Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6256)

arsfan90 24.03.2010 12:34

Jaka słoma?! Kasperczak i takk ma szczęście, że nie został zmieszany z błotem!
Przecież zatrudnili (zresztą ludzie bez honoru) człowieka bez honoru...
Kto tego nie rozumie to krzyż na drogę!

Skawua 24.03.2010 12:43

Nie jestem zdziwiony,zmartwiony czy załamany wczorajszą porażką.Priorytetem jest dla nas obrona tytułu mistrzowskiego i na tym powinien się Heniu koncentrować.

Cytat:

Podejrzewam więc, że Kasperczak świadomie zagrał "piłką do przodu" i praktycznie bez obrony, aby w warunkach meczowych przestawiać drużynę na bardziej ofensywny styl gry, co może zaowocować w niedalekiej przyszłości.
Jeśli natomiast to był jego błąd (praktycznie pozostawienie całego środka drugiej lini i środka obrony na pastwę rywala) to nie mam pytań.

Sposób na Lecha?Kto wie...

RoS 24.03.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 875751)

A na trybunach sami ludzie honoru bez wyjątku, wśród pikników, ultrasów i hools.:lol:

Griszka30KR 24.03.2010 12:46

Cytat:

Jak czytam takie wypowiedzi ,to sie zastanawiam kto kibicuje tej Wisle.....
Tzn (wg tego postu)Cupiał to też człowiek bez honoru.
Co Ty zrobiłes dla Wisły i kim jesteś ,ze sie uwazas za kogos kto moze takie sądy wygłaszac.
Bez honoru to z nim postapili jak go zwalniali i bardziej tyczy sie to formy i człowieka o nazwisku Basałaj..
I tez uwazam,ze"Maciej Skorża" to moze nie słoma z butów,ale trochę nie na miejscu w kontekscie celu skandowania,bo nie tyle jest to za Maciejem,co przeciwko Kasperczakowi.
Napewno rzucanie kłód pod nogi komuś kto chce zrobic cos pozytywnego to czysty debilizm,no ale niestety "myslacy kibice" górą.

tofik 24.03.2010 12:49

Czasami jednak żałuję, że tego Skorży nie zostawili. Powinien wypić piwo, którego naważył. Bo teraz znowu do końca Świata i jeden dzień dłużej będą niedomówienia. Takie w stylu "Skorża to dobry trener"

fanKA92 24.03.2010 12:51

Co pisało na transparentach na płocie, które wisiały w pierwszej połowie (nie wiem czy później też, bo nie mogłam już oglądać; a na fotach nie ma)?
Trzymam kciuki teraz za Lechię, choć Ruch jest mocny w tym sezonie i to bardzo. Nas przemilczę, choć wystarczyło by więcej konsekwencji pod bramką rywala i można było szybko straty odrobić... No ale cóz. Było minęło, w moich oczach się w tym sezonie za początek nie zrehabilitują (przynajmniej nie w pełni). Tyle.

Chrisman 24.03.2010 12:51

Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/

Mario Nh 24.03.2010 12:56

Cytat:

Wyluzuj Matek ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 875755)
ale trochę nie na miejscu w kontekscie celu skandowania,bo nie tyle jest to za Maciejem,co przeciwko Kasperczakowi.
Napewno rzucanie kłód pod nogi komuś kto chce zrobic cos pozytywnego to czysty debilizm,no ale niestety "myslacy kibice" górą.

Otóż to, skandować, nie mam nic przeciwko, ale nie w takim momencie kiedy drużyna traci na 0:2. Napewno miło się Kasperczakowi zrobiło. :-)
Dzisiaj moda jest na bycie "kumatym".

Krissu 24.03.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 875759)
Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/

Zrób coś człowieku z tym podpisem, bo irytujący jest.

:evil:

Billy 24.03.2010 13:13

http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...6843233781.jpg
on to pokazał do jak tu ktoś określił "pie*olonych pikników" czy raczej bardziej kumatej części kibiców?

Chrisman 24.03.2010 13:44

jest gdzies wypowiedz pawelka po meczu?

Oldpara 24.03.2010 13:46

Mecz był ok. Wydaje mi się, że gdyby zapomnieć o tym co wyprawialiśmy w obronie przez pierwsze 30 min to był to najlepszy występ Wisły w tym sezonie.
A w obronie graliśmy kichę, bo brak było Marcelo i Głowackiego.Gdyby odpadł jeden z nich, to pewnie zmiennik zaprezentowałby się o niebo lepiej, ale strata dwóch, to rozpad całego szkieletu.

W ofensywie dalej zero skuteczności, ale zrobiliśmy kilka na prawdę fajnych akcji. Szkoda, że Wisła grała zrywami, a nie potrafiła zdominować przeciwnika przez cały czas. Ale te kilkanaście minut przed strzeleniem gola, i początek spotkania po przerwie wyglądało to ładnie.

Myślę, że w Bytomi będzie dobrze.

wanciak86 24.03.2010 13:50

lucekj - specjalnie dla Ciebie, wywiad z Dawidowskim :

Cytat:

- Nie byliśmy faworytem, a okazaliśmy się lepszym zespołem. W Remes Pucharze Polski często trafiają się niespodzianki - podsumował Tomasz Dawidowski zwycięstwo Lechii Gdańsk nad Wisłą Kraków.
Dla "Dawida" pokonanie swojego byłego klubu mogło mieć wyjątkowy wymiar.

- Nie cieszyłem się jakoś specjalnie po tej bramce strzelonej Wiśle - normalnie, jak po każdej. Wygraliśmy, bo byliśmy zespołem lepszym. W Wiśle bardzo było widać brak dwójki środkowych obrońców. Krakowianie z nimi w składzie byliby zdecydowanie lepszą ekipą - uważa napastnik.

- Kilka naszych akcji mogło się podobać. Gra z pierwszej piłki i wyjście na pozycję było bardzo ważne w tym meczu. Futbolówka chodziła bardzo szybko. Tak padły dwie bramki, moja i Ivansa Lukjanovsa. Każde kolejne spotkanie jest dla nas priorytetem. W piątek gramy z Legią i będziemy się starali pokazać z jak najlepszej strony i zdobyć trzy punkty - zapowiada Dawidowski.

Dawidowski cały czas ma żal do byłego klubu. Twierdzi, że wiślacki sztab medyczny i szkoleniowy mógł lepiej się nim zająć po kolejnych kontuzjach, jakich się nabawiał.

- Cieszę się, że wracam do formy i że gra w piłkę znowu sprawia mi radość. W Lechii się naprawdę mną zaopiekowali. Trener przygotowania fizycznego, Robert Dominiak poświęcił mi siedem tygodni, których w Wiśle nikt mi nie poświęcił przez pięć lat i praktycznie nikt się mną nie zajmował.

źródło: AS Info
Specjalnie Ci pogrubilem i podkreśliłem co masz przeczytac.

Billy 24.03.2010 14:10

Cóż niestety wszyscy od dawna wiedzieli, że Dawidowski latał naszemu sztabowi koło dupy. Boję się, że niedługo może byc tak z Gułą,tyle ze ten ma bardzo dobry kontrakt.

Markus 24.03.2010 14:17

Zastraszająca jest dyspozycja naszych zawodników. Wyglądają tak, jakby przez ostatnie miesiące zżerał ich umiejętności taktyczne, techniczne i motoryczne jakiś wyjątkowo złośliwy rak.

Niemal wszyscy drastycznie cofnęli się w rozwoju. Przyjęcia piłki - obowiązkowo z odskoczeniem jej przynajmniej na dwa metry, poruszanie się w żółwim tempie, zero dynamiki, przyspieszenia, a gra bez piłki i reakcje taktyczne - na poziomie lat 30-tych ubiegłego wieku, albo oldbojów. Podania bezmyślne, decyzje fatalne, przegląd pola żaden.

Ktoś im zrobił wielką krzywdę - Tenzotti, odwieczny minimalizm, lenistwo od zawsze zastępujące ciężką pracę nad sobą, w jakimś stopniu tolerujący to wszystko Skorża, trwająca przez ostatnie lata zła polityka kadrowa klubu - to są ewidentnie winni powyższego stanu rzeczy.

Jak to teraz naprawiać i poskładać do kupy? Ciężkie zadanie ma Kasperczak, zwłaszcza, że też moim zdaniem już zaczął popełniać błędy. Bo można było ustawiać niezgraną obronę tak "wysoko", ale tylko wtedy, gdyby pomocnicy harowali w destrukcji odcinając rywalom możliwość wyprowadzania prostopadłych podań na wolne pole i swobodnego operowania piłką. Tymczasem u nas druga linia w destrukcji wyglądała żałośnie. Doskok nie funkcjonował, Jirsak w ogóle był poza grą, tak w defensywie, jak ofensywie, Kirm prawie nie bronił, Lobo podobnie, więc jeden osamotniony i dodatkowo będący w mizernej formie fizycznej Ba siła rzeczy nie mógł zablokować kontr i podań z drugiej linii Gdańszczan. Kasperczak niestety nie widząc tego nie ustawił dobrze zespołu na ten mecz.

kuba16 24.03.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 875693)
wytłumacze dlaczego

grając w Wiśle, przepraszam, będąc na płatnym urlopie, Tomaszek miał super kase i super warunki do rozrzutnego życia prywatnego, kontuzja stwarzała mu okazje aby balować i bawić się na całego, dla niego na rękę było siedzieć z kontuzją w domu, miał pieniądze, nie musiał się o nic martwić, jak był chwilkę zdrowy to nic nei robił w kierunku aby nadrobić stracony czas i zrekompensować klubowi wczasy.

Dawidowski szalał dopóki miał kontuzję i dobrą kasę, jak się kontrakt skończył "szanowny" Tomaszek zrozumiał, że jednak czas zacząć się ruszać na treningu i pokazać większą ambicję bo płacenie Wisły się skończyło i trzeba wywalczyć jakieś pieniądze bo zaraz skończy się rezerwa na obstawianie na ruletce,

tak więc Tomasz dopiero po odcięciu dopływu dobrej kasy zaczął bardziej się starać

czy ktoś taki zasługuje na miano mendy pospolitej??
wydaje mi się, że bardziej, niż Uche, Surma i Dolha razem wzięci

przechodzenie rehabilitacji to 5x ciezsza katorga od zwyklych treningow.

i zrozum to bolku a nie powtarzaj wyswiechtanch powiedzonek.

Uran235 24.03.2010 15:00

Dajcie spokój z tym za wysokim ustawieniem obrony. Straciliśmy bramkę w 45 SEKUNDZIE. Od 45 sekundy odpadaliśmy z pucharu, to co- mieliśmy się murować? Zresztą:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Burliga
- Chcieliśmy grać wysoko, momentami może zbyt wysoko, ale nie było to naszym przedmeczowym założeniem. Po prostu źle się ustawialiśmy. Nie dogadywaliśmy się z pomocnikami, były pomiędzy nami za duże odległości. Staraliśmy się podejść wyżej, a lechiści rzucali nam wtedy te piłki za plecy.

Co do zestawienia drugiej linii, kogo miał Kasperczak wystawić- Sobola bez formy? On też gra padakę i też by nas nie zbawił, a my musieliśmy w tym meczu atakować. W ogóle jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie Chrapka spróbować w środku pola.

WiślakMyślenice 24.03.2010 15:06

Tak po ochłonięciu : wszystkie drużyny z trójki: Lech, Wisła, Legia odpadły z PP. Za wygraną w PP dostalibyśmy co najwyżej 400 tys. złotych, niewiele ponad 100 tys. euro i pewną LE. Czy celem Wisły jest LE czy LM? LM. A wiec nie placzcie, Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD

Marszałek 24.03.2010 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 875809)
. A wiec nie placzcie, Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD

Konkretnie jeden złoty polski.

Nie ma co narzekać,że ustawienie było złe. Gdyby byli w formie to by zjedli Lechię raz,dwa. A przecież są rozbici w każdym elemencie. Brak siły,szybkości, świeżości. Wszystkiego.

Kordel_Walker 24.03.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 875809)
Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD

Możesz podać źródło?

Jaroo1 24.03.2010 15:14

Ale mam metlik w głowie. Juz nie wiem co myslec o tym wszystkim ale powiem tak. Wisła to kibice oraz pilkarze. Pilkarze wiemy sa a za jakis czas odchodza jednak przykro mi jak ktos na tych pilkarzy tak nadaje jak czesc osob na forum czy stadionie. Niewatpliwie sluszne jest to ze musimy od pilkarzy wymagac ambicji ale i nie mozemy ich krytykowac w tak chamski sposob. Moim zdaniem jedziemy teraz z Legia na tym samym wozku. Tam jest dokladnie to samo, utarczki pilkarzy z kibicami, slab gra. Przeczytałem felieton na legialive i moge jako kibic Wisły spojrzec na ta sprawe Legii z dystansu, bez emocji. I trudno sie nie zgodzic z tym co jest w tym felietonie napisane ale jest to smutne jak kibice psuja atmosfere w klubie. To co sie teraz w Legii dzieje to masakra, pilkarze wysmiewani przez kibicow, paralizuje ich to i boja sie grac zeby nie zostac wysmianym. - smutna sprawa, napewno nie jest to dobre dla tego klubu i tak samo mysle ze jest u nas. Ani zachowanie naszych kibicow ani Mario nie doprowadzi do poprawy sytuacji. Szkoda ze tak sie dzieje bo my tu sie klocimy i martwimy a niektorzy moga na tych problemach tylko skorzystac i z pozalowaniem na to patrzec.

A teraz jesli chodzi o mecz. Linia obrony w postaci Diaz i Burliga, bylo wiadome ze to sie zle skonczy. Tez jak niektorzy uwazam ze był to nasz najlepszy mecz od dawien dawna. Gralismy piłka, staralismy sie. A okres od 10 do 25 minuty był naprawde bardzo dobry. Mysle ze idziemy do przou i z meczu na mecz bedzie coraz lepiej. Gdyby nie ta obrona to moze by wczoraj bylo do przodu. Co do Jirsaka to naprawde jest to dziwny gosc. Albo go wcale nie widac na boisku albo wyroznia sie na duzy plus, np fajny gol, super asysta, podanie. Ja bym jednak zamiast Jirsaka widział w składzie Sobola. Mysle ze z Bytomiem bedzie juz gra wygladała lepiej a z Polonia Warszawa bedzie juz w ogole w deche bo Heniu dostanie caly tydzien na przygotowanie druzyny no i nasze gwiazdy beda miec na odpoczynek miedzy meczami te 7 bo tak co 3-4 dni to za ciezko grac dla naszych pilkarzy :)

WiślakMyślenice 24.03.2010 15:18

Gazeta Krakowska. Nie czytam, nie wiem jak wiarygodne jest to zrodlo, ale jezeli Kapka wrocil do Wisly to cos w tym musi byc...

SpoXsteR 24.03.2010 15:19

Cupiał powiedzial Gazecie Krakowskiej (czy jakiejkolwiek innej) ze da na transfery.. litosci
co ma do tego Kapka?
rownie dobrze moze przyjsc Jan Kowalski.. to nie Kapka wylozy pieniadze z wlasnej kieszeni tylko w razie czego Cupial i tu nie ma nic do rzeczy czy jest Kapka czy Bednarz

thechris 24.03.2010 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 875734)
dopoki osoby odrazajace mnie po chamsku z trybun beda na stadionie - .......e, nie staram sie.
M. Pawelek ;)

Jakby się przestał starać to by mu może zaczęło coś wychodzić. Chłopina się spina tak bardzo, że wszystko puszcza co leci w jego kierunku. A jak nie leci to sam sprokuruje, że będzie leciało.

lucekj 24.03.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba16 (Post 875800)
przechodzenie rehabilitacji to 5x ciezsza katorga od zwyklych treningow.

i zrozum to bolku a nie powtarzaj wyswiechtanch powiedzonek.

za tego bolka powinieneś publicznego plaska dostać,

przechodzenie rehabilitacji przy szklance whisky i mając garśc kart w ręku... rzeczywiście żal mi go strasznie

nesta 24.03.2010 16:24

No ale slowa Dawidowskiego, ze w Wisle kuleje rehabilitacja musza miec w sobie troche prawdy. Jak gra teraz on, Niedzielan, ile wraca po kontuzji do formy Boguski, jak prezentuje sie Sobolewski itd. Przykladow, ze cos jest nie tak jest mnostwo. Mysle, ze Skorza to widzial tylko juz mial tak slaba pozycje w klubie, ze nie mogl domagac sie niczego.

fanKA92 24.03.2010 16:56

Cytat:

po naszej kompromitacji z Levadią (i parę lat wstecz równiez były przykre porażki, jak np. jakieś Tbilisi) nie powinnismy tak mówić. Sami "gie" możemy zdziałać, więc nei mówmy na innych. A Ruch w tej chwili to mógłby ograć naszych graczy- po nich widać chęć, zapał, tym nadrabiają może trochę mniejsze (w teorii) umiejetności.

wanciak86 24.03.2010 20:49

Cytat:

a co Wisla zdziala ? kolejna wstydliwa porazke z jakimis estonczykami/armencami tp ?
Ogarnij sie czlowieku- Wisla odpada rok w rok z coraz slabszymi przeciwnikami, tu sie nie boisz wstydu ?

Dalej gra ten kto sobie to wywalczyl !!! w tym wypadku w/w wlasnie druzyny.

Zbychu 24.03.2010 21:02

Legia,Wisła odpadły.Została Lechia,Jagielonia,raczej Pogoń i Ruch.Znakomita szansa dla niebieskich na wygranie rozgrywek.Kto by przed sezonem pomyślał że Ruch będzie w półfinale a na dodatek faworytem całego PP? Ja bym się nie zdziwił gdyby i na majstra ekstraklasy się szykowali patrząc na to co prezentują nasze "eksportowe" drużyny.

Galonek 24.03.2010 22:25

Jagiellonia rzeczywiście obecnie gra atrakcyjną piłkę. Co do składu półfinalistów trzeba stwierdzić, że gdyby wszystkie drużyny podchodziły do Pucharu Polski w 100 % poważnie, wyglądałby inaczej. To co wystarcza na puchar, nie musi wystarczyć na ligę.

Romy S. 25.03.2010 01:06

Była Wisła - był temat.
O Pucharze Polski można rozmawiać w odpowiednim temacie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl