Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

LeQ 20.05.2010 14:22

Ostatnio grałem w Rogue Warrior i Najemników poleci ktoś dobrego FPS`a?

E:
Pytanie do użytkowników Battlefield BC 2 czy pójdzie mi na takim sprzęcie bez żadnych zakłóceń?
Procek 3,6 ghz
GeForce 9500 GT
i 1,5 Gb RAMu ??

koyoot 20.05.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 891753)
może ktoś polecić jakąś darmową sieciówkę w klimatach zbliżonych do WoWa ???

Runes of Magic.

Otwarcie mowie to jest najwieksze odkrycie tego roku i prawdopodobnie jedna z najlepszych gier jakie w tym roku sie pojawily. Gra w zasadach identyczna do moda DotA do WarCrafta 3 a jednak 1000 razy bardziej grywalna. Calkowicie darmowa profesjonalna gra. Dajaca mozliwosc gry w Singlu jak i w multi. Niestety ma jeden feler - koniecznosc zakupu glownego bohatera ale walute potrzebna do zakupu bohatera mozna zarobi rozgrywajac gry z komputerem.
Grtafika 2D nie kazdemu moze sie spodobac ale jest bardzo plynna, szczegolowa i ma niskie wymagania sprzetowe.
Muzyka bardzo pasujaca do klimatu gry. Sciagnac gre mozna na oficjalnej stronie internetowej a nazwa tej gry to League of Legends. W skrocie LoL:D.

Polecam z calych sil ta gre.

ok.. 23.05.2010 13:20

http://www.erepublik.com/pl/referrer/realxp

<Crasch> 30.05.2010 12:07

Grał ktoś już w fife online 2?
Ja obecnie pocinam, pomijając fakt że sama gra jest beznadziejna w porównaniuu do Pesa to emocje są:p

Awe 04.06.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 906510)
Grał ktoś już w fife online 2?
Ja obecnie pocinam, pomijając fakt że sama gra jest beznadziejna w porównaniuu do Pesa to emocje są:p

To jest ta gra http://fifa-online.easports.com/web/beta/welcome ? Czy już jest jakaś druga część tego?

Jak by co to polecam http://fifa-online.easports.com/web/beta/welcome . Fajnie się gra i to za darmo. Drużynę można wybrać jaką się chce, bo i tak każdy zaczyna od tego samego poziomu. Potem są punkty doświadczenia, rozwija się zawodników itd. Gra się z komputerem (nuda) albo z ludźmi. Cała gra jest w oknie przeglądarki (jedynie FF i IE).

<Crasch> 04.06.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 908736)
To jest ta gra http://fifa-online.easports.com/web/beta/welcome ? Czy już jest jakaś druga część tego?

Jak by co to polecam http://fifa-online.easports.com/web/beta/welcome . Fajnie się gra i to za darmo. Drużynę można wybrać jaką się chce, bo i tak każdy zaczyna od tego samego poziomu. Potem są punkty doświadczenia, rozwija się zawodników itd. Gra się z komputerem (nuda) albo z ludźmi. Cała gra jest w oknie przeglądarki (jedynie FF i IE).

nie, z tego co wiem w tej nowej gra sie tylko i wyłącznie za pomocą myszki, w tej o której mówie gra sie normalnie . http://fifaonline2.iahgames.com/
pod tym linkiem jest dostepna.

w0lno. 04.06.2010 22:29

Jak ktoś jest chętny na mixy w Counter Strike'a to pisać na pw ;)

czolg 05.06.2010 02:29

niech mi ktos wyjasni jak uruchomic BIOSHOCKa na windowsie 7 32bit ?!
wlaczam go pokazuje mi sie czarny ekran...
i to by bylo na tyle ;/
probowalem mieszac cos z tymi trybami uruchomienia, bezskutecznie.
gra orginalna [niestety?] z serii premium games co to sie okazalo ze sobie ja ocenzurowali z krwi, jets jakis sposob zeby wlaczyc krew?:) a jeszcze wczesniej sama gre.. ;/

<Crasch> 05.06.2010 11:55

nie instaluj patcha 1.1 z polskiej wersji. graj na 1.0. sam mam ta gre, z kolekcji klasyki i miałem ten sam problem, każdy go ma. Bo polacy spiepszyli polonizacje.

Albo najpierw sprawdź czy ci po angielsku działa.

R33 05.06.2010 12:06

Ja mam taki problem już trochę czasu:
W grach typu Saboteur, GTA IV, Assassins Creed i tam w innych pozycjach, mam problem bo większość tekstur doczytuje się dopiero jak bliżej podejdę (wydawało mi się, że wcześniej tak nie było, do czasu kiedy przeczyściłem kompa) co o tym sądzicie, czy to sprawa uszkodzenia karty graficznej? Dodam, że był to czas w którym regularnie cotygodniowo robiłem defragmentację (Defragler), czyściłem rejestr (CCleaner, TuneUp), skanowałem Anty Wirem (G Data Internet Security 2010). Czy powinienem skontaktować się z serwisem?
Mój komp to:
Samsung SH-S223B SATA (black) ()
Gainward GeForce GTX 275 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI
G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 NQ
BeQuiet PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 330 (Black)
AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/
AsRock M3A785GXH/128M /AMD 785G, DDR3-1600/
Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
Windows 7 64 bit Ultimate.

Kisis 05.06.2010 12:14

w niektórych grach zasięg pola widzenia ustawia się po prostu w ustawieniach gry.

R33 05.06.2010 12:27

W GTA mam na maks. W pozostałych grach też wszystko jest na maks.

czolg 09.06.2010 17:19

mam intel i5 750 2,66ghz
4gb ramu [win 7 widziz 3,24]
radeona 5780 1ghz
i jak to jest qrwa mozliwe zeby nasz poslki wiedzmin mi nie chodzil na maksa ;/ !
malo tego zmniejszajac wymagania do srednich nie widze poprawy jakosci mimo ze jakos i ilosc wyswietlanych tekstor jets znacznie gorsza/mniejsza.
rozdzialka 1650x1050? czy jakos tak i wszystko max i tak tnie sie troche a dalem rozdzialke 1280x1024 i srednie ustawienia to nie dosc ze wygladal srednio to sie jeszcze cial jak wyzej. wiedzmin z platynowej kolekcji.

a odpalam takiego bioshocka na XP i wszystko na max [bez DX10] i wszystko pieknie hula.
far cry 2 tez na maxa dalem to sie nie cial ale tekstury drzew/traw czasami wyswietlal za pozno

Młyniu_Miechów 09.06.2010 17:22

Gdzie w Krakowie kupie najtaniej gre Battlefield Bad Company 2 na pc?

koyoot 09.06.2010 17:24

A patche do Wiedzmina zainstalowales?:P. Najnowsze sterowniki do Radeona? Tutaj jest problem software`owy gry lub firmware`owy sprzetu.

czolg 09.06.2010 17:43

wiedzmin - patch, tak! platynowa kolekcja posiada juz najnowszy wgrany czyli 1.5.
tak do radka nowe 10.5
ale dobrze mysle ze przy takim sprzecie to wiesiek powinien mi chodzi na max ? :) bez przycinki
moze to by bylo trzeba jakims programem sprawdzic przeswietlic czy wszystko chodzi tak jak trzeba

WSB 10.06.2010 08:20

Z tymi nowymi sterownikami do radeona chyba nie jest najlepiej bo odkad je zainstalowalem to w kilku grach zaczeło lekko ciąć, mimo że gry stare dosyc.

koyoot 10.06.2010 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czolg (Post 911417)
wiedzmin - patch, tak! platynowa kolekcja posiada juz najnowszy wgrany czyli 1.5.
tak do radka nowe 10.5
ale dobrze mysle ze przy takim sprzecie to wiesiek powinien mi chodzi na max ? :) bez przycinki
moze to by bylo trzeba jakims programem sprawdzic przeswietlic czy wszystko chodzi tak jak trzeba

Na takim sprzecie nie ma opcji by ci sie cielo. Ja mam znacznie slabszy jeden komputer, i u mnie dzialalo plynnie. Co prawda nie na full bo nie wyrabia grafa (z powodu zbyt wolnego procka:P), ale jednak:).

wph 10.06.2010 12:00

witam.. od niedawna gram w menel gamei bardzo bym prosil abyscie klikali w linka gdyz nabijaja mi sie zlocisze na wodeczke;) jesli sie wam spodoba gierka to zapraszam.. naprawde ciekawa sprawa.. pozdrawiam ;) http://krakow.menel game.pl/change_please/2712310/
ps w linku dalem spacje pomiedzy "menel" a "game" gdyz wykrywalo mi to jako wulgaryzm.. skasujcie spacje i klikajcie w linka ;) pzdr ABG

Gucio25 10.06.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wph (Post 911748)
witam.. od niedawna gram w menel gamei bardzo bym prosil abyscie klikali w linka gdyz nabijaja mi sie zlocisze na wodeczke;) jesli sie wam spodoba gierka to zapraszam.. naprawde ciekawa sprawa.. pozdrawiam ;) http://krakow.menel game.pl/change_please/2712310/
ps w linku dalem spacje pomiedzy "menel" a "game" gdyz wykrywalo mi to jako wulgaryzm.. skasujcie spacje i klikajcie w linka ;) pzdr ABG

nie wykrywa jako wulgaryzm, tylko poprostu strona jest zablokowana na forum.
ale (jeden mądry) za to, że nie kręcisz tak jak inni z tymi grami online co trzeba klikać w linki i nie wstawiasz linków pod innymi nazwami i napisałeś to we właściwym temacie - szacuneczek i aż Ci kliknę. :)

wph 12.06.2010 08:11

thx ziom ;)

Orson 13.06.2010 18:09

gra ktoś w FifaOnline?

arth_ur 14.06.2010 22:25

Miałby ktoś ochotę wymienić się kluczem Call of Duty 2 na Battlefield 2 ? Mam chęć zagrania sobie w Battlefielda a cod mi na półce leży.

Gucio25 17.06.2010 13:44

takie pytanie - probowalem grac w FIFAOnline 2 i w jedną też grę online wcześniej, w której trzeba się połączyć jakby z drugim graczem, czy też z serwerem i w obydwu próbach mam ten sam problem - nie mogę się połączyć -> przegrywam mecz 0-3. internet na pewno w tym momencie działa, a w wyjątkach zapory windows FIFAOnline jest zaznaczona. wie ktoś o co chodzi?

maciekTSW 17.06.2010 14:40

Zna ktoś może jakieś ciekawe MMO? ;]
Przerabiałem już MU i Cabala... czas na coś nowszego! :D

koyoot 17.06.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekTSW (Post 915642)
Przerabiałem już MU i Cabala... czas na coś nowszego! :D

Runes of Magic mocna inspiracja WoWem.

A jak chcesz MMO troszke inne to polecam darmowa gre ktora jest kopia DOTY (moda do Warcrafta 3) League of Legends.

Krzysiek 19.06.2010 09:52

Cześć! Szukam jakiegoś dobrego serwera MU z wysokim expem. Tak 4 fun na maxa. Zna ktoś może jakieś chodliwe? Bo moje poszukiwania nic nie dały.

Pozdro!

Dżołkmen 05.07.2010 15:32

Poratuje ktoś działającymi linkami do Fify 10?

KacpiTSW 05.07.2010 15:54

www.torrenty.org

R33 05.07.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 909242)
Ja mam taki problem już trochę czasu:
W grach typu Saboteur, GTA IV, Assassins Creed i tam w innych pozycjach, mam problem bo większość tekstur doczytuje się dopiero jak bliżej podejdę (wydawało mi się, że wcześniej tak nie było, do czasu kiedy przeczyściłem kompa) co o tym sądzicie, czy to sprawa uszkodzenia karty graficznej? Dodam, że był to czas w którym regularnie cotygodniowo robiłem defragmentację (Defragler), czyściłem rejestr (CCleaner, TuneUp), skanowałem Anty Wirem (G Data Internet Security 2010). Czy powinienem skontaktować się z serwisem?
Mój komp to:
Samsung SH-S223B SATA (black) ()
Gainward GeForce GTX 275 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI
G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 NQ
BeQuiet PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 330 (Black)
AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/
AsRock M3A785GXH/128M /AMD 785G, DDR3-1600/
Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
Windows 7 64 bit Ultimate.

Filmik na podstawie Crysisa, jak wygląda ten problem u mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=PiY1M6hiNDA

Elendil 05.07.2010 20:20

Cytat:

maciekTSW napisał(a):
Przerabiałem już MU i Cabala... czas na coś nowszego!
Runes of Magic mocna inspiracja WoWem.
możesz pograc w RoM, ale to i tak klasa gorzej od WoWa. Moim zdaniem lepiej wydać na produkt o wiele lepszy i mieć dużo wiekszą przyjemnośc z grania, niż z darmowej kopii. Poza tym, w RoMprędzej czy pózniej i tak zaczniesz wydawać prawdziwa kasę.

Grałem w sporo MMO, tych "darmowych" (czyli z Item Shopem) oraz abonamentowych; zwykle grałem 1-2 dni, bo większość gier FTP jest bardzo kiepska. Oczywiście trafiają się wyjątki (np. Perfect World albo wspomniane RoM), ale i tak jest to półka niżej niż PTP. Dlatego, jeśli miałbym polecić jaką grę MMO, to zdecydowanie te trzy: WoW (wiadomo, kapitalny gameplay), Lord of the Rings Online (kapitalna grafika, klimat tolkienowski, najlepsze PVE) oraz Guild Wars (płacisz tylko za pudełko, nie ma abonamentu). To jest w tej chwili czołówka. I trzeba czekać na Star Wars: the Old Republic.

Kamson 05.07.2010 23:31

Grywał ktoś w Worms 2 przez internet? :D
Zabawa na mutliplayerze jest świetna, tyle że za każdym razem gdy ja lub któryś z kumpli odpalamy hosta wywala wszystkich z gry... Czym to jest spowodowane?

koyoot 05.07.2010 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 928741)
I trzeba czekać na Star Wars: the Old Republic.

Z tego co czytalem i zdazylem zobaczyc(nie ma to jak bywanie na konferencjach komputerowych:D) nie bedzie to prawdziwy MMO. Powiedzmy gra typu Single z rozbudowanym trybem Multi z naciskiem na PvP. Smiem watpic czy przebije WoW`a. natomiast jest inna gra ktora ma szanse stac sie wielkim przebojem. Warhammer 40000 Online: Dark Millenium. Z tego co widzialem zapowiada sie wysmienicie. Rozbudowane PvE oraz swietne PvP(strzelanie z heavy boltera do przeciwnikow rulez!). Na ten MMO naprawde warto czekac.

Elendil 06.07.2010 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot
Warhammer 40000 Online: Dark Millenium. Z tego co widzialem zapowiada sie wysmienicie. Rozbudowane PvE oraz swietne PvP(strzelanie z heavy boltera do przeciwnikow rulez!). Na ten MMO naprawde warto czekac.

faktycznie, ciekawie się zapowiada. W kolejce czeka też Guild Wars 2 ;) Dlatego, jak mówiłem: nie ma sensu sobie zawracać głowy tysiącem darmowych mmo, skoro jest tyle o wiele lepszych gier abonamentowych. Tylko strata czasu (i pieniędzy wydanych w Item Shopie ;))

<Crasch> 06.07.2010 13:43

Ostatnio sulyszałem że w LOTR Online znieśli abonament i jest darmowa, z mozliwościa dokupienia questow itp. fajne to?

dymek_nhs 06.07.2010 20:07

Nie ma ktoś przypadkiem klucza na zbyciu do bety Medal of Honor ??

AL_PB 06.07.2010 21:03

<Crasch> - podobno LOTR jest bardzo podobny do WoW-a, więc jeśli podobało Ci się w Azeroth to możesz pograć ;)
Z darmowych MMO polecam też Dungeons & Dragons Online.

A sam czekam na GuildWars 2.

Elendil 06.07.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crash>
Ostatnio sulyszałem że w LOTR Online znieśli abonament i jest darmowa, z mozliwościa dokupienia questow itp. fajne to?

LOTRO przejdzie na system, że tak powiem, hybrydowy na jesień. Będziesz mógł siągnąc podstawkę za darmo, lecz za dodatki (czyli w sumie 50% gry) trzeba bedzie zapłacić. Powiedzmy, że za darmo to będzie taki rozbudowany trial ;) Póki co jest tylko PtP

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AL_PB
<Crasch> - podobno LOTR jest bardzo podobny do WoW-a, więc jeśli podobało Ci się w Azeroth to możesz pograć ;)

podobno Wisła gra jak Barca ;) grywam w obie gry i są kompletnie inne - oczywiście poza takimi rzeczami, które wystepują niemal w każdym MMO, jak skille czy klasy. Zdecydowanie w obie warto zagrać.

AL_PB 06.07.2010 22:47

Hmm, no to widocznie mam złe źródła.
Czytałem, że poza klasami itd, cała gra ma bardzo dużo podobieństw do WoW-a vide okno handlu.

Sam jednak grałem tylko w WoWa. Przesiedziałem przy nim w sumie około 100h, ale zdecydowanie bardziej podchodzi mi taktyczna natura GuildWars ;)

DysoN 07.07.2010 06:53

Grywa ktos z Was w Company of Heroes (+ dodatki) w multi? Czesto gram sam, fajnie byloby miec jakiegos teampartnera do gry zespolowej. Nudzi mnie juz gra "kazdy sobie rzepke skrobie" w grach np 3v3

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl