Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ceny biletów i karnetów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2472)

mr_kwolf 06.07.2011 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1122157)
mam to samo tylko że oddaje legitymacje we wrześniu, to jeszcze mogę załapać się na ulgowy?Bo nie chce się wpakować że kupie karnet ulgowy a potem nie wejdę bo nie mam ważnej legitymacji, wtedy to nawet biletu na siebie nie kupie..

Co to w ogóle za pytanie. Oczywiście, że nie możesz. Skoro wyraźnie jest napisane, że legitke trzeba miec zarówno przy zakupie jak i później przy wejściu na stadion to co tutaj jest więcej do tłumaczenia?

Inna sprawa czy sprawdzą chociaż raz ważność tej legitki podczas rundy ale tutaj już nikt z forum nie poratuje Ciebie informacją bo nikt nie wie jak będzie. Możesz zaryzykować, oszczędzić pare złotych i potem co mecz zastanawiać się czy wpuszczą albo dać te pare złotych więcej i miec spokój.

Wybór nalezy do Ciebie.

nero 06.07.2011 14:54

ODNOŚNIE REZERWACJI MIEJSC NA TRYBUNIE C, GDY WCZEŚNIEJSZY KARNET BYŁ NA G

Zadałem pytanie klubowi:

Cytat:

Dzień dobry, mam do Państwa jedno pytanie. Czy jeśli posiadałem Wiosną 2011 karnet na trybunę G, to obecnie mam zarezerwowane miejsce do 22 lipca na trybunie G czy C?
Pozdrawiam
Odpowiedz z klubu:

Cytat:

witam, ma Pan zarezerwowane to samo miejsce na G.
pozdrawiam
Zostawię to bez komentarza :-/

koniak 06.07.2011 15:05

Czemu mnie to nie dziwi. Ciekaw jestem ile jest prawdy w tym, że nasz zarząd głosował za wpuszczaniem kibiców gości w najbliższej rundzie, skoro część osób ma karnety na G4-5

manian 06.07.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1122172)
Co to w ogóle za pytanie. Oczywiście, że nie możesz. Skoro wyraźnie jest napisane, że legitke trzeba miec zarówno przy zakupie jak i później przy wejściu na stadion to co tutaj jest więcej do tłumaczenia?

Inna sprawa czy sprawdzą chociaż raz ważność tej legitki podczas rundy ale tutaj już nikt z forum nie poratuje Ciebie informacją bo nikt nie wie jak będzie. Możesz zaryzykować, oszczędzić pare złotych i potem co mecz zastanawiać się czy wpuszczą albo dać te pare złotych więcej i miec spokój.

Wybór nalezy do Ciebie.

Na FB Wisła Kraków ktoś z kluby napisał:
Jeśli legitymacja ważna jest w dniu zakupu karnetu, to uprawnia do nabycia karnetu ulgowego.

Mhmm już widzę co będzie się działo przy kołowrotach jak ktoś np. oddaje legitke albo wyleci ze studiów, jak człowiek o inteligencji równej zeru czyli ochroniarz będzie wmawiał ze trzeba mieć legitkę i nie będzie chciał wpuszczać i później lataj i załatwiaj sobie wejście.

n_matt 06.07.2011 15:10

Dzisiaj przy zakupie karnetu na C również potwierdzona wiadomość, że karnety z G z poprzedniej rundy są zarezerwowane na G na tą rundę...

LanceTS 06.07.2011 15:33

ale na C wszystkie miejsca są wolne, więc chyba można kupić tam od razu, prawda?

Dariusz 06.07.2011 15:36

Pytam z czystej ciekawości, bo po karnet wybieram się w piątek. Jest jakaś kolejka i ile jest kas otwartych?
Mam jeszcze jedno pytanie czysto techniczne. O ile mi wiadomo bilety na Skonto będą od 13 lipca w sprzedaży, mnie wtedy w Krakowie nie będzie. Czy jeżeli kupie ulgowy karnet i dam moją KK koledze to czy musze mu dać również legitymacje, czy wystarczy jak w kasie zobaczą karnet ulgowy?

n_matt 06.07.2011 16:49

Na C są wszystkie wolne bo nie było tam rezerwacji. A co do kolejek to dziś koło 13 chyba z 6 kas otwartych było. Ludzie się przewijali ale kolejki żadnej nie było.

AveLechia 06.07.2011 16:55

jak ja byłem to może było 6 osób :) takie pytanie mam. Mając karnet na C4 wejdę przez bamkę na C3 nie stety Pani zamiast dac mi na 3 dała na 4. ?

Bartuk1906 06.07.2011 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1122215)
ale na C wszystkie miejsca są wolne, więc chyba można kupić tam od razu, prawda?

Prawda :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz
Pytam z czystej ciekawości, bo po karnet wybieram się w piątek. Jest jakaś kolejka i ile jest kas otwartych?
Mam jeszcze jedno pytanie czysto techniczne. O ile mi wiadomo bilety na Skonto będą od 13 lipca w sprzedaży, mnie wtedy w Krakowie nie będzie. Czy jeżeli kupie ulgowy karnet i dam moją KK koledze to czy musze mu dać również legitymacje, czy wystarczy jak w kasie zobaczą karnet ulgowy?

Około godziny 12 nie było nikogo :) otwartych kas było na pewno 7 (może więcej ale nie mam pewności bo zapatrzyłem się na panią sprzedającą w 7 kasie ;) )
Co do legitymacji to dla pewności mu daj, bo teoretycznie gdy kupowałeś karnet ona mogła być ważna, a parę dni potem gdy będziesz kupował bilet już nie koniecznie. Więc mogą się przyczepić (chodź z tymi paniami wydaje mi się, że można dojść do porozumienia ;))

E: troszkę spóźniony ;/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AveLechia (Post 1122301)
jak ja byłem to może było 6 osób :) takie pytanie mam. Mając karnet na C4 wejdę przez bamkę na C3 nie stety Pani zamiast dac mi na 3 dała na 4. ?

Nie, nie wejdziesz.

mr_kwolf 06.07.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AveLechia (Post 1122301)

Wejdziesz. Bez problemu.

PS. Przynamniej tak było na G...

Donki 06.07.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 1122303)

Nie, nie wejdziesz.

Wejdzie, wejdzie. Chyba, że w tym sezonie to sie zmieni. W tamtym nie było z tym problemu.

Bartuk1906 06.07.2011 17:11

Znajomi mieli bilet na G5 to nie mogli wejść przez inne bramki..

E: Ale teraz tak myślę, że to może chodzić o to, że G5 tak funkcjonowało gdyż ten sektor był przeznaczony przedtem dla gości a reszta działała normalnie...także przepraszam jak wprowadziłem w błąd ale nie pomyślałem o tym :)

emailowiec 06.07.2011 17:33

A co za różnica, którą bramką wejdziesz jak i tak wnętrze trybuny nie jest podzielone i można przechodzić środkiem miedzy sektorami? :)

SiD1894 06.07.2011 17:54

Nie jestem tego pewny, ale przecież w ubiegłym sezonie mając bilet G można przechodzić przez wszystkie bramki, nie ważne czy to G1,G2,G3,G4,G5.

Dariusz 06.07.2011 17:59

Mam pytanie, czy bilety ulgowe sa przeznaczone dla osob nieletnich czy tylko dla mlodziezy uczacej sie, bo jesli to pierwsze to osoby nieletnie nie musza pokazywac legitymacji przy zakupie, a wystarczy KK

kriswisla 06.07.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz (Post 1122341)
Mam pytanie, czy bilety ulgowe sa przeznaczone dla osob nieletnich czy tylko dla mlodziezy uczacej sie, bo jesli to pierwsze to osoby nieletnie nie musza pokazywac legitymacji przy zakupie, a wystarczy KK

Czy wy nie umiecie czytac ze zrozuminiem?do 13lat za 1zł sektor rodzinny z opiekunem,ulgowe do 26 roku na aktualna legitymacje szkolna ,czy studencką okazywana tez przy wejsciu na stadion z karnetem ,pisze czarno na białym:evil::evil:

licoo 06.07.2011 18:47

Napisałem do Wisły w sprawie karnetów i ważności legitymacji, odpisali mi, ,,liczy sie waznosc ulgi w dniu zakupu".
To chyba wszystko wyjaśnia.

Piotrek87 06.07.2011 18:59

wszytko ok ale ile razy było wałkowane ze ochrona się pyta przy wejściu o legitymacje przysługująca do zniżki?? sam byłem świadkiem jak chłopaka nie wpuścili bo nie miał legitymacji. Mnie raz kontrolowali pod tym względem w zeszłej rundzie. Kończę teraz studia i mimo, że jeszcze mam legitymację to kupiłem dziś normalny karnet bo wolę wydać troszkę więcej i mieć pewność, że będę na każdym meczu a nie, że będę się użerał z ochroniarzem i jak on sobie wymyśli, że mnie nie wpuści jak nie mam legitymacji to co mu zrobię?? Nic na stadion po prostu nie wejdę. Moja opinia w takiej sytuacji to kupić normalny i po kłopocie.

Bąbel 06.07.2011 19:15

Też tak zrobię, żeby w październiku nie mieć problemów.

palikot 06.07.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzys1906 (Post 1122142)
ceny bardzo ok. Jedyne czego zabraklo to bilety ulgowe dla "seniorów". Jest pełno dziadków po 60-70 lat co z chęcią by się przeszli na mecz, ale przy emeryturze 800zł opłatach i lekarstwach to jest nie osiągalne.

W takim wieku też nie zapuszczą się na miejsca gdzie się stoi. Więc sektory takie odpowiednie dla nich jak: E11-12, E15-16, E21-22, E25-26 są nie osiągalne w cenie normalnego za 45zł. A często w tych ludziach "fanatyzm" jest większy niż osobach z dzisiejszego młyna, może troche w innym tego słowa znaczeniu...

Mam nadzieje, że przy kolejnych rundach karnet będzie dawał jakieś konkretne zniżki na puchary. Z Barca pamiętam, że chyba z karnetem było prawie połowę taniej.

dla turystów jeszcze, bo drogi bilet lotniczy i hotel...

Krzysiek311 06.07.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek87 (Post 1122390)
wszytko ok ale ile razy było wałkowane ze ochrona się pyta przy wejściu o legitymacje przysługująca do zniżki?? sam byłem świadkiem jak chłopaka nie wpuścili bo nie miał legitymacji. Mnie raz kontrolowali pod tym względem w zeszłej rundzie. Kończę teraz studia i mimo, że jeszcze mam legitymację to kupiłem dziś normalny karnet bo wolę wydać troszkę więcej i mieć pewność, że będę na każdym meczu a nie, że będę się użerał z ochroniarzem i jak on sobie wymyśli, że mnie nie wpuści jak nie mam legitymacji to co mu zrobię?? Nic na stadion po prostu nie wejdę. Moja opinia w takiej sytuacji to kupić normalny i po kłopocie.

To u mnie był przypadek, że kumpel miał KK i dowód tymczasowy potwierdzający, że jest niepełnoletni i że musi mieć zniżkę bo do 18 roku zycia musi chodzić do szkoły, więc ma ulgę. Ochrona nic, nie wszedł. Poszedł do Strefy Kibica i tam mu facet powiedział, że on zadzwoni do ochrony i ma podejść bokiem i go wpuszczą. Wrócił pod bramki i wszedł bez problemu.

Po prostu w takich sytuacjach co ochrona "odwala jaja" trzeba iść do Strefy Kibica rozwiązać sprawę.

AveLechia 06.07.2011 19:55

na G można było bo tak robiłem :) a jeśli wlasnie chodzi o C to nie wiem jak to było. Jak dzis byłem po karnet to akurat wyglądało to tak że jak przejdziesz prze bramki to potem droga wolna można isc gdzie chcesz, chyba że może bedą rozkładać jakiś płot przed meczami.

deelce 06.07.2011 20:10

Czy ktoś wie na jakiej zasadzie sumowane są: klasyczna ulga np. dla kobiet z ulgą lojalnościową. Na stronie oficjalnej napisane jest tylko, że ulgi się sumują ale, żeby opisać mechanizm sumowania to już nie bardzo. Może ktoś był dziś po karnet i może coś w tym temacie powiedzieć?

AveLechia 06.07.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek87 (Post 1122390)
wszytko ok ale ile razy było wałkowane ze ochrona się pyta przy wejściu o legitymacje przysługująca do zniżki?? sam byłem świadkiem jak chłopaka nie wpuścili bo nie miał legitymacji. Mnie raz kontrolowali pod tym względem w zeszłej rundzie.

ja osobiści pokazywałem dowód i karnet i o legitymacje sie nie pytał a w wiele razy nie miałem bo nawet nie myślałem o tym jakos sie udawało

wiślak 86 06.07.2011 21:18

NAPISZĘ DUŻYMI ŻEBY NIE ZNIKNĘŁO A KAŻDY ZAINTERESOWANY PRZECZYTAŁ I NIE ZADAWAŁ 1000RAZY JEDNEGO PYTANIA!!

-DOWÓD NA ZNIŻKĘ (LEGITYMACJA) MA BYĆ WAŻNA KIEDY KUPUJESZ KARNET JEŻELI TRACI WAŻNOŚĆ DZIEŃ PÓŹNIEJ TO CIĘ MOGĄ W PĘDZLA POCAŁOWAĆ I WPUŚCIĆ NA STADION

- NA TRYBUNY ZA BRAMKAMI MOŻNA WEJŚĆ PRZEZ OBOJĘTNIE JAKI KOŁOWROTEK (MASZ NA G1 MOŻESZ WEJŚĆ PRZEZ KOŁOWROTEK NA G3)

- JAK KUPUJESZ BILET I CI GO NABIJĄ NA KARTĘ TO MUSISZ MIEĆ POTWIERDZENIE PAPIEROWE BO JAKIŚ KRETYN NIE BĘDZIE WIEDZIAŁ CZY FAKTYCZNIE SIEDZISZ NA SWOIM MIEJSCU (ARGUMENT KLUBU) NATOMIAST JEŻELI MASZ KK ALE JEJ ZAPOMNISZ TO BILETU NIE KUPISZ I JAK CHCESZ WEJŚĆ TO MUSISZ WYROBIĆ NOWĄ.

- W STREFIE KIBICA MOŻNA PŁACIĆ TYLKO GOTÓWKĄ

-MŁYN BĘDZIE NA SEKTORZE C

-GOŚCIE SĄ NA SEKTORZE G (PRAWDOPODOBNIE 4I5)

-KOLEJEK W KASACH NIE MA

-BĘDZIE MOŻNA KUPIĆ BILET PRZED MECZEM

mam nadzieję że niczego oczywistego nie pominąłem. i prośba czytajcie przynajmniej 2 strony wcześniej zanim zadacie pytanie...

mr_kwolf 06.07.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1122465)
NAPISZĘ DUŻYMI ŻEBY NIE ZNIKNĘŁO A KAŻDY ZAINTERESOWANY PRZECZYTAŁ I NIE ZADAWAŁ 1000RAZY JEDNEGO PYTANIA!!

-DOWÓD NA ZNIŻKĘ (LEGITYMACJA) MA BYĆ WAŻNA KIEDY KUPUJESZ KARNET JEŻELI TRACI WAŻNOŚĆ DZIEŃ PÓŹNIEJ TO CIĘ MOGĄ W PĘDZLA POCAŁOWAĆ I WPUŚCIĆ NA STADION

- NA TRYBUNY ZA BRAMKAMI MOŻNA WEJŚĆ PRZEZ OBOJĘTNIE JAKI KOŁOWROTEK (MASZ NA G1 MOŻESZ WEJŚĆ PRZEZ KOŁOWROTEK NA G3)

- JAK KUPUJESZ BILET I CI GO NABIJĄ NA KARTĘ TO NIE MUSISZ MIEĆ POTWIERDZENIA W DNIU MECZU TYLKO KARTĘ KIBICA

- W STREFIE KIBICA MOŻNA PŁACIĆ TYLKO GOTÓWKĄ

-MŁYN BĘDZIE NA SEKTORZE C

-GOŚCIE SĄ NA SEKTORZE G (PRAWDOPODOBNIE 4I5)

-KOLEJEK W KASACH NIE MA

-BĘDZIE MOŻNA KUPIĆ BILET PRZED MECZEM

mam nadzieję że niczego oczywistego nie pominąłem. i prośba czytajcie przynajmniej 2 strony wcześniej zanim zadacie pytanie...

Chyba wprowadzasz ludzi w błąd.

wygladajacyzzachmury 07.07.2011 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek311 (Post 1122415)
Po prostu w takich sytuacjach co ochrona "odwala jaja" trzeba iść do Strefy Kibica rozwiązać sprawę.

obawiam sie ze Strefa nie odpowiada za prace ochrony, i takie sprawy sie rozwiązuje u szefa ochrony na dany kołowrotek, bo w strefie ci sprzedali "dobry" bilet i co ich obchodzi czy masz legitymacje czy zapomniałes , albo czy ochronie działa czytnik czy nie, bo to tak jakbyś miał w spożywczym pretensje ze nie da się swiezego chleba pokroić tępym nożem :-p

chopin 07.07.2011 11:17

nie wiecie ile karnetów na C zostało??hmm

Św. Mikołaj 07.07.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chopin (Post 1122619)
nie wiecie ile karnetów na C zostało??hmm

Sądząc po wczorajszym ruchu, to jeszcze sporo ;)

chopin 07.07.2011 11:58

dzieki za info
do poniedziałku może jeszcze będą:)

wiślak 86 07.07.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1122476)
Chyba wprowadzasz ludzi w błąd.

masz rację poprawiam. kolega niżej mnie uświadomił. jednak dla mnie to było logiczne...

Pan Jotka 07.07.2011 12:44

Ja tam się średnio podniecam, ile zostało, bo jak mialem na G1 to mnie wznowia na C1. I dopóki wznowienia sie nie wyczerpia to dopoty karnety będą. "Posiadacze karnetów z rundy wiosennej 2011 będą mieli zarezerwowane swoje dotychczasowe miejsca do 22 lipca 2011 włącznie".. Czyli jak ktoś miał to i będzie miał do 22 lipca gwarantowane miejsce.

Donki 07.07.2011 12:47

Pan Jotka - wznowią Ci na G1 a nie na C1

Mario Nh 07.07.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1122650)
Ja tam się średnio podniecam, ile zostało, bo jak mialem na G1 to mnie wznowia na C1. I dopóki wznowienia sie nie wyczerpia to dopoty karnety będą. "Posiadacze karnetów z rundy wiosennej 2011 będą mieli zarezerwowane swoje dotychczasowe miejsca do 22 lipca 2011 włącznie".. Czyli jak ktoś miał to i będzie miał do 22 lipca gwarantowane miejsce.

Nie halo będzie jak z wolnej sprzedaży wykupią miejsca ludziom z G...

frg 07.07.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1122637)
chyba raczej mam rację
ze strony głównej:
Wszystkim posiadaczom Kart Kibica, którzy zdecydują się na zakup biletu, przypominamy, że bilety ładowane będą na Kartę. W związku z tym trzeba okazać ją w momencie zakupu oraz zabrać na stadion, gdyż będzie stanowiła ona wejściówkę na obiekt.

a to że ochrona tego nie wie to wystarczy ich poinformować i nie ma takiej możliwości aby nie wejść.

Jednak nie jest tak różowo. Na poprzedniej stronie jest moje zapytanie meilem do klubu w tej (i nie tylko) sprawie. Wynika z tego jasno, że nawet jeżeli masz wbity na KK to musisz mieć papierowe potwierdzenie zakupu - tłumacza to tym,że ochroniaż może sprawdzic czy siedzisz na swoim miejscu (LOL). Dodatkowo - co dla mnie wogóle nie zrozumiałe - musisz miec dowód osobisty (osoba pełnoletnia) mimo, że na KK jest imie, nazwisko, zdjęcie i PESEL.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=1228

wiślak 86 07.07.2011 13:22

o ....a to mnie zaskoczyłeś. nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten post.
z tego wynika że ta KK to o dupę rozbić. mając ją to i tak to nic nie daje a jak zapomnisz to biletu nie kupisz. to tylko doskonale świadczy o naszym zarządzie i ludziach jacy pracują w klubie.

Pan Jotka 07.07.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1122652)
Pan Jotka - wznowią Ci na G1 a nie na C1

No to nawet jak tak to tłumów na karnety nie będzie. Skro w zeszłej rundzie przy lepszych przeciwnikach i połowie stadionu karnet kupowąłem po 2 kolejce wiosennej to tym razem przy całym stadionie karnetów będzie sporo. Nie siejcie paniki :p Będe jechał do Rygi to sobie kupię karnet, anie ze już, zaraz , za2 godziny karnetów nie będzie :)

Jaroo1 07.07.2011 14:13

KK to znaczy Kupiłes Kłopoty. Ta karta wlasciwie jest niepotrzebna. No jedynie jak ktos chce miec karnet to mu nabijaja na Karte a tak to:
- majac karte trzeba miec potwierdzenie ze jest na nia nabity bilet, trzeba miec dowod
- bilet na karte moze CI kupic znajomy jedynie jak ma Twoja karte przy sobie
- zapomnisz potwierdzenia kupna biletu = mozesz nie wejsc na mecz
- brak sprzedazy internetowej

Jest wiecej minusow jak plusow. Wlasciwie same klopoty przez ta karte...

krycha 07.07.2011 18:57

@chopin dziś też niewiele osób było przy kasach, kupisz bez problemu i to jeszcze przez długi czas

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl