![]() |
o ****a, szczura na powtorkach pokazuja :o
|
Cóż można powiedzieć dobrze nie jest. Pytanie jest czy zawodnicy zostali zajechani czy poprostu oni są nie do trenowani. Mija miesiąc od startu ligi a pod względem fizycznym poprawy nie widać a taki Kirm to lepiej wyglądał w Bełchatowie niż teraz.
Pomysłu na grę też nie ma, Lechia dzisiaj mogła grać z kontry ale widać u nich w tym wszystkim myśl, nikt nie słał długich piłek do napastników tylko jedno-dwa podania i już na naszej połowie, zawodnicy pokazujący się do gry i przede wszystkim przekonani do swoich umiejętności. Mały to przechodzi sam siebie, większość piłek straconych a dośrodkowania to chyba tylko do statystyki. Ogólnie z zawodników ofensywnych to Ba można wyróżnić bo reszta słabo bądź beznadziejnie. Burligi to ja bym się najmniej czepiał, bo nie zagrał aż tak tragicznie biorąc pod uwagę że środkowym obrońcom nie jest. Bramki też traciliśmy w głupi sposób bo przy pierwszej za dużo chaosu i nie można zostawić zawodnika na 16 metrze bez krycia. Drugą bramkę to sami sobie wbiliśmy bo zarówno Ba jak i Brożek mogli piłkę wybić a ostatecznie jeden nabił drugiego. A przy trzeciej jakby piłka nie odbiła się od nogi Brożka to może trafiłaby w Pawełka. Cóż trzeba się skupić na lidze i mieć nadzieję że ta gra będzie wyglądała lepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
Ba - "najwierniejsi z wiernych" uznali go za bohatera...Więc znowu rozejdzie się po kościach, coż, niektórzy jak sie na nich pluje mówia, że to pada deszcz. Niestety, mamy zbyt słabego bramkarza w porównaniu do aspiracji. Może i talent ma, ale przy okazji trochę spustoszone pod kopułą... |
jaki Dawidowski był każdy pamięta,
wystarczyło poruszać się trochę po mieście, aby zobaczyć co ten wydłużony nochal wyprawia i gdzie sie szlaja... EDIT: Cytat:
ma talent, do baboli chyba EDIT2: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakim słabym bramkarzem jest to jest ale wyśmiewanie się z niego i wyzywanie jest chyba nie na miejscu.
Tymbardziej że czy to się komuś podoba czy nie to niestety nadal piłkarz Wisły i chyba jakiś szacunek mu się należy. Szacunek jak do każdego człowieka, niekoniecznie jako bramkarza:) |
Cytat:
i nie musi przychodzić do mnie na trybuny moge się z nim spokojnie umówić na spotkanie. zaaranżujesz? rozmowa na pewno nie będzie długa, bo z panem "yyy aaa eee" nie da sie za bardzo rozmawaić |
taaa panowie poprostu Pawełek jest zajebisty a to co dziś pokazał to Heniek nim zle posterował z ławki opamiętajcie się mozna raz drugi trzeci chłopa bronic ale nie 50 raz przy sytułacji tego typu to już jest żenujące dać szanse Juszczykowi jak już go tu sciagneli moze kubeł wody Pawełka wreszcie obudzi a jak nie to żegnać się aha i jeszcze jedno ktoś tam wyżej napisał że moze talent ma, może miał a w tym wieku to już o 'utalentowany bramkarz' poprostu mowic nie wypada
|
Cytat:
|
Cytat:
Byłem na treningu Barcelony po wygranym 6-1!!!!!!!! meczu z Valencia w maju 2008 roku i mimo iż grali pięknie, to ludzie z nich kpili i wyzywali jak biegali (za przegranie tytułu) i piłkarze NIC, nie widzieli nie słyszeli. to są profesjonaliści, a Pawełek nie dość że nie potrafi bronić to jeszcze jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia |
Cytat:
Nie wiem kiedy zrozumiecie, że wyśmiewanie własnych piłkarzy jest działaniem na szkodę klubu? Możecie sobie pisać co chcecie, ale w trakcie meczu go rozpraszać i mu "cisnąć"... Gratuluję. I jeszcze miejcie pretensje, że raczył się "odszczekać". Straszne, powinien pewnie podejść i powiedzieć: "tak macie rację, jestem nic nie grającym .....m, przepraszam". |
Cytat:
Babole to pochodna spustoszenia pod kopułą. Wychodzą przy problemach z koncentracją, lekceważeniu rywali ("zaskoczyli nas zaangażowaniem" - czy jakoś tak kiedyś błysnął w wyiadzie). Talent ma/miał - można wymienić z marszu kilka spektakularnych interwencji z najwyższej półki. To bym mu mimo wszytsko przyznał. To cecha, która odróznia go choćby od Juszczyka, jak już jesteśmy przy naszym podwórku. To, że to zbyt mało (wolałbym kogoś stabilnego) to już inna inszość. Wątku fucka nie chce mi się kontynuować. Można być słabym bramkarzem. Trudno. Mariusz pokazuje, że jest przy okazji prostym cżłowiekiem. Tyle w temacie. |
Cytat:
Goc jest niezłym bramkarzem, pewnie umiejętnościna Wisłę mu starcza. Ale główkę ma nie tą, gacie pełne jak nie idzie i odwaga zza krat. |
Profesjonalista by zignorował wszelakie zaczepki (notabene krytyka i zażenowanie kibiców - jak najbardziej słuszne... bo sama gra Pawełka jest po prostu żenująca). Naprawdę nie rozumiem jak można w jakikolwiek sposób pokazać fucka kibicom. Po takim czymś, piłkarz powinien dostać cholernie wysoką dyscyplinarkę, a w czerwcu należy się z nim pożegnać.
Cytat:
|
Cytat:
Piszę jak jest. Frustraci są wszędzie, jeśli nasz wodzisławeiro sobie z tym nie radzi niech wraca i wygyza Onyszkę. Czym sie różni od tych co mu cisną :)? A "po treningu" to może mieć solarium albo pączki z Iwańskim, Grzelakiem i Trałką. |
Cytat:
nie jestem za tym aby kpić ze swoich, ale na litość!! JAk już coś takiego się dzieje, to Pawełek nie ma prawa (DRUGI RAZ) pokazywać palucha, tak jak jeden gość napisał, kibice są po części jego pracodawcą, nie ma prawa najmniejszego odpyskować, a jak już tak zrobił to tylko świadczy o jego profesjonalizmie i psychice dzieciaczka z przedszkola, który pokazuje język równiesnikom jak Ci kpią z jego przybrązowionych spodni na pupie.... |
Cytat:
Tyle że musimy sobie uczciwie powiedzieć - chcielibyśmy by naszym problemem był(jedynie) Pawełek a to wygląda na to że on jest najmniejszym na dziś problemem - oczywiście w dużej mierze z tego powodu że Głowa z Marcelo +Alvarez i zazwyczaj Brożek - to osoby co do których gry w obronie nie możemy mieć żadnych pretensji a wręcz odwrotnie - ta mała ilość traconych bramek to w większości ich zasługa.Gdyby obrona była taka jak dziś , to wd mnie bronilibyśmy się przed spadkiem. |
Wisla - Lechia 1:3
West Ham - Wolves 1:3 Co sie dzieje :/ |
Do Ciebie odnosił się tylko pierwszy akapit :)
|
"Radosna" obrona Wisły
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=664 Sam tytuł wystarczy za komentarz do meczu |
Pawelek znowu swiruje i rozdaje fucki ??
-on taki jest,daje upust emocjom i sie nie pitoli czy go ktos za to zbeszta,to nawet ma tu plusa.... nasza gra przypomina mi pociag z węglem wyruszajcy z Krakowa do Swinoujscia... wolno i byle dociagnac do konca.... |
Cytat:
|
Sytuacja z boku wygląda tak:
Kibice obrażają i wyśmiewają Pawełka. Pawełek w zamian pokazuje fucka, a kibice wielcy obrażeni chcą się bić. Smiech na sali :rotfl: Cytat:
Kibice nie są po części pracodawcą bo pracodawca za takie publiczne dręczenie i wyszydzanie zostałby skazany za mobbing. Ale najłatwiej podręczyć kogoś kto nie może oddać ale jak już odda to wielkie oburzenie. A później kibice się dziwią że bramkarz słabo broni. A na koniec gratuluje temu forum moderatora który wyzywa piłkarzy od ciot i jeszcze podjudza innych... świetna moderacja :shock: |
Cytat:
Aż dziwne, że leśne dziadki z PZPN-u jeszcze nie wpadły na pomysł, żeby MP wyłaniać w systemie pucharowym. Myślę, że zdobylibyśmy góra połowę MP z tego co nam się udało za czasów TF. @ down: moim zdaniem nawet Trabalik był lepszy. Pawełek swoją grą prowokuje kibiców a kibice swoim zachowaniem dają jasno do zrozumienia właścicielowi, że chcą wreszcie zmiany na tej pozycji. Trudno się im dziwić, bo ta zmiana powinna nastąpić już dawno temu. Każdy ma swoje granice cierpliwości. Kibice również. |
Cytat:
A co, miał odpuścić? Jak Dawidowski dogra do końca sezonu bez kontuzji to nie będzie to stawiało naszej opieki medycznej w najlepszym świetle. Albo mamy denną rehabilitację, albo niesamowitego wręcz pecha. Być może jedno i drugie. Co do Pawełka - źle że pokazał, ale o wiele gorzej, że mu kibice przeszkadzają. Silny psychicznie to on nie jest, ale to chyba nie powód żeby go dodatkowo prowokować. Chciałbym usłyszeć od krytyków - co w obecnej sytuacji. Juszczyk? Kurto? Ten pierwszy już raz pokazał, jaki jest silny psychicznie, do tego umiejętności ma słabsze od Mariusza. Ten drugi to wielka niewiadoma, przynajmniej dla mnie. I nie piszcie, że gorzej od Pawełka bronić nie można... To tak, jak kiedyś z Brożkiem - wszyscy jechali, że nieskuteczny (prawda), ale i tak był najlepszym strzelcem drużyny, a poza nim nikt praktycznie nie strzelał. Sądzę, że Pawełek będzie musiał odejść, bo jego sytuacja w Krakowie staje się zbyt toksyczna, a wszystko w dużej mierze przez prasową nagonkę która ciągnie się za nim od dawna. Nie oszukujmy się - mieliśmy w Wiśle o wiele gorszych bramkarzy i takich akcji nie było. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego akurat Pawełek? Przecież wszyscy grają piach. Dlaczego jedziecie po nim nawet w meczach, w których niczego nie wpuścił? Jestem ciekawy, jak można takie zachowanie usprawiedliwić. EDIT: A, jeszcze jedno pytanie, ale odpowiedz szczerze: czy uważasz, że Juszczyk i Kurto są lepsi od Pawełka? |
Cytat:
Jest po prostu słaby. Nie oszukujmy się. To nie bramkarz dla Wisły. Na miejscu Kasperczaka dał bym szansę Kurto. |
Cytat:
To jest właśnie nasz problem. Tylko niektórzy są zbyt zacietrzewieni, żeby tak na to spojrzeć. Co nam stoi na przeszkodzie, aby w następnej rundzie ściągnąć o wiele lepszego bramkarza*? W tej już niczego nie zmienimy... A Mariuszowi niedługo kończy się kontrakt. ________________________________________ *Poza oczywistymi kwestiami braku pieniędzy, renomy i kompetentnych ludzi, którzy mogliby się tym zająć. |
ha, miło usłyszeć głos rozsądku w tej fali nienawiści.
w drugiej połowie była taka sytuacja, że Pawełek miał trzy dobre interwencje pod rząd, z czego jedna praktycznie w sytuacji sam na sam - i tak siedziałem i czekałem, czy na forum ktoś o nich chociaż wspomni (ot tak, jak się wspomina o innych sytuacjach). Ale nic, cisza. Bo pochwalić Pawełka chociaż za pojedynczą akcję to nie wpisuje się w trend, jest passe i demode. Daleki jestem od obrony Pawełka, bo faktycznie nie jest to golkiper na miarę naszych możliwości, ale cóż, na pewno gnojąc go co mecz nie pomagamy jemu, a tym samym nie pomagamy Wiśle. Swoją drogą, śmieszą mnie takie wypowiedzi jak Twoja, Kordel_Walker. Dałbyś szansę Kurto. Jak rozumiem, oglądasz obu bramkarzy na co dzień, masz z nimi bezpośrednią styczność, masz możliwość porównania ich możliwości, obecnej formy i dyspozycji? Czy może bazujesz swoją wypowiedź na podstawie rozgrywanych przez Filipa meczach w Promieniu Opalenica? Swoją drogą, faktycznie symptomatyczne jest to, o czym pisze wolfy - cała drużyna gra słabo, wtopę za wtopą zaliczają kolejni piłkarze - ale cała nienawiść i wszystkie wrzuty idą na Pawełka. |
Wychwalajcie tak Panowie dalej Pawełka a sami uwierzycie, że jest dobry a krytyka która na niego spływa jest niesłuszna. Domagajcie się jeszcze jego przedłużenia kontraktu a władze klubu niech wysłuchają waszych próśb. Tego życzy nam Dowhań, Kazimierski, Amica, Legia, Cracovia i garstka ślepców na forum, która dalej by stawiała na Pawełka. Do zobaczenia za tydzień jak Pawełek znów nawali...
|
gdzie w powyższych wypowiedziach masz wychwalanie?
brakiem swojej odpowiedzi skłaniasz mnie do poglądu, że walnąłeś nazwiskiem Kurto, bo widziałeś, że jest taki zawodnik w składzie, mimo, że nic nie wiesz na temat jego obecnej formie. To nic, że nie ma alternatywy, ale trzeba zgnoić Pawełka, bo tak i już. Alternatywy? To chyba w serialu, z numerem cztery. Cóż, nie będę kontynuował tej rozmowy. Unsuccessful troll is unsuccessful :) |
Cytat:
Ktoś tutaj chwali Pawełka? Ktoś pisze że rozegrał świetny mecz? |
Wychwalania naszego pierwszego wiecznie bramkarza nie ma i raczej nigdy nie bedzie ale coś jest nie tak skoro obserwatorzy i piszący we włoskiej prasie sportowej , w prywatnej rozmowie określają jego grę słowem " terrible " Pawelek .
I trudno się z takim określeniem nie zgodzic tym bardziej że śledzili mecz z trybun na Suchych Stawach . |
Ten mecz to była kpina.Już po wystawionym składzie można było domyślać się jakie jest podejście Wisły do PP.Jak się uda wygrać to się uda a jak nie to nic się nie stanie bo jasne jest to że MP jest numerem 1 dla Wisły a cała reszta jest tylko dodatkiem.I niech nikt już nie biadoli nad tym naszym Pawełkiem bo każdy kto ogląda piłkę kopaną to zdaje sobie sprawę jaki z niego jest bramkarz.Jak na Wisłę jest cieniutki.
|
Szczerze to szkoda, że Kurto nie dostał szansy gry w pucharze, bo zapewne już będzie musiał grzać ławkę do końca sezonu.
|
Wisla wogole nie jest przygotowana do sezonu i odpowiada za to Skorza z ekipa.
I tak jest juz postep po 8 dniach Kasperczaka - graja wiecej po ziemi i staraja sie jakies akcje robic a nie jebac bez sensu pilke w przod. najslabsi wczoraj: Kirm, ktory - jak juz ktos napisal - ma juz chyba wyje..ne na to wszystko, Irsak, Boguski i Malecki. zwlaszcza Malecki mnie wkurzal niesamowicie. godnie zastapil Diaza w pomocy - niecelne podania, bezsensowne straty i darcie mordy. no tego ostatniego Diaz nie robi. najlepszy jak dla mnie Ba, przynajmniej dopoki mial sily. Lobodzinski tez niezle. co do Pawelka - jest jaki jest i narazie nikogo lepszego nie mamy. szkoda ze Ilie Cebanu nie doczekal Kasperczaka w Wisle. na dzien dzisiejszy mamy Mariusza i ci, ktorzy po nim jada w czasie praktycznie kazdego meczu, zasluzyli na te faki. |
Prześledziłem temat ale nie znalazłem odpowiedzi...
Co było na transparentach na I i II połowie? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl