Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

JOSE 841 16.07.2010 17:51

grywa ktoś jeszcze w the LotR Third Age???[kiedyś wyszła na PS2] albo może ktoś zapodać jakiś poradnik albo solucje do LotR the Third Age[Władca Pierścieni Trzecia Era]bo mam problem z pewnym etapem

R33 21.07.2010 11:41

Wybiera się ktoś z Was na beta testy Two Worlds II które organizuje studio Reality Pump?

Genio 04.08.2010 20:23

takie mam pytanie do Was, czy istnieje gra o danych cechach:
1. gra mmorpg, czyli rozgrywka tylko online w świecie złożonym tylko z graczy rzeczywistych
2. umożliwia tworzenie i prowadzenie własnych 'biznesów', czyli na przykład przy chęci zostania przemysłowcem mamy do tego możliwość ale nasz biznes nie przetrwa bez wymaganych surowców [w zależności od tego jaki własny przemysł rozwijamy]
3. jak wyżej tylko wybieramy drogę gospodarza który właśnie będzie zaopatrywał przemysłowca w to czego potrzebuje itd [to tylko jeden przykład, drabinek gospodarczych jest mnóstwo]
4. byłaby to gra 'graficzna' czyli handel odbywałby się na zasadzie 'idź do danego gospodarstwa i kup co Ci potrzeba', lub z biegiem czasu i rozwinięcia biznesu wyślij furmankę, idź na targowisko by kupić, bądź by sprzedać swoje dobra, itd
5. niczego tylko własnymi silami wielkiego nie zdziałamy, czyli bez siły roboczej przemysłowiec nie stwory hurtowni, gospodarz nie utrzyma hektarów swoich upraw itd
6. siła robocza to oczywiście ludzie grający w grę, rzeczywiści, którzy za swoja prace otrzymują pensje

gier tego typu powstało wiele ale nie wiem czy są jakieś oferujące grę w multi, dobrym przykladem może być gra www.eRepublik.com - tylko ze to gra na przeglądarkę, tekstowa

koyoot 04.08.2010 20:57

Second Life, Genio:). Przynajmniej tak mi sie wydaje:p.

fialo 04.08.2010 21:07

Gram teraz w Assasin's Creed 2, grałem też w jednykę, ale dwójka absolutnie miażdży, to gra kompletna zawiera. Szczerze polecam :)

AL_PB 05.08.2010 12:46

Cytat:

Wybiera się ktoś z Was na beta testy Two Worlds II które organizuje studio Reality Pump?
Zastanawiam się. Osobiście "jedynka" mi bardzo podeszła pod względem świata i questów pobocznych

BTW: Co myślicie o premierze nowych GeForceów GTX460 w Polsce? Układy te całkowicie zmiotły Radeony 5830 z fotela najlepszych kart w stosunku cena/jakość. Oprócz lepszej wydajności oferują PsyhX i CUDA, a ceny oscylują w granicach 800-850zł. 5830 są nawet czasem o kilkadziesiąt złotych droższe, więc to kolejny powód przemawiający za nowymi wersjami Fermi. Mimo, że jestem fanem Radeonów, od niepamiętnych czasów byłem dzieckiem ATI, to teraz nie mogę sie oprzeć magii nVidii.

JOSE 841 09.08.2010 22:58

może ktoś poratować działajacymi linkami do pełnej wersji gry Rune gierka ma pare lat więc mam problem ze znalezieniem linków będe wdzięczny za pomoc

forthree 09.08.2010 23:30

Nie wiem czy to dobry temat, ale musze się pochwalić :D

pes 2010: http://www.bankfotek.pl/view/717912

koyoot 10.08.2010 01:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AL_PB (Post 952430)
Zastanawiam się. Osobiście "jedynka" mi bardzo podeszła pod względem świata i questów pobocznych

BTW: Co myślicie o premierze nowych GeForceów GTX460 w Polsce? Układy te całkowicie zmiotły Radeony 5830 z fotela najlepszych kart w stosunku cena/jakość. Oprócz lepszej wydajności oferują PsyhX i CUDA, a ceny oscylują w granicach 800-850zł. 5830 są nawet czasem o kilkadziesiąt złotych droższe, więc to kolejny powód przemawiający za nowymi wersjami Fermi. Mimo, że jestem fanem Radeonów, od niepamiętnych czasów byłem dzieckiem ATI, to teraz nie mogę sie oprzeć magii nVidii.

Powiem tak. Jest to rewolucja jesli idzie o uklady kart graficznych w tym segmencie cenowym. Wydajnosc wieksza od GTX`a 260 przy nizszej cenie. Tez sa wydajniejsze od Radeonow 5830, dorownujac 5850 ktore sa znacznie drozesze. NVidia naprawde wykonala w tym roku kawal swietnej roboty.

Co nie oznacza ze zdobyla rynek. 60% rynku nalezy do ATI 40% do NVidii. Tak sie sprzedaja nowe uklady. Ktos w ATI w koncu pomyslal i postawil tez na marketing. A to prowadzi do czystej konkurencji i to na rownych zasadach.

AL_PB 10.08.2010 08:31

Zgadza się, nvidia wraz z GTXem 460 osiągnęła status najlepszej karty w kategorii cena/jakość.
5830 są droższe o kilkadziesiąt zł, więc jestem za nvidią, zwłaszcza, że ostatnio miałem problemy z kompatybilnością z całą serią HD4xxx na nowym PC (30FPS na Phenomie II, 4GB RAM i HD4890?).

R33 10.08.2010 11:14

Grał ktoś już z Was w demo Mafii 2? Tutaj można zassać: http://store.steampowered.com/app/50130 .

Co do kart to ja mam GTX 275 :P, na razie wystarczy.

<Crasch> 24.08.2010 23:49

Jest jakieś spolszczenie dialogów w Call of Juarez 2 Więzy Krwi? w necie znalazłem spolszczenie wszystkiego w grze ale bez najważniejszego, czyli dialogów.

kamilll1906 25.08.2010 15:30

instalował ktoś już mafie 2? oczywiscie o pirata chodzi, bo mam pewien problem, gdy prosi mnie o wpisanie cd keya w steamie

Jago 25.08.2010 15:46

1. Wlaczasz Phoenixa i kliknij na " Instruments -> Update contentDiscriptionRecord -> Internet "
2. Potem na " Instruments -> SID unpacker (SimPack - GUI)
3. Kliknijna " SCAN a SIM-file " wyskoczy tabelka i idz tam gdzie wczesniej zrzucilesMafie II z plyty jak tam dojdziecie powinien byc plik o nazwie " Mafia II_disk1.sim " klikanij na to
4. Kliknij na " Select ALL "
5.Jak Ci się to rozpakuje to przegrywasz cracka i już:)

Syn Kangura z 1984 25.08.2010 16:30

1. Idziesz do sklepu.
2. Kupujesz oryginał.
3. Instalujesz i grasz.
4. Obiecujesz poprawę i już nie kradniesz.

Jakie to proste :)

Buziek_LG 25.08.2010 16:37

A kogo on okradł? Wydaje mi się że za tą grę już zapłacił kupując napęd DVD/CD, papier ksero czy nośnik CD. Więc jeśli jest inaczej to zechciej mnie uświadomić

wisniaTSW666 25.08.2010 16:56

Ja polecam wersje Mafii 2 PTRG:) żadnych steemów tylko rozpakowujesz wrzucasz cracka i grasz:) a gra godna polecenia:)

mb_1906 25.08.2010 17:02

Skąd ściagneliście Mafie 2? Nigdzie nie mogę znaleźć dobrych działających linków ;/

AL_PB 27.08.2010 20:17

Wszelkie warezy, torrenty i inne takie.

Ja gralem w demo Mafii II - świetna gier, postać Vito Scalettiego równiez ciekawa, ale coś mam z kompem, bo mój GTX 460 się dławi i wyciąga ledwo 30FPS bez włączonego PSyhX

LeszekABG 30.08.2010 22:38

Po pierwsze - tak, to pirat i ściągnałem go z wareza.
po drugie - http://i33.tinypic.com/2ebvj85.jpg
część plików to nie są częśći. Co teraz? Pozmieniać jakoś nazwy? Z góry dzięki za odpowiedź.

arth_ur 31.08.2010 08:50

No i jak Wam się podoba Mafia 2. Mam takie wrażenie że więcej jest przerywników niż samej gry. Ale ogólnie myślałem że będzie słabsza.Więc jest ok !

brylant17 31.08.2010 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 971673)
No i jak Wam się podoba Mafia 2. Mam takie wrażenie że więcej jest przerywników niż samej gry. Ale ogólnie myślałem że będzie słabsza.Więc jest ok !

Zabicie Tomego Angelo mnie zaskoczyło :lol: nie wiedziałem, że weźmiemy w tym udział bardziej myślałem,że poznamy za co zginął.Co do gry, ukończona w 95% gra WYMIATA grafa miodzio podobają mi się takie detale jak zamykanie drzwi na klucz.Szkoda,że nie mam mocnego kompa to bym uruchomił na max detalach, ale i tak jest dobrze!Nawet podoba mi się pisk klocków hamulcowych w ciężarowce szkoda jednak, że nie wprowadzili możliwości strzelania z samochodu.

carpenter 31.08.2010 10:18

Z sentymentu do jedynki odkurzylem x boxa i powiem szczerze, ze gra rozczarowala mnie totalnie. Nie ten klimat, nie to bogactwo swiata i misji. Vito w porownaniu do Tommiego to jakis przyglup. Misja z zabojstwem Tommiego - coz spodziewalem sie tego, ale nie w tak banalnej formie. Zakonczenie - tak jakby programistom sie juz nie chcialo i skonczyli w polowie. Z ogolnie marnej calosci pozytywnie wybija sie tylko muzyka. Generalnie to glowny atrybut jedynki czyli klimat, zaostal zepchniety na dalszy tor. A szkoda

wislabielany 31.08.2010 17:33

No cóż. Po przejściu Mafii 2 jest trochę niedosytu. Wiadomo w pierwszej części klimat był znacznie lepszy, ale i fabuła w I była lepsza. Szkoda że tylko 15 rozdziałów, bo mimo tego jak dla mnie gra jedna z lepszych w które grałem. Na pewno lepsza niż seria GTA. A zakończenie gry... może będzie III część?
A zabicie Tommego Angelo - szok :D. Po za tym na wysokich detalach bardzo miła dla oka grafika, fajnie się jeździ w zimie, czy jak pada deszcz albo podczas zachodu słońca ;) . Szkoda że nie ma opcji Free Ride, ale zawsze można jakąś misję wczytać i się pobawić ;) . Ścieżka dźwiękowa również świetna, o ile się nie mylę to 2 utwory z pierwszej części się pojawiły. Fabuła jak wspomniałem nie długa, czasem zbyt prostolinijna, ale mi się podobała. A pierwsza misja w ogóle szok :D ;) Ogólnie gra bardzo dobra, do przejścia w jakieś ~10 h.

dymek_nhs 31.08.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 971569)
Po pierwsze - tak, to pirat i ściągnałem go z wareza.
po drugie - http://i33.tinypic.com/2ebvj85.jpg
część plików to nie są częśći. Co teraz? Pozmieniać jakoś nazwy? Z góry dzięki za odpowiedź.

Weź pierwszy lepszy .rar i go rozpakuj i będziesz miał dopiero obraz gry.
Brylant nie wiesz za co zginął Tommy ?? Za nie "stuknięcie" .....i, za puszczenie Franka i za lewy skok z Paulim

brylant17 31.08.2010 21:58

wislabielany Tak pewnie będzie zobacz jak się kończy a dzisiaj scenarzysta się wypowiedział, że odchodzi i jak będzie projekt mafii III to nie wróci ze względu na to ,że gra została OKROJONA był widok m.in za kierownicy było free ride...

wislabielany 01.09.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 972464)
wislabielany Tak pewnie będzie zobacz jak się kończy a dzisiaj scenarzysta się wypowiedział, że odchodzi i jak będzie projekt mafii III to nie wróci ze względu na to ,że gra została OKROJONA był widok m.in za kierownicy było free ride...

no właśnie widzę że sporo wycieli, żeby zarobić? Bo z tego co czytam to bedzie można jakoś to kupić ale wątpie że na zwykłe PC też...

arth_ur 03.09.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 971708)
Zabicie Tomego Angelo mnie zaskoczyło :lol: nie wiedziałem, że weźmiemy w tym udział bardziej myślałem,że poznamy za co zginął.Co do gry, ukończona w 95% gra WYMIATA grafa miodzio podobają mi się takie detale jak zamykanie drzwi na klucz.Szkoda,że nie mam mocnego kompa to bym uruchomił na max detalach, ale i tak jest dobrze!Nawet podoba mi się pisk klocków hamulcowych w ciężarowce szkoda jednak, że nie wprowadzili możliwości strzelania z samochodu.

Ja ukończyłem grę w ok 60 % Żeby w 100 to chyba wszystkie magazyn i playboye zebrać ? Ogólnie ok, chociaż niedosyt pozostał, trochę za bardzo liniowa ta gra. A zakończenie typowe dla 3 części.

tofik 03.09.2010 21:57

Dokładnie strasznie liniowa gra większość się dzieje bez twojego udziału troche więcej się spodziewałem. Od strony technicznej pepiczki się spisały, ale grywalnośc słaba.

mb_1906 05.09.2010 17:13

Parę słów o Mafii 2.
1. Bardzo dobra gra moim zdaniem. Na pewno nie tak rewelacyjna jak jedynka, ale ciągle bardzo dobra.
2. Minusy:
- fabuła mniej klimatyczna niż w jedynce
- rezygnacja z wszelkich drobnych smaczków, które czyniły jedynkę aż do bólu realistyczną (np. mandaty za przejechanie na czerwonym świetle)
3. Plusy:
- super pomysł z misją podczas II wojny, pobytem w więzieniu i zabójstwie Tommiego (mogło to być jednak bardziej rozbudowane)
- fajny motyw z możliwością chowania się za przeszkodami

Gordian 05.09.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 974885)
Parę słów o Mafii 2.
1. Bardzo dobra gra moim zdaniem. Na pewno nie tak rewelacyjna jak jedynka, ale ciągle bardzo dobra.
2. Minusy:
- fabuła mniej klimatyczna niż w jedynce
- rezygnacja z wszelkich drobnych smaczków, które czyniły jedynkę aż do bólu realistyczną (np. mandaty za przejechanie na czerwonym świetle)
3. Plusy:
- super pomysł z misją podczas II wojny, pobytem w więzieniu i zabójstwie Tommiego (mogło to być jednak bardziej rozbudowane)
- fajny motyw z możliwością chowania się za przeszkodami

Plusy:
1. Gra dobra, ale... tylko dobra. Niestety zrobili z tej produkcji GTA.
2. Bardzo ciekawy wątek i w porządku misje.

SOILER
Najbardziej rozwalił mnie motyw w barze, kiedy ten nasz przyjaciel przez przypadek zastrzelił murzyna :D Żywcem mi się to skojarzyło z Pulp Fiction. Tam gdzie Travolta na wyboju w jezdni zastrzelił murzyna jadącego z nim samochodem.
KONIEC SPOLILERA

3.Niezła grafika.

Minusy:
1. Długość gry woła o pomstę do nieba. 10h? Śmiech na sali.
2. Klimat z jedynki rzeczywiście zniknął.
3. Gra jest zbyt prosta.
4. Brak Free Ride.
5. Liniowa fabuła. W całej grze może dwa razy jest wybór, który sprowadza się do przekupienia policjanta lub zapłaty mandatu.
6. Grafika, czasami podczas jazdy samochodem może wyciąć numer. Pojawia się coś takiego jak jakiś bullet time na kilka sekund po czym wszystko wraca do normy.

Jeżeli chodzi o owe drobne smaczki to za przejazd na czerwonym w jedynce (w którą gram po raz kolejny teraz) nigdy mandatu nie dostałem. Dostałem za stłuczkę i przekroczenie szybkości, czyli tak samo jest w dwójce jak i w jedynce. W drugiej części gry ponadto wprowadzili otwieranie zamków o wiele lepsze niż w jedynce, a także wybicie szyby jeśli nie chce nam się bawić w otwieranie. Kolejny smaczek to naprawa silnika w momencie kiedy się zepsuje. Jest też możliwość zmiany ubrania, a jeśli nie mamy kasy, albo nie chcemy wydawać, to po prostu możemy je ukraść ze sklepu.

PaluchTSW 11.09.2010 20:30

Krótka piłka do zorientowanych :)

Potrzebuję jakiś cracked serwerów do Call of duty 2 (najlepiej polskich) ALL WEAPONS mode
im wiecej tym lepiej, dzieki

kreseq 14.09.2010 23:10

Demo PES2011 :
http://dl.pes2011.konamionline.com/p...S2011_Demo.exe

JOSE 841 15.09.2010 17:36

może ktoś zapodać działające spolszczenie do Torchlight byłbym bardzo wdzięczny

Mistel 15.09.2010 18:28

Panowie ma ktoś muzyczkę z najnowszego Bonda Blood Stone?

dymek_nhs 15.09.2010 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PaluchTSW (Post 978158)
Krótka piłka do zorientowanych :)

Potrzebuję jakiś cracked serwerów do Call of duty 2 (najlepiej polskich) ALL WEAPONS mode
im wiecej tym lepiej, dzieki

http://www.private-servers.info/CallOfDuty2

brylant17 15.09.2010 19:06

Fifa 11 demo się ssie za jakieś 2 h zdam relacje :D

kreseq 15.09.2010 20:03

FIFA 2011 na PC pomijajac podania z PES 2011 jest o niebo lepsza gra...
Sama arena sprawila mi wiecej radochy niz PES 2010 i demo 2011 :)

Na konsolach i na PC kroluje w tym roku FIFA.

mic 15.09.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 980562)
FIFA 2011 na PC pomijajac podania z PES 2011 jest o niebo lepsza gra...
Sama arena sprawila mi wiecej radochy niz PES 2010 i demo 2011 :)

Na konsolach i na PC kroluje w tym roku FIFA.

A to wyszlo juz demo FIFY2011 ?
--

Jest, dla chetnych http://www.ea.com/pl/news/zagraj-w-demo-fifa-11

wonski_eNHa 15.09.2010 20:34

PESik się jeszcze ściąga, ale FIFA11 demo bardzo mnie zaskoczyło na + Jak ustawie jeszcze przyciski tak jak do pesa to będzie kilka meczów radochy :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl