja i tak byłem zwolennikiem Skorży, trener zza granicy ma nowe spojrzenie na zawodników, każdy zaczyna od nowa.
|
Cytat:
|
Jesli komuś się wydaje że szybka podmianka na stołku trenerskim poprawi wszystkie mankamenty i braki naszych graczy to grubo sie myli , nerwowe ruchy i moda na wywalanie trenerów może bardziej nam zaszkodzić a przeciez nikt nie chce powtórki z przed dwóch sezonów gdzie złapaliśmy się na środek ligowej tabeli .
Co niepokoi jeszcze bardziej nie wytrzymano presji i nie dano szans Maćkowi na pokazanie że to chwilowa niemoc naszych graczy , w obecnym stanie posiadania lepszych po prostu nie ma a siwy gołąbek na ławce trenerskiej nie podniesie zespołu wyżej niż pierwsze miejsce w tabeli . |
Akurat jak by wrócił Kasperczak to było by dobrze . Może nauczył by jakiś schematów akcji po ziemi Krima , Małeckiego Brożków Boguskiego .
Obawiam się że to będzie Schafer jednak bo gazety piszą , były negocjacje a kwestią czasu tylko było kiedy będzie odpowiedni moment . Myślano że może po sezonie ale po fatalnym meczu z Jagą postanowiono działać odrazu . Nie wiem czego po tym ewentualnie trenerze się spodziewać |
co do Janasa to mam mieszane uczucia bo z jednej str ciąży na nim Levadia, a z 2 pod koniec zeszłego roku sam sobie sfinalizował staż w Bordoeux, koleś się chce kształcić. Myślę że teraz jest dobra okazja by rozliczyć z naszymi fizjologami i sztabem medycznym..
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc darujmy sobie takie .......enie... Co ma być to będzie.. Kimkolwiek będzie nowy trener powinien mieć jakiś kredyt zaufania od kibiców... |
To nie jego wina, niestety nie mógł już nic wycisnąć z gwiazdorków...
Dziękujemy DLA WSZYSTKICH WIECZNIE NARZEKAJĄCYCH: DZIĘKI MAĆKOWI ZDOBYLIŚMY 2 MISTRZOSTWA POLSKI I POKONALIŚMY FC BARCELONĘ U NAS W KRAKOWIE !! NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJCIE I ŻEBY OSTATNIE 3 MECZE NIE PRZYSŁONIŁY WAM OSTATNICH TRZECH PRZEPIĘKNYCH LAT DZIĘKUJEMY I ŻYCZYMY POWODZENIA !!! |
Jak jest akcja taka jak z Kasperczakiem to nowy trener już dawno jest zaklepany.
|
Tylko zeby nas nie rozjebali trenerem typu :Edward Lorens ,ktory bedzie trenerem tymczasowym :lol:
|
znow trener polecial, pilkarze sie obronili
jesli ktos z zewnatrz przyjdzie to skonczy sie opieprzanie na treningach, nie bedzie juz kredytu zaufania. mam nadzieje ze w lecie paru naszych zawodnikow zostanie wystawionych na liste transferowa. Skorza jak Kasperczak 2,5 roku wytrzymal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja sie tez zastnawiam, co sie dzieje w Legii w tym momencie. Pewnie sie zastanawiaja, jak usunac dopiero co zatrudnionego Bialasa ;). Utytulowany, dobry trener wlasnie stracil prace...nie zdziwilbym sie, jesli Skorza przejalby Legie w tym sezonie.
|
Cytat:
"My z Winfriedem na czele i jakoś to będzie" :X |
moze byc tak jak bylo za Kasperczaka, Liczka przejal i dociagnal do konca wozek zdobywaja 3 tytul a byla to zasluga Kasperczaka, tutaj nowy tez moze dociagnac wozek, nasi wreszcie zlapia swiezosc.
|
Cytat:
i znowu będzie jak kiedyś z Kasprem jak to Amica i Legia miały Go wziąć i miał nas co sezon ogrywać :) poza tym przez ostatnie półtora roku to Skorża prezentował dokładnie poziom Urbana tylko spory fuks spowodował że wygraliśmy z Jasiem MP |
Cytat:
na ktorych bedzie mozna zarobic (Marcelo, Kirma), a na nowy stadion bedzie swiecil pustkami. Cupial duzo ryzykuje ta decyzje. Szkoda, ze gdy trzeba bylo troche jeszcze zainwestowac,a LM byla na wyciagniecie reki to wtedy zabraklo mu jaj. |
czytałeś wywiad ze Skorżą? podkreślił że narazie chce odpocząć od ławki trenerskiej, więc teraz nie ujrzymy go raczej w lidze. Prędzej w wakacje po sezonie.
Borinho ale wiesz co Janas miał rację przecież to słaba drużyna, ze słabej ligii. Tylko że nasze pseudo gwiazdeczki pomyślały sobie że na stojąco ich pykną.. U nas jest potrzebna kadrowa rewolucja!! potrzebujemy ludzi z charakterem, nie musi to być wiruoz techniczny ale ktoś kto szarpnie i pociągnie ten wózek do zwycięstw |
Dziś o 17 konferencja proponuje obstawić Balice jak ma przylecieć Schafer no i może Libertow bo może Kasperczak bedzie wyruszał przed 17 na konferencje ?
|
Ktoś napisał ,że grajkom znowu się upiekło i wyrzucili trenera.Wiadomo ,że piłkarzy nie da się zwolnić i zatrudnić nowych w 1 dzień,wiec moze my kibice powinniśmy dać naszym gwiazdkom lekcje jak sie powinno grać , i zamiast spiewac "Nic sie nie stalo" gwizdać gdy graja jak patałachy
|
Największym błędem Skorży było przywiązywanie się do nazwisk. Przez długi czas do Łobodzińskiego, później do Pawełka i Diaza. Zabrakło takiej trenerskiej odwagi i posadzenia na ławce jednej z gwiazd, zabrakło mu chyba trochę "jaj". Wystawiania w bramce tego nieudacznika mu nie zapomnę...
|
Cytat:
Ruch ze strony władz chyba ok, jeśli chodzi o perspektywę długoterminową pod warunkiem, że trenerem zostanie ten Niemiec lub inny trener z nazwiskiem. Jeśli natomiast trenerem zostanie jakiś pionek to ta decyzja jest kompletną porażką. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze Maciej Skorża zasiądzie na stanowisku trenera Wisły, teraz niech z powrotem naładuję akumulatory bo widać, że ostatnio facet się trochę wypalił. Jeśli chodzi o mistrza w tym roku. Legia chyba wysiada z wyścigu z trenerem Białasem. My powalczymy z Lechem, pod warunkiem, że nie zatrudnimy żadnego innego Białasa. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl