Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków - 2 pażdziernika, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8310)

mitmichael 01.10.2011 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1172301)
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.

Lepszy Bunoza niz Jaliens zreszta Gordan ostatnio rozegral dobre spotkanie - szkoda, ze potem dorwał go uraz i nie mogł grac.

Smok 01.10.2011 17:10

Owszem i całkiem ładnie zagrał z Bełchatowem. Tylko, że tam właśnie mial okazję grać do przodu, bo Bełchatów był całkowicie schowany na swojej połowie i nawet bał się wyjśc do kontr. I z takim przeciwnikiem, który wogóle nie atakował, to Bunoza wypadł świetnie.

tedyy 01.10.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1172301)
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.

to mogłaby być ciekawa opcja ale przypomnę ślepcom aby pooglądali mecze Bunozy może i były błędy ale jeżeli dostałby kilka meczów zaufania to po mojemu byłby naszym najlepszym stoperem

Marcelo97 01.10.2011 17:50

kadra raczej będzie ta sama co z Twente ?Lecą prosto do Warszawy z Holandii.

Oldpara 01.10.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1172316)
to mogłaby być ciekawa opcja ale przypomnę ślepcom aby pooglądali mecze Bunozy może i były błędy ale jeżeli dostałby kilka meczów zaufania to po mojemu byłby naszym najlepszym stoperem

Zanim nie przyszedł Jaliens, Bunoza był w pierwszym składzie i traciliśmy najmniej bramek - seria chyba 5 meczów bez straty gola. A potem przyszedł Q a Bunoza złamał nogę.

Gość ma dobre długie podanie, dobrze wyprowadza piłkę, dobrze gra głową, jest silny, szybki i ma 22 lata. Narawdę ma potencjał, czego nie można powiedzieć o Q.

dj_ibutti 01.10.2011 18:39

Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.

mitmichael 01.10.2011 19:02

Chyba trzeba zaczac sie bac

Mecz 9. kolejki T-Mobile ekstraklasy pomiędzy Legią Warszawa a Wisłą Kraków poprowadzi sędzia Paweł Gil z Lublina. Warto przypomnieć, że arbiter ten sędziował w obecnych rozgrywkach spotkanie, w którym Biała Gwiazda uległa na własnym stadionie Lechii Gdańsk 0:1.

W ubiegłym sezonie Wisła rozegrała dwa mecze, które prowadził 35-letni Gil. Wówczas w tych spotkaniach piłkarze spod Wawelu nie zdobyli żadnego punktu.

Antystenes 01.10.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1172329)
Zanim nie przyszedł Jaliens, Bunoza był w pierwszym składzie i traciliśmy najmniej bramek - seria chyba 5 meczów bez straty gola. A potem przyszedł Q a Bunoza złamał nogę.

Gość ma dobre długie podanie, dobrze wyprowadza piłkę, dobrze gra głową, jest silny, szybki i ma 22 lata. Narawdę ma potencjał, czego nie można powiedzieć o Q.

Oldpara..daremne żale, próżny trud, każdy na forum to wie, ale powiedz to Maaskantowi:-/

0 22 01.10.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1172117)
. Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.

Ile Ty masz lat? 12?

4-1
1-0 + 1-1 w KrK
0-1 w Sosno
3-2
finał PP
superpuchar
3-0 w finale PL

Pomijając prehistorię.

FraMat 01.10.2011 19:30

on pisał o meczach o stawkę. Reszta to wyjątki. A Sosnowiec to był mecz ze Skorżą. Nie liczy się

Kibic_1906 01.10.2011 19:31

Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton

marek2a 01.10.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1172357)
Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton

Kiro wyjdzie w pierwszym,a tak to ten skład OK

lucas8 01.10.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1172350)
Ile Ty masz lat? 12?

4-1
1-0 + 1-1 w KrK
0-1 w Sosno
3-2
finał PP
superpuchar
3-0 w finale PL

Pomijając prehistorię.

czytaj uważnie 12-latku.

Elefant 01.10.2011 21:40

Widzę, ze wszyscy dobrze kombinują, że obrona to podstawa.
Czyli więcej jasnej strony mocy:-D

Pytanie co kombinuje Maaskant.

No i żeby Biton się nie zaciął.

Duże znaczenie będzie miało, jak oba zespoły będą wyglądać kondycyjnie i szybkościowo po czwartkowych meczach. Mimo wszystko Legia chyba więcej biegała.

Wielkim optymistą nie jestem, ale wierzyć trzeba.

TymonPRO 01.10.2011 22:17

A ja życzę sobie dobrego sędziowania i to wszystko ! Kto widział mecz rok temu w Warszawie ten wie co się działo
O nasz skład jestem spokojny,nasza obrona może nie jest cudowna ale Legia też nie ma czym się chwalić
Mamy najlepszych piłkarzy w lidze wiec liczę na zwycięstwo lub remis

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26861/sergei...maj11_470.jpeg

Davss875 01.10.2011 22:28

Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą????? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz???? Co on zawalił z Karabachem wdg Was??? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was??? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!

1q2 01.10.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1172441)
Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą????? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz???? Co on zawalił z Karabachem wdg Was??? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was??? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!

wow - kolejny się najebał i uraczył nas alkoholowym zwidem;) - piłeś nie jedź, znaczy się nie pisz

Wojtas 01.10.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1172331)
Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.

Przypadek Kew pokazuje czy warto inwestowac w goscia ktory wczesniej mial dluzsza przerwe w grze w pilke ,ktory nie jest juz mlody i ktorego forma juz raczej w gore nie pojdzie -czy moze postawic na kogos mlodszego ,i niech nawet robi bledy ale kiedys sie ogra.A Jaliens gra tylko dzieki znajmoscia z Valcksem i tym ze kiedys gral w reprezentacjii Holandii(kiedys.....)...jakby to byl jakis polak to powieszono by i zaszczuto go juz publicznie dawno,ale ze to obckorajowiec ....

Dobra,temat Jeliensa to temat rzeka ,mozna go odlozyc

co do meczu..

jesli przemebluje sie obrone i zagramy Jovanovic--Chavez--Bunoza--Pajlic to ja widze swiatelko w tunelu ,jelsi w dobrej formie bedzie Sobol i Nunez a Jirsak pchnie cos do przodu ,no i jesli Biton cos wykorzysta to remis bedzie dobry.Legia moze byc troche "wypompowana" entuzjazmem jacy to zajebisci nie sa ,i tutaj tez upatruje szanse:)

w kazdym razie szykuje sie ciekawe widowsko,bo graja ekipy ktore stracily sily w Pucharach ale sa na tyle silne zeby zagrac dobry mecz.

0 22 01.10.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1172356)
on pisał o meczach o stawkę. Reszta to wyjątki. A Sosnowiec to był mecz ze Skorżą. Nie liczy się

Jaja sobie robisz? Finał PP to nie stawka? 4-1 to był normalny mecz ligowy. 1-0 po golu Karwana to był normalny mecz ligowy. 1-1 w KRK dał nam praktycznie mistrza. 3-2 w Warszawie również było meczem ligowym w trakcie gry o mistrza rundy. Każde z tych spotkań to był hit rundy.

Mecz o superpuchar dałem z przymrużeniem oka. Ale 1-0 w Sosnowcu jest faktem.

Trochę słabo jak na 'zawsze wygrywaliśmy i to zdecydowanie'. :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1172399)
czytaj uważnie 12-latku.

Poważnie masz 12 lat skoro nie pamiętasz wymienionych przeze mnie powyżej meczów o stawkę, w których nie wygraliście i to zdecydowanie. Przepraszam więc.

1q2 01.10.2011 23:12

Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.

Osobiście gdybym miał x złotych i miał to postawić(pomijając sympatie itp)to z 3 wyników, postawił bym 1.
Dla mnie to niestety najbardziej prawdopodobny wynik, gdzie to nie tak że nie wierzę w naszych.
Wiara mówi X2, rozsądek(intuicja?) 1 a argumentacja - własne boisko + zdecydowanie lepsza kondycja psychiczna po wspólnym czwartku.Do tego brak mózgu drużyny u nas.
Ale mam nadzieje że się mylę i za kilkanaście godzin uciszymy Łazienkowską;)

0 22 01.10.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1172456)
Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.

1. W ogóle się nie odnosi. Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.

2. Przesądza. Jak przegramy to z walki o mistrza jesteśmy oficjalnie 'wyoutowani'. Bez względu na to co będą pisać dziennikarze, twierdzić działacze, piłkarze, trenerzy, a nawet bracia po szalu.

Edson 02.10.2011 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1172459)
Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.

No tak, bez fachowych uwag legionistów całe to forum żyłoby pod kloszem. Sam czasem wchodzę na forum Legii i tam bzdury odnośnie Wisły leją się strumieniami. Np. odnośnie naszego dopingu kiedyś przeczytałem, że skopiowaliśmy piosenkę od Jagi "Tylko Ty" :) Jednak nie mam ciśnienia, żeby założyć tam konto i sprostować pewne rzeczy, bo jak sama nazwa wskazuje to Forum Kibiców Legii, a nie Forum Komentatorów Gry Legii.

Odnośnie meczu to arbitrem się nie przejmuję, uważam jak większość na fourm, że trzeba wywalić holendrów na emeryturze (czyt. Lamey i Jaliens), a wprowadzić młodego Jovanovicia (mamy z nim kontrakt do 2016 roku) i Bunozę (do 2014). Reszta w rękach Maaskanta i Bitona.

labtec 02.10.2011 01:18

ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?

WISŁAZWE 02.10.2011 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1172470)
ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?

Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.

Aldek 02.10.2011 07:55

Tak grał jako defensywny i całkiem dobrze spisywał się,bywały też pojedyńcze mecze na lewej pomocy.
Już nie mogę się doczekać meczu mam dobre przeczucie co do wyniku .

węgorz2 02.10.2011 08:57

nie ma sie co sprzeczac z 0 22 on wie swoje a my swoje ,a tak obiektywnie w lidze od sezonu 2007/2008 LEGIA wygrala 4 razy i MY 4 razy zadnego remisu na 8 spotkan nie bylo wiec mecz bedzie ciekawy !

19sebawro06 02.10.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1172479)
Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.

nie wiem może się mylę ale chyba na bramce jeszcze nie grał :D

lucas8 02.10.2011 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1172452)
Jaja sobie robisz? Finał PP to nie stawka? 4-1 to był normalny mecz ligowy. 1-0 po golu Karwana to był normalny mecz ligowy. 1-1 w KRK dał nam praktycznie mistrza. 3-2 w Warszawie również było meczem ligowym w trakcie gry o mistrza rundy. Każde z tych spotkań to był hit rundy.

Mecz o superpuchar dałem z przymrużeniem oka. Ale 1-0 w Sosnowcu jest faktem.

Trochę słabo jak na 'zawsze wygrywaliśmy i to zdecydowanie'. :lol:

Poważnie masz 12 lat skoro nie pamiętasz wymienionych przeze mnie powyżej meczów o stawkę, w których nie wygraliście i to zdecydowanie. Przepraszam więc.

Jeżeli traktujesz mecz 4 : 1 jako poważny mecz ligowy, kiedy my już mamy zapewnionego mistrza ok :)
Co do PP rzeczywiście zgodzę się, ale o ile mnie pamięć nie myli było 0 : 0 i dopiero w karnych wygrana [aha no i oczywiście mielismy już wtedy zapewnionego mistrza.]

Ja sięgałem pamięcią mniej więcej do ostatnich 4 lat, kwestia tego co było w 2003 roku ma raczej mało do utwierdzenia, czy przekonania o szansach zespołu. Tak jakbyśmy grali teraz z Realem Saragossą i napisałbym, że w rewanżu ich spokojnie pykniemy bo jak pamiętamy 11 lat temu strzeliliśmy im 4 bramki u siebie.

Co do ostatnich 4 lat miałem na myśli mecze o STAWKĘ m.in.

wiosna 2007 - gramy ch*jnię, ale przyjezdzacie i 3 : 1
jesien 2007 - mecz o dużą stawkę bo mogliśmy jeszcze bardziej odskoczyć - wygrana 1 : 0
wiosna 2008 - o ile mnie pamięć nie myli, mistrza mamy i wygrywacie 2 : 1 w meczu o pietruszkę
jesien 2008 - tutaj wam przyznaję, środek sezonu, pkt ważne wygrywacie 2 : 1
wiosna 2009 - mecz o być, albo nie być kto mistrzem - wygrywamy 1 : 0 gol Marcelo bodajże
jesień 2009 - 1 : 0 przegrywamy u siebie w "Sosnowcu"
wiosna 2010 - 3 : 0 nie muszę mówić gdzie
jesień 2010 - 4 : 0 - komentarz zbyteczny
No i znów wiosna 2011 i mecz o tak zwaną pietruszkę. Wygrywacie 2 : 0

Dyskusja do zamknięcia

Skipper 02.10.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skorża
Ale trener Maaskant ma szeroką ławkę rezerwowych, sporo jest tam dobrych ofensywnych zawodników. Tacy Jirsak, Garguła czy Kirm w innych drużynach mieliby miejsce w pierwszym składzie - mówi trener Legii Warszawa, Maciej Skorża przed hitowym meczem Ekstraklasy z Wisłą Kraków.

Widać ma nas nieźle rozpracowanych. "Nasz człowiek w Warszawie" w formie :) No chyba że mówiąc o innych drużynach, miał na myśli np. Podbeskidzie albo Niecieczę.

kriswisla 02.10.2011 13:45

A chłopaki od prawie pierwszej przy łazienkowskiej ,tak sprawnie im poszedł przejazd,ale to co robi ochrona to są jaja ,dmuchaja w baloniki,alkomaty ,macaja chlopakow po jajach,wchodza jak na lotnisko karzą im buty sciagac i niestety kilkunastu juz nie weszlo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl