![]() |
Gdzie obecnie najlepiej zdawać prawo jazdy? I czy jeżeli zacząłbym gdzieś teraz i egzamin miałbym np. w lutym (nie wiem ile taka teoria lub praktyki może trwać, mam znajomych co zdawali i szybko i wolno) to czy obowiązywałby mnie już przepisy które wchodzą w 2012 roku?
|
Cytat:
Polecam!!!! Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne (jazda) to najlepiej trafić na własciciela firmy chyba Antoni Chaber - człowiek potrafi wbić do głowy poprawną ale i bardzo dynamiczną jazdę... Ja robiłem tam prawko 11 lat temu, ale zawsze wszystkim polecałem to miejsce.. aha i chyba wykłady nie na O2 tylko Czerwonym Prądniku w gimnazjum nr 9 stara podstawówka nr 60 chyba że coś się zmieniło |
Orientuje się ktoś, czy jakbym teraz w połowie października zapisał się na kurs, to zdążę zrobić prawko przez tymi nowymi przepisami? Jakbym w grudniu zdał egzamin teoretyczny, to w 2012 odbędę egzamin praktyczny jeszcze na starych zasadach?
Dzięki :) |
Są szkoły gdzie teoria trwa 2 tygodnie. Więc w listopadzie mógłbyś zrobić praktykę i zdać jeszcze teorię i cały grudzień miałbyś na egzamin praktyczny.
Oczywyście wszystko zależy od tego gdzie się zapiszesz, bo są szkoły gdzie teoria trwa nawet koło 2 miesięcy. |
a jak to w końcu jest jeżeli ukończę kurs przed nowym rokiem to po 1stycznia bedę musiał zdawać na nowych zasadach?
czy jeżeli do grudnia zdam teorie to czy po nowym roku wystarczy ze zdam praktyczny czy dowalą mi jeszcze nową teorie? |
Cytat:
|
Ja polecam BARDZO "Twoja Elka" i "Ale jazda". :)
a zdałem za drugim razem na Koszykarskiej |
Pytanie mam odnośnie MORDu, ul. Koszykarska.
W jakich godzinach można się tam zapisać na egz. (łączony) oraz czy można w sobotę? Odp jak najszybciej, bo spieszno z czasem :) EDIT: Dzieki fialo, ale ja już jestem szczęśliwą posiadaczką kat. B ;) Głównie zależałoby mi na tym czy w sobotę można podjechać, bo akurat jadę do Krk i bym "delikwenta" podrzuciła. ;) |
Cytat:
Zapisujesz się w BOK, które jest czynne od 7.00 do 20.30. Co do terminu - ja czekałem ponad miesiąc na egzamin łączony ostatnio. Naprawdę jest jakiś kosmos co się dzieje, tylu eLek co widać na mieście chyba nie było jeszcze nigdy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. |
Cytat:
|
zapewne ma to zwiazek z nowymi egzaminami od ktoregos tam
|
|
|
a tam do dzis na prowincji mozna kupic prawko..... bez ruszania sie z domu
popularne wsrod wyspiarzy |
Cytat:
A ja chciałem się zapytać o nazwę przystanku koło ośrodka na Koszykarskiej. Bo jutro zdaje i pasowało by tam jakoś dojechać ;) |
Cytat:
|
Czy ktoś mógłby polecić mi dobrą szkołę mieszczącą się stosunkowo blisko Wieliczki (czyli Bieżanów, Kurdwanów itp)?
|
Trochę odkopuję temat.
Jaką szkołę polecacie w okolicy Prądnika Białego, Czerwonego, Górki Narodowej, Śródmieścia - czyli głównie na północy Krakowa? OSK Alan, Codex, STACH, OSK Elita czy którąś z tych szkół? Czy może jakąś inną? |
Tak zapytam z czystej ciekawości.
Jak zdawałem prawie 20 lat temu to nie było znaczenia jaka szkoła - liczyła się tańsza :) Tak logicznie myśląc ... po kursie musisz: - rozróżniać kolor świateł - wiedzieć że w aucie są różnego rodzaju światła i kierunkowskazy - znać kodeks drogowy (w praktyce) - poznać miasto w którym zdajesz Jestem zielony w temacie - czy różne szkoły mają np. inną flotę samochodową bo w sumie uczą tego samego... :) |
Cytat:
|
Ok - dlatego pytałem :) Już jasne.
|
Cytat:
Córka tam jeździła (właśnie aż z Prądnika Czerwonego). Szkołe dostała z polecenia , 2 jej koleżanki dobrze zostały nauczone, obie zdały za pierwszym razem. Moja córka też zdała za pierwszym podejściem. |
Koniecznie trzeba zwracać uwagę na oszustwa ze strony OSK. ja rok temu uczyłem się w szkole przy ul. Dauna na Woli i normalnym dal wszystkich było, że jak ktoś umówił się na godz 16 to instruktor przychodził sobie 16:10 i kończył lekcję 15min przed czasem.. oczywiście za każdym razem trzeba było się spierać żeby jechać tyle czasu ile się powinno. Przed 2 egzaminem przejechałem 2 godz w LOKu.. dla tamtejszego nauczyciela nieprawdopodobna była taka sytuacja.. Czasem jednak warto dopłacić i poczytać opinie ludzi.
Jaką szkołę, najlepiej w podgórzu, polecacie na kat. A? Jakie terminy są terminy na egzamin kat. A w okresie wakacyjnym? |
pytanie do niedawno zdających albo oczekujących
ile mniej więcej czeka się teraz na egzamin? |
http://mord.krakow.pl/biuro_obslugi_...-egzaminu.html
Reasumując po zmianę terminu muszę jechać osobiście? |
Odbierał ktoś z Was prawko w Węgrzcach za pośrednictwem? Bo ja nie mogę jakoś w najbliższym czasie się tam udać, a wybiera się ojciec. Czytałem trochę w internecie i ponoć napisać trzeba pismo i że za to się płaci.
Nie wiecie jak to wygląda w praktyce? |
Nie jestem do końca pewien czy tak to działa w przypadku odbioru białka ale jeśli chodzi o rejestrację pojazdu to wystarczy upoważnienie, powinno być podobnie. Jeśli robiłby to tata nie płacisz za upoważnienie czyli kosztowo wygląda to tak jakbyś sam odbierał. Dobrze jeśli miałby kserokopię Twojego dowodu.
|
Kuzyn studiuje w Pradze (tam mieszka na stałe od niemal 5 lat), tam też robił prawko... mamy teraz mały spór. Czy to prawda że teraz jak wróci do PL i pójdzie do gminy (czy gdzieś tam) to mu bez problemu wyrobią PL wersję prawa jazdy?? Spór o bushmillsa 10 więc proszę o wiarygodną odp. :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl