Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ceny biletów i karnetów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2472)

Semper Fidelis 1985 09.02.2012 15:52

Ja kupiłem w niedziele rano i mam 1508022, PvD kupował wtedy co ja, jaki masz nr?

PvD 09.02.2012 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1216439)
Ja kupiłem w niedziele rano i mam 1508022, PvD kupował wtedy co ja, jaki masz nr?

nie kupowałem dla siebie więc nie wiem

mr_kwolf 09.02.2012 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1216433)
Tak z ciekawości zajrzałem na nr biletu ze Standardem i tam mam 1508762, na karnecie 1508761(kupiłem go kilkanaście sekund przed kupnem biletu.) Te cyferki na pewno nie są losowe tylko coś oznaczają, ale co? :D

edit
@Semper Fidelis 1985
Ja kupowałem w niedzielę zaraz przed zamknięciem (ok 15:10) i mam nr ok 740 wyższy.
To na pewno jest jakaś kolejność, jeszcze trochę i rozkminimy :D

Jak to co oznacza. Jest to liczba wszystkich sprzedanych do tej pory biletów. Nie ma rozgraniczenia dla karnetów, Liege czy biletów z tamtej rundy. Wszystko idzie po kolei.

dejv02 09.02.2012 16:52

ja kupowałem bilet + karnet i...

bilet - 1502360
karnet - 1502359

w dodatku powiem jeszcze że kupowałem dzień wcześniej jak ogłosili ze sprzedano 8tyś karnetów:)

Piqa 09.02.2012 17:16

Wie ktoś czy są jeszcze bilety na Standard na C?? bo wybieram się jutro..

WISŁAZWE 09.02.2012 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piqa (Post 1216470)
Wie ktoś czy są jeszcze bilety na Standard na C?? bo wybieram się jutro..

Nie ma ukradli...

Tak są bilety na sektor C, nigdzie nie ma informacji że się skończyły.

Piqa 09.02.2012 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1216475)
Nie ma ukradli...

Tak są bilety na sektor C, nigdzie nie ma informacji że się skończyły.

Kumpel mi mówił, że już nie ma, a nigdzie nie mogłem o tym znaleźć informacji dla tego wolałem się upewnić

WISŁAZWE 09.02.2012 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piqa (Post 1216478)
Kumpel mi mówił, że już nie ma, a nigdzie nie mogłem o tym znaleźć informacji dla tego wolałem się upewnić

Zawsze można zadzwonić do SK i zapytać ;)
623-95-95

royalmichael 09.02.2012 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dejv02 (Post 1216461)
ja kupowałem bilet + karnet i...

bilet - 1502360
karnet - 1502359

w dodatku powiem jeszcze że kupowałem dzień wcześniej jak ogłosili ze sprzedano 8tyś karnetów:)

Biorąc pod uwagę posta mr_kwolf to liczba ~1502500 oznacza, że już w tej puli mieści się 8tys karnetów, a od tamtego momentu (biorąc pod uwagę, że teraz pewnie nr biletu mają nr ~1511500) sprzedano łącznie 9tys karnetów/biletów na Standard. Czyli na oko 3tys karnetów, 6tys biletów na Standard. Tak to bardzo szacunkowo jest liczone, ale pewnie wiele od prawdy nie odbiega :-)

Piqa 09.02.2012 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1216481)
Zawsze można zadzwonić do SK i zapytać ;)
623-95-95

Ok następnym razem tak zrobię :)

Gucio25 09.02.2012 18:34

czyli teoretycznie, gdybyśmy wiedzieli jaki nr biletu ma osoba która kupowała karnet w I dzień sprzedaży (wznowień) i jaki jest teraz będziemy wiedzieć ile sprzedano biletów na Standard + karnetów.
to śmieszne, że kibice żeby choćby z ciekawości wiedzieć ile sprzedano biletów czy karnetów, musieli zgadywać po liczbach, a klub robi z tego wielką tajemnicę.

koniak 09.02.2012 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1216486)
Biorąc pod uwagę posta mr_kwolf to liczba ~1502500 oznacza, że już w tej puli mieści się 8tys karnetów, a od tamtego momentu (biorąc pod uwagę, że teraz pewnie nr biletu mają nr ~1511500) sprzedano łącznie 9tys karnetów/biletów na Standard. Czyli na oko 3tys karnetów, 6tys biletów na Standard. Tak to bardzo szacunkowo jest liczone, ale pewnie wiele od prawdy nie odbiega :-)

na logikę 3 pierwsze cyfry oznaczają numer tygodnia, ci co kupują teraz bilety mają pewnie 151 z przodu
na rachunku po lewej jest numer, ale chyba przeprowadzanych transakcji a nie sprzedanych biletów

leksus 09.02.2012 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1216494)
czyli teoretycznie, gdybyśmy wiedzieli jaki nr biletu ma osoba która kupowała karnet w I dzień sprzedaży (wznowień) i jaki jest teraz będziemy wiedzieć ile sprzedano biletów na Standard + karnetów.

Numer z pierwszej godziny sprzedaży karnetów (wznowień): 1489258.

edit: za to śmieszna sprawa z początkiem: na kupowanych tuż po sobie biletach na Liege mam inny początek. Na sektor H22 149, na sektor G2 150. No i niestety końcówka (nawet tych na ten sam sektor) ich nie jest po kolei, więc nie da się jednak łatwo obliczyć na tej podstawie.

!!IRIVER!! 09.02.2012 19:52

Nie bawcie się w ABW, tylko kto nie ma karnetu zapieprza po niego, a przy okazji kupuje bilet na Liege. :) Nie braknie nikomu! Ja też się dopiero zbieram, ostatnio choroba zmogła, ale w weekend na pewno zainwestuję w piękną (mam nadzieję) wiosnę na Reymonta 22 :)

kuba_cf 09.02.2012 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piqa (Post 1216478)

Wczoraj były

Pan Jotka 10.02.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leksus (Post 1216499)
Numer z pierwszej godziny sprzedaży karnetów (wznowień): 1489258.

edit: za to śmieszna sprawa z początkiem: na kupowanych tuż po sobie biletach na Liege mam inny początek. Na sektor H22 149, na sektor G2 150. No i niestety końcówka (nawet tych na ten sam sektor) ich nie jest po kolei, więc nie da się jednak łatwo obliczyć na tej podstawie.

Ja zakupilem karnet 16 stycznia i mam 1490253. JHeżeli wam ma to pomóc w śledztwie ;-)

Wojtas 11.02.2012 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1216494)
to śmieszne, że kibice żeby choćby z ciekawości wiedzieć ile sprzedano biletów czy karnetów, musieli zgadywać po liczbach, a klub robi z tego wielką tajemnicę.

jak bilety dobrze ida to informacje są

jak zle .....sami wnioskujcie.

Pan Jotka 12.02.2012 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1216768)
jak bilety dobrze ida to informacje są

jak zle .....sami wnioskujcie.

Ludzie czekają. Nie ma sensu się wyrywać do kupna biletów jak może być -20. Teraz wiadomo, że tak zimno nie będzi e sprzedaż przyspieszy. Poza tym karnetów poszło juz ponad 9000 więc do dychy dociągniemy.

Skipper 11.07.2012 13:35

Na co klub czeka z karnetami ? Czy jest jakieś logiczne wytłumaczenie ? Chyba że jest to część przyjętej strategii odstraszania ludzi do przychodzenia na stadion (etap 1: zakaz internetowej sprzedaży biletów)...

zim zum 12.07.2012 09:08

Czekają na kolejny transfer z ME, bo wtedy z wielką pompą ogłoszą walkę o MP i będą naganiali na karnety ;)

MatMario 12.07.2012 10:32

Ja słyszałem że z ME to już nie mają kogo brać i szukają talentów w niższych ligach krakowskich więc transfer zim zuma może być tym ostatnim przed ogłoszeniem cen biletów :P

A tak poważnie to co roku jest to samo, zakładam że planują sprzedaż internetową i dlatego tak się ociągają :D

Elendil 12.07.2012 10:47

Żeby tylko internetową. Robią właśnie aplikację na smartfony "zgarnij karnet w promocyjnej cenie" :D

MatMario 12.07.2012 10:48

Z opcją "Zaproponuj zawodnika na testy" :D Jak dodatkowa funkcja "Wezwij stewarda" z geolokacją

jacekbum 12.07.2012 10:54

Czy działa wam odnośnik na stronie głównej (zaproszenie na nowy sezon) ??? od tygodnia wisi a nie da się wejść wywala mnie

gypsy 12.07.2012 10:57

@jacekbum
jak klikam na "więcej informacji", to przenosi mnie na główną stronę, nie wiem, może takie jest tego założenie ;) Pewnie wkleją tam link do informacji o cenach i dystrybucji karnetów...

peele 12.07.2012 11:15

Sprawdziłem jak wygląda sprzedaż karnetów na sezon 2012/2013 w innych klubach, wrzuciłem to w shoutboxie ale żeby wszyscy widzieli jak nasz Klub ma w poważaniu nas, kibiców, wklejam to tutaj:

Śląsk sprzedaje karnety/bilety od 9 lipca; Lechia od 16 lipca; Widzew od 16 lipca, Korona od 2 lipca, Zagłębie Lubin od 2 lipca, Ruch od 3 lipca, legła od 28 maja, amika od 6 lipca, Podbeskidzie od 30 lipca, Piast Gliwice od "połowy lipca" i Pogoń od 14 lipca.

BRAK INFO o sprzedaży karnetów/biletów: Jaga, Górnik, Gieksa i WISŁA.

Kolejną rzeczą którą sprawdziłem przy okazji jest sprzedaż biletów/karnetów online.
Taką opcję mają następujące kluby: Gieksa, amika, legła, Lechia, Śląsk, Korona, Ruch, Górnik, Zagłębie, Żydzew, Podbeskidzie, Polonia(z którą nie wiadomo co się dzieje), Jaga i Pogoń.
Sprzedaży on-line NIE mają: WISŁA i Piast.

Jak sprawa wygląda wszyscy widzą. Wnioski z powyższego każdy niech sobie wysnuje sam.

MatMario 12.07.2012 12:08

Wniosek jest taki że stajemy się coraz bardziej elitarnym klubem, coraz mniej klubów postępuje tak jak My, a przy niesprzedaży internetowej już prawie jesteśmy liderem.

TymonPRO 12.07.2012 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peele (Post 1262734)
Sprawdziłem jak wygląda sprzedaż karnetów na sezon 2012/2013 w innych klubach, wrzuciłem to w shoutboxie ale żeby wszyscy widzieli jak nasz Klub ma w poważaniu nas, kibiców, wklejam to tutaj:

Śląsk sprzedaje karnety/bilety od 9 lipca; Lechia od 16 lipca; Widzew od 16 lipca, Korona od 2 lipca, Zagłębie Lubin od 2 lipca, Ruch od 3 lipca, legła od 28 maja, amika od 6 lipca, Podbeskidzie od 30 lipca, Piast Gliwice od "połowy lipca" i Pogoń od 14 lipca.

BRAK INFO o sprzedaży karnetów/biletów: Jaga, Górnik, Gieksa i WISŁA.

Kolejną rzeczą którą sprawdziłem przy okazji jest sprzedaż biletów/karnetów online.
Taką opcję mają następujące kluby: Gieksa, amika, legła, Lechia, Śląsk, Korona, Ruch, Górnik, Zagłębie, Żydzew, Podbeskidzie, Polonia(z którą nie wiadomo co się dzieje), Jaga i Pogoń.

Jak sprawa wygląda wszyscy widzą. Wnioski z powyższego każdy niech sobie wysnuje sam.

Pisałem już kiedyś że Wisła nie potrafi robić pieniędzy,mając tak olbrzymi potencjał w Małopolsce
Gdyby była możliwość kupna biletów online jestem pewien że na trybunach zjawiło by się o kilka tysięcy więcej kibiców.

PS: Sprzedaż online to tylko jeden problem złego marketingu,sprzedaż pamiątek w całej małopolsce do tego plakaty zapraszające na mecz powinny być nie tylko w Krakowie,wiadomo wszystko kosztuje ale żeby zrobić kasę trzeba ją najpierw zainwestować

pzkwr 12.07.2012 12:18

Klub traktuje nas jak bydło korzystając z faktu, że kilka tysięcy wiernych kibiców kupi karnet bez względu na wszystko. Ciekawe czy coś by się zmieniło, gdybyśmy zorganizowali jakąś akcję (np. bojkot pierwszego meczu.).

Skipper 12.07.2012 15:27

A jeśli chcemy czerpać przykład z góry, to wczoraj podali info że taki Bayern Monachium już sprzedał wszystkie bilety (w tym zapewne karnety bo jak nie jak tak) na nadchodzący sezon. I to bez przeprowadzania żadnych transferów z pierwszych stron gazet. Bundesliga rusza oczywiście później niż nasze ligowe kopanie, chyba o jakieś dwa tygodnie.

TymonPRO 12.07.2012 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skipper (Post 1262767)
A jeśli chcemy czerpać przykład z góry, to wczoraj podali info że taki Bayern Monachium już sprzedał wszystkie bilety (w tym zapewne karnety bo jak nie jak tak) na nadchodzący sezon. I to bez przeprowadzania żadnych transferów z pierwszych stron gazet. Bundesliga rusza oczywiście później niż nasze ligowe kopanie, chyba o jakieś dwa tygodnie.

To jednak nie ma porównania bo Bayern to klub z absolutnego topu międzynarodowego ale nasz klub nawet w województwie nie radzi sobie z reklamą i promowaniem Wisły jako marki

PS:Co do karnetów i biletów online,chyba będzie trzeba to nagłośnić znowu żeby ktoś się tym zajął

Skipper 12.07.2012 15:56

Wiem, przesadziłem ;] ale trochę się informacja w oczy rzuciła, nawet na tle naszego amatorskiego marketingowania klubu.

A może po prostu w tym roku karnetów nie będzie? I w ramach troski o poprawę kondycji fizycznej narodu przed każdym meczem trzeba się będzie osobno na Reymonta po bilecik pofatygować?

R33 12.07.2012 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1262731)
@jacekbum
jak klikam na "więcej informacji", to przenosi mnie na główną stronę, nie wiem, może takie jest tego założenie ;) Pewnie wkleją tam link do informacji o cenach i dystrybucji karnetów...

Na razie po prostu tak jak mówisz jest takie założenie. :D Bo nawet jak najedziesz to w lewym dolnym rogu jest http://wisla.krakow.pl/pl/

Młoda 12.07.2012 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1262747)
Gdyby była możliwość kupna biletów online jestem pewien że na trybunach zjawiło by się o kilka tysięcy więcej kibiców.

Tu masz rację.

Moim zdaniem, sprzedaż internetowa powinna być. Jeździ sporo osób na mecze z poza Krakowa. Mi żeby się dostać na Derby zeszło 80 coś złotych, bo 3 razy musiałam jechać tam i z powrotem :)

magdax 13.07.2012 10:31

Czy ma ktoś jakieś info na temat od kiedy będą sprzedawane karnety na rundę jesienną sezonu 2012/2013 ?

Do pierwszego meczu pozostał miesiąc i kilka dni a na temat karnetów cisza. NA co oni czekają w tym klubie z karnetami?

bartek_strz 13.07.2012 10:46

przecież było mówione przez Basałaja, że w tym roku nie ma szans by była sprzedaż internetowa! Na 95% meczów mozna spokojnie kupić bilet, wystarczy trochę wcześniej przyjeachać. Kto chce być ten jest. Ci którzy nie chodzą, a wejdzie sprzedaż internetowa (czym się tłumaczą) też nie będą chodzić! Więc wystarczy chcieć! :)

W NOWYM SEZONIE WSZYSCY NA CZERWONO!

dostuffca 13.07.2012 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartek_strz (Post 1262861)
przecież było mówione przez Basałaja, że w tym roku nie ma szans by była sprzedaż internetowa! Na 95% meczów mozna spokojnie kupić bilet, wystarczy trochę wcześniej przyjeachać. Kto chce być ten jest. Ci którzy nie chodzą, a wejdzie sprzedaż internetowa (czym się tłumaczą) też nie będą chodzić! Więc wystarczy chcieć! :)]

A jak ktoś nie ma czasu by wcześniej przyjechać? Sorry, ale po wprowadzeniu debilnych KK problemem jest nawet zakup biletu dla kogoś (kij z tym, że ma KK, musisz mieć ją przy sobie co jest wymaganiem durnym i w żaden sposób nieuzasadnionym). Brak sprzedaży przez net, w XXI wieku, gdzie naprawdę nie jest to duży koszt ani problem (można się podpiąć pod istniejący system) jest jakimś pieprzonym nieporozumieniem. Dobrze, że chociaż płatności kartą się doczekaliśmy (ale w sumie, co to był za problem wypłacić te kilka stów na karnet w bankomacie na miasteczku?)

luke1906 13.07.2012 15:36

A w poniedziałek WŚ nieczynny z racji... Tour de Pologne.
No tak, mnóstwo ludzi w pobliżu, to najlepiej zamknąć sklep. Ku.rwa co za matoły.

WISŁAZWE 13.07.2012 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peele (Post 1262734)

Tylko uzupełnię, bo gdzieś słyszałem, że Piastunki mają sprzedaż on line, poszukałem i proszę - http://www.biletypiast-gliwice.eu/Su...inContent.aspx

Czyli na dzień dzisiejszy jesteśmy jedynym klubem bez sprzedaży on line biletów.
Chociaż nie :mysli: to chyba tylko system rezerwacji biletów do odbioru w kasie, a już się zgubiłem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1262943)
A w poniedziałek WŚ nieczynny z racji... Tour de Pologne.
No tak, mnóstwo ludzi w pobliżu, to najlepiej zamknąć sklep. Ku.rwa co za matoły.

Aj tam, Wiślacki Świat i tak jest mniej istotny odkąd powstała Strefa Kibica, bo tam większość rzeczy można zakupić.

Aż z ciekawości wysłałem dziś maila do Wisły: z zapytaniem kiedy będzie coś wiadomo na temat cennika, sprzedaży biletów i karnetów, oraz ewentualnych promocji.

Odpowiedź dostałem dość szybko:

Cytat:

witam,
nie wiadomo kiedy pojawi się informacja, nie znane są jeszcze terminy sprzedaży ani cennik.

Czyli nikt nic nie wie :)

R33 13.07.2012 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1262956)
Tylko uzupełnię, bo gdzieś słyszałem, że Piastunki mają sprzedaż on line, poszukałem i proszę - http://www.biletypiast-gliwice.eu/Su...inContent.aspx

Czyli na dzień dzisiejszy jesteśmy jedynym klubem bez sprzedaży on line biletów.
Chociaż nie :mysli: to chyba tylko system rezerwacji biletów do odbioru w kasie, a już się zgubiłem.

Tak, wejdź w zakładkę ,,Odbiór biletu" tam masz, że tylko Ci mają rezerwacje którzy nie mają karty kibica i wtedy oni odbierają bilet z kartą. Ci co mają kartę to automatycznie bilet jest na nią nabijany.

To Wiślacki Świat jeszcze funkcjonuje?! Ha ha to nieźle pieniądze są marnotrawione (no bo też trzeba opłacić ludzi którzy tam za kasami stoją + nie wiadomo czy są jakieś inne koszty jeszcze skoro stadion należy do miasta) jak niecałe 100 m. dalej jest sklep z tym samym. U nas widzę myślą...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl