![]() |
Kiedy mozna isc sobie "rezerwowac" termin na egzamin? po ilu godzinach wyjezdzonych? i co trzeba ze soba miec (jakies dokumenty)?
|
Cytat:
|
Jeszcze jedno pytanie: jak jest lepiej zdawać, najpierw teorię a później praktyczny czy od razu łączony? Jak długo (ile h) po zdaniu teorii czeka się na swoją kolej na jazdę przy łączonym?
|
Według mnie łączony,bo nawet krótszy ogólnie termin oczekiwania.Ja na swoją kolej po zdaniu teorii czekałem koło półtorej godziny (pierwszy egzamin),a przy drugim podejściu miałem na 20 i +/- o 20 chłop po mnie przyszedł.
|
Ja czekałem 3 godz po teorii na praktyczny,o 17 skonczylem testy o 20 zaczalem jazde.Trochu przesadzaja z tym,bo godzine mozna czekac ale nie trzy...
|
Możesz czekać i więcej, bo to wszystko jest losowo.
|
Egzamin zdałem 1 wrzesnia, i jak patrze na necie czy jest prawko, to mi wyskakuje "Nieprawidłowe dane, brak spraw w toku lub dokument wydany" O co w tym chodzi ?? Jutro bedzie dwa tygodnie. Coś za długo, nie sądzicie ??
|
Zadzwoń tam, po 2 tygodniach powinno już być.
|
Cytat:
Ja mam tak samo... Ale z tego co się dowiedziałem moje ma być do czwartku. |
Cytat:
|
Mnie do urzędu na Węgrzcach (jestem z poza Krakowa) przyszło we wtorek... Do Wawy wysłali w ten czwartek. A miałem egzamin wtedy co ty.
|
No i w czwartek było... Ty dalej nie masz?
|
ja juz w najblizsza srode bede podejmowal poraz drugi tych oszolomow !! oby sie udalo
|
A ja zdałem dzisiaj :D ale to jest radość, masakra. Niemal jakby Wisła awansowała do LM :)
|
Heh gratuluje szarkoz ! :) Ja tez 17 wrzesnia,takze szerokiej drogi tam :D
|
Ile potrzeba zdjęć do tyych dokumentów jak się zawozi na Koszykarską ? Jakie są terminy ?
|
wez 2 zdjecia na wszelki wypadek jakby drugie do papierow swoich tam chcieli
ja w sierpniu 5 dostalem na 24 wrzesnia |
glupie pytanie :D czy aby wlaczyc tylne swiatlo przeciwmglowe to trzeba miec jednoczesnie swiatla mijania ??
|
Cytat:
|
Cytat:
2 zdjęcia , najlepiej idź jak najwcześniej ja byłem tam o 4.30 i dostałem termin 2 tyg , czasem się zdaża ze możesz dostac na następny dzień ale to żadkość |
Jak ktoś nie ma ochoty koczować pod mordem od świtu, to polecam zapisać się przez Internet. O godzinie, na którą się zapisaliście, podchodzicie bez żadnej kolejki do wolnego okienka i załatwiacie sprawę.
Tydzień temu dostałam termin na 16. października. |
trzymac kciuki jutro 6 podejscie ;)
|
mam pytanie odnośnie Prawa jazdy na motor...
tzn. mam już prawo jazdy na samochód (ale wyrobiłem je w Częstochowie) i chciałem się zapytac jak w Krk wygląda egzamin na prawo jazdy na motor w takiej sytuacji?? np. w Częstochowie z gory jest wiadoma trasa po mieście...więc mozna się latwo przygotować... z góry dzięki za odp. :) |
kurde :( 2 raz nie poszlo glupi blad !!!! 2 raz na jednokierunkowej skrecilem w lewo przy prawej krawedzi a nie lewej !! mam pytanie na przyszlosc jezeli zawracam na skrzyzowaniu to poporstu dojezdzam do tzw srodka jezdni i skrecam maxymalnie ?? czy moge zawrocic bezposrednio przy krawedzi i problem od razu z glowy ??
jeszcze jedno pytanie o zawracanie bedzie ale rozrysuje to pozniej bo ne umiem wytlumaczyc ;) Ofsajd powodzenia zobaczylem dzisiaj ciekawy napis "CHAMY Z MORDU" :D PS: w tej calej patologii latwiej przelknac porazke na egzaminie niz czas oczekiwania na ustalenie terminu i sam termin http://i35.tinypic.com/jzhc9d.jpg czyli w takiej sytuacji postepuje tak jak rozrysowalem czyli trzymam sie prawej na tego typu wysepkach ?? |
Cytat:
http://i35.tinypic.com/jzhc9d.jpg czyli w takiej sytuacji postepuje tak jak rozrysowalem czyli trzymam sie prawej na tego typu wysepkach ?? |
Patrząc na rysunek pojechałbym po krótki bo nie ma skrzyżowania :P a Tobie chodzi o skrzyżowanie,czyli jeżeli byłyby tam drogi jeszcze to wtedy tak jak narysowałeś.
|
znaczy wiesz to nie jest typowe skrzyzowanie (chodzi o przelaczke na AWF) auto zoltego koloru ma do wybotu skret w lewo lub zawrotke a JA tylko zawrotke
wiem ze zle narysowalem tez z ta strzalka do skretu w lewo na moim pasie bo tam nie ma gdzie skrecic ;) |
Wisełka, to zależy - jeśli to jest przełączka dwukierunkowa, to oba auta trzymają się swojej strony - czyli wewnętrznej. Jeśli jednak jest to skrzyżowanie (czyli jest conajmniej jedna droga poprzeczna),to jedziesz tak, jak rozrysowałeś - czyli trzymasz się zewnętrzej
ogólnie polecam to forum: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/ |
jest jedna droga poprzeczna i lewoskret albo zawrotke ma tam zolte auto ;)
dzieki fajne forum |
W ogole ten egzamin to jeden wielki fart,zdalem co prawda za 2 razem ale mialem rzeczywiscie faceta strasznie milego(w stosunku do 1).Zawracanie z uzyciem infrastruktury,parkowanie rownolegle(od jednego boku bylo 5 miejsc wolnych)miałem na jednej ulicy z tego wzgledu,ze cala nowohucka od m1 do mordu stała ,takze trzeba sie bylo spieszyc.Do tego zawracanie przy najblizszym mozliwym miejscu a widze ze za 100 m przełączka...Takze zycze powodzenia i przede wszystkim szczescia !
|
no wlasnie bo wiele osob umiejetnosci ma ale tak samo jak w pilce morale sie psuja jak trafisz na buca !!
|
Cytat:
jestem kobietą, więc moja wypowiedź może zostać zdyskryminowana ;p ale wiem NA PEWNO, że w tej sytuacji zawracasz przy "swojej" wysepce - jest to tzw zawracanie bezkolizyjne obowiązujące dopiero od kilku lat (także niektórzy instruktorzy uczą jeszcze na starych zasadach, ale nie łapcie się na to). Powodzenia na egzaminie:) |
Cytat:
jeśli była wąska to jest to poprawne - nie musisz być 20 cm. bliżej lewej czy prawej - żaden policjant się do czegoś takiego nie doczepi. bo jeśli 2 pasy to wiadomo że w lewo z lewego. ci egzaminatorzy lepiej by inne rzeczy sprawdzali bo jak jeżdżę po Krakowie to się często zastanawiam "ile kosztuje" prawo jazdy ... bo błędy takie że aż zawału można dostać |
Cytat:
A przepisy do "życia" bardzo często mają się zupełnie nijak. Takich martwych przepisów w prawie drogowym jest pełno... Takze lewa krawędź i nie ma zmiłuj. |
Cytat:
Kocur moze i by sie zmiescily ale nie powinien buc (bo jest najgorszym bucem z calego mORDU) doczepic sie o to jak nie zablokowalem nikogo kto by chcial w prawo bo nikogo za mna nie bylo mam ciezki charakter i zaluje ze mu czegos nie powiedzialem ale moze to i lepiej pozniej rozmawialem z jakas kobita co corke przywiozla na egzamin to mi powiedziala wprost ze przy tym co sie dzieje teraz ona by napewno nie zdala :D |
zarówno przy skrzyżowaniu jak i jego braku trzymasz się swojej wysepki - w każdym przypadku ma dojść do zawracania bezkolizyjnego. Hmm a co do tej jednokierunkowej szerokiej to zdecydowanie powinieneś (na egzaminie oczywiście) przy skręcaniu w lewo dojeżdżać do lewego krawężnika i odwrotnie jeśli tyczy się to skrętu w prawo.. brutalne ale pewnie też bym Cię ulała gdybym była egzaminatorem :P
|
****a mecza mnie te wysepki strasznie bo na AWFie jest taka sama wysepka jak rozrysowalem i dawno temu na jazdach CHYBA dojezdzalem do skrajnej ostatniej wysepki przy zawracaniu a ci z przeciwka do swojej skrajnej wysepki czyli ich ostatniej a mojej pierwszej :/ tez uwazam i jestem przekonany ze trzymanie sie pierwszej wysepki jest napewno bezkolizyjne ale juz nie wiem :/
|
to źle robili bo jak już mówiłam na 100 % trzymasz się swojej wysepki i tak powinno być :) jak wspominałam ten przepis jest dość młody (kilka lat?) więc starsi kierowcy/instruktorzy mogą się do niego nie stosować, ale oczywiście jeśli tego nie robią to robią błąd.
|
http://i33.tinypic.com/11jvoeu.jpg
ale w takiej sytuacji ten z naprzeciwka chcac skrecic tylko w lewo nie wyjedzie na prawidlowy pas w tej bocznej drodze tylko pojedzie pod prad wiec cos znowu jest nie tak:-/ |
Wisełka:
To proste. Na tym rysunku jedziesz na ten skrajnie prawy pas i zawracasz na prawy jak jest wolny i tyle. Natomiast na skrajny lewy wjeżdżasz przy zawracaniu na tzw. szerokim skrzyżowaniu gdy pas zieleni na drodze, która jedziesz jest cofnięty względem lewej krawędzi drogi prostopadłej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl